sindromul de hipercoagulabilitate (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubulina2 spune:

Dragele mele,

In primul rand pentru Hermesis - David Andrei s-a nascut la 38 de saptamani - si s-a nascut asa epntru ca eu si doctorul am decis asta. Sindromul nu a avut nimic de-a face! Eu aveam previa si placenta incepuse sa imbatraneasca rau asa ca bebe putea suferi depe urma acestei chestii. In plus 75% din decizia a fost dorinta mea. Mam gandit ca ma voi chinui mai putin (daca as fi stiut!!!!!)

Pentru voi toate: din cate am reusit sa citesc in diagonala ce s-a scris din nou in ultimele zile (am senzatia ca cu cat mai intervine cate o mamica se reia subiectul over and over si nu ajungem nicaieri decat ca voi sa fiti stresate si sa ajungem cu toatele la paranoia)
1. Eu am pierdut o sarcina anul trecut si am ramas insarcinata imediat - luna urmatoare!! Deci se poate. Riscul e maricel dar acum am un bebe sanatos! Doamne Ajuta!
2. Eu am inceput tratamentul in luna a 9-a cu Clexane! Si asta nu petnru ca era musai ci petnru ca doctorul Anca a zis ca asa s-ar simti el mai linistit.
3. Stiu ca fiecare ditnre voi vreti sa faceti ce zice doctorul ca nu care cumva sa va reprosati ceva in caz de Doamne Fereste!
4. Stiu ca o sa imi iau toate injurturile si suturile de la voi si ca o sa ziceti ca mie imi da mana acum sa vorbesc petnru ca m-am vazut cu sacii in caruta! Insa sunteti mult prea stresate de acest sindrom! Se dezbate mult prea mult pe aceasta tema si cele care vor sa ramana insarcinate pot sa nu ajunga sa isi vada visul cu ochii datorita stresului iar cele care sunt deja sa faca complicatii.
Bucurati-va va rog de sarcina sau de perioada de dinainte si nu va mai ganditi la prostia asta. Daca eu am putut timp de 9 luni fara sa stiu nimic despre acest sindrom sa supravietuiesc, la fel si bebe desi am trecut prin 3 episoade de hemoragie, atunci puteti si voi
Aveti incredere si refuzati sa mai cititi/scrieti/ganditi referitor la acest subiect. Bucurati-va e mai sanatos.

Multumesc tuturor petnru urari si pentru sfaturi
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hermis spune:

Multzam pentru raspuns Bubu - oricum trebuie sa-l pupi pe bebe pentru ca a fost cuminte si a crescut cit altii in 42 saptamini. Daca mai statea putin in "paradis", avea toate sansele sa faca 4 kg.
Bestutza - esti de groaza...nu scapi nimic! Ai observat cumva o similaritate intre cele descrise de Miruna si cineva de aici, de pe formum('') ('')...Bafta la examen!
Si ultima observatie - ma bucur ca nu sint singura care a inceput sa-si puna niste intrebari din ce in ce ai maaaaaari...credeam ca dr UScatescu numai pe mine ma trateaza in viteza ( desi de felul meu sint "simtitoare").

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Acum m-am intors din oras, cam stoarsa de putere si cu chef de somn! Cred ca bebe e cam obosit ! Nu a mai facut plimbari asa lungi prin oras de vreo trei saptamani si se simte! Am fost la laboratoarele IDS unde se fac anticorpii anticardiolipinici IgG! Se pare ca astia conteaza in sindromul asta! Si aia de acolo ce credeti ca imi zice:" AA, cei pentru lupus!..." Nu am zis nimic si mi-am cautat de treaba in continuare!
O sa ma duc saptamana viitore , dupa ce mai vorbrsc odata cu doctorul! Iar cred ca nu am inteles ceva si iar o sa-l sacai! Eu cand am facut anticorpii anticardoilipinici la Institutul Cantacuzino maxim era 20 UI si mie mi-a iesit 25 UI ! Acum nu stiu ! Astia IgG sunt la fel ca aia?? IAr sunt capcauna! Dar dupa ce ii fac si pe astia chiar ca ma potolesc!!! O sa capiem definitiv!

Oricum am tot batut apa in piua de vedeti ca nici nu mai credem daca avem ceva sau ba!
Fiecare avem setul de informatii necesar si actionam in consecinta ! Asa ca...sa ne vedem cu totii cu burticile rotunde si pantecoase , ca niste bursucele, mancam mere si miere , mai facem si o anliza, daca e nevoie ne si mai intepam si o urmam pe Bubu!
Azi dupa masa , dupa ce dormim iesim un pic cu rolele la plimbare ca nu o fi foc! Oricum dl doctor ne zice de fiecare data de miscare si iar miscare , iar eu sunt cam puturoasa la faza asta!
Salutare si week-end placut!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

daca ne cautam prea mult (de boala, analize, etc.) o luam razna!!!!!!!!
apropo, am ???? pe sora-mea (dr.) pe ce criterii se da clexane. mi-a zis ca nu se tine cont de greutatea pers. (kg) ci de rezultatul analizelor / la ce valoare sunt factorii de coagulare.
dintre heparine clexanul este cel recomandat. am citit undeva ca mai exista un alt tip de medicament din clasa herinelor care nu este recomandat. clexane este cu o concentratie moleculara scazuta si este recomandata in intreaga lume.

fiti vesele si optimiste
la bebei

Mergi la inceput

ce mai faceti? ati fugit toate in vacanta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Bine v-am regasit dragelelor. M-am intors din vacanta.

Multe fete noi la noi pe forum. Bun venit. Preferam ca lista hipercoagulatelor sa nu mai creasca, dar vad ca nu e asa. Speram sa fim putine "ghinioniste".

Maine merg la echo sa il vad pe bebe. Pana acum nu am avut probleme suntem bine si sper sa fim in continuare. Injectiile au devenit nesuferite, insa mai e mult pana departe....

O problema sau doua as avea totusi:
1. am avut o durere de cap insuportabila incat a trebuit sa iau algocalmin ca o ultima si salvatoare solutie (luna asta dr. Uscatescu mi-a scos thromboassul din cauza hematomului si poate ca din cauza asta m-a durut capul atat de tare)
2. ma ridic cu dificultate din pat, scaun. Adica simt niste carcei, crampe sau cum sa le zic in parti jos inghinal (in dreptul ovarelor)

Abia astept ziua de maine.
Va pup cu drag pe toate si mi-a fost foarte dor de voi.
Dana

Zadi

Mergi la inceput

bine ai revenit. poate ne pui la treaba ca in ultimul timp ne-am lenevit.

Mergi la inceput

astept cu nerabdare sa ne spui cum te simti azi si cum e bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Aseara a fost ziua mea cea mai cumplita de pana acum. Am vomat ingrozitor si mi-a fost foarte rau. E prima data cand vars in halul asta si sunt in 19 sapt. Nu stiu ce am avut caci nu am mancat cine stie ce, poate de la caldura. Iar duminica m-a durut cumplit capul incat la ora 12 noaptea a trebuit sa iau un algocalmin caci altfel imi exploda capul. E drept ca luna asta Dr. Uscatescu mi-a scos Thromboassul datorita hematomului din burtica. Sper sa nu fie nici o problema si sa il reiau ca e mult mai bine cu el. Imi ajunge si mie sangele in creier.
Azi la 12 am echo. si abia astept sa vad ce face bebe, ca aseara l-am zdruncinat rau de tot.

Va scriu dupa ce ma intorc.
Cu drag va pup pe toate.

Zadi

Mergi la inceput

zadi, cum adica hematom in burtica? din ce cauza?

Mergi la inceput