SALARII de 300 euro + bonusuri

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ulisernic spune:

Lily si Joe, va doresc toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

Ankaluara, subiectul s-a mutata aici la indicatia moderatorilor si asa depasisem topicul cu mult:el cauta secretare si noi dezbateam cat le da si de ce nu zice cat le da.

acum, ontopic, nu am considerat niciodata o secretara si munca pe care o fac ele: sunt un adevarat colac de salvare cand ai treaba de pici si numai reusesti sa faci tot ce ai de predat in timp util ca sa le si verifici.

Asta ca sa numai zic ca cu cat sunt platite mai bine si sefii, colegii se poarta dragutz cu ele imagnea companiei are de castigat. Asta se intampla daca la fel se procedeaza si de catre sef, colegii normal, nu? Ca pestele de la cap se impute.

Cat despre salarii.. nu am sa dezbat subiectul pt ca nu vreau sa-mi prind urechile, dar asta nu inseamna ca vreau sa fug de subiect , ci doar ca este controversat.. de ce? pt ca o secretara isi face deobicei inca facultatea in timpul asta, pe cand restu deja au o facultate sunt cu gandu la a doua si nu sunt platiti (nu e valabil pt toat lumea) pe masura diplomelor.

sper ca am fost coeerenta, daca nu intrebati-ma ca sa revin cu erata :))

Freia si Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

cred ca tot timpul vor fi controverse pe tema asta : cat ar trebui sa castige unu' in meseria X. ca secretarele au sau nu responsabilitati, ca ar merita sau nu un salariu mare etc.
da' de medici ce ziceti?????
astia au si responsabilitati si au un salariu de nici nu le vine sa ti-l spuna: vara-mea e neuropediatra (sau cam asa ceva, lucr. la 9 cu copiii care au probleme neurologice), asistenta de profesor universitar, are salariu de TREI MILIOANE !!!!!!!!!!!!!!!
are copil, sot (tot medic), casa pe care trebuie sa o intretina!
zilele trecute am auzit la radio declaratia unui medic rezident care sspunea ca are un salariu de 2,8 milioane, si ca-l intretin parintii !!! E NORMAL ????
Eu zic ca NU!
si doar cu totii platim asigurari de sanatate, sociale, taxe, medicamentele, analizele etc etc etc.
Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Platim de toate....si o sa mai platim mult si bine de acum inainte.
Habar n-avem unde se duc banii astia.Toate domeniile care ar trebui sa fie finantate de la bugetul statului (deci din sutele de taxe si impozite) sunt la pamant,in frunte cu sanatatea si invatamatul.
Dar in acelasi timp,ca prin minune,SIDEX Galati rezista,desi trebuia sa dispara de muuuuulta vreme.....minele din Valea Jiului la fel.....

Jasmine
27 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Draga mea, deja se muta discutia la nivel MACRO.
Las' ca au parlamentarii masini si telefoane, vile si calatorii peste hotare... Cine zice ca e corect?
Si profesorii sunt platiti prost - muncesti o viata, dai grade, examene milioane.... ca sa ajungi dupa 25-30 de ani la un 7-8 milioane... la fel si medicii.
De-asta nu putem elimina spaga. De-asta serviciile medicale si invatamantul au ajuns sa fie de doi bani!
Vin din urma multi tineri, cererea de munca scade (pentru ca toti vor si cafea, si PC, si lb straine, si contabilitate toate la un loc...), oferta creste pentru ca acuma orice fraier poate face facultate pa banii lu' taticu', si mai rau ca tocmai astia ajung si in posturi bine platite, de cele mai multe ori, pentru ca taticu' mai are si niste pile sau chiar o firma proprie... ce conteaza ca odrasla freaca menta? Las ca se gaseste un prost din asta care pentru5-6 milioane face si munca lu' pustiu'....
Asa cred eu. Am multi amici, absolventi de facultati, instruiti, care nu mai cred ca un loc de munca se gaseste prin ziar...
Mai trebuie sa ai si noroc...
Pentru cat as pleca eu de unde sunt? Ca la asta nu ti-am raspuns. Pentru cel putin 150 de euro in plus. Sau pentru 100 de euro in plus, plus masina, asigurare suplimentara si inca un telefon
Dar ar trebui sa povestesc si ce fac, pentru ca raspunsul sa fie relevant, nu?
Oricum, doresc tuturor sa progreseze!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Si de la salarii mici, insuficiente pt un trai normal, de la angajari pe pile-relatii, ajungem la spagi!
Cum sa eliminam spaga, cum sa eliminam coruptia, cine sa o elimine? Vorba aia-avem coruptie, NU avem corupti...decit niste mici hoti, micutzi profitori care mai sint aratati poporului, dati in presa ca au luat spaga...dormiti linistiti PNA vegheaza!

