Bebelusi de ianuarie-februarie 2004 (37)
Raspunsuri - Pagina 4
Elena I. spune:
Saphir si Catalina, multa sanatate puilor vostri! Si voua, multa putere sa-i ajutati sa se faca bine!
Ane, nu se pot vedea pozele, cica n-ar fi pozici acolo.
Avem si noi un album cu pozele Ericai din august si septembrie, dar sint impreuna cu cele de la nunta din august si mi-e prea lene sa le scot.
Elena si Erica
Dumnezeu judeca pomul dupa roade, nu dupa radacini.
(6.februarie)
ane2 spune:
Thomas
Andreea
Andruska sa-ti traiasca baiatu sa aiba parte de noroc si fericire toata viata!!!! Andrei
Roxi merci m-am mai linistit..macar stiu ca nu e singura care face crize din astea...cu toate ca habar nu am ce sai fac so dezobijnuiesc.....
Anita si Rachella -17.o1.2004http://community.webshots.com/user/sugarbabe134
ane2 spune:
Gata pozele se pot vedea
Anita si Rachella -17.o1.2004http://community.webshots.com/user/sugarbabe134
Roxana_G spune:
Andreea!
Elena, insist chiar (desi probabil nu e treaba mea, insa eu sunt o stangace fortata sa scriu cu dreapta!) sa o lasi sa apuce asa cum vrea ea, adica cu mana stanga. E o intreaga teorie legata de dezvoltarea normala a stangacilor si daca e sigur ca ea este stangace nu faci deloc bine sa o deturnezi acum. Stangacii sunt oameni normali, ba daca te iei dupa unele opinii, chiar genii. Asa sa ii spui soacrei tale!
Am vazut pozele cu Erica si este atat de frumoasa! Are niste ochisori atat de dulci si sta foarte bine in fundulet. Insa nu va laudam prea mult, ca pana una alta sunteti concurenta.
Legat de dezvoltarea normala, asa in general, am tinut Imeldei o teorie pe care eu insami (mea culpa!) refuz sa o accept uneori in privinta "limbajului" Alexandrei. Adica astept nerabdatoare sa aud "ma-ma", "ta-ta" sau macar "da-da", insa sunetele se incaptaneaza sa intarzie si eu "salivez" in parc ascultand bebelusi mai mici cum striga asa de mama focului. Si acum recunosc adevarul adevarat - apropos de obsesia soacrei Imeldei - ma apucasera ideile saptamana asta cum ca Alexandra ar suferi de depresia separarii de mine (eh, am citit si eu pe undeva de asta), in conditiile in care desi nu m-am dus la serviciu am lipsit mereu de acasa din pricina problemelor de familie. Cred ca mai degraba sufar eu de depresia despartirii!
Anita, stai linistita. Alex tipa de rasfat, tipa cand e suparata, tipa cand vrea atentie (mai ales din tarc) si tipa si de bucurie. Uite acum sta la mine in brate si tipa la ecran si imi tot apasa tastele de imi joaca ecranele in cap (deja am citit de 10 ori acelasi mesaj).
Rachella frumoasa ca de obicei (pe ea pot sa o laud ca e departe acolo la voi! ), e deja fetita mare. Pai Anita draga, pe tine sa nu te auzim ca te plangi ca e in urma fata cu ceva la capitolul dezvoltare. Daca ai timp liber si nu ai ce face, mai bine fa presiuni aici la mine sa pun mana sa slabesc, ca am luat 3 kg fata de cat aveam.
Darael, cred ca mii si mii de multumiri si pupici tot nu ar fi de ajuns. Eu una nu te-as lasa deloc la rosii, te-as tine aici sa ma linistesti de cate ori ma apuca crizele de mamica panicata. Vezi ce egoista sunt? Sigur insa se vor gasi cateva mamici pe aici care sa ma sustina. In ceea ce o priveste pe Alex sa stii ca ai mare dreptate. In plus, uitasem de hiperreactivitate. Cu ocazia asta voiam sa iti spun ca ai avut dreptate si atunci. Dar tu o stii deja! M-am lasat putin deturnata de urocultura aceea cu flora mai bogata (desi banuiam ca problema e modul de recoltare) si am uitat de asta. Stii insa ca desi nu i-am facut tratamentul acela puternic cu antibiotic urocultura a iesit perfect de data asta. Ca atare ma duc sa citesc iar si iar mesajul tau cu hipereactivitatea si de luni, desi incep serviciul, reiau exercitiile cu pricina macar dimineata si seara.
Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004)
Helen spune:
Andrei!...5 ani!... Multi inainte!
Am vazut si noi pozele cu Rachela si cu Daria.. mai dar frumoase si grasute mai sunt...!
Ane, Rachela in ritmul asta mai are un pic si merge singura.... Bravo ei!
Adriana, mersi ptr. laude la adresa pozeleor si sa sti ca m-am executat...am sters pozele ,,sexi'' ale lui Cosmin.. am mai vorbit desprea asta si asa e... nu se stie niciodata ce ,, ciudat'' se poate uita la ele...
