Mamici de septembrie-octombrie 2004 (32)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liaT spune:

Salut feteleor si Felicitari noilor mamici

Nu am ami intrat de ceva vrem,e din cauza netului afurisit de acasa care nu o mai mers.Din cate am citit nici DC nu prea a mai mers in ultimele zile, dar oricum am pierdut destul de multe.
Noutati inca nu am, maine ma duc si eu la un eco sa vedem ce mai face BB( surpiza)- ard de nerabdare sa vedem ce ne zice doctorul. Am inceput sa am mici intepaturi jos si cum ieri am avut zi de facut ordine , m-am cam speriat, dar sa vedem ce are de zis si doctorul.
Dupa cum am vazut nu sunt singura care are stari depresive, imi vine sa plang asa din nimic iar saracul sotior nu prea stie ce sa imi faca.
Dar sunt optimista ca BB e bine , e fff jucaus , da din picoare si manute aproape toata ziua ,iar eu ma trezesc ca vb singura cu BB in casa , iar sotul rade de mine :)
Va urez o noapte linistita, pe cat se poate si revin maine cu detalii de la eco.
Inca o data tin sa le felicit pe mamicile care stau deja cu bebeluisii in brate sia steptam sfaturi de la ele si incurajari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Mina, felicitari pt bebe Costin! Apar din ce in ce mai multi bebei!

ELiana, foarte bine ca bebelina sta cumintica in burtica si ca totul e bine cu ea si cu tine. Cat despre secretie nu ai de ce sa-ti faci griji pt ca stii ca si eu am avut aceeasi problema ca si tine. Ma bucur ca doctorul a intrebat de mine si se pare ca daca pana marti nu-mi trece infectia de la cusatura o sa-i fac o "vizita". Spun pana marti pt ca atunci ar trebui sa-mi scoata atela gipsata de la picior.

Garofitza, nu e vorba doar ca imi murdareste lucrurile dar am impresia ca vomita tot ce mananca si apoi cere imediat de mancare. Deja ajunsesem sa alaptez in continuu si in pauzele dintre alaptari sa schimb cate 2 bluzite. Acum vad ca s-a linistit si doarme dupa baita ca un ingeras.

Mina,mie mi s-a spus sa renunt la urmatoarele ca bebe sa nu faca acei colici: varza, fasole uscata, castraveti, ardei, usturoi, ceapa, prajeli, tocaturi, bauturi acidulate, maioneza, frisca, struguri, pepene rosu. Fructe mi s-a spus ca pot manca una-maxim doua pe zi dar decojite. O rosie pe zi a zis ca am voie.

Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Buna fetelor!
DAVINA,FROSA,MINA felicitari pt beblusi,sa va traiasca si sa creasca mari si sanatosi!....asteptam povesti de la nasteri!
MARLEN,in nici un caz nu manca lamaie,e groaznica daca ai arsuri,te arde si mai rau....si eu am problema asta,si nu mai stiu ce sa fac...mie doctorul mi-a dat ceva de arsuri,dar nu prea isi face efectul,plus ca fac si o diaree ....eu am incercat de toate,pt ca pur si simplu nu mai puteam dormii noaptea de arsuri,si nici manca,imi venea si sa vomitgroaznic...am baut lapte,am mancat iaurt,am incercat sa mananc cat mai sanatos,nu castraveti,su rosii,nu varza...dar degeaba,orice as mananca e la fel...in fine,o sa treca si astea,ce sa facem?!...nu mai e mult .
GAROFITZA,spune-mi te rog si mie de unde ai luat acel unguent,din America sau din Romania?...si daca l-ai luat din America,cum se numeste in engleza,ca eu nu stiu,si as vrea sa-mi cumpar ....multumesc frumos!
ANDREEA,si aici e la fel cu spitalul,suntem niste norocoase din punctul asta de vedere,ca nastem aici...eu voi sta singura in camera si spitalul e tare curat,si am voie ca si tine cu doi insotitori...ceea ce ma bucurat mult,abia astept sa nasc

