Sindromul de hipercoagulabilitate (4)
Raspunsuri - Pagina 5
Zadi spune:
Buna dimineata,
Am revenit la birou dupa o saptamana de vacanta.
Aceasta este ultima mea saptamna la birou (imi mai iau 2 sapt. concediu de odihna si dupa aceea intru in prenatal).
Sapt. trecuta m-am vazut cu dr. Badiu si am inceput sa iau dim. si seara magneziu efervescent si la pranz 1 tableta sorbifer.
Draga Kita, apropo ca noua ni s-au mai umflat gambele (la mine doar cea la care am avut tromboflebita, insa stiu ca la tine ambele) iata ce mi-a spus Badiu despre asta:
- atunci cand se umfla gamba inseamna ca doza nu e suficienta.
Insa eu i-am spus ca ma simt si chiar daca mi s-a umflat de 2 ori intr-o luna (cam in 2-3 zile se umfla rau, imi dau cu lioton si cam in alte 2 zile isi revine)nu cred ca mai vreau inca 20mg Clexane. Imi ajung 40mg pe zi. In rest sunt super bine.
Cat despre arsuri (si cred ca in curand o sa incepeti si voi sa plangeti)mi-a recomandat sa iau Maalox.
Eu ma cam plangeam ca nu mi se parea ca burtica mea e prea mare (in comparatie cu alte fete pe care le-am vazut)insa dr. mi-a spus ca sunt foarte pana acum si chiar am depasit greutatea normala (am luat 9 kg in 26 sapt. -ale lui bebe -). Imi spunea ca fetele alea au sunci si ca vor slabi foarte greu.
Cu drag.
Zadi
kita spune:
Ha, ha, ha! Chiar am ras la faza "cu suncile", pai atunci ce o sa mai zica de mine care in 20 de saptamani am luat 3Kg, de fapt ar fi 6 kg luate in ansamblu, de la cat am slabit si recuperat.
Azi dimineata am fost la Fundeni si abia maine ma duc sa iau rezultatul si apoi fuguta la Badiu cu interpretarea lor (apropos s-a schimbat tura din miercuri in marti in fiecare saptamana la Diagnosis).
Eu mai tot speram sa te aud ca te-ai intors la doza de Clexane 0.2. Nu stiu daca sa-i spun ca eu nu am facut deloc analiza de listeria.
Pupici, Alina (Kita)
BESTUTZA spune:
Si eu trebuie sa merg la Fundeni ! Un doi! Am fost duminica la doctor si m-a trimis desi nu vreau sa mai merg pe acolo!M-a inteles ca nu vreau dar a zis ca macar la doua luni sa mai merg si eu pe acolo! Plus ca eu iar fac ingineria cu mersul in doua parti sa vedem cum e!
E bine ca e dr pana pe 15 octombrie! Dar trebuie sa ajung pana pe 5 ,6 octombrie ca pe 10 Octombrie dr.Tutunaru va pleca la Atena unde va sustine ce credetei? Tocmai studiile si tratamentul propriu pe care il aplica in sindromul antifosfolipidic!...Abia astept sa se intoarca si sa ne povesteasca!!!! Cred ca va fi super!
Hai pupicei pentru cei din burticei!
Zadi spune:
Buna dimineata,
Am uitat sa va spun ieri ca pe langa magneziu si sorbifer, am facut si urmatoarele analize:
- glucoza
- trigliceride
- sumar urina
- albumina
- acid uric
Asa ca sa stiti la ce sa va asteptati.
Cu drag.
Zadi
kita spune:
Rezultetele de la Fundeni, la 20 de saptamani de sarcina, cu Clexane de 0.4ml (cu 12 ore inainte) si tromboass luat 1 la 2 zile (deci cu 36 de ore inainte):
PT1 sec Thromborel S (10-15): 15.2 sec.- Result not in normal range
PT1 % Thromborel S (70-130): 82.51%
PT1 INR Thromborel S (0.9-1.2): 1.28 INR - Result not in normal range
aPTT Pathrombin SL (26.0-36.0): 24.5 sec.- Result not in normal range
Fibrinogen Multifibren U (200-400): 461.31 mg/dl- Result not in normal range
LA1 (30.0-51.0): 24.25 sec- Result not in normal range
Cu toate rezultatele astea in afara parametrilor, pe foaie s-a scris OK, continua Clexane de 0.4. Zau ca eu nu mai inteleg nimic...
Apoi, cu leucocitele, eritrocitele, trombocitele, limfocitele, hemoglobina, si hematocritul tot in afara parametrilor...
Ca, Mg, transaminaze, fier si Proteina C reactivata la fel in afara parametrilor.
Cu astfel de rezultate abia astept sa ma duc la dr. ginecolg si sa mai aud si opinia lui.
Pana atuci va pup.
Kita (Alina)
Zadi spune:
Draga Alina,
Nu arata prea bine analizele tale. Sa inteleg ca ti-ai facut analize suplimentare, fata de cele obisnuite de la Fundeni? Ti le-a prescris un medic sau asa din proprie initiativa?
Eu v-am scris despre analizele pe care le vei face si tu peste 6-8 saptamani.
Nu mi-au iesit iesit bine trigliceridele (adica 155 si max. 135) si albumina 3.22 (normal peste 3.5). Habar nu am ce inseamna si abia sapt. viitoare merg la medicul de familie si cred ca o voi intreba si pe Dr. Uscatescu - pentru siguranta.
Sper sa fie totul bine cu bebe pt. ca il vad saptamana viitoare. E cam cuminte in burtica, adica il simt dar nu asa cum scrie pe site, adica 10 miscari la un interval de 1 ora.
Cu drag.
Zadi
BESTUTZA spune:
Draga KIta,
Abia astept sa te duci la doctor sa vezi ce iti spune!! Sunt chiar curioasa!Dar mai e o chestie daca tu te simti bine, in afara de picior nu e tocmai rau! Dar adevrul e ca ceva nu e in regula!
Cand esti programata?
Si eu ma tot gandesc sa gasesc ziua in care sa ma hotarasc sa ajung la doctor!
Pupicei pentru toti din burticei!
Zadi mama draga,, nu te ingrijora! Adevarul e ca nici un bb nu vrea sa se comporte exact ca la carte!Pe undeva toti vor sa fie originali! Unii la miscari altii la cresteri, altii la venirea pe planeta si tot asa! Si eu vad ca dumnealui are miscari fara programare!
Cel mai activ este intre 4 si 6 dimineata dar pe parcursul zilei are intaniri neasteptate!
Pupicei tuturor!
monu spune:
dragele mele,am o veste sa va dau.
bebeeeeeeeeeeeee la bord!!!!!!!!!!! piticu are 1 sapt si vreo 5 zile de la fecundare. sper sa fie bine de data asta.
va pup pe toate
monu