Te poti imbolnavi din lipsa de sex?
Raspunsuri - Pagina 3

ruxij spune:
Nu inteleg o treaba. Teoretic o femeie este apta pentru sex din momentul instalarii menstruatiei. Deci sa zicem ca unei fete ii apare menstruatia la 13 sau 14 ani si isi incepe viata sexuala la 20. Deci sta 6-7 ani fara sex. Asta duce la imbolnavire?
Personal am auzit din astea, dar am mari indoieli ca au vreo baza stiintifica, mai degraba folclorica.
ruxij

Adela99 spune:
Nu cred ca te imbolnavesti din lipsa de sex. Corpul isi regleaza nevoia de sex prin vise care pot duce la orgasm sau ejaculare. Astfel de vise sunt absolut normale. Si apoi, e onania care e tot ceva normal.

anca tanasica spune:
quote:
Originally posted by Oanaquote:
Originally posted by amuleta
Un psihic si un stil de viata sanatoase compenseaza orice lipsa de.
Subscriu.Oana si
Paul (03.07.2002)
Eu nu subscriu...
Sexul face parte din viata noastra...sanatoasa si normala...si lipsa e clar ca da dereglari...
Anca si bebelina Alexandra (10 nov.2003)
==================================
http://www.vectornoise.com/Alex/index.html
==================================

vlad_99 spune:
Ma bag si eu ca musca in lapte aici intre femei si ma inregistrez pt a posta o parere .
1.Cu siguranta lipsa activitatii sexuale afecteaza atat psihic cat si fizic atat femeile cat si barbatii.
De ce nu se intampla asta si la adolescenta, simplu, pt ca organismul inca nu este maturizat, definitivat, insa, dupa ce maturizarea se va fi terminat, toate problemele descrise anterior, legate de afectiuni ale sanilor, ovarelor, tiroidei, si nu in ultimul rand ale psihicului sunt posibile, probabilitatea ca ele sa apara crescand semnificativ in lipsa activitatii sexuale.
2.referitor la autosatisfacere, aceasta va rezolva problema doar partial pt ca noi suntem obisnuiti sa facem dragoste, nu sex, in timp ce latura afectiva a vibratorului inca nu a fost dezvoltata.

ruxij spune:
quote:
Originally posted by vlad_99
Ma bag si eu ca musca in lapte aici intre femei si ma inregistrez pt a posta o parere .
1.Cu siguranta lipsa activitatii sexuale afecteaza atat psihic cat si fizic atat femeile cat si barbatii.
De ce nu se intampla asta si la adolescenta, simplu, pt ca organismul inca nu este maturizat, definitivat, insa, dupa ce maturizarea se va fi terminat, toate problemele descrise anterior, legate de afectiuni ale sanilor, ovarelor, tiroidei, si nu in ultimul rand ale psihicului sunt posibile, probabilitatea ca ele sa apara crescand semnificativ in lipsa activitatii sexuale.
2.referitor la autosatisfacere, aceasta va rezolva problema doar partial pt ca noi suntem obisnuiti sa facem dragoste, nu sex, in timp ce latura afectiva a vibratorului inca nu a fost dezvoltata.
Asa o fi, dar am in continuare indoieli in legatura cu imbolnavirile fizice (sani, ovare tiroida). Daca ar fi un pericol in sensul asta, autosatisfacerea ar trebui sa mearga.
Un vibrator nu are o latura afectiva, deci lipsa de sex, dupa mine, te afecteaza pe acest plan, afectiv (si psihic implicit). De fapt, in cazul in care nu ai un partener, vei fi afectata cu siguranta, dar nu neaparat din lipsa sexului in sine ci lipsa implinirii pe plan personal, lipsa de afectiune si multe altele, fiecare avem nevoie de dragoste.
ruxij
PS Intr-o perioada am fost separata de sotul meu (din motive obiective) pentru 6 luni. Aveam o anexita dreapta veche de vreo cativa ani si mi s-a parut tare aberant cand o tipa isteatza (smart ass) din jurul meu mi-a pus ea diagnostic "lipsa de sex, de aia te doare ovarul". Puaahh mi s-a parut asa o ineptie (si asa si era - ca in bancul cu doctorul care credea ca toate bolile vin de la hemoroizi)...

