SALARII de 300 euro + bonusuri
Raspunsuri - Pagina 4
ankalaura spune:
Tocmai asta e ploblema: ia sa vedem cum s-ar schimba situatia daca persoana cu care ti se zice ca poti fi inlocuit, NU S-AR MULTUMI cu atta, nu cumva ai fi TU de neinlocuit? Nu cumva salariul as creste in raport cu experienta?
Nu cumva daca am fi TOTI putin mai exigenti ar scadea numarul celor care lucreaza "la negru", printre care ma numar si eu, pentru ca angajatorul n-are chef sa dea bani prea multi la stat? Oare nu ar scdea si impozitele, daca am fi toti cinstiti?
Asa ca si eu, din pacate, momentan MA MULTUMESC sa primesc mai multi bani real, dar fara sa-i am si in cartea de munca. Pentru ca stiti ce mi s-a zis? Daca vrei mai mult in cartea de munca, platesti tu diferenta.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
libelula spune:
ankalaura, ai mare dreptate in ceea ce priveste cresterea pretentiilor noastre!
si totusi... parca nu pot condamna patronii care nu trec tot salariul in cartea de munca. desi si eu am patit la fel...
dar cand te zbati sa conduci o firma, si platesti impozite de iti vine acru, si vezi cum "conducatorii nostri iubiti" acopera debitele marilor datornici, scutesc alte firme de la plata impozitelor, fac mii de compromisuri si creeaza facilitati pentru anumite firme fantoma sau asociatii familiale... pe banii tai, pe impozitul pe care tu ca patron il dai statului.... parca nu ti-e tocmai bine...
nu spun ca e bine sa muncesti cu doar o parte din salariu trecut pe cartea de munca. Doamne fereste! dar nici patronilor nu le convine sa dea bani pentru a acoperi gaurile negre din economia romaneasca...
A_Iulia spune:
E greu sa-i faci pe toti exigenti. Cand iti moare copilul acasa de foame te duci si muncesti si pentru 3 mil, la alb, la negru, cum o fi...si sunt atitia in situatia asta...
De aceea este piata fortei de munca asa cum este. Salarii mici, pentru ca invariabil gasesti pe cineva sa accepte oricat de putin sa poata sa ia o paine copilului.
Degeaba un grup de 3, 5, o mie, o suta de mii tin coada sus. Pana la urma trebuie sa castigi un ban sa poti sa traiesti!
Iar cu incurajarea muncii la negru...hm...da, am lucrat si eu cat mi-am facut "ucenicia" pe bani la negru...erau putini, dar culmea, tot la negru...acum n-as mai accepta asa ceva...n-as mai accepta sa lucrez la firme ce accepta sa plateasca angajatul "la negru"...desi, cine stie? roata se poate intoarce oricand...
Adina +
Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre
cataghe spune:
quote:
Originally posted by libelula
pai sa iti explic, Cataghe:
1. cei care aleg sa devina profesori sau medici stiu DE LA BUN INCEPUT, de la intrarea in facultate adica, ce salarii infecte vor primi. am stiut si eu. si am zis "fie ce-o fi, daca nu ma descurc in invatamant, voi reusi sa gasesc ceva in alta parte"
si dupa multa munca am gasit ceva sa imi placa si sa fie platit mai bine decat invatamantul
aceasta este situatia cu salariile bugetarilor... nu a fost o surpriza, asa este din '89
Din ceea ce spui tu nu pot decat sa trag concluzia ca solutia este ca toti medicii si profesorii sa se reprofileze. Inclin sa-ti dau dreptate, probabil ca daca toti ar zice: "de maine nu mai lucrez pe salariul asta de mizerie", lucrurile s-ar schimba imediat. Dar asa cum e greu sa-i faci pe toti cei care candideaza pentru posturi in companii private sa fie mai exigenti si sa aiba pretentii mai mari, este greu si sa-i determini pe toti medicii sau profesorii sa actioneze unitar, pentru ca, cum bine remarca cineva, interesele difera de la o persoana la alta, din pacate.
