Mamici de septembrie-octombrie 2004 (32)
Raspunsuri - Pagina 10
danina spune:
Bafta viitoarelor mamici din saptamana asta. Va invidiez eu mai am de asteptat dar asta e o sa vina si timpul meu.
Vad ca e la moda numele de Ilinca e interesant si asa stau prost la capitolul inspiratie chiar imi place. Eu acum sunt mai bine si sper sa o tin tot asa. In schimb nu prea vrea raceala asta sa ma lase in pace ce as putera sa iau ca sa imi treaca am aproape 3 sapt de cand sunt asa am luat strepsils si ceaiuri la greu dar degeaba, aveti idee ce as mai putea incerca?
Merg sa ma intind pt ca bebitza nu mai ma lasa si am si mici arsuri ma duc sa iau ceva.
Va pup si pe curand cu noi noutati de la voi.
http://community.webshots.com/user/dannina120
Dannina si bb 35 sapt
danyce spune:
Salutare, natiune,
Dupa o noapte in care am facut pe somnambula iata ca m-am trezit si eu si hop la PC ca sa vad ce mai faceti. Vad ca inca nu ati nascut, dar sunteti cateva care va apropiati cu pasi rapizi de termen. Sper sa decurga totul bine si sa aud numai vesti excelente de acum incolo.
Mada , ce ciuda mi-e pe voi ca in Ro se fac gauri in urechiuse in spital si se pun cercelusi! Aici cica nu e voie sa se puna cercelusi la un bebe asa de mic, se pun doar la fetite de 4, 5 ani si treaba asta o face un bijutier, nu un cadru medical. Ma intarata chestia asta la culme. In primul rand ca un bebe asa de mic nu simte inca asa tare operatiunea in cauza ca ii sunt urechiusele moi, in al doilea rand ca eu am incredere mai mare intr-un cadru medical decat intr-un bijutier (ala sa faca bijuterii, nu gaurele la fetiet!).
Ralucule, n-ai mai venit la muffins!Sa spui imediat ce ai facut la dr.!!!
Marlen, la mine a coborat bebe de tot de vreo saptamana si jumatate.Se poate intampla si cu 3 sapt. inainte de nastere si inainte de nastere. Cel putin asa m-am documentat eu.
Kittie, eu o simt pe bebelusa jos de tot si uneori am impresia ca o scap pe jos daca umblu mult sau stau mult in picioare, asa ca imi strang picioarele instinctiv, desi nu are cum sa iasa afara fara contractii si dureri. Faina descrierea ta a durerilor pe care le simtiSubscriu si eu la ce spui tu.
En reste, noi suntem bine si in continuare raportam nici urma de contractii. Azi seara ma mai duc la curs, iar miercuri dimineata la inca un control. Acum trag o fuga pana la supermarket sa iau cate ceva si apoi ma duc cu o matusa a sotului sa imi iau o chestie de plastic pt. protectia saltelei ca eu sunt obsedata de cateva zile ca o sa mi se rupa apa in pat noaptea - iar eu dorm de-a curmezisul sau ma tot invart de zici ca-s singura care trebuie sa doarma si nu ar ajunge o chestie mica pusa sub funduletul meu - si eu tot asta cant ca imi trebuie o chestie din aia (ei, nu e mai bine sa dau vreo 5 euro pt. o astfel de chestiuta in loc de 200 pe o saltea noua in caz de dezastru). Hai ca v-am impuiat capul cu salteaua mea cu tot. Pupici la toate pe burtici sau vou si alor vostri bebici,
Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem
Kittie spune:
Danina, incearca miere cu lamaie.. I-am spus si lui Doxi care a racit si ea :( acum inainte de nastere :( .. deeci, remediu de la mamica, evident - stoarce o lamaie si amestec-o cu vreo doua-trei degete de miere. Sa iasa ceva vascos dar totusi lichid (se ingurgiteaza cu lingurita..) ; in general se luau cam 2-3 lingurite pe zi, da' eu am avut perioade in care abuzam, de-a dreptul cu 2-3 lamai pe zi (adica stoarse si combinate..). Nu exista practic doze fixe, ca la gatit, pui cat suporti (exista persoane care nu suporta gustul..) . In principiu ar trebui sa te lase in 2 zile, acum depinde si ce virus ai prins :( . Oricum, sanatate multa multa multa! Sper sa functioneze remediul.
Fetele care-au pierdut dopul si mai ales inainte de dop au pierdut asa, o chestie albicioasa, cum de v-ati datara seama? Ca eu am avut secretie abundenta inca de la inceputul sarcinii (nu tot timpul, da' asa, din cand in cand, diverse momente ale zilei, fara vreun impuls deosebit :) aveam cate o pierdere de secretie de mai mare frumusetea.. Ma rog, eu ma tot intreb, da' presupun c-o sa-mi dau seama cand e momentul X.. Acum doar mi-e teama sa nu-l pierd :)))
Va pup si hang on, am vazut eu ca azi-maine nu e nimeni "programat", cel putin.. Da' mai stii..