la unul din patroni eram citeva fete angajate, 2 cu carti de munca; eu de proba si inca 2 fara carti de munca;
patronul, absolvent de ASE, fost contabil, avea o mare bucurie-al sau fecior era student tot la ASE, chipurile invatase odrasla si intrase ! Taticul lui ii facuse carte de munca de la 16 ani, normal cind esti fiu de patron sa ramii in bransa! Fetele care erau deja angajate cu carti de munca statusera prea mult intr-un loc(1 an), trebuia sa le creasca salariile si sa le treaca vechime -era prea mult pt el, asa ca le-a trecut in somaj. Dar inainte sa plece le-a rugat sa le invete ce stiu pe 2 colege ale fiului- studente-care faceau si practica, invatau si meserie, nu le dadea carte de munca si le platea putin, era OK pe linia asta!
Il intrebasem pe patron, care se pretindea crestin, un suflet mare si generos-dar dvs, cind ati terminat facultatea, v-ati angajat-cu loc asigurat de stat, atunci- cum ati invatat meserie? A recunoscut omul ca facuse stagiatura si invatase meserie lucrind; nu stind, nu batind bulevardul in cautare de loc de munca unde sa ti se ceara :'experienta' desi in viata ta nu ai lucrat sau ai lucrat altceva, ce ai gasit!

------------------------
un rezident are salariu de 2,8 milioane deoarece acesta este salariu minim pe economie!
a promis dl ministru al sanatatii ca in sanatate vor creste salariile cu 40% -dar comparativ cu 3 milioane, mi se pare tot insuficient, in cazul cind exista si un copil macar, e de-a dreptul absurd sa traiesti cu atit!
banii din asigurari de sanatate chipurile nu ajung pt toata lumea! salarii mici->>impozite mici, desi avem impozite f mari in comparatie cu vesticii->> bani putini in sanatate si alte sectoare bugetare

ca secretara, munca e de rutina, e de atentie, depinde si unde ajungi sa lucrezi! ca secretara salariu nu e mare, doar daca nu ai mai multe responsabilitati intre care si secretariatul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by lily
------------------------
un rezident are salariu de 2,8 milioane deoarece acesta este salariu minim pe economie!
a promis dl ministru al sanatatii ca in sanatate vor creste salariile cu 40% -dar comparativ cu 3 milioane, mi se pare tot insuficient, in cazul cind exista si un copil macar, e de-a dreptul absurd sa traiesti cu atit!
banii din asigurari de sanatate chipurile nu ajung pt toata lumea! salarii mici->>impozite mici, desi avem impozite f mari in comparatie cu vesticii->> bani putini in sanatate si alte sectoare bugetare

Stiu ca aceasta completare este un pic paralela cu subiectul, dar...
Si pe nenea ministrul sanatatii l-a crezut cineva ?
Si l-a crezut cineva pe ministrul invatamantului cnd a promis ca mareste salariile cu 25% ?
A crezut cineva ca acesti guvernanti vor indeplini macar promisiunile ???