MIHAELA,nasol cu cusatura,dar sa speram ca nu e nimic grav...si ca va trece,fara alte complicatii!....sa stiti ca asa stiam si eu cu regimul de alaptare,fara varza,fasole,mazare,bauturi acide,de fapt tot ce produce gaze,care se transmit bebelususlui...e destul de complicat,tinand cont ca trebuie sa papam destul de des si mult ca sa facem laptic...insa merita efortul daca bebeii nu fac colici!
Fetele,eu am dormit tare rau noaptea trecuta,si vad ca din ce in ce mai des am probleme cu respiratia,simt ca nu mai am aer,culmea ca tot noaptea ma apuca...si transpir de mama mama...of,dar nu mai e mult,vorba sotului meu...plus ca am si eu momente de depresie ca si voi,cand plang si peste 5 minute rad,parca sunt isterica,si al meu sot se uita la mine si nu stie ce sa faca,ma linisteste el cumva si zice"Doamne,ciudata mai e perioada aste de gravidie"....si apoi radem amandoi!
Va pupicesc acuma si ne auzim maine!
Bafta fetelor care trebuie sa nasca,curaj si sa auzim numai de bine!
Mirela si bebele,35 sapt.

http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.-baietel-Robert Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

quote:
Originally posted by CRISMIR
GAROFITZA,spune-mi te rog si mie de unde ai luat acel unguent,din America sau din Romania?...si daca l-ai luat din America,cum se numeste in engleza,ca eu nu stiu,si as vrea sa-mi cumpar ....multumesc frumos!

Mirela (crismir) in primul rand sper ca sunteti safe acolo, ca am vazut ca d-abia a trecut Ivan si acum vine Jeannie! Ai grija!!

Glicerina boraxata in USA nu gasesti, ca si eu am cautat. La primul copil mi-a adus mama din Ro. Acum mi-a pus la pachet si le-am primit. Sunt niste sticlute mici de plastic, si costa bucata numai 15.000 de lei. Se gasesc la orice farmacie din Ro si se dau fara reteta. M-am uitat la due date-ul tau, mai ai timp, spune-i cuiva din Ro sa-ti faca un pachetel cu cateva sticlute, eu am folosit numai in primele 3 luni, zilnic imi puneam pe sfarcuri, si Alex sugea, in felul asta nu a facut nici limbuta alba sau cu bubite, iar sanii nu au avut rani. Dar sa stii ca dupa ce-am terminat cu glicerina boraxata, mi-am mai protejat sanii cu crema asta Lansinoh (http://www.earthbaby.com/lansinoh.html ) special recomandata pentru cele ce alapteaza si ajuta sanii/sfarcurile. Eu am folosit si o recomand. Plus ca te poti unge si bb poate sa suga linistit, nu trebuie sa te speli daca ai aplicat-o pe sfarc, este safe si pentru bb.
Se gaseste la orice drug mart, adica sav-on, sau chiar supermarketuri la raionul de bb.

Numai bine si bb sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Multumesc mult de tot Garofitza!...am sa vorbesc cu mama mea sa-mi cumpere si sa-mi aduca,ca ai mei vor venii aici in 3 saptamani...sper sa fie totul in regula pana atunci si ei sa ajunga cu bine!
Da,cu uraganele astea,mare nebunie,asta a fost mare,noi am scapat,eu stau tocmai jos in sudul Floridei si pe partea de est...dar saracii oameni acolo,tare nasol!...sa vedem acuma cu Jeanne asta,ca deocamdata e mic,spram sa ne ocoleasca si asta!

