sindromul de hipercoagulabilitate (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

curaj, nu te da batuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diafera spune:

Bestutza, da, am citit inainte ca doar in urma a 3 controale la Dr. uscatescu se poate spune sigura daca ai sau nu sindromul. La mine insa, la primul contrul, e a pus diagnosticul APS negativ, insa cred ca a fost neconcludent avand in vedere rezultatele efective. Ca urmare , nu mi-a dat decat ThromboASS. Dr Badiu mi-a explicat mai multe .. si de acele injectii cu Clexane (ca daca in urma celui de al doilea control ies prost, atunci va trebui sa iau clexane neaparat in timpul sarcinii si imediat dupa)
Kita, ce tratament ti-a dat tie sa faci pentru anexita? Stiai ca ai anexita dinainte de a merge la el? sau el ti-a spus asta? Mi-e mi s-a spus de cateva ori inainte ca am o anexita netratata, insa cand am ajuns la el eram deja insarcinata si imi aduc aminte ca mi-a spus ca daca ar fi o anexita o lasam asa in timpul sarcinii. Tin minte ca eu chiar urmasem un tratament de anexita cand m-am pomenit insarcinata. Asta in conditiile in care 1 an si mai bine nu m-am protejat in nici un fel si ma asteptam sa raman insarcinata. De unde am dedus ca acest tratament a favorizat aparitia sarcinii. Cine mi-a dat tratamentul acela atunci... nu mai merg la acea persoana .. am realizat ca este incapabila. As fi vrut sa ii cer Dr. Badiu un astfel de tratament daca e necesar, insa mi-a fost teama sa nu ma repeada, mi-am inchipuit ca se ocupa numai de gravidute si nu isi pierde timpul cu altele. Ce zici? Ce sa fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Daca vrei iti scriu maine ce medicamnete mi-a prescris si pentru cat timp, insa parerea mea este ca ar trebui sa-ti tratezi anexita in timpul asta de "pauza";
mie mi-a prescris antiinflamatoare pe care le suportam, de ex. la mine diclofenacul imi da dureri cumplilte de cap, si mi-a prescris aulin.
Daca stii sigur ca ai anexita, poti sa faci tratamentul meu, si apoi sa te duci numai la un control la el.
Eu stiam ca aveam anexita, am tratat-o prin 2001, si am crezut ca am scapat de ea, la o ecografie ulteroara tratamentului prin 2001 stiam ca am lichid in fund de sac Douglas si mi s-a spus ca daca nu se resoarbe imi va face punctie (am fost la Giulesti si a fost acelasi dr. si ecograf si ginecolog). Anul trecut am incercat in Iulie si August (dar fara entuziasm)sa raman insarcinata, dar avand anexita clar nu am avut parte de sarcina, asa ca iti poti da seama de spaima mea cand un alt ecograf imi spune de lichidul acela.
Dupa parerea mea este posibila si anexita sa aiba partea sa de vina in pierderea sarcinaii, sau poate antibioticele pe care le-ai luat. Insa sa stii ca pe toata durata tratamentului meu au fost interzise raporturile sexuale neprotejate, astfel incat, dupa fiecare control sotul meu ma intreba daca eu sigur i-am spus lui Badiu ca vreau un copil, si cum o sa fie conceput, ca doar nu o sa fie ca David Coperfield.
Sa-mi spui daca ma apuc dupa amiaza sa caut retetele.
Kita (Alina)

Mergi la inceput

clexane da efecte adverse? gen alergie, iritare a pielii?
am citit un art. care mentioneaza aceste reactii

Mergi la inceput

fetelor,va citesc mesajele si cred ca nu inteleg ceva. voi aveti valorile ridicate si in afara sarcinii? daca este asa eu nu mai inteleg nimic pentru ca la mine se activeaza doar in timpul sarcinii
va rooooooog imi explicati?

