Bebelusi de ianuarie-februarie 2004 (37)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Si iata ca a venit si momentul unei povesti mai lungi.

In primul rand, despre noi: crestem, crestem si facem o gramada de treburi noi, care mai de care mai traznita – doar sa am cu ce.

Ati vazut ce harnici suntem cu tastatura – va dati seama ca putini sunt cei ce clicaresc la 7 luni, nu-i asa ???

In rest, ca sa intelegeti despre ce este vorba, va descriem una frumoasa: intr-o seara, marti sau miercuri, am cumparat floricele (ma rog, pop corn dupa cum li se spune acum, de parca floricele nu suna bine ). Si nu am apucat sa mancam tot cand a trebuit sa mergem la dusulet (din motive „parfumate”, intelegeti voi !!!). Asa ca a ramas castronul rosu (ce poate fi mai atragator pentru un kispotzel ?) cu floricele pe pat unde intr-un final Daria l-a observat si pana am apucat noi sa intervenim, a gustat cateva bucati... mama-mama, ce lupta a fost sa le scoata mami din gurita...

De duminica trecuta am ajuns sa mancam singuri biscuiti – ii tinem in manuta si sugem din ei la greu. Cum nu avem dintisori (INCA !!!) ne mai luptam cu biscuitii, dar pana la urma reusim sa ne umplem gurita, manutele si hainutele, of course !!!
In rest, joaca la greu cu tot felul de jucarii in patut toata ziua.

Noi stam in fundulet dar avem tendinta sa alunecam pe o parte pentru ca in permanenta murim de curiozitate sa apucam cate ceva nou si cum toate lucrurile sunt cam departe, incercam sa ajungem la ele.
Referitor la acest subiect, pe noi nu ne prea intereseaza daca Daria este „in grafic” cu miscarile, statul in fundulet sau picioare sau mersul. Orice grafic este de fapt o medie facuta statistic si nu prea corespunde cu fiecare individ. Asa ca nu ne stresam, cum nu ne stresam nici cu greutatea, mancatul sau inaltimea.
Evident, tati ne tot urmareste sa fie comoara sanatoasa, dar asta e o alta discutie !
Cat despre doctorita, apropo de scena cu doctorita lui Roxana_G noi nu avem pediatru ci doar medic de familie si ea cam scapa repede de noi. Daca ne-ar vorbi urat, imediat am pleca de acolo – cine ne poate obliga sa stam sa ascultam un om prost crescut si fara bunacuviinta ? Oare cum le vorbeste copiilor pe la 3-4 ani cand le spune lor direct ce vrea sa spuna ?

Cum am vazut ca s-au purtat discutii despre paturi, va spun ca noi avem pat din lemn si am incercat cat e de tare cu capul, ca orice copil dulce si scump. Asa ca am pus intr-o parte o paturica indoita de 4 ori si prinsa de patut si in partea cealalta un izolir de cort peste care am pus o cuvertura. Care e bunaaaaa, buna de tot – imediat ce a fost in zona, a fost incercata cu gurita !

Cam atat despre noi.

DARAEL & Maria-Daria (16.02.2004)
http://community.webshots.com/user/darael100

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Nu fugiti – am venit si cu partea a 2-a:

Si acum, am cateva „povesti” de scris, in inconfundabilul stil personal (sper sa nu limiteze administratorii numarul de caractere pe mesaj ca am incurcat-o ):

Babee – am ratat eu sau nu s-a precizat unde sunt pozele cu toti copilasii vedete ? Vrem si noi adresa, vrem si noi !!!

saphir – la burtica si lui Amos sa-i treaca supararea !

Diana_b – ce scumpete mare ai. Vrem si noi sa spunem mama sau tata, asa ca puteti sa ne dati reteta !

anda141 – tinem pumnii sa iti iei toate examenele anul acesta – cum la anul o sa fii ocupata cu BB 2 trebuie sa le iei acum pe toate... Cat despre supt, eu nu prea mai am lapte, asa ca ii dau numai seara laptic de la mami si in restul zilei cand trebuie, am trecut pe Milumil 2, cam 150 ml apa plus cele 5 masuri regulamentare de lapte de fiecare data.

Helen – multumim pentru reteta cu fasolea. O sa incercam si noi, desi in perioada asta nu este pe lista oficiala de mancaruri. lui Dan Cosmin – dupa cum ne povestesti este un dulcinel. Ce bine ca ai reusit sa afli tehnica cu incaltatul – cu permisiunea ta o sa o punem bine, la memorie pentru momentul cand o sa avem nevoie.

ane2 – noi ii punem lui Daria conopida (alaturi de morcovi, patrunjel, cartofior, ceapa si rosii) de mai multe saptamani si nu avem probleme cu gazele si nici cu alte chestii „consumatoare de pampersi”.

