SALARII de 300 euro + bonusuri

SALARII de 300 euro + bonusuri | Autor: ana-oana

Link direct la acest mesaj

furtuna dintr-un pahar cu apa cred ca eu am provocat-o la subektu' lui razvan cand cauta secretare. prietena mea NU a fost secretara la firma de medicamente - a coordonat o echipa de vanzari! si-a schimbat serviciul din diverse cauze (la mom ala isi cauta). am spus salariul pe care l-a avut (300 euro+ %vanzari+masina+telefon)pt ca sa-si faca omu' o idee, daca putea sa-i ofere acelasi salariu sau pe aproape, s-o trimit acolo. sa le scutesc pierderea de timp amandurora.

imi pare rau daca am creat neplaceri cuiva !
asta ca sa lamuresc o treaba!

acum: chiar vi se pare mult 300 de euro plus bonusuri pt o secretara care stie si contabilitate, si calc, si limbi straine, si auto, face si cafele, raspunde la telefoane, da faxuri, sta si peste program??? pt ce salarii ati pleca voi de la actualul loc de munca??? (io pt fro 1500 euroi si sper sa nu fie departe momentu'- da' sa lucrez in acelasi domeniu ca-mi place ce fac!!!)
Succese pe ramura!
Oana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

Oana,
fara suparare dar chiar mi se pare mult 300 euro pentru o secretara.pai nu ai responsabilitati,nu ai stresuri ca nu se inchide luna,ca nu ai acte ca iti vine controlu' auditul si mai stiu eu ce garda,ca sa nu mai vorbim de multe raportari si sefi peste sefi cu diverse cerinte-nu ma refer aici la protocol.cafea,suc,etc.dar secretara-asistenta clasica raspunde la telefoane,stabileste intalniri,trimte fax-uri,indosariaza acte,se ocupa de birotica-papetarie,face sau doar serveste la protocol,mai sta ocazional peste program,sambata-duminica nu lucreaza,trebuie sa stie doualimbi de circulatie internationala,ecventuaal,ceva cunostiinte de excel,word,power point,contabilitate primara optional si uneori se cere si permis de conducere cat.B.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

io pt fro 1500 euroi si sper sa nu fie departe momentu'

DACA PLECI DE LA 300, ACCEPTI SI 500.

DACA TU VISEZI 1500, INSEAMNA CA STI CE POTI!

BAFTA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Ana-oana, da, e mult. O secretara castiga intre 4 si 8 mil lei.
Pe de alta parte, daca tot ai precizat, prietena ta a lucrat pe destul de putini bani daca a coordonat o echipa de vanzari in domeniu farmaceutic (sau ce inseamna coordonare? avea pozitie de management sau nu?).
Nu are sens intrebarea pe ce salarii am pleca noi de la locul actual de munca. N-ai vrea sa stii. (The sky is the limit!)

Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nane spune:

Mariagi, fara suparare mie nu mi se pare mult, ci ok. Depinde de ceea ce face secretara. Sunt de acord cu tine ca n-are responsabilitati, dar de cele mai multe ori o secretara sau asistenta din zilele noastre este ca multi altii o persoana cu minim o facultate la activ si in unele cazuri chiar si master.

Unii oameni descosidera munca asta de secretara si nu-nteleg de ce, pt ca si ele (secretarele) ca si un contabil de exemplu sunt scolite si nu-s ultimii oameni. In unele cazuri chiar muncesc din greu, crede-ma pe cuvant!

Nane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joe spune:

Da - probabil ca daca ai fi fost mai clara - discutia nu ar fi ajuns atat de departe!

Si acum o sa imi permit sa scriu ceva despre secretare - si chiar vreau sa vad ce iese.
Piata de munca din Romania este evident intr-o "cautare" si de aici cerinta a mai multor abilitati si plata - dupa buget!
Insa in acelasi timp e un fel de orgoliu prostesc - care zic eu ca ne face rau - noua, ca popor in general.
A respecta munca celorlalti - egal ca-i femeie de serviciu sau director - e dintre lucrurile la care inca mai avem de muncit.
Referitor la secretare - am avut ocazia - la fel de bine as putea sa-i spun sansa - sa fiu in anii 98-99 Executive Assistant al unui vicepresedinte al unei multinationale. La vremea aia am avut salariu de 450 $ net - si in cartea de munca - pe luna. Am fost foarte mirata cand am aflat ca un sef de tura avea doar cu 50$ mai mult decat mine - iar seful meu - un om de la care am invatat foarte multe - mi-a spus ca numai un prost manager isi plateste prost secretara! Nu conta ca eu faceam si raportari pentru HQ si ma ocupam si de deconturile lui - facute dupa un program special - si aveam grija de tot prtocolul in cazul vizitelor de la sediu - eu organizam programul, cazarile, trasnportul si toate alea - omul mi-a zis ca si daca ar fi avut firma lui micuta - unii dintre cei mai bine platiti oameni din firma aia ar fi fost secretara lui! De ce? Pentru ca el vedea in secretara mana lui dreapta - agenda lui vie, omul care il scutea de a pierde timp pretios cu lucruri care l-ar tine de la a se concentra numai la business!
Recunosc acum ca niciodata nu vazusem din punctul asta de vedere job-ul asta!
Acum - dupa cativa ani de lucrat - imi dau seama cata dreptate a avut - si nu m-am simtit prost cand la o alta multinationala la care am fost supervisor de dept. desi munceam de imi sareau capacele "secretara" GM-ului avea doar cu 50$ mai putin decat mine.
Am pus secretara in ghilimele - pentru ca asa e moda in Romania. Si eu in anii de E.A. tot secretara spuneam ca sunt - ar fi zis lumea ca vreau sa par importanta si imi aduceam aminte de Route Manager de la Coca Cola - care era soferul - da´suna mai bine pe englezeste (nici acu nu stiu daca asta a fost banc sau realitate).