Mirela si bebele,35 sapt.

http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.-baietel-Robert Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_si_Doru spune:

Salut dragele mele. Cum va mai simtiti azi? Am si eu o mare veste, de acum incolo o consider o veste buna. Pe 29 septembrie, la nu stiu ce ora inca, se va naste bebelina :). Am programata cezariana, pentru ca bebelina e tot cu capul in sus, si nici nu se va intoarce, pentru ca... supriza, are la 36 de saptamani 3200g si 48 de cm. Are mama o fetitza tare mare, frumoasa si sanatoasa :) - care inca sughite intr-una... Abia astept sa o vad.Voi face cezariana cu anestezie spinala, se practica aici, in 95% din cazurile de anestezie. Totul va dura mai putin de 1 ora si apoi pot ramane numai eu cu Doru si fetitza in salon.Ma rog sa fie bine. Sper de asemenea ca Doru sa ajunga aici in astea 2 saptamani, cat a mai ramas.
Doctorita m-a pus iar sa repet analizele pentru infectia urinara, pentru ca eu ma duc de vreo 10-12 ori la baie pe noapte, si ma ustura cand fac pisu... Am de asemenea si stari de voma uneori, si le linistesc cu un pic de suc de lamaie. Se pare ca ceaiul de frunze de zmeura nu ma va ajuta asa mult, mai ales ca eu nu voi avea travaliu, dar sper totusi sa fie bun pentru lactatie.
Va rog sa-mi spuneti care sunt efectele ceaiului de anason, ca sa-l rog pe Doru sa-mi aduca din Romania cand vine. Si de asemenea va rog sa-mi mai spuneti daca sa-mi mai aduca ceva, care posibil nu gasesc in "America" si gasesc in Romania. Am si eu unguient Lansinoh pentru sani, si pot sa zic ca am folosit si in perioada asta, ca de la sutien mi se irita sanii, si in maxim 2 min, nu mai am nici o durere. Ideea e daca pot sa-l folosesc si bebelina sa suga dupa ce m-am dat cu el. Dupa cum zici tu Garofitza, nu este nici o problema. Am sa incerc daca va fi nevoie. Mai avem de luat masuta de infasat, caditza si caruciorul, in rest totul este pregatit, pana si bagajul meu si al bebelinei de spital.
Fetele care au avut vreo experienta cu cezariana, sau macar cu anestezie spinala... as vrea si eu niste detalii... cam cat iti trebuie sa te recuperezi dupa cezariana, daca pot sa-mi leg burtica, sa nu se faca muschii flasca... ceva detalii... numai de la cei experimentati poti afla. In cazul asta doctorul nu mai are cum sa te ajute prea mult. Ce sa va mai zic... felicitari noilor mamici... sunt si eu mai aproape decat cred... o sa avem mare nevoie de cele cu experienta... pentru ca sincer, mama zice ca a uitat aproape tot de 14 ani de cand a avut-o pe sora-mea... plus ca si atunci a fost ajutata de bunica-mea care era asistenta si stia ce si cum. Deci, fara bunica, va am numai pe voi si pe mama ca reper. Gata... va pup, va urez sanatate si numai bine.

Andreea, Doru si bebelina D.N. 29 septembrie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danina spune:

Felicitari Timea, Davina, Frosa,Mina sa fie sanatosi si voiosi, numai bine va doresc si refacere usoara.
Zilele trecute am trecut prin cosmarul vietii mele, dupa cum va povesteam mai pe la inceput am ceva dureri la inimioara, ei bine miercuri seara a luat-o razna si m-am speriat rau de tot am ajuns la urgenta la floreasca unde a trebuit sa fiu fff tare pt stiti ca vin tot felul de accidentati si mai stiu eu ce sotul a crezut ca o sa lesin dar am fost tare nici mie nu mi-a venit sa cred, in fine m-a consultat o doctorita si nu mi-a gasit nimic deosebit mi-a zis ca am ceva probleme la coloana si la vezica urinara, ca un facut cum m-a pus la monitor nici urma de rapiditate la inima mea dupa o perfuzie am venit acasa si am revenit la durerile difuze de dinainte nu stiu ce sa cred imi este tare frica nici nu stiu cum sa nasc ca sa nu am vreo problema.
Cred ca v-am plictisit cu povestea mea dar simteam nevoia sa o spun cuiva. In rest nuprea fac bine am si o raceala care nu mai imi trece dar bb e cred bine pt ca misca si parca ar escalada munti in burtica, eu ma rog sa trec de saptamanile astea doua pana intru in 9 luni si vom vedea cum va fi.
Aveti grija de voi nu mai munciti ca asta va grabeste nasterea.
pt voi