Roxana_G – esti o dulce ca intotdeauna. Si Daria se joaca cu noi seara pana adoarme dar daca o lasam singura trompeteste la greu, mai ales ca a invatat sa adoarma in brate la pieptul lui mami. Poate ar trebui sa incerci sa fii mai putin incordata si sa o alinti acum mai mult (adica sa te bucuri si seara ca esti cu ea in brate) caci in curand toti BB acestia mici o sa adoarma singuri si o sa fuga de ici-acolo si o sa ne aducem aminte de aceasta perioada cand ii aveam alaturi... chiar asa, maraici si trompetei si dulcinei... pentru Alex de la Daria.

Emilly – poate ca a scris cineva chestia aceea cu incaltatul interzis pana la 1 an, dar ce te faci cu gazele acestea mici care vor si vor sa mearga pana atunci ? Daca nu le punem incaltari, pot sa faca platfus sau alte chestii ciudate, asa ca nu cred ca cineva risca asta cu propriul copil.

adlemi – daca ne precizezi unde sa trimitem aerul din Timisoara (chiar daca s-a racit acum un pic), o sa-l trimitem. Avem mai multe variante: la pliculete de 10 g, la pungi de hartie de 1 kg, la calup si la sticla de jumătate. Momentan la doza nu avem din cauza ca nu avem instalatie de imbuteliere
evident ca te asteptam cu Andrei si sotiorul in zona, dar sa nu faci ca Babee care doar ne-a promis ca vine si acum hoinareste prin Elvetia . Macar daca-l trimitea pe ginerica in Tm !!!

ad_risnov – dupa cum descrii, se pare ca Rares este din acelasi clan de hotomani viermisori ca Daria. Sau au vorbit telepatic si noi nu stim pe tema invartitului la imbracat ? Evident ca cel mai usor ne imbracam si noi pe burtica, iar la pampers lucram „la patru maini” cu tati impreuna ca nu razbim altfel, mai ales ca am invatat sa tragem de pampers sa-l mancam, de ce altceva ???

dady68 – ca vechi scrib sef pe vremea burticilor, tin sa te felicit pentru lista – ai avut ceva de lucru, dar ce frumos arata la sfarsit... sper oricum ca ai scris in word sau alt document, sa poti sa mai pui cate ceva pe masura ce se aduna informatiile (eu asa faceam), caci altfel vei munci de fiecare data la fel de mult. Succes in continuare ! Si poti sa pui si numele meu real acolo (Maria-Cristina desi toata lumea ma striga Cristina), sau poate pune Andruska in lista postata de ea. Ce bine ca aveti mai multe timp sa o tineti – noi avem de lucru pana peste cap si dupa cum vedeti suntem cam lenesi la scris in perioada asta !!!

Andruska – noi fierbem apa de fiecare data si cred ca o sa mai facem mult timp asta. Cu calitatea actuala a apei chiar daca noi avem filtre de apa, nu ne permitem sa facem glume pe seama lui Daria. Cat despre bibe, noi le fierbem pe cele cu laptic iar pe celelalte le spalam bine cu apa de 80 grade (la cat e fixata centrala noastra). Multumim pentru pupici. Daria a fost incantata, mai ales ca au venit de la doi flacai odata !

Ioana77 – cand o sa treci cu avionul deasupra noastra o sa-ti facem semn cu manuta si cu carticica, desi e atat de greu sa o scoatem din gurita... Sanatate Arturicilor !

Gata, ca se termina parcela !

LA MULTI ANI SARBATORITILOR DE AZI:
Thomas Adrian si Andreea !!!

Sa cresteti mari, sanatosi, cuminti, destepti si sa fiti baftosi !

,

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Am revenit:

Roxana_G si CataD – voi incerca sa va spun si parerea mea despre comorile voastre, dar o sa-mi ia ceva timp pentru analizat.
Oricum, la prima „vedere” micuta Laura are doar o infectie virala (cel putin la ora cand scriu) ce cuprinde atat nasul cat si faringele si nu are nevoie de antibiotic ci doar de antiinflamator (Eferalgan de exemplu).

O sa revin cu mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Buna dimineata!!!

Thomas Adrian!
Andreea!
Sa fiti sanatosi si norocosi!

Astazi este si ziua baietelului cel mare al Andruskai, Andrei Teodor! Face 5 anisori.

La multi ani, Andrei!!! Sa cresti mare si frumos si la fete dragastos!
Andra si Daniel, sa va traiasca Andreiutzu si sa va bucure clipa de clipa. Petrecere frumoasa azi cu strumfii la Mc. La anul vine si Rares sigur.