Am pus in schimb doua poze cu Strumful stand in picioare in patut(desi nu avea el tinuta de poza... adica baiat imbracat in roz si rosu...)
Altfel, daca voi recunosteti sa stiti ca si eu recunosc ca ma mai gandesc uneori daca Cosmin o fi sau nu o fi chiar bine dpv motor .. mai ales ca noi am fot la dr si desi au fost ceva probleme apoi ni s-a spus ca totul e ok... Adica ma ingrijorez un pic ca face imediat 8luni si nu se ridica singur in fundulet decat daca este in zona ceva de care sa se tina, in picioare se chinuie de atat timp dar reuseste destul de rar fara nici pic de ajutor...(dar ptr. asta mai e timp) si chair si faptul ca nu se taraste, nu merge in 4 labe (doar se aseaza in 4 labe si apoi cade pe burta) doar se rostogoleste dar daca vrea ceva si nu ajunge nu stie cum sa faca si mai bine se pune pe plans.... iar pe de alta parte, tinut sau in premergator nu numai ca merge dar chiar alearga si se intoarce si face viraje fara problema... Totusi sper ca e bine si momentan nu sunt chiar ingrijorata...
Si la noi ca si la multi altii vad, istericale si plansete toata ziua daca nu bagam permanent copilul in seama sau nu il tinem in brate, ce sa mai zic daca disparem din raza vizuala... cam de 2 sapt e asa... asta chiar ca ma da gata!
Helen siDan Cosmin (21 Ianuarie 2004)
Albumul nostru
Albumul comun cu bb-ii de ian-febr 2004
Helen spune:
Asa,... uitasem sa va spun ca nici Cosmin nu se omoara cu vorbitul, zice un fel de ma-ma o data la o saptamana, doua, ta-ta nici gand..alfel zice mai des DA.. DA.. in rest deh...inga... ba..eeee... aaa... si alte gangureli...
Dar si eu zic ca fiecare are ritmul lui. Ex. Daria - fetita cu care este Cosmin in unele poze implineste maine 10 luni si motor nu sta mai bine decat Cosmin care e mai mic cu 2 luni... chiar mai rau... nici gand sa se ridice in picioare si nici nu are interes desi in premergator merge cat decat( macar al meu incearca non-stop), in schimb de vorbit chiar zice multe si face asta cam de pe la 6 luni... zice ma-ma, ta-ta, pa-pa si arata ce si unde sunt, in plus arata si alte obiecte. Si eu incerc sa-l invat; se arata f concentrat si interesat de ceea ce ii explic dar pana acum nimic. Sigur este ca raspunde la numele lui si asta de pe la 5 luni, dar atat l-am strigat, ca sa nu zic ca am mai si strigat cate un ,,Coosmmminn!!!!'' mai raspicat la el cam la fiecare lingurita cand nu vroia sa manance ...asa ca a invatat cum il cheama..
Aseara am facut doua feluri de cereale cu lapte si a trebuit sa le arunc ca nu a vrut, pana la urma am facut si al treilea castronel in care am pus si piersica si cunva a inghitit ceva; azi dimineata abia a mancat si asa cu fructe... la pranz i-am dat mancarica de cartofi cu ficatel si desi la inceput i-a placut f mult, a mancat numai jum de portie insa a mai papat apoi jumatate de Danone Natural; dupa amiaza a papat ciorbita de pui cu putina paine...(adica tot un fel de piure). Dar ce ne facem cu lactatele?! Imi e groza ca vine seara si nu siu cum sa-l fac sa pape cerealele cu lapte...
Helen siDan Cosmin (21 Ianuarie 2004)
Albumul nostru
Albumul comun cu bb-ii de ian-febr 2004
layla spune:
Buna fetele,
Bine v-am regasit!!!!!!!!!!!!!!
Am venit si noi in Bucuresti dupa 3 luni de mare.
Azi am avut marea bucurie si surpiza sa ma intalnesc intamplator cu Adriana. Astep cu nerabdare o intalnire si cu restul trupei.
Am atatea sa povestesc si sa intreb ca nici nu stiu cu ce sa incep.
LA MULTI ANI ANDREI TEODOR!!
Andra sa iti traiasca si sa te bucuri de el!
Despre noi pe scurt noutatile la 8 luni si 1/2:
- l-am intarcat la 8 luni fara o saptamana
- are 6 dinti
- a zis prima data " MAMA" (repertoriul lui mai contine :da si baba)
- face KK la olita
- are 10 kg
Va pup dulce pe toate si de abia astept sa vorbim,
Layla si Daniel Alexandru (29.12.2003)
CataD spune:
La Multi Ani! ANDREI, THOMAS, ANDREEA
Darael, mii de multumiri. Mi-ai luat o grija de pe suflet. Intr-adevar Laura pare sa se simta mai bine, i-am dat tempra, un fel de paracetamol de copii, i-am dat lichide mai multe si am tot desfundat-o. Nu a facut febra, e vesela ca de obicei, in afara de nasuc infundat nu are nici un alt simptom. Sper sa fie bine ca deseara avem chef si nu am ce sa-i fac, o sa o tin cu noi!