Mergi la inceput

Kita, nu-i neaparat sa-mi spui cu exactitate tratamentul... daca tu iti mai aduci aminte ce antibiotice ti-a dat poti sa-mi spui. oricum, eu nu iau tratament dupa capul meu ca am probleme si cu rinichii si nu imi permit sa-mi bat joc de mine . Cred ca am sa ii spun lui Badiu despre asta, poate ma ajuta sa rezolv cumva si nu imi spune la revedere asa cum mi-a dat de inteles ultima data. Eventual cred ca as face o eco fara sa am trimitere si apoi sa ma duc cu rezultatul la el cand sunt programata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

La mine una nu am sesizat reactii adverse, decat ca am inceput sa ma crizez cand vine ora de intepatura, si cand stiu ca ma dor si ma ustura, si uca neori ma mai si invinetesc.
Deja nu le mai suport, dar ma gandesc la al meu samburas, si daca asta este calea pe care m-am aruncat precum berbecul macar sa merg pe ea. Asta este felul meu ca odata apucat de ceva, nu abandonez chiar daca imi este foarte greu, iar finalul abia de se intrezareste.
Kita (Alina)

Mergi la inceput

da , eu am avut aproape toate valorile la limita superioara si dou in afara limitei. Am sa vi le spun exact maine ca le am acasa. Si le-am facut dupa ce am pierdut sarcina. Eu nu mi-am pus problema de ce sunt asa. Ar trebui?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Dragelor dragi!

Am zis ca trebuie ma apuc sa s criu ce am facut ieri pentru ca pleca acum si ma intorc pe la pranz si am promis ca va spun ce am facut ieri la control! Aseara eram daramta si cum v-am spus sunt seri cand pe la 8.30 ma culc, va dati seama cam ce soi somnambulic sunt!

E , ieri am fost un pic dezamagita pentru ca data trecuta mi-a spus ca se pare ca mai e o vezicula mai mica, si se parea sa fie doi! Oricum cand mi-a zis ca e mai mica stateam asa cu inima stransa si ma gandeam ca nu creste, era mult mai mica decat "inimosul"! Asa ca acum l-am vazut doar pe inimos care are 27 de mm. si ne-a aratat coloanna , muguriii de mana si piciorute !Aveam ieri 9 saptamani si 4 zile ! Se misca intr-o veselie! Parca era un tic-tac! A stat mai mult pana l-a verificat! Foarte dragalas! Mi-a alungat mie oarecum sperietura cu sarcina oprita in evolutie! Dar de celalt mic imi pare rau ca nu s-a mai vazut! E acum mi-a zis ca e bine , e unul si bun! Dar cine stie ce se intasmpla pana data viitoare! Glumesc! Deja nu mai are ce sa se intample! (IN ceea ce priveste pe vezicula2!!!)

In rest e bine, sacul cu lichidul amniotic se vede si totul deocamdata e bine!
INR-ul deocamdata a mai scazut, inseamna ca sangele se coaguleaza mai repede , dar e in limite normale si de de motie am si uitat cand sa merg! Cand am iesit era ditamai puhoiul la usa si mi-a fost jena sa ma mai intorc!

M-a trimis sa fac a acea imunoglobulina si anticardiolipinul IgG,IgA,IgG! la Laboratoarele IDS !O sa sun azi acolo sa vad daca il fac si pe urma mai vedem! Am intrebat daca sunt probleme si a zis ca nu e absolut nimic!

Mi-a spus ca va scrie un articol detaliat pe tema cu fosfolipidele si tratamentul! Si el are un aflux de paciente cu acest sindrom dar a spus ca este oarecum si o chestie de moda! Mi-a mai spus chestia asta medicul de la Spitalul Sf.Maria , cand am fost intr-o seara din cauza palpitatiolor, pe la sfarsitul lui mai cand nu stiam ca sunt insarcinata! Si tipa era in tema! A zis ca asta e o moda ca toate modele si sa stau calma ca nu e chiar asa! BIneinteles ca nu am crezut-o si am mers mai departe!

Norocul meu e ca l-am gasit pe dr.Tutunaru care mi-a explicat ce si cum , eu citisem o gramada de chestii despre imunologie iar el ne-a explicat un mecanism supercomplicat si de asta am incredere, iar dupa ce am citit articolul asta de va scriu ceva din el , ce mi s-a parut mie mai semnificativ,- important e sa-l cititi voi cap coada si sa mai corelati cu ce stiti pe pielea voastra si apoi sa luati o hoatarare!