"Si tu téléphones à une voyante et qu'elle ne décroche pas avant que ça sonne, raccroche." Jean Claude Van Damme
ralucule spune:
Mda fusei la madam doctor, care normal ca a venit si a trecut ca un val....
Deci intru colea, normal ca am intarziat, cu zugravelile mele pe fatza... Imi da asistenta aia pe care o "iubesc" rau de tot paharul in mana, facem pipi, ne ia tensiunea, ne urcam pe cantar avem azi 82.2 kg, adica mai putin cu 900g fatza de joi.
SI ma baga in sala de ascultat inima bebelui, ma pune sa stau intr-o pozitie aiurea, am stau eu asa pana a plecat din camera, si apoi m-am mutat, si ce face al meu bebe, da cu pumnii cu picioarele cu capul cu toate alea, ceva nu ii place baiatului.... ce? nu am idee, normal ca vine asistenta si ma ia ca ce faceti doamna? eu zic nimic, tu nu vezi, e copilul meu, ea zice, pi nu v-am zis ca nu tre sa stati asa? eu zic, ba da mi-ai zis dar mie mi-e rau de stau asa. tacere
ma chinui eu 15minute acolo cu electrozii pe burta si cu circul de rigoare din burta ca simteam sa dau afara.... trece si asta, fff bine
apare madam dorctor, ii spun ca m-am hotarat sa nasc in apa, ea fff socata ca cum si ca de ce? ca doar nu m-am hotarat asa din cauza ca nenea dr e roman? la care eu nesimtita ii zic ba tocmai dáia, s-a cam intristat, dar asta e adevarul ce sa fac? sa mint? nu e frumos.
Deci in cz totul e bine tensiunea e 120/80, 82.2 kg, si in rest ca si pana acum ....
Mai ne vedem sapt viitoare marti.
aaaaaaaaaaa si colul e inchis, dar dupa ce am invatat eu la scoala, colul ala se poate deschide in cateva ore, asa ca...........
Durerile alea de oase de care zice Kitty le am si eu, contractiile la mine dor, asa ca si cum as avea crampe la stomac dar mai intense, si crampele alea de la ciclu, dar mai intense. Si am dureri de mijloc, simt ca acum se rupe, deci coboara bebele si tot coboara, dar cam de mult timp tot coboara....Acum s-au orpit contractiile.
Dar nu ma mai agit, merg inainte cum zic olandezii, nu iti fa griji totul va fi bine, gandeste pozitiv, asa fac si eu.
Danyce draga, nu am venit la muffins ca e departe si de veneam mai puneam 2 kg pe mine, si a vazut ce ditai balena sunt
In legatura cu mushamaua ta de pus pe pat, si eu visez ca mi se rupe apa tot asa, dar mai bine de mine ca am pat cu apa, , cand a facut catelul pipi in pat am dat husa jos, am bagat-o in masina si a doua zi era la loc, am dormit cam ciudat o noapte dar a mers, buna inventia cu patul de apa. Si inca ceva, cu patul asta nu ai cum naste acasa, acum mi-a venit in cap.... Asa ca de ai pat dásta la Olanda te scoti mergi la spital, hahahhaha, mi-a zis fata de la kraam.
Cu cerceii la bebelusa ta, vezi ca exista un pistol de pus cerceii, ala nu costa mult, si ai cercei din aia sterili, poti sa ii faci singura, si mai am idei dar hai pe chat fata, lasa mushamalele si plimbarile, eu nu mai pot plimbarii, ca ma dor toate parca ma trage pe roata.
Va pup pe toate si sanatate la toate
ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule
lorena_andreianu spune:
Fetele, sunt iar acasa si am uitat sa va spun ca azi ma duc la eco... Sper ca bebe a mai crescut si ca nenea ma va putea linisti. sa-mi tineti pumnii!
Danyce, buna ideea cu aia de plastic de pus pe pat... (nu-mi vine cum ii zice, dar stiti voi). Si eu ma gandesc pe unde m-o apuca
Ralucule, si eu ma duc miercuri la ginecolog si cam asa ca tine patesc si eu... dar eu tot nu o sa am dr roman Fericito!
Danina, e bun amestecul de lamaie si miere. Testat si de mine
Marlen, iti tin pumnii. Sper sa te distrezi la petrecere cu bebe tot in burtica. Si daca n-o fi asa... asta e!