Cat despre piata de munca din Ro eu am preferat - si aici iar dau sfaturi - sa vad lucrurile altfel - nu ce imi ofera ea - ci ce am eu de invatat ca sa ajung unde vreau. Si am acceptat si scaderi de salariu la schimbat de job daca am consideratca imi va aduce un plus in a ma perfectiona profesional. Nu am gresit!
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Una e sa fii secretara la o companie multinationala, si alta sa fii secretara la o agentie de plasament, cazul la care se referea oferta resopectiva. Nu poti sa ii ceri lui Razvan sa aiba aceeasi putere financiara ca o companie multinationala, ca sa plateasca la fel secretara. Din cate stiu eu, salariile de la marile companii sunt mult peste nivelul mediu, in mai toate domeniile, asa ca nu prea exista termen de comparatie, iar ofertele nu se posteaza pe un forum in care se discuta despre copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joe spune:

quote:
Originally posted by casandra

Una e sa fii secretara la o companie multinationala, si alta sa fii secretara la o agentie de plasament, cazul la care se referea oferta resopectiva. Nu poti sa ii ceri lui Razvan sa aiba aceeasi putere financiara ca o companie multinationala, ca sa plateasca la fel secretara. Din cate stiu eu, salariile de la marile companii sunt mult peste nivelul mediu, in mai toate domeniile, asa ca nu prea exista termen de comparatie, iar ofertele nu se posteaza pe un forum in care se discuta despre copii.

Mda - am avut eu impresia ca am fost cam confuza!

Sunt 2 aspecte aici - unu - munca de secretara e desconsiderata - de multe ori de nedrept - si de-aia am bagat filisofia fostului meu sef - si 2 - nimeni nu poate sa hotarasca cat de bine venit a fost sau nu anuntul lui Razvan - poate chiar era cineva care avea nevoie de un job (si am vazut ca au fost fete care s-au aratat interesate) - si in nici un caz nu poate hotara altcineva - cat de bun sau de prost e jobul respectiv!
Si pana la urma de ce nu si aici - e o comunitate mare - oameni diversi - si sunt sigura ca omul s-a gandit ca poate face un bine cuiva! Si chiar asa ii/le doresc sa le iasa!
Nu stiu - cred ca de multe ori oamenii s-au ajutat aici dincolo de scutece, colici, durerile nasterii si sfaturi legate strict de starea de aspiranta si mamica.
Si cred ca tocmai asta e minunat intr-o comunitate! Parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Cred ca nici eu nu m-am exprimat bine. Sunt sigura ca oferta lui Razvan a fost bine venita, si sper sa fi gasit secretarele dorite. Cand am spus ca ofertele nu se posteaza pe forum, ma refeream la posturile din marile companii, foarte bine platite. Ce vroiam sa spun e ca atunci cand se face o oferta de job pe forum, lumea nu trebuie sa se astepte la o pozitie comparabila cu una de la Connex, IBM,...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Cum se face ca discutia lui Razvan care este deja inchisa s-a mutat aici?
Oana: despre prietena ta: una este secretariat si alta vanzari. Pentru vanzari, salariul de 300 euro plus restul este ok, pentru experienta medie. Daca insa vanzarile se ridica la niste mii sau zeci de mii de euro lunar, atucni 300 euro e putin.
Pentru secretariat: multa lume face confuzii intre secretare si asistent manager. Mai conteaza daca esti la o firma care face comert international, de exemplu, unde trebuiesa stii limbi straine, nene, nu gluma! Sau daca esti la o agentie imobiliara, sau de plasare, sau mari companii, etc... Cel mai prost salariu pentru o secretara modesta mi se pare 6 milioane. 8 milioane daca e fata isteata. 10 sau 12 milioane daca vorbeste cursiv doua limbi straine si stapaneste BINE PC. Atentie mare: multa lume ARE IMPRESIA ca stie, din pacate. de-asta la subiectulr espectiv, am spus ca cel mai corect mi se pare sa te duci la i firma specializata, unde se dau niste teste, se face un punctaj.
Daca insa este vorba de o secretara modesta, se schimba lucrurile... poti sa pui si anunt in statie la tramvai.
Iar parerea mea este ca cine conbina secretariatul cu contabilitatea, face o mare prostie. Dar din nou... depinde de pretentiile firmei!
Iar cine da exemple cu bugetari cu grade, vechime, samd... care saracii stau pe 6-7 milioane, parerea mea: daca le convine stau! Daca nu le convine pleaca! Daca sunt in stare si vor mai mult, bine. Daca nu, fiecare sa se multumeasca cu ce are.
Mai nasol e ca multi poate ca sunt in stare, dar se complac!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Ana-oana,
mie mi se par salariile f mici in comparatie cu cele occidentale, cu cerintele pt posturi, dar si cu preturile de pe piata si cu taxele si impozitele de platit !

