Mamici de septembrie-octombrie 2004 (32)
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
elena_oona spune:
Pe unde sunteti fetelor?? ce liniste e pe dc azi......
Ce mai stiti de adela, azi nu si-a facut aparitia pe dc.O fii nascut??
Amoodia eu chiar ieri mi-am facut test de urina si sange.Cel pt sange stiu sigur ca e pt a stii doctorul daca am probleme cu cuagularea sangelui(pt a nu avea ceva hemoragie sau stiu eu in timpul nasterii).Daca nu-mi iese bine testul o sa-mi dea ceva medicamente.Iar urina este pt infectie,ph...
Fetelor mie dupa sfatul sotului meu mi-au trecut cat de cat arsurile cu cartofi(fierti in coaja)+putina putina sare+putina painica.Am facut asa ca un piure si l-am mancat cald (nu rece).
Va pup si sa ne auzim de bine!
Elena & baby angel Manuela(DPN 24oct.2004)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
roandre spune:
Mari74, imi pare rau pt ce a patit micuta Sofia dar ne rugam sa se faca bine cat mai curand. Cand am fost in spital mai erau mamici ai caror bebei nu eliminasera apa din plamani si si-au revenit destul de repede. Deci fii curajoasa si ai incredere ca totul va fi bine!
Mada, s-ar putea ca din prima zi sa-ti ceara pampers pt bebe. Eu am avut nevoie din prima zi de asa ceva si apoi am vrut sa fie imbracata cu hainutele de la mine pt ca cele de acolo erau ingalbenite de vreme.
Mcm, te pregatesti de nastere? Curaj caci totul va fi bine indiferent de cum vei naste.
Raisa, si bebelina mea facuse o mica iritatie de la scutece si am dat-o cu creme pt iritatii de la Sanosan si vad ca s-a cam dus roseata. Cat despre dormit, bebelina doarme bine ziua dar noaptea cam are program de "uitat pe pereti". De obicei ii fac baie cam pe la 21, mananca si se trezeste pe la 24:30. O schimb, o imbrac in hainute (caci dupa baita o infas) si apoi ii dau sa manance. In ultima vreme nu mai adoarme pana la 2:30-3 noaptea cand iar vrea sa manance. Adoarme intr-un final si se trezeste pe la 5-6, apoi iar la 8. Ceai nu-i dau deloc. O singura data i-am dat ceai de colici Baby Drink, dar am renuntat pt ca nu vreau sa se invete cu biberonul. Am asa mult lapte ca ma dor sanii de plini ce sunt iar ea, lenesa de cele mai multe ori dupa 10-15 minute adoarme mancand si nu-i goleste cum trebuie. Deci, dupa cum vezi si eu stau mai mult treaza noaptea.
Ce ma deranjeaza cel mai mult la ea este ca vomita destul de mult, dupa fiecare masa. Cred ca e de vina si faptul ca nu da aerul afara dupa fiecare masa pt ca adoarme. Nici nu stiu ce sa-i mai fac. Eu o tin doar pe umar, dar se pare ca nu e asa eficienta metoda tot timpul. Mai stiti alta metoda?
Eu nu ii fac masaj bebelinei cu ulei. Doar atunci cand ii fac baita incerc s-o trag putin cand o sapunesc. Nici nu mi-a zis doctorita s-o trag si mi-e si mila de ea.
Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre
blue77 spune:
Salut fetelor
Mari suntem cu gandul la voi! Micuta Sofia va fi repede cu voi acasa , fiti tari totul va fi bine si o veti tine in brate!
Rondre , eu mai stiu o metoda de dat gazele afara care merge la fel de bine ca si cea cu umarul.Te aseziin pat cu un picior indoit si o asezi cu burtica pe picior asa incat sa fie curbata un pic si o masezi pe spate ...incearca si metoda asta.Eu le folosesc pe amandoua cateodata ...oricum am inteles ca nu e musai sa aiba gaze de fiecare data daca alaptezi.
Marc al meu mai nou uita sa respire cand mananca si trebuie sa-l iau de la san si sa-l masez pe spate sa-si revina.Suntem de rasul lumii :))
Pupici
Cristina si bebe Marc
http://marele.free.fr/MarcAdrian/
CRISMIR spune:
Buna fetelor!