Cat despre chestia cu "ati stiut ca veti avea salarii mici", am mai citit-o si intotdeauna ma mir cand o citesc. Eu una am inceput facultatea in '93 si am terminat-o in '99. Personal, in '99 eu mai aveam oarece sperante ca tara asta se va schimba in bine, trecusera abia 4 ani de la revolutie, nu se incheiase inca nici macar o legislatura si, sincer, speram, si eram incurajata din toate partile ca pana terminam noi facultatea (de!, 6 ani, cale luuunga!!!) multe se vor schimba in sistemul sanitar. Si s-au schimbat, dar in rau. Asa ca, eu una, nu pot sa spun ca mi-am inchipuit vreodata ca voi ajunge s-o duc atat de prost, v-o spun cu toata sinceritatea! Am fost naiva, e drept, dar nu am stiut ca tara asta o va lua asa puternic "pe carbuni"! Va admir pe cei care ati fost mai clarvazatori si v-ati dat seama - o spun fara ironie.
Ceea ce ma uimeste este aceasta delimitare clara care se face, adica cei din privat au tot dreptul sa revendice salarii pe masura pregatirii lor, insa cei de la stat sa taca din gura, stiau ca asa va fi, iar daca nu le convine n-au decat sa plece in privat! Usor de zis, dar ca absolvent de medicina unde sa pleci in privat? Si ce sa facem, sa plecam toti, sa ne abandonam toti profesia?
In fine, intrebari fara raspuns. Mai spunea cineva ca nu se calculeaza salariul unei secretare dintr-o firma privata in functie de salariul unui absolvent de medicina sau de cibernetica. Corect! Salariul acelora ar trebui calculat in functie de salariul unei secretare, dupa parerea mea. Pentru ca, am mai spus-o, si nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar un medic care stie doua limbi straine si sa lucreze la PC - si astazi nu-s putini! - sau un profesor, sau un absolvent de cibernetica, pot intr-un timp relativ limitat sa invete sa faca ceea ce face o secretara, in timp ce invers... nu prea.
In speranta ca nu am ofensat pe nimeni, va doresc numai bine,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
casandra spune:
Dyana, din fericire pentru tine ai o meserie cu care poti fi mult mai bine platita, practicand-o in alta parte. Asta cred ca a vrut sa spuna Ankalaura. Sigur ca tu iti cunosti cel mai bine viata si realizarile. Esti din Bucuresti? Daca da, e pacat de sansa pe care o ai, datorita pregatirii tale, sa nu iti cauti un job mai bun. Asa mi se pare mie, poate gresesc, poate ai alte avantaje acolo unde lucrezi acum, poate ai mai mult timp liber pentru familia ta si, in cazul asta, daca nu sunteti stramtorati, merita sa accepti jobul pe care il ai acum.
Catalina, sunt si medici care lucreaza in sistem privat si au o viata decenta, obtinuta prin munca cinstita. Am o matusa, medic, care si-a deschis cabinet, impreuna cu 2 prietene, toate 3 medici, in apartamentul uneia dintre ele, proprietara a stat temporar in alta parte. Le-a fost foarte greu la inceput, matusa mea lucra de la 5 dimineata la 21:00, una dintre ele le-a parasit intre timp, acum sunt bine si, cu ajutorul lui Dumnezeu, au razbit si au o viata frumoasa.
dyana spune:
quote:
Originally posted by cataghe
Ceea ce ma uimeste este aceasta delimitare clara care se face, adica cei din privat au tot dreptul sa revendice salarii pe masura pregatirii lor, insa cei de la stat sa taca din gura, stiau ca asa va fi, iar daca nu le convine n-au decat sa plece in privat! Usor de zis, dar ca absolvent de medicina unde sa pleci in privat? Si ce sa facem, sa plecam toti, sa ne abandonam toti profesia?
In fine, intrebari fara raspuns. Mai spunea cineva ca nu se calculeaza salariul unei secretare dintr-o firma privata in functie de salariul unui absolvent de medicina sau de cibernetica. Corect! Salariul acelora ar trebui calculat in functie de salariul unei secretare, dupa parerea mea. Pentru ca, am mai spus-o, si nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar un medic care stie doua limbi straine si sa lucreze la PC - si astazi nu-s putini! - sau un profesor, sau un absolvent de cibernetica, pot intr-un timp relativ limitat sa invete sa faca ceea ce face o secretara, in timp ce invers... nu prea.
