Te poti imbolnavi din lipsa de sex?

Te poti imbolnavi din lipsa de sex? | Autor: mishi

Link direct la acest mesaj

Deschid acest subiect despre care vreau sa vorbesc de ceva vreme si tot aman. Am o prietena al carei sot este plecat peste hotare, cu un contract, nu conteaza, acesta revenind dupa un numar substantial de luni acasa, la sotie. Ma tot intreaba pe mine daca se poate imbolnavi de ceva din lipsa activitatii sexuale. Oricum hormonii ei au luat-o razna, spune ea, in sensul aparitiei starii de nervozitate, iritare etc.
Apelez la cunostintele voastre in domeniu si sper sa nu fie o intrebare stupida: te poti imbolnavi din lipsa de sex? (peste 6 luni)

mishi
.............
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

mishi, eu sunt sigura ca o femeie normala, sanatoasa vreau sa zic, nu se poate imbolnavi. trebuie sa-si ocupe timpul cu ceva, evident nu cu altcineva....

sa faca sport, cred ca asta rezolva nervozitatea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishi spune:

Dandana, asa ma gandeam si eu dar am auzit de o doamna care a divortat pe la 40 de ani si nu s-a recasatorit, si-a crescut copiii singura si , daca mi-aduc bine aminte, ca eram prea mica pe atunci, am auzit o discutie ca s-ar fi imbolnavit dupa cativa ani din lipsa actului sexual. Chiar nu stiu prea mult despre asta si nu vreau sa fiu penibila. Eu am stat maxim 6-7 luni fara, si nu cred ca m-a afectat. Da' cine stie?

mishi
.............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

da' calugaritele..sunt ele toate bolnave?:)
libidoul masculin e de natura organica,cel femelin e de natura pisikologica.io am serioase indoieli in legatura cu imbolnavirea produsa de lipsa activitatii sexuale.
Un WE placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Sa te imbolnavesti de ce anume?
Io n-am auzit sa fie vreo problema daca n-ai sex si ma indoiesc ca toata lumea are sex toata ziua buna ziua, unii se despart, sau stau despartiti, altii se casatoresc dupa virsta de 30 de ani, altii nu se casatoresc niciodata iar unii se calugaresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishi spune:

E clar atunci ca e o treaba psihica. Multumesc si va doresc sa NU treceti prin asa ceva. Cred ca e tare stresant.

mishi
.............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blerina spune:

citeam in story un articol despre obiceiurile sexuale ale vedetelor.scria despre catheryn zeta jones ca ar fi dependenta de sex si daca are perioade de pauza o ia cu dureri de cap ,crize de isterie si tot tacamul.cat o fi adevarat nu stiu.insa am intalnit persoane,nu in romania,care pur si simplu nu puteai sa stai de vorba daca erau 'nefacuti,sa ma exprim asa.cred ca e hormonal.cum toti suntem diferiti,cred ca si la treaba asta reactionam diferit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucoantza spune:

salutare!
fizic nu prea vad cum s-ar putea imbolnavi din cauza lipsei de sex... psihic cred ca o afecteaza... cum s-a mai spus, hormonii o iau razna, apar stari de nervozitate, esti irascibil... si asta nu e tot...
odata cu actul sexual mai primesti si o portie frumoasa de mangaieri, soapte, saruturi... cum sa nu-ti lipseasca asa ceva?!
mult sport si canalizarea energiei in alte directii...

ralucoantza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Dupa cate stiu eu:
este vorba de o mica legatura cu creierul. Deci psihic o va afecta, fizic nu are ce. Poate invata sa-si produca singura placere. Nu e nici o rusine, o eliberare doar.

Mironica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Am vazut o emisiune recenta pe discovery despre sex...spuneau ca sexul ajuta la un echilibru atat psihic cat si fizic, si poate fi folosit ca un tratament.
Dar nu este responsabil (in lipsa) pentru dereglari psihice, ci acestea apar in combinatie cu alte evenimente si persoanele care nu au activitate sexuala sunt predispuse la dezechilibru psihic...
Sinzi si DAvid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Totul se invarte in jurul balantei chimice la nivel cerebral. Descarcarile hormonale datorate actului sexual (in special orgasmului) joaca un rol ft important relativ la starea generala de sanatate a omului (indiferent femeie sau barbat). Excesul sau lipsa pot duce la dereglari care vor avea repercusiuni nedorite, pe care nici macar medicii, la o prima analiza nu le pot asocia in mod expres cu viata sexuala.
De ce prietena ta nu considera niste practici recomandate in situatii de genul celei in care se gaseste ea, pt mentinerea echilibrului hormonal? Ma refer la aparate de genul vibratoarelor sau la o simpla masturbare mecanica. Poate rezolva problema din perspectiva medicala.
Cat priveste relatia cu sotul ei, cred ca ea trebuie sa fie extrem de intelegatoare pt ca a decis sa isi imparta destinul cu un om care face cariera in acest domeniu. Nu i-as recomanda o frecventa atat de scazuta a vietii sexuale si nici o relatie extraconjugala. Pe amandoua le consider nesanatoase.

Denisa si bebica din burtica - 25 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput