Mamici de septembrie-octombrie 2004 (31)
Raspunsuri - Pagina 4
georgiana.david spune:
Sa-mi tineti pumnii, maine merg la eco la Iosup in sediul din Unirii. Dr. Iosup s-a mutat in sediul din Unirii si am inteles ca au un aparat mult mai fain acolo decat cel din sediul din Enescu (unde a fost Iosup pana acum).
Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu
http://photos.yahoo.com/giorgios72
Davina spune:
Buna fetelor .Eu numai ce m-am intors de la medic si mi-a zis ca sunt dilatata 3 cm .Saptamina asta nasc ,abia astept evenimentulMi-a propus daca vreau azi poate sa-mi induca nasterea ,dar eu cu sotul am refuzat ,nu vrem ca altcineva sa decida ziua de nastere a bebitei .Eu sunt pregatita moral si fizic pentru nastere .Ma intristeaza doar faptul ca nu am contractii regulate ,dureri,semne ceva si ca voi ajunge tirziu la spital si nu se va mai putea puna anestezie epidurala .In rest totul e ok.Tensiune joasa in sarcina e ok ,e rau daca e mare asa mi-a explicat doctorul .
Multa sanatate si nasteri usoare la toate burticutele .
+ Deanna Cristine 38 sapt.
raisa spune:
Buna fetele, m-am intors de la dok. M-a chemat la control, ca de, nu-i stricau niste bani.Problema este ca numai de control nu-mi ardea. Maine e la Bucuresti, sper sa nu nasc maine. Am stabilit ca joi, 9 septembrie vine pe lume bebelinul!!!! Eu oricum nu mai inteleg nimic, la ultimul control aveam colul scurt si deschis, acum cica ar fi lung. Si sa va spun de ce mi-e frica? Si-a facut aparitia un strop de chestie gelatinoasa, cat un varf de unghie, nu are firicele de sange.
Asa ca tineti-mi pumnii!!!!!
By the way, cica imi face injectii cu Estradiol sa-mi declanseze nasterea.
Va multumesc ca sunteti alaturi de mine si in cealalta problema, aveti dreptate... bebele este cel mai important.
Va pupicesc si aveti grija de voi, va tinem la curent.
si bebe Rares
CRISMIR spune:
Buna fetelor!
Am reusit si eu sa va citesc,ca mama mama dar mult ati mai scris decand cu uraganul meu...dar bine ca a trecut...in zona unde stau eu nu au fost probleme,el a trecut la distanta de 3 ore de noi in nord,si noi am scapat cu ploi si vanturi...multumesc din suflet LORENA SI MARLEN_b,ca v-ati gandit la mine!
Problema e ca mai vine unul si deja ma enerveaza chestia asta,mai ales ca nu se stie niciodata sigur unde si cum va fi,si toata lumea e panicata,stare care mi se transmite si mie.
Pe deasupra am si ceva vesti proaste...azi am fost la doctor si bebele e ok, dar se pare ca eu am avut niste contractii dureroase si doctorul m-a avertizat ca daca nu stau in pat ma va interna la spital...ufffff,si nu vreau.....si eu stau cat pot in pat,dar cine face mancarica si treaba in casa,ca sotul meu munceste asa de mult(cate 12-14 ore) si nu mai apuca sa faca si acasa,si noi nu avem chiar pe nimeni aici sa ne ajute.......si sunt tare trista ca ma inteapa asa de tare"pasarelul",in interior ca niste injunghieturi de cutit le simt,si nu pot sta nici pe scaun,si acum cateva zile mi s-a intarit burta tare,toata noaptea abia mergeam la baie....offffffffff,ce nervi am!...si doctorul mi-a zis ca trebuie sa facem in asa fel incat sa il tin pe bebe acolo pana dupa sapt 35 si eu am abia 33...sunt tare trista....
Pana acuma totul a fost bine,de ce oare s-a schimbat totul,ca eu nu am facut nici un efort mai mare,am fost destul de cumintica zic eu?!...si speram sa nu am probleme pana la final!
Dar asta e,nu?...cred ca trebuie sa fiu tare si sa mergem inainte....RALUCULE,nasol cu doctorii aia la tine,si eu m-as enerva,dar ce sa-i faci,bine ca mai e putin si nasti,si il ti pe bebe in brate...sper sa aud vesti bune de tine si sanatate maxima!