MIHA,sa sti ca imi dau si eu acuma cu parerea,sper sa nu fie cu suparare(ca eu nu am bebele inca),dar mama mea imi tot zice cate una alta...si apropos de faptul ca adoarme bebelina ta,mama zice ca trebuie sa ii trezim adica sa ii prinzi asa un picut de nasuc si sa pape mai mult,mai ales daca ai lapte,ea mi-a zis ca bebeii in general adorm la sanul mamei(fata de cei care nu sug)...am si eu prietene care au avut aceeasi problema,si de aia stiu....deci ,insista si nu o lasa sa adoarma asa de repede, sa pape mai mult...atunci poate nu se va mai trezi nici asa de des sa manance
!...cat despre gaze,nici eu nu stiu alta varianta,poate ar trebui sa o ti mai mult timp pe umar?!...da,oricum cred ca tu sti mai bine,depinde oricum de fiecare copil in parte,nu sunt reguli chiar generale la toata lumea...
MCM,bafta si sa ai o nastere usoara,indiferent de varianta care ai ales-o(tu sau doctorul)....sanatate multa si sa auzim vesti bune!
ADELA,bebelui tau se vede ca ii place acolo in burtica,si mai e si baietel,ce mai ,de aia intarzie...mai ce pututrosi sunt baietei astia!..inseamna ca si eu ar trebui sa ma astept sa nasc la data fixa,hmmmm!...sanatosi sa fim cu toate si toti bebeii ca in rest nu conteaza data,nu?
Va pup fetelor si bebelusilor,sa ne auzim cu bine zilele urmatoare!
Mirela si bebele,35 sapt.
http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.-baietel-Robert Cristian
Mada spune:
Neata fetele!
NU prea am avut somn azi noapte m-am tot trezit, am tot felul de ganduri in cap.
Mama a plecat acuma cu Dani la spital se interneaza pt 3 zile la sp de diabet pe schimbarea insulinei dupa operatie si parca am emotii sa nu nasc si ea e in spital. Desi nu am semne... dar capul meu are prostii in el.
Miha si eu am de gand sa o infas dupa baie si apoi sa o imbrac in hainute, sper sa stea infasata. In leg cu eructatul eu am vazut la matusa mea care a nascut acum 6 luni ca il tinea pe bebe cam jumate de ora pe umar si il batea usor, desi el dormea micutul, dar reusea intr-un final sa dea aerul afara. Incearca si asa sau cand o pui la san puneti un puisor de perna pe mana sa stea cat ma sus caputul am inteles ca si asta ajuta.
EEE ce sfatoasa sunt stati sa ma vedeti si pe mine peste o saptamana...
Bine ca mi-ai zis, atunci o sa iau si bagajul mandrei dupa mine. Am pus tot ce ii trebe, crema de fund, pampers, servetele, caciuli scutece, 3 costumase, sosete.
hai ca mi-am adus aminte acum ca nu am pus cercelusii, tot uitam ceva.
Adela iti tin pumnii!
Va pup
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora de 38
sapt
http://community.webshots.com/user/madaspa
spit.Giulesti, dr Riga Bogdan
DPN 24 sept
Kittie spune:
Maaama, da' se scrie acilea!
Pai de cand n-am mai fost eu, a trebuit sa iau 4 pagini la rand..
Mari, nici nu pot sa ma gandesc la ce simti.. Sper si eu, ma inscriu pe lista unde toate fetele ti-au facut urari de sanatate tie si Sofiei, adunati si rugaciunile mele si sa auzim numai de bine!
Andreea si Doru - m-am vazut cu doftorul meu vineri seara si i-am spus ca mi-e groaza de durere, ca vreau epidurala (pana atunci el stramba din nas la varianta asta) si l-am convins! Carevasazica o sa fie normal cu epi.. Evident, daca nu merge, trecem la cutzite :)
Multumesc frumos de urari, sper sa fie bine la toata lumea (mai nou mi s-a spus ca 28sept-3oct ar fi un dpn cuprinzator.. si oricum, chiar daca nu se-ntampla in datele respective, sa nu-mi fac probleme si sa vin din 4in 4 zile la control...ciudat, da' sper sa nu ajung pana acolo..).Deja am dureri in somn (adica ma dor oasele, ca sa fiu mai exacta... si nu asa, oricum, ci parc-ash fi facut amor cu o violenta greu de descris si pt foarta multa vreme.. :) adicatelea ma gandesc eu ca coboara si mai mult..il simt deja inspre vagin.. Cand mai misca o mana - probabil sa verifice ca e tot singur si nu vine nimeni in vizita :)) oofff, nu stiu cum mai puteti voi sa mai faceti ordine.. Poate ma apuca si pe mine cu cuibu' mai incolo, acum si stand in fund ma doare spatele :( Arsuri n-am asa de grave, Slava Domnului! ce povestiti voi deja ma ia cu friguri.. nu de altceva, da' mereu am suferit de cate o porcarie la stomac si-mi imaginez cum e sa te tot zgandare ceva, acolo.
