eritem fesier

Fetelor, poate ma ajutati si pe mine...
am o mica problema cu bebe-ul meu (are 6 luni)...are eritem fesier si nu reusesc sa mai scap de el.
la inceput a fost doar rosu si doctoritza mi-a zis sa-l dau cu violet si panderm(unguent)dar nimic...du[pa 2 saptamani mi-a dat o reteta cu oxid de zinc, vitamina a, etc. si acum a facut si bubitze mici care se simt la mana...
sincer ma dispera chestia asta...sunt pur si simplu neputincioasa...
merci mult pentru raspuns...
tinutza
Raspunsuri

andreea76 spune:
Daca poti, lasa-l pe bebe in funduletul gol cat mai mult. Incalzeste camera in care sta si lasa-l dezbracat, astfel poate si pielea lui sa respire si se vindeca mai usor.
Eu il spalam la fundulet dupa fiecare scaun si il ungeam numai daca era cazul. Nu stiu daca tu folosesti servetelele acelea igienice, dar sa stii ca nu sunt recomandate decat in cazuri de forta majora.
Sper sa-ti fie de folos sfaturile.
Andreea & David (07.07.2001)

night_elm spune:
salut
poti cauta mai multe infrmatii aici pe forum. s-a scris destul de mult despre asta iar tratamentele sunt din cele mai diverse. personal, i-am dat piticului meu (2.5 luni) cu streptomicozan de 3 ori pe zi si intre ele cu crema cu oxid de la sanosan. cu asta i-au trecut repede dupa ce vreme de o luna am incercat cu tot soiul de chestii prescrise de mai multi doctori, inclusiv dermatolog. si crede-ma: erau asa urate... ma lua plansul de cate ori il schimbam

night_elm spune:
aaa. si am uitat ceva: cum spune si andreea76, spalat la fundulet de fiecare data, nu sters cu servetele decat noaptea. iti recomand cu caldura (sunt foarte eficiente) servetelele uleioase de la sanosan (deh, sper sa nu crezi ca fac reclama, dar chiar sunt grozave) cele care contin musetel si jojoba

tinutza spune:
quote:
Originally posted by andreea76
Daca poti, lasa-l pe bebe in funduletul gol cat mai mult. Incalzeste camera in care sta si lasa-l dezbracat, astfel poate si pielea lui sa respire si se vindeca mai usor.
Eu il spalam la fundulet dupa fiecare scaun si il ungeam numai daca era cazul. Nu stiu daca tu folosesti servetelele acelea igienice, dar sa stii ca nu sunt recomandate decat in cazuri de forta majora.
Sper sa-ti fie de folos sfaturile.
Buna,
merci pentru raspuns ...ideea e ca mereu l-am tinut cu funduletzul gol pana acum..si de cate ori are scaun il spal...sincer nu stiu de unde si de ce mi s-a intamplat asta...in 6 luni nu am patit-o nici o data; ma gandesc ca poate fi o asociere cu dintii...
merci inca o data...
tinutza

danitin spune:
Lori are tot 6 luni si pana acum nu am avut niciodata probeme de genul asta, dar folosim o crema care mie mi se pare extraordinara, Bepanthen (sper ca am scris corect). Mi/a fost recomandata mie pentru sani, pe vremea cand se iritau de la supt si am vazut in prospect ca e buna si pentru funduletul ei. Eu o sterg de fiecare data cu servetele umede, tamponez apoi funduletul cu un prosopel uscat si dau cu Bepanthen. Repet, pana acum nu a avut niciodata eritem fesier, ba mai mult, cand mi/am turnat apa fierbinte pe mana (evident, din gresala), am dat cu aceiasi crema si nu am facut basica sau pata rosie. Merita incercat ...

ancuta06 spune:
Eu nu-l spal la funduletz decat la baita, il sterg in rest cu servetele umede, baita facem la 3-5 zile, depinde cat de murdar este....si n-a avut niciodata nimic la funduletz. Adica a avut, asa, un pic de rosu, cand facea caca in somn, noaptea, si nu se trezea. Ca pana dimineata, stand asa, se irita. Dar ii trecea pana la urmatorul schimbat. Asa ca nu este vorba de ce si unde ai gresit. unele funduletze sunt mai sensibile, altele mai putin. Dar daca l-ai obisnuit cu spalat la funduletz dupa fiecare caca, o sa se irite imediat ce nu-l speli.
Sa nu credeti, insa, ca imi tin copilul murdar. Pur si simplu servetelele mi se pare suficiente, daca nu cumva a facut prea mult si s-a intins peste tot...ca in cazul asta spalam bebe direct.
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family

andreea76 spune:
Buna,
merci pentru raspuns ...ideea e ca mereu l-am tinut cu funduletzul gol pana acum..si de cate ori are scaun il spal...sincer nu stiu de unde si de ce mi s-a intamplat asta...in 6 luni nu am patit-o nici o data; ma gandesc ca poate fi o asociere cu dintii...
merci inca o data...
tinutza
[/quote]
S-ar putea ca scaunul sa fie mai acid si de aici apare si eritemul.
Incearca si Baneocin pudra sau unguent. Eu foloseam cu succes si crema de la Chicco.
Multa sanatate.

anda141 spune:
Crema cu zinc pentru funduletul bebelusilor ( chiar asa scrie pe ea) de la Nivea. E foarte buna!
Apropo de servetele, eu numai cu servetele il sterg, il spal doar seara la baita. Nu am avut niciodata probleme.
Monica si
ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 ) Album Albert

sweetheart spune:
Si eu o sterg pe Andra cu servetele umede de la Pampers si o ung cu Bephanten si nu a avut niciodata eritem fesier si are 1 an.De ce nu incerci sa folosesti si tu servetele igienice?Poate ii prieste puiutului tau.Incearca,nu are ce sa ii faca rau.Succes.