SALARII de 300 euro + bonusuri

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by libelula

atunci cand cineva isi alege profesia de medic sau profesor este constient de limitarea financiara. este constient de faptul ca nu va avea un salariu decent.

salariul de 300 de EURO pentru o secretara mi se pare modic.

este trist... este inuman cat de putin asteptam de la viata...

Adica?... Ma lamureste si pe mine cineva?... Frazele astea trei, avand in vedere ca reprezinta parerea aceleiasi persoane, ar trebui sa se lege cumva si imi scapa mie?

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

pai sa iti explic, Cataghe:

1. cei care aleg sa devina profesori sau medici stiu DE LA BUN INCEPUT, de la intrarea in facultate adica, ce salarii infecte vor primi. am stiut si eu. si am zis "fie ce-o fi, daca nu ma descurc in invatamant, voi reusi sa gasesc ceva in alta parte"
si dupa multa munca am gasit ceva sa imi placa si sa fie platit mai bine decat invatamantul
aceasta este situatia cu salariile bugetarilor... nu a fost o surpriza, asa este din '89

2. ai omis sa adaugi ca m-am referit la sariul unei secretare dintr-o COMPANIE PRIVATA!!! nu are absolut nici o legatura cu bugetul statului. si repet, 300 EURO sunt chiar putin!

3. atunci cand vin la interviu absolventi de facultate pentru care firma pregatise un salariu net de 250-300 EURO pentru inceput, si care cer doar 4-5 miloane, de frica sa nu ii respingi, te intrebi daca sunt constienti ce inseamna sa ai un trai decent si mai ales daca au speranta ca vor avea vreodata unul. adica sa iti permiti, in afara de casa, masa, haine, transport, medicamente, impozit etc. si un dus in concediu, un weekend la munte/iarba verde, dus la teatru, film, cumparat carti (care sunt colosal de scumpe), facut un curs de specializare, eventual ajutat parintii. si sunt multe altele care inseamna trai decent. dus dupa program la o pizza, la un concert, la o bere. nu ne cunoastem valoarea, sunt generatii intregi care se vand pe oricat.
imi amintesc versurile lui Pavel Startan :"eu traiesc sa fac parale ori fac parale ca sa pot sa mai traiesc?"

acum ai inteles? cei din invatamant/sanatate nu isi pot negocia individual salariul. dar ceilalti pot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

hehehehe
300 euro ???? E putin pentru o secretara?
Eu am terminat Cibernetica, sunt analist programator si primesc 5 milioane plus bonuri valorice si prime din cand in cand, tin pagina de web a unei institutii si administrez si o baza de date de cateva mii de studenti, bineanteles alaturi de colegii mei.
Nu ma plang pentru ca are sotul un salariu mult mai bun, dar vroiam doar sa spun ca se poate si mai rau , nu ??
:)))))))))))))))))))))))))))))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Ankalaura, nu, nu mai predau... am renuntat...

atunci cand in ajun de examen esti sunata de diversi decani si profesori din facultate si ti se pun cu nesimtire pile pentru studentul X sau Y, ca e fata/baiat de senator/deputat etc, te apuca o sila... si pleci...

decat in mocirla, mai bine fara statut universitar!
iar la liceu... Doamne fereste! avem o viata, iar lupta cu morile de vant dureaza prea mult!
felicitari pentru tatal tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Dyana, nu vreau sa fiu ironica, dar am o curiozitate: de ce te multumesti cu putin? Nu are importanta cat castiga sotul tau, eu cred ca este important cat merita fiecare pentru munca lui, si cu cat se multumeste!
Consider ca subiectul asta si cel de saptamana trecuta cu banii din CIC sunt foarte elocvente pentru ce sa intampla AZI in Romania....
Sa va spun ca in firma unde am lucrat inainte PAZNICII aveau salariul de 5 milioane???
Din nou, este vorba de un standard. Depinde de fiecare daca vrea sa il depaseasca sau mu.
Ceea ce ma deranjeaza cand este vorba de o angajare: angajatorul pretinde ca ofera un salariul in functie de cunostintele si experienta candidatului. Nu este adevarat. In momentul cand acel candidat este intrebat ce salariu doreste, nu se vrea de fapt sa se fvada cum se evalueaza fiecare, ci CAT DE PUTIN VREA. Si criteriul de selectie nu mai este competenta, ci care cere mai putin!
Sa fim seriosi cu competenta! Abia cand devii indispensabvil intr-o firma poti sa ridici nasul la un salariu mai mare. Sau, daca nu-tio convine, pleci in alta parte.
Iar salariul unei secretare (daca vreti, sau assistent manager, sau chiar paznic!) intr-o companie privata, nu are de ce sa se calculeze in functie de salariul unui absolvent de cibernetica sau medicina, si care se multumeste cu 4-5- milioane de la stat!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucasimarius spune:

