Mamici de septembrie-octombrie 2004 (32)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Adela, iti tinem pumnii. Sa ne tii la curent.

Mel, asteptam sa ne spui data cand va avea loc evenimentul.

Pupici la mamici, bebici si burtici.

si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Adela mai ai putin si te intalnesti cu puiul tau! Asteptam vesti de la tine!
Lorena, Andreea va tin pumnii ca bebelusii vostri sa stea in burtica pana vin mama, respectiv sotul...
Fetele care nasteti prin cezariana si stiti care este data cand va intalniti cu bebelusii, eu cred ca n-as mai dormi noaptea gandindu-ma ca mai e putin si pe data de... trebuie sa nasc.
La mine acasa este balamuc pentru ca ne-am apucat de zugravit si nu cred ca reusim sa terminam pana saptamana viitoare... si nu mai vreau . Si nu pot sa ma apuc sa cumpar mai nimic pentru ca nu mai am unde sa le pun. Cam astea sunt noutatile!

Eliana si Elena, DPN 28 octombrie
Dr. Ciulcu Alexandru, Spitalul Cantacuzino

http://community.webshots.com/user/elianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Buna fetelor,
Timea, Davina, Frosa, Mina, felicitari!!! Sa va bucurati de bb-ei, sa creasca mari si sanatosi. Refacere usoara.
Azi au terminat si la noi de zugravit, toata saptamana a fost nebunie, parca-s in gara cu toate mobilele in mijlocul casei; bine ca s-a terminat. Ne-a venit si mobila pt. bb asa ca in weekend asamblam si aranjam. In rest tot cu durerile de oase, nu mai pot manca mare lucru ca mi se face rau, bb se misca aproape tot timpul.... Mama vine pe 15 oct. asa ca o sa am ajutor. Am inceput si cursul prenatal, facem ex de relaxare si respiratie asa ca m-am mai linistit un pic.
Tin pumnii fetelor care urmeaza sa nasca.

36 sapt.(papusica)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

quote:
Originally posted by mel_g

Garo eu nu mai tin minte de la prima sarcina dupa ce te ungi cu glicerina boraxata te speli inainte de a suge bb sau nu?
Mel sapt 39

Mel, eu (mai intii) ma spalam pe sani, apoi imi puneam glicerina boraxata si (cu ea pe sani) ii dadeam sa suga la bb.

Andreea (si Doru), unde nasti tu? Stai in Toronto? Ca nu am apucat sa am uit la profilul tau. Si eu am nascut primul copil prin cezariana, dar a fost de urgenta, au incercat sa-mi faca anestezie epidurala, nu au reusit si m-au adormit complet. Acum a doua cezariana, am programat-o pe 15 octombrie la 10 dimineata, cu anestezie spinal.
Dupa prima cezariana m-am refacut repede, m-au tinut in spital (am nascut la Rouge Valley in Toronto) 4 zile. Ajunsa acasa mi-am pus un acel chilot strans pe burta (am uitat cum se numeste), care mi-a "tinut" operatia, si m-a ajutat sa nu raman cu burta. Oricum sfatul meu, este ca dupa cezariana, sa nu te apuci sa ridici mobila, sa te apleci, sa incepi sa faci exercitii pentru burta samd. Am inteles ca ai o gramada de ajutor, asa ca te vei ocupa de bb linistita.

Numai bine fetele! Care va naste in WE asta? Aveti grija de voi si burticile voastre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_si_Doru spune:

Garo - multumesc pentru informatii. Da, stau in Toronto si am sa nasc la St. Joseph's Hospital, nu stiu daca ai auzit de el, dar din cate informatii am eu pana acum, e un spital de profesionisti, mai ales in cazul anestezistilor, au 14, disponibili la orice ora din zi si din noapte. Eu am cezariana programata pe 29 septembrie, acum astept sa ma sune de la spital sa-mi zica ora. Voi face cezariana cu anestezie spinala... aici 95% din cazurile de cezariana programata is cu spinala, 1% cu epiduriala si 4% cu anestezie generala. Nefiind o urgenta, cred ca o sa fie foarte bine cu spinala. Ceea ce nu inteleg eu, este cumde nu a prins anestezia epiduriala, si ti-a trebuit generala? Adica ce inseamna sa nu prinda, de ce nu a prins... ca era o urgenta, sau din alte motive?
Cam atat, bafta fetelor si numai bine, sanatate multa!

Andreea, Doru si bebelina Data Nasterii 29 septembrie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

quote:
Originally posted by Andreea_si_Doru

Ceea ce nu inteleg eu, este cumde nu a prins anestezia epiduriala, si ti-a trebuit generala? Adica ce inseamna sa nu prinda, de ce nu a prins... ca era o urgenta, sau din alte motive?
Andreea, Doru si bebelina Data Nasterii 29 septembrie 2004

Andreea, eu am incercat sa nasc vaginal, lichidul amniotic (nu mi s-a rupt apa, ci pur si simplu mi s-a scurs, explicatia medicului) nu mai aveam si au incercat sa ma induca cu pitocin. Dupa 12 ore, nu m-am dilatat deloc, copilul intrase in "distress" si mi-au spus ca trebuie sa-l scoata cat mai repede. Parerea mea este ca anestezistul nu a avut "o mana buna". Dar poate ca nici pe el nu as da vina, eu eram pe masa de operatie, cu contractii si dureri puternice, el cu acu' in spatele meu si nu nimerea "locul". Ma intepa, iar eu reactionam aiurea, adica nu stiu ce nervi atingea, dar miinile si picioarele se miscau involuntar. Dupa cateva incercari si esuari, am tipat la el sa ma lase pur si simplu in pace, ca nu ma pot de durere, si mi-au facut anestezia generala. Acum am vorbit cu doctorul de aici, se face spinal la cezariana, sper sa fie ok, ca eu oricum sunt terminata de atata frica. Curaj gaina ca te tai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Buna fetelor!
ANDREEA,ce fain ca mai ai putin si o ti pe bebelina in brate!...las ca o sa fie totul bine si cu anesteiza,trebuie sa fi optimista si sa gandesti pozitiv!...eu iti doresc bafta si sa auzim numai de bine!.
ADELA,si la tine se apropie fericitul moment,curaj si bafta multa!
DANINA,draga de tine,cred ca te stresezi tare mult...eu nu am probleme cu inima,dar am momente cand nu pot respira ca lumea,si parca ma tine ceva la inima(cel putin asa simt),si ma stresez toata,ma gandesc ca daca ceva nu e in regula?!...asa ca imi inchipui prin ce treci tu!....sanatate multa si sa speram ca totul o sa se termine cu bine!...dar tu nu nasti prin cezariana,daca ai asa probleme?..scuze,dar nu mai stiu ce ai zis!...oricum dupa 36 de saptamani ai putea sa nasti,daca e asa de nasol cu sanatatea ta,ca bebele va fi ok,asa stiu eu,cel putin asa mi-a zis doctorul meu...eu iti doersc tot binele din lume,sa fi tare!

Fetelor,azi ma simt ceva mai binisor,am dormit chiar bine,si deci sunt fericita ca pot sta pe scaun la calculator sa scriu...evident nu pt mult timp.
Dar vad ca nu prea e activitate azi pe forum,asa ca va doresc si eu week end placut si sa ne auzim cu bine zilele urmatoare!
Bafta celor care nasc zilele astea!
Va pup,Mirela si bebele,35 sapt.

http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.-baietel-Robert Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

ADELA,curaj si sa auzim de bine!
Eu tocmai am postat si apoi am vazut ce ai scris tu....am emotii si eu pt tine...sa fi tare...,ce usor e sa dai indicatii,dar eu cred ca am sa mor de frica cand o fi momentul!....
Mirela

http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.-baietel-Robert Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_si_Doru spune:

BAFTA ADELA!!! iti tinem pumnii... sa fiti sanatosi amandoi si sa fie totul bine... Ura!!! deja ma bucur pentru tine, si am emotii... sa dea Doamne Doamne sa fie bine... te pup!

Andreea, Doru si bebelina D.N. 29 septembrie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Buna burticute si mamici .

Merci mult de felicitari .Adela bafta ,iti doresc o nastere usoara si recuperare rapida .
Raportez ca am o fetita tare mincacioasa ,ar minca zi si noapte .Am si lapte mult dar Deanna nu suge corect si nu se satura .De aceea trebuie sa ma mulg cu pompa.Am fost si la lectii de alaptat si tot dejeaba .
Recomand si eu unguentul Lansinoh pe care-l folosesc zilnic dupa alaptat si nu e nevoie sa te speli inainte de a hrani bebelusul .E super bun mai ales daca ai sfircuri crapate ,uscate ...ca ale mele ,imi vine sa ma catar pe pereti cind alaptez.

Am o intrebare pentru fetele care au nascut cu epidurala dupa cit timp v-au trecut durerile de spate ,daca ati avut ? Pe mine ma doare de o saptamina spatele si ma intreb daca e ceva normal sau trebuie sa-mi fac griji ?
Apropo de dormitul la bebei -pediatrul mi-a zis sa o culc pe spate cu capul in stinga sau dreapta ,sau pe o parte ,.In nici un caz pe burtica.
Ma duc la bebe ca s-a trezit mincacioasa mamei:-)
Alina si Deanna Christine(1 saptamina)

Mergi la inceput