In speranta ca nu am ofensat pe nimeni, va doresc numai bine,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
Sunt de acord cu ce a scris Catalina. Parerea mea.
Diana
Guestus spune:
Cataghe
iar ai revendicari? lol...![]()
Tu lucrezi la firma "Bugetul" care este vai mama ei...si este ilogic sa te plingi ca la firma Pfizer secretara are salariul mai mare ca tine.
dyana spune:
quote:
Originally posted by casandra
Dyana, din fericire pentru tine ai o meserie cu care poti fi mult mai bine platita, practicand-o in alta parte. Asta cred ca a vrut sa spuna Ankalaura. Sigur ca tu iti cunosti cel mai bine viata si realizarile. Esti din Bucuresti? Daca da, e pacat de sansa pe care o ai, datorita pregatirii tale, sa nu iti cauti un job mai bun. Asa mi se pare mie, poate gresesc, poate ai alte avantaje acolo unde lucrezi acum, poate ai mai mult timp liber pentru familia ta si, in cazul asta, daca nu sunteti stramtorati, merita sa accepti jobul pe care il ai acum.
Catalina, sunt si medici care lucreaza in sistem privat si au o viata decenta, obtinuta prin munca cinstita. Am o matusa, medic, care si-a deschis cabinet, impreuna cu 2 prietene, toate 3 medici, in apartamentul uneia dintre ele, proprietara a stat temporar in alta parte. Le-a fost foarte greu la inceput, matusa mea lucra de la 5 dimineata la 21:00, una dintre ele le-a parasit intre timp, acum sunt bine si, cu ajutorul lui Dumnezeu, au razbit si au o viata frumoasa.
Da, privit asa, de departe , pot spune ca ai avea dreptate.
Dar ca mine mai sunt foarte multi, daca asa de usor s-ar gasi la privat de munca, FARA PILE SI ALTE PIEDICI, eram toti , de mult plecati acolo.
Pana la urma nu cunoasteti problemele si chiar si realizarile pe care le am, asa ca nu puteti trage concluzia ca ma complac, mi-e lene sa muncesc pentru mai mult si alte chestii de-astea..., e paralel cu realitatea vietii mele si a tuturor celorlalti. Avem proiecte si stam si noi peste program s.a.m.d.
Gata , va las acuma, zile bune va doresc pentru ca de maine nu mai am timp sa citesc prea multe pe forum sau sa intru, cel putin pentru o perioada.
Desi probabil ca si eu oi fi "dependenta de DC", cine stie :))))))
Hai sanatate !
Si voie buna si lasa ca 300 de euro nu sunt deloc putini. SA FIM SERIOSI.
Sa mai dea si la pensionari niste ajutoare, oameni fara proptele si fara parinti de bani gata sa fie ajutati, copiii de pe strada ajutati, batranii de la tara la fel, si apoi sa ne gandim ca sunt putini 300 de euro.
Va las cu bine.
Diana
casandra spune:
Dyana, iti spun sincer ca n-am auzit de programatori angajati pe pile la firme private. Nu vorbesc de Banci, Connex, sau mai stiu eu ce mega concern, vorbesc de firme producatoare de software, cu numar mic spre mediu de angajati, care platesc destul de bine, poate mai putin decat la banci sau la MobilRom, MobiFon, dar mai bine decat la institutiile de stat. Firmele de care vorbesc angajeaza pe baza CV-ului, unui test de conostinte si perspicacitate si impresiei pe care o lasi la interview.
cataghe spune:
quote:
Originally posted by Guestus
Cataghe
iar ai revendicari? lol...
Tu lucrezi la firma "Bugetul" care este vai mama ei...si este ilogic sa te plingi ca la firma Pfizer secretara are salariul mai mare ca tine.
Vai, Guestus, de cand nu te-am mai vazut!!! Cred ca de dragul meu ai aparut, nu te-ai putut abtine sa nu ma gratulezi cu un pic de sarcasm de calitate superioara, tocmai pe mine, care iti sint asa simpatica!

P.S. De data asta nu ai reusit sa ma enervezi
, mai incearca!!!This is the first day of the rest of my life!