Oricum, n-am pierdut nici un dop, n-am simtit nici o contractie (cel putin nu dureroasa) ca l-am si intrebat pe doctor cum recunonsc o contractie... burtica mea e tare, de multe ori, da' n-am simtit si alte chestii care sa semene cu celebrele "contractii"..
Da, hai ca v-am scris ceva...
V-am pupat, sa fie cu bine pt fetele care nasc azi (in cazul in care..) si va mai scriu si maine!
"Si tu téléphones à une voyante et qu'elle ne décroche pas avant que ça sonne, raccroche." Jean Claude Van Damme
ralucule spune:
Fetelor, dupa o noapte de 2 lei 50, in care am fost la buda din ora in ora, m-am trezit cu mici contractii, asa dupa cat am putut eu dormii, ca sunt chiauna, si am programare la dr acum la 11:45.
Asa ca am sa cobor si eu in curand ca dr sta pe scara cu noi sa vedem ce mangaieri mai imi face.... hahahha
Simt senzatia aia de apasare, simt ca imi scap burta pe jos, si dincand in cand il simt in pasarel, iar am inceput cu cuvantul pasarel care va place asa de mult aahhaha
Am un chef de glume nebun, si am chef de facut curat, ieri am calcat toate hainele noastre, cu toate ca a fost duminica, la mine nu mai conteaza cand ma ia zelul.... azi poate mut mobila ....hahhaa sper sa nu
hai ma duc si eu sa dau cu zugraveli pe fata sa nu mai arat ca un copil de 18 ani, si merg jos cand ma intorc va raportez ce si cum
pupiciiiiiiiiiii
ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule
mina spune:
Mihaela,
Si Costin face la fel. Mananca repede, inghite aer si are impresia ca e satul, dupa care ar adormi. Ma chinui cu el sa dea aerul afara (il tin in sus, cu picioarele spriginite pe pat,eventual si cu niste pernute sa stea aproape vertical, si=l bat pe spate). Dupa ce da aerul afara iar vrea papa. Uneori pare ca s-a saturat si il pun in patut sa doarma, si dupa jumate de ora iar cauta papica. E un lacom si nu stie nici el cand e satul.
Dar pe bebitza ta o doare stomacelul din cauza aerului inghitit?
Mie mi=a mai zis o asistenta in maternitate ca daca nu da tot aerul afara sa-l tin jumatate de ora pe partea dreapta dupa fiecare masa. E destul de eficienta metoda, dar tot cu batutul pe spate e mai sigur.
Anne, Mihaela, ai vostri au facut colici? Cum se manifesta? Costin se chirceste de burtica si plange, si se screme tare cand face caca. Si uneori scoate si mult aer odata cu caca. Asa mi-e mila de el cand il vad cum se cazneste.
Va pup pe toate si fug la mancacios.
Mina
lorena_andreianu spune:
Pupici fetele.
Noi suntem in trecere pe acasa (tati liber si trebuie sa rezolvam una alta, ca eu singura nu mai pot) si am intrat sa vad care a mai nascut...
Va tin pumnii la toate care sunteti pe ultima suta de metri
Noi am dormit cat de cat azi-noapte; bebe tare agitat si eu cu contractii... sper totusi sa nu nasc pana pe 10 cand vine mama...
Ma bucur ca sunteti bine si active pe forum, ca sa am ce citi
Pupici si pe maine, in cel mai rau caz. si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud
marlen_b spune:
Fetelor,
O saptamana cat mai buna va uram si noi.
Am impresia ca bebicul a inceput sa coboare. Cu cat timp inainte de nastere se intampla acest lucru? Vineri seara avem o petrecere importanta in familie si sper sa reziste Andreas in burtica la mami si saptamana aceasta. Teoretic ar trebui sa nasc peste 2-3 sapt, dar cine stie?
Mari, asteptam vesti bune!Marlen - DPN 5 oct.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/marlen_hg