DARAEL, multumim pentru mesajele minunate (cum ne-ati obisnuit deja). Cred ca bebeii nostri comunica telepatic, altfel cum fac ei toti aceleasi nazbatii???

Va uram un week-end minunat!

Adriana - mamica lui bb Rares (13feb.2004)

Album Rares
Bebelusi ian.-febr. 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Andrei Teodor

Iubitul lui mami (care doarme acum) sa cresti mare, sanatos, armonios si binecuvantat de Dumnezeu

Eu mi-s treaza de pe la 07,30 insa am dormit bine ca Matei doarme de aseara de pe la 21,30, asa ca...nu ca eu m-as fi culcat cu el o data insa ma bucura ca doarme .

Acum toti 3 dorm si am sa ma duc si eu sa mai stau putin in patut la caldurica. Cand ma uit si vad ce vreme super nasoala este afara nu prea imi vine sa ma apuc de treaba .

La multi ani Thomas Adrian !!!

Adriana multumim de urari, esti o scumpa ca de obicei. Cu copilasii maine mergem la McDonalds nu astazi, iar noi maine facem 1 an de cand ne stim, nu? Iti trimit un si o .

Ma bucur tare mult ca ni s-au intersectat destinele, ptr ca esti intr-adevar o femeie minunata .

O zi minunata la toata lumea

Andra lui Andrei Teodor (18 septembrie 1999) si Matei Daniel (6 februarie 2004)

NIHIL SINE DEO !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adlemi spune:

Buna dimineata si de la noi!
Andrei Teodor
SA CRESTI MARE SI VOINIC,SANATOS SI FERICIT!!!!
Andra si Danielsa va traiasca feciorul(feciorii amandoi!)si sa va aduca numai bucurii si impliniri!
La multi ani Thomas Adrian!
Fetelor,m-ati inteles gresit!Nu eu sunt aia panicoasa ca nu-i Andrei in grafic,ci soacra-mea!Care ne tot bate la cap si mai ca nu zice ca-i retardat copilul meu!Ma abtin la alte comentarii!Andrei e bine sanatos,da' ca sa scap de gura ei am fost la dr.Oricum l-am anuntat pe barbata-miu ca daca o mai aud zicand o sg data ceva de copilul meu,iese urat!
Adrianafixul meu e batut in cap!Merge cand vrea,suna cand vrea...Sper sa vb.
Daraelpacat ca a venit toamna,ca eu si maine as veni la Timisoara!Probabil la primavara,dar cine stie?Si nu stiu daca mai exista cineva din Bucuresti atat de fascinata si de disperata dupa Timisoara,cum sunt eu! si
Cam atat!Azi e zi de lene!Numai ca Andrei nu doarme de la 6 !
si o zi minunata!!!!!!!!!!!!!!

Adlemi si Andrei(24.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Andra si Daniel, sa va traiasca flacaul cel frumos si sa aiba parte numai de noroc si bucurii! La multi ani Andrei! Andra, nu uita sa ii transmiti din partea MEA un .

Thomas!

Adriana, iti dau PM cu ID de yahoo, insa de luni ma duc la birou si acolo e restrictionat. Il folosesc seara de acasa si ziua am mail-ul de birou. Apropos, eu sunt nascuta pe 27 septembrie si poate ne vedem sa chefuim!

Catalina, nici la noi nu e prea cald. Iti vine sa crezi ca am bagat aeroterma in baie? Atfel Alexandra tremura toata.

Darael (ambii!), multumesc din tot sufletul pentru mesajele frumoase, incurajari si linistea pe care mi-a aduceti de fiecare data. Vorba Adrianei, si eu tot Balanta dezechilibrata si de multe ori ma ajuta extraordinar sa ma aduca cineva pe calea normala.

Anita, exact asa face si Alexandra. Tzipa! Si daca ma vede tzipa si mai tare! Cred ca va spala podele cu bona , ptr ca ieri le-am gasit jucandu-se, iar Alex tzipa si arunca cu jucarelele in toate partile in timp ce bona se executa imediat sa i le dea inapoi.

Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Fetelor, ce harnicute sunteti!
Thomas
Andreea

Andrei Teodor

Mamici, sa va traiasca copilasii, sa creasca frumosi, sanatosi si cu mult noroc in viata!
Darael-ii, multi pupici si multumiri maxime.
Amos, sper, se simte mai bine...a mancat la 7 un iaurt, ca altceva nu a vrut, acum la 11 a mancat 3 linguri de lapte cu gris...si eu ma montez cu rabdare pentru mesele urmatoare.
In rest, nu-l mai "laud", pentru ca si el, este un "rau", nu sta intr-un loc nicicum, se desface la "chilotei", se trage de putza, se intoarce pe toate partile, la imbracat e un adevarat show, sta in fundulet si apuca tot ce prinde in jur, bate cu telecomanda in masa, de-i in stare sa o sparga...si multe alte nebunii, care pe mine ma epuizeaza si mere ma intreb de unde atata energie, ca eu seara pic rupta, iar el vrea sa adoarma numai pe la 12-1 noaptea...ceea ce se si intampla.
Va pupam si va "urmarim".