Burtocika spune:
Eu cred ca de fapt, nu lipsa in sine genereaza problemele fizice, ci dorinta reprimata. Atunci apar acumulari de hormoni, respectiv foliculina, si toate problemele despre care s-a vorbit, cu chisturile la sani s.a.m.d. Si este adevarat, pt ca am avut prietene in situatia aceasta.
De ce unele femei pot trai fara sex o perioada mai lunga decat altele ... pt ca au un libido mai scazut, probabil.
Si mai cred ca Adela99 are dreptate, si o parte din nevoile hormonale se regleaza prin vise sau fantezii. Dar nu toate femeile experimenteaza asa ceva, unora le este rusine sa incerce sa-si produca singure "descarcarea", si de aceea unele au probleme si altele nu. Ca sa nu mai spunem ca multe nici nu recunosc ca au probleme, de jena.
Concluzia mea: da, nevoia de activitate sexuala poate duce la dereglari hormonale, iar faptul ca "hormonii ei au luat-o razna, spune ea, in sensul aparitiei starii de nervozitate, iritare etc." ... demonstreaza clar asta.
Boghi

Oana spune:
Deci, cu alte cuvinte, concluzia este ca depinde de libido. Daca unele (unii) au un libido mai crescut si si-l reprima o sa aiba probleme fizice, daca au un libido mai scazut, nu o sa aiba probleme, nu?Oana si
Paul (03.07.2002)

Pet spune:
Eu vin cu un caz al unei "fete" cunoscute. Zic "fata" chiar daca are varsta maica-mii (43 de ani) dar care nu s-a casatorit niciodata. De fapt era cat pe ce sa se casatoreasca dar nu au lasat-o parintii, sau ceva de genul asta. A devenit foarte credincioasa, mergea tot timpul la biserica etc Dar se pare ca avea probleme psihice. S-a dus sa se trateze, lua medicamente... Pana cand o verisoara de-a ei, care studia medicina la Oxford, i-a zis ca singura solutie de a se vindeca e "sa se arunce in cireada". Nu cred ca a ascultat-o pentru ca acum nu mai are nici o sansa, nu mai raspunde de actiunile ei, a devenit nebuna.
Asa ca in privinta problemelor psihice care pot aparea sunt absolut sigura. Depinde in mare masura de predispozitia fiecaruia.

delsim spune:
E greu de demonstrat lucrul asta.Cum poti stii daca nu ar fi fost nebuna oricum? Dupa cum ai spus, predispozitia conteza cel mai mult. Putea la fel de bine sa fie implinita sexual si sa apara alt factor declansator.
In legatura cu lipsa sexului:
1. cred ca depinde foarte mult de libidoul fiecaruia
2. cred ca fiecare sa-si dea seama cat il afecteaza si cum si sa ia masuri cum poate
3.pe termen lung duce la acumularea de frustrari si nemultumiri , care in functie de fiecare persoana si de susceptibilitate duce la sentiment de neimplinire , nemultumire, dezechilibre, depresii. Este demonstrata de altfel legatura dintre stress, nemultumire, depresie cu scaderea imunitatii organismului si asocierea cu diverse boli, denumite boli psihosomatice. In momentul orgasmului si in alte momente de "fericire"( de exemplu , cand esti indragostit)creierul produce niste substante , de exp. endorfine, care ne dau senzatia de fericire, implinire etc.
Sexul (implinit)este o componenta importanta a vietii noastre si "nesatisfacerea" acestui aspect, poate duce la dezechilibre , in functie de ponderea pe care o are in viata persoanei respective si de felul cum intelege si incearca sa "rezolve problema".
Oricum, nu in toate bolile mentionate , se poate face analogia lipsa de sex = boala cutare.

Pet spune:
quote:
Originally posted by delsim
Putea la fel de bine sa fie implinita sexual si sa apara alt factor declansator.
Tocmai! Nu am afirmat ca toti nebunii sunt asa din lipsa unei vieti sexuale.
Dar in cazul de fata, persoana in cauza era predispusa la probleme de acest gen in principiu din cauza neimplinirii pe plan sexual.