Fetele,am vazut ca vorbeati de tensiune...eu stiu ca cea mai buna tensiune este cam asa:12 cu 6 sau 13 cu 7.... cel mai important este ca cea mare sa fie dubla ca cea mica si atunci totul este perfect....insa putini oamnei au asa tensiune perfecta,deci daca este mica si tu te simti bine nu este o problema...de ex,eu toat viata mea am avut tensiunea foarte mica,cam 9 cu 5,doctorii ziceau ca sunt ca o "gaina beata"...dar ma simteam bine...acum de cand sunt gravida am tensiunea mai mare,azi la doctor de ex am avut-o 13 cu 7,foarte bine,dar alteori o am 11 cu 6 ,oricum e bine,si important e cum se simte organsimul fiecareia,daca e bine nu are importanta ca tensiunea e mica,inseamna ca asa reactioneaza corpul....sper ca m-ati inteles ce am vrut sa zic,ca sunt tare buimaca azi,si nu stiu daca am fost coerenta.
Hai ca va pup si sanatate la toata gravidutele si bebeii din burtica si la mamici si bebii noi nascuti!
Mirela si bebele,33 sapt
http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.-baietel-Robert Cristian
doxi spune:
Am fost azi la medic, fata noastra se inscrie in tipare... adica are dimensiunile in concordanta cu varsta (38 saptamani), m-a surprins sa aflu ca are in jur de 3.200 Kg si ca va ajunge undeva in jur de 3.500kg. Eu vreau sa nasc natural, sper sa nu fie probleme!
In principiu mai sunt 2 saptamani, nu da semne ca s-ar grabi si bine face.... Am inceput sa am emotii, sa ma gandesc daca fac bine ca vreau nastere naturala pe cand toata lumea din jurul meu a nascut prin cezariana...vom vedea. Mi-am facut si bagajul (partial), mai am de pus cate ceva dar am zis sa o iau din timp. Nici eu nu dorm bine, amortesc atat de tare ca ma doare, merg la baie foarte des, adorm nopatea tarziu (mai bine zis dimineata devreme!)... si cand aud ca mi se recomanda sa ma odihnesc acum ca dupa ce vine bebe nu o sa mai pot imi vine sa-i invit pe binevoitori sa se odihneasca ei in aceste conditii desi nu au nici o vina :o))
Dar asta e, mai e un pic!
Sanatate tuturor!
alinah spune:
Se pare ca, dupa ceva liniste - nici o nastere, cu toate ca sunt cateva fete la termen, saptamana asta o sa o tinem in urale si felicitari .
Cel putin doua nasteri sunt anuntate: Raisa si Davina sa aveti nasteri usoare, rapide si bebeii cei mai sanatosi si frumosi!!
Geo, tinem pumnii, o sa fie bine! Si nu uitati, ca si aparatele astea nu pot fi prea precise...au marja lor de eroare! Totul e sa aveti incredere in voi si in bb-ii vostri!
Crismir, nu e de joaca cu contractiile...si cat de ocupat ar fi sotul...se poate sacrifica si el pentru cateva saptamani (mananca pizza )...pentru copil...e pacat sa tii atata o sarcina si sa o zbarcesti pe final. Doamne fereste! Poate nu e cazul, dar paza buna.... Daca dr. vrea sa te interneze, nu refuza. Cel mai important acum e ca bebele sa stea in burtica si sa se nasca sanatos, fara probleme. Cat mai mult repaus la pat, bebele va fi cel mai important lucru pe lume dupa ce va veni...
Sper sa te ocoloeasca si de data asta uraganul...am citit ca s-au evacuat mai mult de 2 milioane de persoane!! Brrrr
Bebicul meu a inceput sa fie ceva mai activ...azi noapte a mancat de trei ori si de la 7 la 11 m-a tinut treaza...facea mici vocalize...aaaa...eeee....aaaaa Apoi am dormit bustean pana la 3 dupa amiaza. Il scot la plimbare in parc in fiecare zi jumatate de ora si apoi are foame de lup . Ce mi-ar placea sa ramana asa micutz...sa se opreasca timpul...
Merg sa-l privesc cum doarme....o sa vedeti viitoare mamici ca o sa faceti la fel cu bebeii vostri...o sa va minunati de ce v-a dat Dumnezeu, cat de perfecti sunt!
