Te poti imbolnavi din lipsa de sex?
Raspunsuri - Pagina 4

ankalaura spune:
Cea mai pertinenta VLAD99. BRAVO!
Intrebare de la colega mea de birou: esti insurat? Vrea si ea unu ca tine. Eu am unu. Sic!
Parerea noastra (me, myself and my colleague ): dupa 6 luni nu te imbolnavesti, poti sa ai ceva vise "umede (hihih), da' dupa 7 ani... cu siguranta!
Eu personal am avut toata viata si am si acum exemplul sotiilor de navigatori (fiind din Cta, am cunoscut o "cireada" ) Nu s-a imbolnavit niciuna, dom'le. Unele spun ca oricum s-au obisnuit asa, si le-ar enerva sa-si aiba sotii acasa permanent.
Eu, sunt invers. Nu suport nici un w/end fara sotul meu langa mine....
Oricum, mai bine CU, decat FARA
Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Oana spune:
Si eu sunt de acord cu ce a spus Vlad99.
Ankalaura, vreau sa spun ca si eu sunt din Cta si cunosc multe sotii de navigatori, una din ele fiindu-mi chiar prietena din copilarie este casatorita din 1995 deci de 9 ani. In ultima vreme mi-a povestit ca a avut ceva probleme s-a simtit rau si si-a facut o groaza de analize (inclusiv hormonale) pt. a afla cauza (ea fiind si asistenta medicala). In final vorba ei "toate analizele bune, pacientul mort", adica i-au iesit toate bine dar ea tot prost se simtea, ameteli, migrene, etc. Medicul ei ginecolog i-a spus ca poate fi din cauza "vietii sexuale neregulate".
Deci...?Oana si
Paul (03.07.2002)

ankalaura spune:
Da, Oana, ai dreptate. Oricum, ideea este ca fiecare organism reactioneaza diferit. In afara de problemele pe care le-ai expus tu, mai exista un aspect, si este valabil nu numai pentru sotii de navigatori. Din nou, cunosc caz real, si anume: prea multe intreruperi de sarcina. Este adevarat, trebuie sa si inveti sa te protejezi, dar sa fim realisti: nu toata lumea o face.
Asa ca daca dupa o viata intreaga de viata sexuala neregulata mai adaugi si 8-9-10 intreruperi de sarcina (cum e cazul pe care il cunosc eu),... ia imaginati-va!
Oricum, Mishi nu ne-a spus cat timp implica contractul sotului prietenei ei, deci poate nu este vorba de atatia ani de zile.

amuleta spune:
Aratati-mi studii care sa demonstreze ca lipsa de sex dauneaza fizic (nu psihic, ca asta se poate), nu veniti aici cu tezaur istoric

ruxij spune:
quote:
Originally posted by amuleta
Aratati-mi studii care sa demonstreze ca lipsa de sex dauneaza fizic (nu psihic, ca asta se poate), nu veniti aici cu tezaur istoric
tezaur folcloric

ruxij

ponicid spune:
Eu cred ca obisnuinta este a doua natura.
Daca te-ai obisnuit sa te scoli dimineata sa mananci un biscuite si sa te uiti 10 minute la televizor inainte de a te pregati de serviciu, in ziua in care nu mai poti face acelasi lucru vei fi iritat intr-o oarecare masura. Periodicitatea a ceea ce ni se intampla si a ceea ce intreprindem ne da siguranta si echilibru psihic. Observati ca toata viata noastra este compusa din cicluri care se repeta zilnic, lunar, anual. Cu aceste cicluri ne obisnuim atat fizic dar mai ales psihic. Cand ceva cu care suntem obisnuiti se intrerupe suferim atat fizic cat mai ales psihic. Nu ati vazut de exemplu ca cei care se drogheaza scapa destul de repede de dependenta fizica dar foarte greu de cea psihica? Putem enumera infinit de multe dependente fizice dar mai ales psihice: dependenta de tutun, de alcool, de sex, de cafea, de ciocolata, de televizor, de calculator, de forumul DC, etc.
Exact la fel este si cu sexul. Daca te-ai obisnuit sa faci sex de trei ori pe zi, atunci cand vei face sex numai o data pe zi vei suferi. Daca te-ai obisnuit sa faci sex o data pe saptamana, atunci cand "sari" peste o saptamana vei suferi.
In concluzie eu cred ca lipsa sexului in sine nu este daunatoare decat in masura in care ea apare dupa o perioada indelungata cand am facut sex si suntem obisnuiti cu o anumita ritmicitate a actului sexual. Eu asa explic faptul ca o adolescenta care nu a facut sex pana la 18 ani nu simte nevoia sa o faca. Dar daca isi incepe viata sexuala va simti aceasta nevoie. Altfel, putea sa stea virgina pana la 24 de ani si nu ar fi avut nici un fele de problema. La fel se intampla cu o femeie divortata sau vaduva care nu are nici un fel de relatie: o perioada de cativa ani dupa ce ramane singura sufera amarnic dar apoi se obisnuieste asa si nu mai simte nevoia de a face sex.
Prietena lui Mishi se afla intr-o suferinta reala pe care din pacate nu prea stiu cum o poate ameliora. Eventual sa-si umple timpul, sa munceasca pe branci, sa faca miscare multa.
Daniela, mamica de Ana-Maria

ankalaura spune:
Doctorul spune ca "lipsa" face ca vaginul sa se "stafideasca".
Cat despre a fi"virgin" pana la 24 de ani... depinde de multe chestii. Eu am avut o colega in facultate care o luase "cu capul" pa le 24 de ani ca era virgina si nu gasea si ea unul sa o vrea... Si nu era fata rea si nici urata!
Mai cred ca depinde si de "ochelarii de cal" ai fiecareia dintre noi, sau de cat de deschis priveste o astfel de problema. Si cu siguranta de obisnuinta.
Dar eu cred ca m-as imbolnavi

aida_o spune:
inainte de orice, eu cred ca depinde mult de libido.
in ce priveste efectele lipsei vietii sexuale, clar apar intii cele de natura psihica, nervozitatea/iritabilitatea fiind in top (parerea mea), de unde si expresia "se poarta ca o femeie ne*****".
legat de efectele de natura fizica, pot fi de acord ca exista, insa nu stiu daca s-a demonstrat ca sunt urmari directe/sigure ale lipsei de activitate sexuala. si eu am patit-o, cu un nodul la un sin, dar nu stiu daca lipsa activitatii sexuale de atunci era cauza, sau, pur si simplu, faptul ca am o mostenire genetica pe linie materna.
e interesant subiectul. si eu am fost tentata sa gasesc explicatii, sa "dau vina" pe lipsa vietii sexuale dintr-o anume perioada a vietii mele, dar nu stiu daca putem afla raspunsuri sigure 100%. putem doar sa ne dam cu parerea, si sa tragem concluzii
_
People say I have a multiple personality, but we don't agree with that.

descintec spune:
Maaare dilema: daca nu faci sex, te imbolnavesti cu capul. Daca n-ai omu acasa si faci sex tu cu tine insati, orbesti. Vai saraca prietena a lui mishi, n-are scapre, oricum o intorci, tot rau pica.
D.