"Heterogenitatea anticorpilor antifosfolipidici" Este destul de detaliat, facut de niste doctori de la Spitalul Colentina si
Uite o sa va spun ceva din el, dar cel mai bine e sa cititi voi si sa vedeti ce e cu chestia asta , ca e destul de delicata si asa m-am gandit eu la inceput , de am riscat in halul asta si nu am luat clexanul!

"Mecanismul acestei disfunctii( tulburare de coagulare) ,de obicei, implica beta2 glicoproteina , o proteina plasmatica care leaga fosfolipide"-asta pe care mi-a dat-o sa o fac de o luna si Fundeniul a zis ca are apartul dar deocamdata testeaza si abia pe la 20 iulie osa o faca!
"Lupus anticoagulant (LA) si anticorpii anticardiolipinici , se intalmesc , de asemenea , la persoanele care nu au nici un semn de boala .LA este frecvent intalnita in infectiile virale , in special la copii, IN ciuda numelui, majoritatea pacientilor cu LA nu au LES , nici tulburari de sangerare.PAcientii cu LA sufera de diateza hemoragica daca acestia au anticorpi fata de protrombina ( factorul II) in aceasta situatie INR fiind de asemenea prelungit- de aia mie imi urmareste INR-sau daca exista daca coexista cu trombocitopenie semnificativa."

" Mecanismul de actiune a aPL nu este inca cunoscut .MOnitorizarea pacientilor se face pe baza de INR so a|PL.Titrurile relativ scazute ale aPL observate in timpul fenomenului trombotic s-ar putea explica prin consumul anticorpilor in timpul trombozei"

Ma rog, stiu ca dupa ce ca e totul complicat mai fac si taieri din text, va dati seama ce iese!
Deci e clar , toata problema asta e foarte complicata! Super complicata si fiecare bolnav are o" defectiune:"mai mica sau mai mare!
Deci atunci cand am refuzat sa fac clexanul mi-am spus ca ceva exista , dar nu e atat de complicat! SI mi-e greu sa cred ca toti luam acelasi tratament indiferent de cat de profunda e problema! Si cred ca pentru noi cel mai bun exemplu e Bubu care cu doua saptamani inainte de nastere a inceput clexanul! Si il face si acum !Uite ca eu nu l-am intrebat pe doctor ieri ce trebue sa facem daca pe prospect scrie ca lauzele nu trebuie sa faca clexane! Ma rog! Hai ca iar incep si perorez!

Am zis ca iau tot materialul pe care l-am strans si incep sa-l studiez cu atentie! Asta imi spunea ieri dr.Tutunaru ca toate pacientele care vin la el cam stiu despre ce e vorba - dar mai imi trebuie o carte de imunologie , pe care nu am gasit-o decat la Biblioteca Universitara si acum trebuie sa-mi fac iar abonament , ca mi-a expirat in aprilie! Dar trebuie sa inteleg mecanismul asta odata! HAi ca va las si vorbim dupa pranz! MA duc sa ma imbrac! PUpucei pentru cei din burticei!

Mergi la inceput

draga bestutza,
este adevarat ca nu exista prea multe informatii despre sindrom. si nu ma refer doar la Romania. din ce am gasit pe net la site-urile americane de medicina am inteles ca la persoanele cu acest sindrom se remarca o ameliorare considerabila in cazul unui tratament combinat: baby aspirine (cred ca se refera la tromboass care este in doza mai mica decat aspirina normala) si clexane. in marea majoritate a cazurilor se da clexane. (in cazul heparinei am o nelamurire pentru ca unele art. se refera la heparina nefractionate altele la heparina fractionata). nu am gasit pentru moment studii privind administarea heparinei dupa nastere dar mai caut. din pacate la mine faptul ca am luat doar tromboass in timpul sarcinii nu m-a ajutat cu nimic.
eu am fost iar la donare de sange la fundeni. din pacate nu scap. saptamana viitoare iar merg la donare pentru niste analize ciudate. mi-a zis numai initialele si nu am inteles nimic. poate se refera la acele analize la care faceai tu referire ca se fac dupa 20 iulie.

Mergi la inceput