Sint farmacist si confirm ca cei care se ocupa cu vinzarile de medicamente cistiga foarte bine.Daca avea si procent din vinzari inseamna ca nu era chiar secretara.
Probabil ca este vorba de cei care dau telefoane la farmacii si trag de tine ca sa le faci o comanda.Cu cit primesc mai multe comnezi, cu atit salariul este mai mare.

Mergi la inceput

Cred ca suntem o tara anormala, atata timp cat acceptam atata umilire. Pentru ca umilire se cheama atunci cand un nenorocit de apartament costa cat costa, de ti-ar trebui vreo 3 vieti ca sa il cumperi, ca sa nu mai spun o casuta, care costa tot atat ca in "tari straine", dar salariul are cel putin un zero lipsa! Da' ce? Zero inseamna nimic, nu?
Asa ca eu, daca as fii seful Romaniei, as da niste salarii cam asa:
- la o femeie de serviciu i-as da vreo 5-6- milioane, chiar vreo 7
- la o secretara care raspunde la telefon si gata, vreo 10 milioane;
- la o secretara care are si responsabilitati, i-as da aia 300 de euroi
- la una care mai face si contabilitate primara si o traducere ceva, i-as da cam vreo 400, chiar mai mult;
- la un profesor CUM TREBUIE, i-as da mai mult de 500;
- la un medic, i-as da tot cat i-as da unui profesor CUM TREBUIE;
Si tot asa.... Un economist BUN ar trebui sa aiba macar o mie, samd...
N-as da acelasi salariu tuturoro profesorilor, sau tutror medicilor, sau tuturor economistilor.
Oricum, este complet umilitor ca in Ro exista salarii de doua milioane si ceva! Atata timp cat o pereche de ghete rezonabile este milionul, si kilogramul de carne peste suta de mii, ca sa nu vorbesc intretinerea! este umilitor!
Si cel mai umilitor este ca noi insine spunem "Cum sa fie putin 300 de euro? Pai o secretara oricum n-are responsabilitati!"
Asa educatie am primit, de asa recompense vom avea parte! La nivel national, ma refer...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

quote:
Originally posted by ankalaura

Dyana, nu vreau sa fiu ironica, dar am o curiozitate: de ce te multumesti cu putin? Nu are importanta cat castiga sotul tau, eu cred ca este important cat merita fiecare pentru munca lui, si cu cat se multumeste!
Consider ca subiectul asta si cel de saptamana trecuta cu banii din CIC sunt foarte elocvente pentru ce sa intampla AZI in Romania....
Sa va spun ca in firma unde am lucrat inainte PAZNICII aveau salariul de 5 milioane???
Din nou, este vorba de un standard. Depinde de fiecare daca vrea sa il depaseasca sau mu.
Ceea ce ma deranjeaza cand este vorba de o angajare: angajatorul pretinde ca ofera un salariul in functie de cunostintele si experienta candidatului. Nu este adevarat. In momentul cand acel candidat este intrebat ce salariu doreste, nu se vrea de fapt sa se fvada cum se evalueaza fiecare, ci CAT DE PUTIN VREA. Si criteriul de selectie nu mai este competenta, ci care cere mai putin!
Sa fim seriosi cu competenta! Abia cand devii indispensabvil intr-o firma poti sa ridici nasul la un salariu mai mare. Sau, daca nu-tio convine, pleci in alta parte.
Iar salariul unei secretare (daca vreti, sau assistent manager, sau chiar paznic!) intr-o companie privata, nu are de ce sa se calculeze in functie de salariul unui absolvent de cibernetica sau medicina, si care se multumeste cu 4-5- milioane de la stat!

