eritem fesier

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinutza spune:

merci din nou pentru raspunsuri...
problema e ca de cand s-a nascut pana acum (are 6 luni), l-am sters cu servetele de la Nivea de fiecare data cand avea scaun si dupa aceea il dadeam cu o crema protectoare Bubchen, pe baza de musetel si ceara de albine si nu am avut nici un fel de probleme....acum nu le mai folosesc pentru ca nu vreau sa-l irit mai tare decat este; de aceea acum il spal dupa fiecare scaun (cu ceai de musetel cu bicarbonat) si il dau cu acea crema data de dr. prin reteta(cu vit. A, oxid de zinc, neomicin, etc.)....
ideea e ca i-a aparut asa din senin si acum nu mai reusim sa scapam de iritatia asta...
tot astept rezultate...cand am senzatia ca roseata s-a mai diminuat, parca se inmultesc bubitele ...si tot asa...
ma gandesc ca poate fi totusi o asociere cu eruptia dintilor...am inteles ca e posibil...
nu stiu ce sa mai zic ...nu-mi ramane decat sa astept...

tina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raisa spune:

Tina draga, noi tocmai ce ne-am confruntat cu problema. Am rezolvat-o cu Garmastan, da, ai citit bine, poate ti-a mai ramas de la sani...Mi-au zis si mie fetele de galbenele,bepanthen, nidoflor, dar pana sa apuc sa le incerc pe toate, a trecut cu garmastan. Si sa nu-ti lipseasca crema antiiritatii de la Sanosan, aceea cu zinc. Intr-adevar e super.
Vindecare rapida,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dcm spune:

baietelul tau a facut probabil o ciuperca gen candida (asta da de obicei punctele rosii) care nu trece cu cremele obisnuite (nivea, bepanthen, etc). neomicin-ul din crema data de doctorita ar trebui sa ajute, dar poate e insuficient. aici ne-au recomandat, in plus fata de crema cu oxid de zinc, sa il dam de doua ori pe zi cu un antimicotic (lotrimin af, se da fara reteta). probabil ca farmacistele din ro stiu sa iti dea un echivalent

Mergi la inceput

buna
celebra crema de la Sanosan o am cumparata insa nu stiu de ce nu am folosit-o niciodata...am citit pe ea ca se indeparteaza cu sevetele cu ulei de la Sanosan iar eu foloseam Nivea ...poate din aceasta cauza...
cu crema aceea de la dr. il dau cam de 3 zile si nu prea vad vreo modificare...
tina & robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by andreea76

Nu stiu daca tu folosesti servetelele acelea igienice, dar sa stii ca nu sunt recomandate decat in cazuri de forta majora.

Andreea & David (07.07.2001)

De ce? Ce contraindicatii au? Doar sunt testate dermatologic, nu?
Ce-i drept, intotdeauna ma uit la ingrediente si le evit e cele care contin PARABEN (un compus cu potential cancerigen - daca va amintiti dicutia mai veche de pe forum despre anti-perspirante si cancerul la san). De cand am citit articolul respectiv sunt foarte atenta la produsele cosmetice pe care le folosim in casa si pentru copil, si pentru noi.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea76 spune:

De ce? Ce contraindicatii au? Doar sunt testate dermatologic, nu?
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
[/quote]

Mie mi-au zis inca de la maternitate si apoi si pediatra ca-i mai bine sa-l spal, decat sa folosesc servetelele. Nu sunt contraindicate, dar nu curata cum o fac apa si sapunul. Si sa stii ca am folosit o scurta perioada servetelele, dar imediat facea eritem si am renuntat la ele. Al meu avea scaun dupa fiecare masa cand il alaptam si iti dai seama ca de dimineata si pana seara la baie trebuia sa-l sterg din 2 in 2 ore si se irita foarte tare de la servetele, asa ca preferam sa-l spal.

Andreea & David (07.07.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

si micutul meu a facut chiar in primele zile de dupa nastere! mi-a dat pediatrul tratament cu 2 creme , una continea cortizon si cealalta un anti fungic! i-a trecut cam intr-o saptamina! de atunci cum vad ca apare o mica roseata il dau cu crema cu oxid de zinc care este ff buna! Si cu servetelele umede, eu il sterg cu ele abea de la 2 luni, in prima luna n-am folosit dupa ce s-a iritat! acum folosesc tot timpul dar doar cele neparfumate!naturale! e drept ca si mie mi-au zis ca e mai bine cu apa si sapun, dar am testat si am vazut ca nu-l deranjeaza asa ca le folosesc tot timpul!
sanatate la micut!

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/scripts/controlPanel.fcgi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

in eritem fesier,taratele de grau sunt sfinte.se ia o bucata de material(bbc etc) sau o fata de pernuta in care se pun taratele de grau(le procurati de la rudele de la tara)se leaga la gura strans, se introduc intr-o oala cu apa si se fierb.se raceste, iar cu zeama rezultata se sterge popoul lu' bebe cat de des posibil.nu se sterge ,se lasa sa se usuce asa.pampersul se inlocuieste cu scutece din finet pe timpul noptii(cam greu,stiu,eu n-am respectat intocmai regula asta),iar in timpul zilei se lasa la aerisit.la noi a mers si a dat rezultate de a 2a zi.tratamentul acesta l-am folosit la sfatul unui medic pediatru bine cotat(daca are vreo importanta:-)) dupa ce folosisem fara succes cateva creme cu cortizon.

Ortansa-deX mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Sigur ca servetele umede nu pot inlocui apa si sapunul, nici n-am spus asta, dar uite ca le-am folosit destul de des mai ales in primul an si copilul n-a facut eritem fesier. Eritemul fesier poate avea alte cauze si nu cred ca servetelele sunt de vina. Copilul meu, de exemplu, a facut o singura data eritem in urma unui tratament cu antibiotice. I-a trecut cu un unguent cu stamicina - preparat intr-o farmacie din Romania. Din pacate nu mai retin numele medicamentului.

Cristina

Mergi la inceput

fetelor ....va multumesc mult pentru ajutor...
a inceput sa-i treaca...nu mai ese rosu, iar bubitele s-au mai atenuat(sunt mai roz acum)
sper sa fim pe drumul cel bun...
merci mult pentru parerile voastre
tina & robert (20.03.04)

Mergi la inceput