Daca a crezut cineva asa ceva, o sa-i aduc aminte de un cantec la moda:
„Ce ma bucur ca ai luat tzeapa, ce ma bucur ca ai pierduuuuuuuut...”

Mai vreti ?
Daca mai vreti, cititi presa ca este plina de promisiuni.

DARAEL & Maria-Daria (16.02.2004)
http://community.webshots.com/user/darael100
http://community.webshots.com/user/bbianfebr2004

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

atunci cand cineva isi alege profesia de medic sau profesor este constient de limitarea financiara. este constient de faptul ca nu va avea un salariu decent. si eu am ales sa fiu profesoara.

am predat un semestru. la universitate. apoi m-am lamurit. conditii proaste de salarizare, decanat plin de rechini, studenti dezinteresati. feed-back zero. am predat din pasiune si cu mult material didactic. degeaba... interes ZERO. si era o materie care le trebuia. o limba straina... aplicata in afaceri...

salariul de 300 de EURO pentru o secretara mi se pare modic. atata vreme cat lucreaza pentru o companie privata. chiar mic. cred ca ne-am pierdut notiunea de trai decent. uitam cat costa o carte, un film, un weekend la munte. sau au devenit cumva un lux?
poate ca daca ne-am ridica cu totii pretentiile in mod justificat s-ar schimba ceva. stiu, cand iti plang copiii de foame accepti orice. dar cine suntem noi sa spunem ca 300 de euro este mult pentru o secretara?

este trist... este inuman cat de putin asteptam de la viata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Libelula Acum nu mai predai?
Imi amintesc cu cata pasiune am predat si eu, franceza. Cat de acre erau mutritele acelor liceeni cu specializarea informatica, la prima naostra intalnire, si cu cata multumire am vazut ca in trei ani s-a triplat numarul celr care participau deja la olimpiada de franceza, si mai obtineau si premii. Si cat de multumiti erau cand faceam orele la cabient - cabientul de franceza pentru care m-am luptat doi ani, si am obntinut 2 mii de carti donatie de la doua institutii straine (nu zic nume, sa nu fie reclama). Si cu cata satisfactie s-a strecurat acolo "consilierea psiho", pentru ca era nevasta unuia mare si important, si m-au dat afara cu copii cu tot, dar au pastrat mobilierul....
Asta e o mare mizerie, nu e invatamant! Si acum imi trimit copiii mesaje (copiii care au terminat si facultatea, unii), e-mailuri si ne mai intalnim cand ma duc in oras....
Si am renuntat, pentru ca salariul era de mizerie, iar in jur ramasesera numai babe scofalcite sau tineret mai putin competent....
Sa nu fiu inteleasa gresit. Sunt convinsa ca mai sunt si profesori competenti, si tatal meu este unul dintre ei.
Dar... totul trece prin burtica, si am preferat sa am cu ce sa-mi cresc copilul, decat sa raman profesoara pasionata cu salariu de doi bani!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Total de acord cu ceea ce a spus Libelula

...poate ar trebui definit, asa, ca la scoala, ce anume inseamna trai civilizat...cred ca nu prea avem clara notiunea, de aceea si pretentiile sunt cum sunt...
Este intr-adevar trist...vorba aceea, "copilului care nu plinge nu i se da sa manince" Sunt foarte curioasa ce se va intampla cand vom intra in UE...caci preturile deja se indreapta, daca nu au si ajuns, catre alinierea respectiva.

Apropos de subiect, mie nu mi se pare mare un salariu de 300 euroi, daca ne gandim cate sunt de platit intr-o luna, numai de-ale casei,mancare, copii, darmite daca mai aduni si cate ceva de incaltat, de imbracat...eh, dar deja intram in amanunte...

Daca ne gandim si la amaritii de pensionari care se descurca (nu stiu cum!!!!) cu 2-3 milioane pe luna...nu-mi mai arde de nici o vorba

Dana mama lu' bb Radu Stefan

http://community.webshots.com/user/danateu

Mergi la inceput