Eu ti-am prezentat o situatie in care se afla foarte multi tineri ca mine , foarte ambitiosi si nu mai continui ca sa nu zici ca ma dau mare...
Nu stii nimic de viata mea si de ce as vrea , de ce s-ar putea face si de ce nu s-ar putea face, deocamdata, ca sa nu mai zic ca uite ca eu nu am pile, asta e , na, ca am spus-o.
Am meditat la mate o fata , a intrat cu plata la finante banci, nu s-a omorat cu invatatul , de ce sa nu zic, si apoi taticutul ei a angajat-o la banca si are 300 de euro.
Eu nu am asa un taticutz.. Si ca fata asta cu piloasa cunosc muuulte.
Dar am spus ca nu ma plang, pentru ca nu sunt interesata sa spun pe un forum problemele si/ realizarile mele pe plan profesional sau material.
Stiu web design si baze de date. Eu o sa mai aplic in continuare si prin alte parti.... dupa cum ti-am spus nu stii nimic despre mine si despre viata mea, deci nu ai cum sa spui ca ma multumesc cu putin..., pentru ca nu ma cunosti.
Daca trag linie, oricum sunt multumita ca totusi suntem sanatosi, si uite ca facem si concedii si nu pot sa spun ca duc lipsa de ceva.
Intotdeauna e loc de mai bine , dar e loc si de mai rau.
Diana
p.s. morala: decat absolvent "fraier" dupa unii, de cibernetica, medicina, sau profesor universitar, mai bine portar sau secretara , la companie PRIVATA , pai ce naiba . :)))))

Mergi la inceput

Diana, nu am intentionat sa te supar. Si nici sa judec situatia. Te-am intrebat numai, pentru ca din afirmatia ta
"Nu ma plang pentru ca are sotul un salariu mult mai bun,"
m-a facut sa cred ca situatia iti convine.
Si acum, sa generalizam:
Daca sunteti tineri si la inceput de cariere (adica si tu, si colegii tai, si nu numai), este normal sa aveti un salariu mai mic. Asa se incepe. Dar in timp, odata cu cresterea profesionala (adica experienta, cunostinte, vechime,...), mi se pare normal sa creasca si pretentiile.
Si atunci, fiecare trebuie sa puna in balanta daca ii place ce face si este multumit cu cat castiga, daca este dispus sa faca ceva ce nu-i place dar ar castiga mai mult, sau poate ca se iveste norocul sa faca exact ceea ce ii place pe bani frumosi, care sa ii justifice pregatirea.
La noi asta e tragedia: majoritatea se multumesc cu putin sau sunt constransi sa o faca (adica dau de atitudinea "nu-ti convine, chem pe altu' si tu te duci acasa"), oferta de job-uri este in scadere, iar absolventi de facultaturi sunt din ce in ce mai multi. Totodata, numarul celor cu pile pare ca este in crestere.
Si unde se ajunge? Am mai spus undeva: vine una ca pustoiaca de care spuneai tu, se angajeaza pe pile cu 300 de euro, se mai si crede buricul pamantului, dar de fapt 99% din munca ei SUNT CONVINSA ca o face o asistenta amarata pentru 4-5 milioane, doar pentru ca nu a avut pile!
Nici eu nu am avut pile, joburile pe care le-am avut le-am gasit prin ziar, nu prin cunostinte, dar m-am zbatut si zic eu, am progresat in fiecare an.
Nu este vorba despre cine are pile si cine nu.
Este vorba ca salariile in Ro sunt departe de a fi decente, iar noi ne multumim cu asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

ne multumim cu asta?!poate avem multi familii de intretinut si nu ne convine sa dam cu piciorul oricum si oriunde.si cate vreme si daca ai experienta si daca ai facultate ti se spune cand ceri cat meriti"nu-ti convine du-te in alta parte sau nimeni nu este de neinlocuit" ce sa mai zicem atunci?toti vrem mai mult si ne zbatem.dar scara de valori este de multa vreme desconsiderata.
cu respect,

Maria

Mergi la inceput