Saphir si Amos Daniel (26.02.04)

Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre

Mergi la inceput

Dupa ceva studii specifice, care sper ca nu au durat prea mult pentru curiozitatea voastra, tin sa pun aici anumite precizari:
Roxana_G – ce sa-ti spun ? Micuta ta nu are decat o foarte usoara stare de inflamatie nazala (ce nu necesita nici un tratament) si cam atat, daca facem abstractie de acea hiperreactivitate pe care am mai descris-o. De ce nu mananca cu lingurita ? E simplu de tot: deoarece este mai comod asa ! Si cum gazele acestea mici profita de noi...
Oricum, ma bucur ca nu trebuie sa-ti dau vesti nasoale (pe cuvant, cea mai mare bucurie a mea ar fi ca toata lumea sa fie sanatoasa si eu sa ma apuc de cultivat rosii !!!)

CataD – in mod sigur Laura nu are decat o urma a unei infectii virale. In prezent toate simptomele sunt determinate de un fenomen de vindecare, adica mai exact, de reactia organismului la agentul patogen.
Ca dignostic pot sa spun acum sigur (probabilitate > 98 %) ca are o inflamatie nazala (rinita) si faringiana (faringita) de cauza virala, dar dupa cum am spus si mai sus, se vindeca deja (inflamatia este mai mica deja acum decat in urma cu cateva ore). Otita sigur nu are deoarece nu are inflamatie otica si nici semne specifice.
Cat despre vindecare - cat o sa mai dureze depinde doar de organismul ei. Tu poti sa o ajuti cu paracetamol sirop de 3 ori pe zi cantitatea pentru greutatea ei si cam atat. Oricum, ii tinem pumnii sa se faca bine cat mai repede si sa scape de nasucul infundat. dulce de la noi.

adlemi – pentru curiozitatea ta, pot sa-ti spun ca Andrei este un copil dulce si sanatos-sanatos, cel putin atat cat am reusit eu sa vad. Nu are nici un fel de probleme neurologice asa ca nu o sa vada nimic dr. aceia la echo transfontanelar (sper sa-mi confirmi asta ca sa fiu cu sufletul impacat !).
Echo respectiv se face prin fontanela deoarece doar asa se vede bine la echo structura creierului (e o chestie de tehnica ecografica ce tine de transmisia de unde audio prin tesuturi).
Cat despre socrela, iart-o ! E normal sa vrea sa vada nepotelul fugind prin casa si eventual deja insurat . Asa sunt bunicile – vor sa se laude !
Si Daria nu sta foarte bine in fundulet, si nici nu se ridica singura, dar stie ea mai bine decat noi ce poate si cand va fi timpul acestor „amanunte tehnice”.

Andruska – si noua ne place ICE AGE ! Cand vrem sa ne distram rapid, ne uitam la inceput la faza aceea mortala cu veverita...
LA MULTI ANI Andrei Teodor !!!

,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena I. spune:

Andrushka, sa va traiasca dragalasul de Andrei multi ani fericiti!!!

Thomas!!!

Imelda, si eu voiam sa spun ca fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare, dar mi-au luat-o altii inainte . Uite, Erica a inceput sa stea bine in fundulet dupa ce a implinit 7 luni, dar nu se ridica singura si nici nu merge in patru labute ca Alex a Roxanei, de exemplu, care e mai mica decit fetita mea cu citeva zile.
Cu socrela am avut si eu citeva discutii legate de folosire miinilor micutei: Erica apuca mai curind lucrurile cu mina stinga decit cu dreapta si MS-ul (adica mama soacra) mi-a atras atentia sa-i dau jucariile sau alte obiecte sa le apuce cu dreapta. I-am tot explicat in fel si chip ca n-are importanta ce facem noi, daca micuta e stingace, nu-i putem crea obisnuinta de a folosi dreapta, cind ei ii e mai usor sa foloseasca stinga (si invers) si ca e prea mica sa ne dam seama daca e stingace, dreptace sau ambidextra. Pina la urma (dupa nenumarate discutii), am pus punct, afirmind ca eu subiectul asta nu vreau sa-l mai discut niciodata! Si vad ca, pina acum, nu s-a mai vorbit despre asta. Asa ca te inteleg cit de tare te irita astfel de comentarii.

Elena si Erica
Dumnezeu judeca pomul dupa roade, nu dupa radacini.
(6.februarie)

Mergi la inceput