Subiectul deschis de Razvan a avut ecou pt ca problema asta a platii omului-secretara, sofer, om de serviciu, contabil etc la noi, in Romania a devenit presanta.
A cere angajatilor 2 limbi straine- de circulatie internationala- engleza a devenit obligatorie cam peste tot; a cere cunostinte medii si avansate de calculatoare, a cere seriozitate, corectitudine, cinste, poate si carnet de sofer, studii superioare, sa stea peste 8 ore-cit am umblat sa ma angajez una spunea in anunt, alta aflai la fata locului- ca programul era"flexibil", ca stateai nu 8 ore, ci 12 ore !! dar a nu le oferi decit 100-150$ , iar cu carte de munca multi patroni se eschiveaza sa angajeze, 'de proba' insemnind ca dupa citeva luni te 'zboara' sub diverse pretexte, mie mi se pare cinic.
Nu zic, o firma serioasa, mica, la inceput de activitate poate avea nevoie de oameni bine pregatiti fara sa le poata oferi prea mult-insa ceea ce am constatat in realitate, m-a adus la disperare. Si oameniii accepta sa stea pe 2-3 milioane lei in cartea de munca, accepta sa stea fara carte de munca, deoarece patronul le da lor 'in mina' banii-dar ei nu au dreptul la asistenta medicala gratuita cit mai este, la niste internari in caz de boala fara sa plateasca spitalul , fara dreptul la o pensie -nici in caz de boala, nici de batrinete.
Au fost cazuri cind oamenii, unii tineri fara experienta au suferit accidente grave de munca , abia atunci au fost controlate acele firme si abia atunci s-a aflat chipurile de conditiile mizerabile in care bietii oameni muncesc, fara protectia muncii.Asa cum a fost cazul exploziei azotatului de amoniu. Au fost cazuri cind si copii au fost angajati-de fapt erau mai mult sclavi, mai ales la tara unde parintii ii trimit la munca de f mici sa aduca bani si sa fie un ajutor in casa.
Ce inseamna oare un trai decent? Sa platesi intretinere-chirie-transport-mincare-haine-incaltaminte -lumina ...dar sint atitea de care ai nevoie pt a supravietui. Cum sa compari 100-150$ pe luna cu salariile occidentale si americane de peste 1500$ si euro? Cum sa achiti toate cheltuielile, cum sa iti faci o casa-la inceput de drum, sa maninci bine in sensul de minim de calorii, sa faci o facultate , sa vezi si un film, sa cumperi o carte, un ziar?
Decit sa invete carte si sa intre sclavi la patron adolescentii si tinerii au inceput sa bea, sa fumeze,se drogheaza, fetele sint racolate de retele de prostitutie,la inceput le promit sa lucreze in strainatate si apoi sint vindute ca vitele . Au aparut sinucideri si cazuri de depresii, de boli psihice iar previziunile in acest sens sint sumbre. Nimic nu se face pt a le preveni, se ocoleste realitatea, se da vina pe omul care 'cade' psihic sub povara greutatilor zilnice, haituit ca un animal de dari si fara nici-o posibilitate de a mai reveni la normal.
Nu se stie situatia tragica a somerilor? De fapt somerii au fost scosi din evidente dupa incetarea platii acelui ajutor de somaj-plata nemuncii as spune si am devenit tara fara somaj! Sau se prefera sa se faca promisiuni in ani electorali si atit?!!

Nu stiu ce ne asteapta cind vom intra in UE- pt ca bani de salarii se pling toti si stat si firme particulare ca nu sint, locuri de munca sint putine si cu pretentii mari.
E usor sa spui du-te si cauta ca trebuie sa gasesti si oferte generoase.

De acord cu Joe, sint locuri de munca unde efectiv inveti ceva, ai de cistigat capatind experienta, chiar daca salariu nu e mare.

Mergi la inceput