Poze Armin
marimar spune:
Salutare fetelor harnicute,
Eu astept cumintica sa se faca termenul ( 26 sept) si chiar sa treaca....vreau sa nasc in octombrie ( am eu o pasarica...). Bebelusul e cuminte si nu da semne ca ar vrea sa iasa.
De saptamina asta sint in concediu, e asa de bineeeee, dar parca sint mai obosita decit cind mergeam la servici, si nu stiu ce fac, spal, aranjez casa, gatesc si nu pot sa stau mult in picioare, ies la cumparaturi ca tot timpul am senzatia ca mai am nevoie de ceva pentru bebe...
Timea, Raisa, Davina, nastere usoara si bebei sanatosi si mincaciosi !
-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia
danyce spune:
Salut, fetelor,
Parca azi am avut parte de picioare putin mai normale. Si, in consecinta, am reusit sa depun putintel efort si sa calc mormanele de haine spalate care ma asteptau de ceva zile.Dar bineinteles ca iar mi s-au umflat la loc. Insa stiu ca azi mi-am facut-o cu mana mea
Fetelor care urmeaza sa nasteti, Davina, Raisa si Timea, va urez sa aveti parte de nasteri cat mai usoare cu putinta si sa aduceti pe lume bebei sanatosi si mancaciosi. Abia astept noile vesti saptamana asta. Sa nu uitati sa ne dati de stire ce si cum!!!
Crismir, ma bucur tare mult ca nu te-a afectat uraganul si sper sa treci cu bine si de urmatorul. Si ai grija de tine! Nu te stresa atata cu treburile casnice daca trebuie odihna neparat (uite cine vorbeste)Bine a zis cine a pomenit de pizza. Mie sotul mi-a facut azi o propunere care imi convine de minune: sa facem cumparaturi mari vineri, sa ne aprovizionam cu tot felul de alimente si produse de carne pe care stie si el sa le gateasca rapid deoarece va fi nevoie de ajutorul lui si putin inainte de nastere si mai ales vreo 2 saptamani dupa aceea pana o sa-mi intru eu in noul ritm.Oricum, noi avem tot timpul pizza sau meat pies in lada frigorifica pentru zilele in care nu pot sau nu am chef sa gatesc (se mai intampla si asta).
Restul fetelor, care va faceti probleme vis-a-vis de comentariile celor din jur si de marimea burticilor voastre, ar fi bine sa cam ignorati aprecierile mai mult sau mai putin bineviitoare si sa nu va stresati ca bebelusii vostri sunt bine acolo unde se afla si nu conteaza daca burticile voastre sunt mari sau mici. Va spun asta eu, un pitic cu un burtoi de elefant care se mai si mandreste cu balonul din dotare.Si ce daca se minuneaza toti de mine si nu ma cred ca nu fac gemeni? Bebelusa sa fie sanatoasa si nazdravana ca o sa dispara burtoiul odata cu ea.
Cam atat acum. Mai tricotez putintel (i-am terminat jerseul si m-am apucat de pulover spre uimirea taticului care zice in continuare ca am luat-o razna)si apoi incerc si eu sa dorm ca tare mi-am dereglat somnul in ultimul timp.Pupici la mamici si burtici,
Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem
Delia21 spune:
Nastere usoara Davina si Raisa si din partea mea.Abia astept vestea cea mare de la voi.La ce nume v-ati gandit? Azi a ajuns si cantarul cel viteaz la destinatie,adica la noi,si ...surpriza:Giulia are 3150g,stiti ca am venit acasa doar cu 2450g.In rest totul e rutina la noi,papa si somn,schimbari de pampershi si ceva colici.Somnu noaptea e pe reprize de 2-3 ore cu intreruperi de 45min-1h30min,dar binenteles ca mami mai trage la aghioase si in timpul zileiin timp ce bebita face la fel inpersonal care e in aceeasi camera.Noapte buna.
Delia21 spune:
Ce chestie haioasa,a intrat fiimea pe DC si s-a logat drept matusi-sa,sunt curioasa dac-o fi scris ceva.Sunt anne33,deci cum ma loghez inapoi cu numele meu?Doamne o ajuns fiimea sa stie la 11 ani maimulte decat mine.Ha,ha.,Ha