Helen, nu-ti face griji degeaba. Nici Laura nu se ridica in fundulet decat daca se poate tine de ceva (o face mai mult in carucior cand se tine de margini), nu merge inca si nu se ridica in picioare. De tinut se tine pe picioare dar nu merge. Nu imi fac nici o problema, fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare. Eu nici macar nu vreau s-o pun in premergator.
In schimb (ca sa o si laud) vorbeste mult de tot, ne zice mama si tata, stie care ii e numele, zice "gata" si aplauda cand termina de mancat (sau cand crede ea ca a terminat...asa ii fac eu ca sa o incurajez ca mananca tot), e foarte dezvoltata din punctul asta de vedere.
Layla, face la olita!!! Asta da realizare. Felicitari!
Am plecat ca mai am cate ceva de pregatit pentru deseara.
Catalina si Laura (12 ian 2004)
anda141 spune:
Mai, da eu nu am mai intrat o zi pe aici si acum am citit o gramada!!!
Layla,Oau, avem o olita printre noi!! la 10 luni? Cum ati reusit? Si cum va anunta?? Si inca o intrebare pentru tine: cum l-ai intarcat? Adica zi toata procedura, ca mie mi-e groaza de faza asta, daca nu suge seara urla de te scoate afara din casa.
Darael, multumesc frumos, dar nu am de gand sa-l fac pe bebe 2 la anul!!, insa examenene tot le iau! Si inca ceva:nu am fost eu pe faza cand ai explicat , dar eu ma tot minunez cum faci tu sa dai diagnostice la bebei?? Zi-mi si mie, ca mor aici de curiozitate
Cata, de la dinti cred ca nu mananca, asa a facut si Albert nu a vrut sa mamance mai nimic vreo 2-3 zile pana i-a iesit .
Albert a invatat sa foloseasca premergatorul, azi a umblat toata casa. In rest, e un neastamparat , nu sta nici un pic, da mie imi place ca e foarte vioi. Cand pe burta , cand in fund, se rasuceste pe toata partile, umbla prin casa, se taraste pe fund, incearca sa mearga si de-a busilea, dar inca nu merge ca lumea. Vorbeste toata ziua, mama, tata, nana, papa, baba , da. Cel mai frumos spune acum "da", asa dulce...noaptea cand se trezeste si asteapta sa-i dau tzitzi zice "da da", e un scump. Se bate cu mana pe gurita si face baa-baa , asta l-am invatat eu rade tot timpul, ii place sa ma joc cu el si sa facem "bau". Isi scoate ciorapii din picioare ...gata nu mai spun, alta data. Una peste alta e un scump si ne topim de dragul lui...deocamdata nu ne supara, nu plange, nu urla, chiuie dar de placere. II plac la nebunie copiii mici, rade la ei si ii place sa vorbeasca cu ei.
Mie mi-au inghetat picioarele in casa, vine iarna, chiar ca ar merge putina caldurica, eu mai bag aeroterma cand ii fac baie lui Albert si e mai frig in casa.
Va pup si o seara frumoasa.
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
layla spune:
Monica referitor la intarcat, procedura in sine nu a fost complicata. Nu mi-am propus sa-l intarc, s-a intamplat de la sine desi lapte mai aveam. Ma vedeam pe la 2 ani tragand de mine pe strada ca vrea tita.
Alexandru nu a vrut suzeta si nu a pus gura pe biberon pana la 6 luni. I-am inlocuit treptat toate mesele de lapte ramanand cea de seara si cea de dimineata. Dupa care cand mi-a acceptat biberonul am inceput sa-i dau seara completare lapte praf. L-a inceput urla cand ii bagam biberonul si trebuia sa-l pacalesc ba cu titi, ba cu biberonul. Dupa care am inlocuit masa de seara cu biberon, ramanand titi doar dimineata. Pina cand am facut o indigestie tare urata si am hotarat sa nu-i mai dau tita in ziua aia, dupa care inca o zi sa vad daca merge, si brusc m-am hotarat sa-l intarc. Fara tipete, urlete a uitat pur si simplu de titi. Am avut ceva regrete mai ales ca a trebuit sa iau pastile sa intrerup lactatia.
Cred ca aproape 8 luni de alaptat sunt suficiente.
Cu olita la fel destul de simplu: de la 7 luni si 1/2 l-am pus pe olita dupa principalele mese. Acum stiu care este programul lui. Cum ne trezim dimineata prima grija pe olita. Se intampla (mai ales de la dinti) sa mai faca inca o data pe zi si in pampers. Dar in principiu o singura data dimineata.
Noapte buna,
Layla si Daniel Alexandru (29.12.2003)