Kittie, lasa mama, ca daca pierzi dopul, mergem noi si-l cautam Sa stii ca si la mine secretiile au devenit mai abundente, dar nu diferite ca culoare ca de obicei. Deci eu cred ca o sa ne dam seama...
si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud
anne33 spune:
Salutari la burtici.Mina, pe pisicuta mea,doamne multam,au ocolit-o colicii deocamdata,mai vomita ea cand mananca prea mult ca-i o lacoma de nu se poate,dar de colici,nici vorba.Am insistat cu ceaiu vreo saptamana pana sa-l accepte,se stramba in toate felurile,dar de doua zile bem si noi ceiuc.Asta pentru ca asa ne-a recomandat doctora ca se constipase bebelina si se chinuia rau la cacacit.Si mai am de zis ca sambata,de ziua ei ,adica la 5 saptamani avea Giulia noastra 3650g.Si poate nu ma credeti ,dar e o rasfatata,numai in brate ar sta,maraie cand o pui jos in patutul ei de zici ca cine stie ce-i faci.Adevaru e ca daca nu-i la mine-n brate,o ia bunica-sa,si mai bine si Anamaria de la scoala,vrea sa o tina si ea,si uite asa invatam noi copilu in brate,si acu tot e bine ca e micuta,dar ce ne facm cand o avea bebelina 6,7 kile sau mai mult?Sau ne creste si noua rezistenta intre timp?Hi,hi .Nastere usoara la burtici.
Kittie spune:
Lorena, da' tu cum zici mama ca-l mai gasim daca se pierde la buda, de ex? Nu ca m-ash duce eu la petreceri, ca unii :))
da' mi-e frica sa nu ratez evenimentul si sa stau dup'aia si eu sa caut plastic de pus pe pat ... din nefericire n-am pat cu apa, io.. Am unu' japonez, nu stiu cum sa-l descriu exact, da' e tare si de o vreme incoace mi se pare din ce in ce mai mic :))
Mda. Oricum, atat timp cat nu ma apuca aranjatu' prin casa, mai stau cumintica si-mi spun ca-i departe evenimentul .; Chiar ma gandeam cum o sa fie cand m-o prinde si pe mine febra curateniei - acum abia ma misc si nu vad cum o sa se schimbe asa miraculos treburili :))
- ca dovada, toata ziulica stau in fund pi scaun in fatza computadorului si astept sa mai pice un subiect interesant la care sa ma dau si eu rotunda :)
Pupici pi burtici (am vazut io ca se poarta salutul asta :)si la aia mici
"Si tu téléphones à une voyante et qu'elle ne décroche pas avant que ça sonne, raccroche." Jean Claude Van Damme
Kittie spune:
Am uitat sa va-ntreb ceva - (io sunt d-aia superstitioasa) - DE UNDE GASESC MOBILA (IN PRIMUL RAND UN PATUT) PT BEBE LA PRETURI OMENESTI SI LA STANDARDE (macar de securitate)EURO ? Asta pentru cele care (inca mai) sunt in Bucuresti...
Va rog frumos, tot incerc sa ma imping de la spate sa merg la cercetat piata, da' nu-mi dau seama de unde sa incerc - cel putin ultima data cand am fost la cumparaturi (intr-un hypermarket nu zic care) am vazut un super pat la o super oferta de vreo 5mil si ceva da' care era din plastic.. Si ma tot gandeam ca nu e bine, cand vrea bebe sa se ridice (n-are de ce sa se tina ca sa se ridice), sau daca vrea sa vada ce gust are patul lui, ca nu se poate curata cum trebuie plasa aia de plastic...
Anyway, ma bazez pe voi cum ca stiti mai bine ca mine, si chiar daca nu stiti, poate a auzit cineva unde se povesteste asta pe forum..
Mare urgenta ca mai e o saptamana, vorb'aia. (si noi n-avem Ikea ca unii norocosi:( ) si nu mi-am adus aminte decat cand am luat vitamina pe ziua asta
georgiana.david spune:
Cine a zis ca meseria de mama e cea mai grea n-a gresit. Nici n-am scapat bine de emotiile cu operatia Ioanei ca am dat de alta, mai exact tot cu Ioana care a facut rosu in gat si aseara a trebuit sa chemam medicul pt. ca avea temperatura 39 . Ne-a prescris ceva medicamente si dupa o noapte alba (am vegheat-o non stop) a inceput sa-si revina. Acum e mult mai bine, mai ales ca a inceput sa si manance cate ceva ceea ce-i de bine si ca sa vedeti ce-i duce mintea pe cei mici sa vedeti ce i-a spus mamei mele. Eram cu ea in pat si ii citeam o poveste iar ea ma mangaia, mama a intrebat-o ce-mi face iar ea a zis ca o iubesc pe mami ca toata noaptea am chinuit-o. Spuneti si voi ? Nu s-ar duce naibii toate supararile cand iti auzi copilul spunanad asa ceva ? O fi grea meseria de mama dar e si MINUNATA !
Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu
http://photos.yahoo.com/giorgios72
georgiana.david spune:
Era sa uit, am vesti de la Pufymic! Maine merge la dr. pentru ca are niste dureri foarte puternice si o sa ma sune sa-mi spune daca au stabilit data cezarienei sau nu iar eu va tin la curent!
Noi suntem bine dar asa cum spuneti si voi, am senzatia ca burta ma trage in jos si cateodata ma doare pasarelul de numai pot.
Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu
http://photos.yahoo.com/giorgios72