sindromul de hipercoagulabilitate (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

quote:
Originally posted by Hermis

Am gasit un articol interesant pe www.stetoscop.ro - ultimul numar -despre sindromul antifosfolipidic.

cred ca este vorba de articolul de la rubrica "ultima ora"
http://www.stetoscop.ro/arhiva/2004/27/ultimaora.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

zadi, felicitari pentru bebita. numele e super fain. dr uscatescu in cazul in care se cinfirma lupusul ma trimite la Colentina si imi este foarte frica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

AAA! Dana si noi ne gandisem tot la Ingrid insa si Maria. Ce chestie!, chiar sunt impresionata. Te rog frumos sa-l intrebi pe Badiu daca este de acord, in cazul nostru cu purtatul de centuri prenatale (daca ai timp le gasesti pe reclama)
Kita (Alina)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Monu, Nu te intrista! Acum ne-am obisnuit cu toate cam cu orice! Dar de unde pana unde analize de lupus? Cand ti-ai facut ultima data nalizele de sange si cum au iesit? Valorile VSH sunt mari? Trombocitele si leucocitele cum era? Ai ceva semne pe fata? Nu stiu ce sazic!
Daca te linisteste cu ceva eu cand am afalt de acest lupus anticoagulant m-am dus singura si mi-am facut analizele de lupus , adica celulele lupice care au iesit absenta, desi LA si aPTT SL au fost peste limita! MAnine cred ca ajung si eu pe ls Fundeni sa fac si LA si glicoproteina !
Poti sa mergi la orice centru ! Eu mi le-am facut la Medicover ! Dar am inteles ca celulele lupice nu mai sunt criteriu de diagnostic ci nu stiu : anticorpii antincucleari si anticorpii anti SM! Nu stiu ce ti-a dat tie! Hai ca mai vorbim!

Mergi la inceput

in timpul sarcinii LA (112) aPTT si fibrinogenul erau cu mult peste limita normala. dupa chiuretaj am refacut analizele si au iesit giugiuc. le-am repetat acum si toate trei au sarit din nou in aer. cel putin fibrinogenul este 650 ceea ce nu am avut nici in sarcina. azi mi-a facut niste anticorpi(vreo 4) ca sa vada cred prezenta anticorpilor pentru lupus. daca este pozitiv atunci ma trimite la colentina.

Mergi la inceput

nu am semne de lupus eritematos . ma gandesc sa nu fie ceva legat de reumatologie. VSH si leucocite? nu am pe buletinul de analize. sa ma uit acasa. dar sigur nu le am facute

Mergi la inceput

am citit articolul si sunt ... ???? soc. am fost asa de zapacita ca am scris raspunsul initial la alt subiect unde era si bestutza. ce se intampla doctore? fie care cu alta opinie ? de ce nu fac un congres in Romania sa se puna de acord?

Mergi la inceput

ce naiba sa mai inteleg? ca o iau razna!

Mergi la inceput

cred ca va trebui pe cont propriu sa fac anticorpii IgG si IgM. aveti idee unde si cat m-ar costa? asteptarea asta ma omoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Eu sper sa il citeasca toata lumea si deciziile care se iau sa se faca in cunostinta de cauza! Adevarul este exact cum a spus si Kita ca desi te obisnuiesti cu injectiile e aiurea mai ales ca nu stii SIGUR daca trebuie facute sau nu, dar ma rog pana la injectii e vorba de stablitatea, autenticitatea diagnosticului! Si eu citesc articolul , l-am scos la imprimanta si inca ma minunez de cate chestii sunt...

Cand am ajuns prima data la el, haituita de ideea clexanului pe care simteam ca fiind nu tocmai medicamentul meu, saracul doctor era stupefiat prin cate putusem sa trec, dar si minunat ca " ai reusit sa iti pui cateva intrevari de bun simt, dar ai facut si analize la greu!" Bine ca a fost cineva -destept si oarecum neutru - pentru ca sa aiba posibilitatea sa ne informam cu totii!
Ar fi minunat pentru afluxul de paciente de la Fundeni sa stie si ele...

Si repet opinia uneia dintre noi poate fi subiectiva si neindreptatita uneori, dar niciodata un om care detine ceva argumente si informatii nu se poate sa nu ia decizia cea mai potrivita...
Poate sunt pisaloaga si vi se pare ca uneori am sarit calul cu indoielile, dar in genaral eu sunt genul de despica firul in patru- ce sa-i faci zodia!- si incerc sa iau decizia buna, dar cred ca trebuie sa incercam sa gasim intotdeauna solutii si mai bune cu care sa fim impacati sufleteste si rational, peste 75% ,ca sa nu ne para rau!

HAi ca mai vorbim ca acum mai car niste sacosele cu moloz ! ! Era vacanta pe care sigur bb si-o dorea! Dar lasa ca ne facem noi un pic mai mari si plecam in concediu peste doua saptamani! Pupicei!

Mergi la inceput