http://community.webshots.com/user/danina120

Danina si bebitza 34 sapt (DPN 30 oct)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Eu sunt acum tita / NON STOP, maninca bb din ora in ora asa ca o sa scriu repede.
Georgiana , Andreea.,
aropo de epidurala, Georgiana tu nasti la Municipal deci anestezistul este cel fara ureche care este ff bun si dragut si se pricepe la anestezii epidurale, eu cu el am facut anestezie la toate cele 3 interventii. Deci intri in sala de operatie, iti baga acul si cateterul in spate (nu este dureros, o mica intepatura) dupa care amortesti de la mijloc in jos. In timpul operatiei esti super treaza (vorbesti cu dr., vezi bb cind iese). Ce este cel mai bine este ca dupa ce iesi din operatie nu te doare NIMIC, dai telefoane vb cu prietenii etc.)Cind te ia durerea faci algocalmin sau baga solutie prin cateter (care ramine lipit de tine deasupra sinului). Ideea este ca tu poti sa te misti nu/ti mai amorteste nimic dar .... nu mai simti durerea. Dimineata cind te ridici din pat este super (mai bagi o doza pe cateter) si te misti aproape natural. Asta te ajuta sa te refaci f repede dupa cezariana unde cheia este miscarea si totusi cu durerile alea mai greu. Aceasta anestezie impiedica durerea sa ajunga la creier (asa mi/a explicat o asistenta)

Georgiana sa ceri neaparat anestezia asta stii f bine cum este la generala. Eu m/am refacut ff repede.
Va pup mai vb
Monica si bb Razvan (1 saptamina)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Pupici fetele. Sper ca sunteti bine in dimineata asta. Eu sunt super incantata ca am vorbit cu mama si in 3 saptamani va veni la mine Sper ca bebe sa stea in burtica pana atunci (a propos, azi avem 36 de sapt de la UM).

Mirela, bine ca a trecut pe langa voi Ivan... am vazut la TV ce dezastre...

Danina, sa ai grija de tine.

Andreea, deci pana la urma cezariana. Am auzit ca e bine pentru mama sa i se faca peridurala sau rahidiana, ca cea generala il adoarme si pe bebe ; plus ca ai avantajul sa-l vezi imediat... nu dupa ce te trezesti... Asta ca si Georgiana e cu cezariana.

Azi incep si eu sa fac bagajelul pentru spital. Mai am cate ceva de luat (pentru mine) dar eu tot zic ca mai am timp.

Altfel, am dormit, bebe e bine (seara are program de gimnastica- ca si la voi, am vazut).

Astept eco de luni (sper ca bebe a crescut cum trebuie), sunt destul de optimista.

si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Felicitari MINA pt bebitul tau mic si mancacios!!!!

Garo eu nu mai tin minte de la prima sarcina dupa ce te ungi cu glicerina boraxata te speli inainte de a suge bb sau nu?

Eu dupa ce l-am nascut pe primul bb am mancat doar carne de pui si lapte fiert iar treptata am mai introdus cate un aliment nou si am vazut cum reactiona burtica lui bb

Miha ai grija cu infectia caci nu e de gluma!

Eu astazi merg la dr sa vedem cand programam evenimentul

Pupici

Mel sapt 39

Mergi la inceput