sindromul de hipercoagulabilitate (2)
Raspunsuri - Pagina 4
diafera spune:
Alina, ai mare grija. Nu mai ridica nimic.. nu face efort deloc si incerca sa nu te stresezi. E foarte adevarat ca in perioada sarcinii suntem cuprinse de multe stari contradictorii. Nici eu nu am vrut sa spun la servici .. si pana la urma am fost nevoita tot din cauza unei mutari. Eu am avut probleme mai mari.. eram cu 2 luni inaite de a ma muta in noul apartament, stresata de chiriasi sa ne mutam mai repede, spresata cu muncitori care ma duceau uneori cu vorba, stresata ca nu aveam doctor pe atunci, pe drumuri, stres la servici.. aproape sa-mi dau demisia.. si tot asa. Si eu am uter retrovers.. uite cate asemanari intre noi :) . Iti doresc in schimb ca tu sa reusesti, si sa nu ai aceeasi soarta ca mine. Poate ne vom intalni candva, intamplator la Diagnosis sau la Hematologie. Dr Badiu mi-a dat de inteles ca daca nu raman prea curand insarcinata... nu are rost sa ne mai vedem. Cel putin asta am inteles eu. Si stii cat de greu este sa ramai avand uter retrovers... Eu am tot incercat 1 an si ceva.
Iti tin pumnii.
Aura
BESTUTZA spune:
Dragelor dragi! Daca mai stam putin cred ca o sa se construiasca un spital special pentru noi hipercoagulatele!Tot citind si citind mi se face asa o mila de noi! Pe cuvant! Daca mai aud si de fetele alea cu coma ma apuca plansul! E groaznic!
Acum am si eu o nelamurire! Dupa cum ma cunosteti eu sunt mereu nelamurita! Am o problema !
Tu , Aura ai acest APS negativ! Adica nu ai sindrom antifosfolipidic! stii ca el acest LA variaza! Adica ba iese pozitiv , ba negativ si depunde de nu stiu cate chestii ! E foarte greu sa pui acest diagnostic! Si desi toul este la fel de relativ, deja ti s-au recomandat injectiile cu clexane? Uite cel mai bun exemplu este Bubu care a trecut prin niste momente fantastice de sfarsit de sarcina , a pierdut una si totusi face clexane , desi i s-a spus atunci cand a venit sa le faca ca e cam tarziu!
Deci eu sincer nu cred ca acele fete au avut problemele astea din cauza sindromului! Sincer! Chiar as fi curioasa sa aud ceea ce se spune! Merg maine la doctor si iar cred ca il intreb de aceste chestii! Iar trebuie sa imi fac lista! ! Totul este foarte sensibil!
Avortul , din ce mi s-a explicat mie este o forma de mentinere a echilibrului naturii cu scopul de a aduce pe lume indivizi viabil din punct de vedere genetic! Deci acolo unde exista o anomalie, Doamne Doamne a programat ca anomalia sa nu e produca !
Hai ca iar ma intind la povesti! Am citit azi la povesti de succes , la discutii generale-povestea unei fete din craiova care a trecut prin grele incercari pentru a aduce pe lume doi copii, prin intermediul mamei purtatoare! Mi s-a parut un sacrificiu enorm si o dovada de iubire umana! Foarte frumoasa poveste!
monu spune:
fetelor sunt super fericita si contrariata am fost la dl. dr. Anca care este super. Mi-a zis ca totul este ok si ca pot face copiii incepand cu luna spetmebrie i ciuda faptului ca dr. uscatescu mi-a zis sa astept 6 luni. in data de 24 iunie a.c. am facut al doilea chiuretaj. de atunci iau tromboass timp de 2 luni. analizele au revenit la normal. dl. dr. mi-a explicat ca cel putin in cazul meu, sindromul se activeaza in timpul sarcinii, deoarece sarcina este un sres pentru organism si atunci valorile o iau razna. mi-a mai spus ca in momentul in care raman insarcinata voi lua tromboass si clexane. am ??? daca voi lua in paralel utrogestan si mi-a zis ca nu este cazul meu. in ceea ce priveste consecintele grave ale sindromului gen preeclampsie, tromboflebita, coma, apar in conditiile netratarii sindromului sau a aplicarii unui tratament necorespunzator. in ceea ce priveste fumatul este strict interzis deoarece imi slabeste inima si cand se va activa sindromul lucrurile se pot agrava.
ieri eram cu moralul la pamant dar acum sunt optimista. ma bucur enorm ca pot incepe sa fac bebe dar imi este putin frica de reactia dr uscatescu pentru ca nu respect interdictia de 6 luni.
nu imi face placere ca fac parte din aceasta categorie de persoane. ma bucur insa ca exista un asemnenea grup de sprijin moral.
monu
monu spune:
draga kita, te rog sa nu te superi pe mine, dar pot veni cu o ipoteza? am avut mai multe prietene si colege gravide in ultimul timp. o parte dintre ele in primul trim de sarcina aveau probleme cu alimentatia. nu suportau mancarea gatita si nici macar mirosul. nu puteau manca dacat fructe si biscuiti, etc. ipoteze mea confirmata si de echo gravidutzelor::: bebe este fetita
kita spune:
Monu, chiar nu ai de ce sa iti faci probleme din cauza dr.Uscatescu, pentru ca cel putin cu mine am senzatia ca uita, de la o analiza la alta (ieri de ex. m-a intrebat daca am inceput clexane), asa ca sa te ajute dumnezeu sa ai bebita cat mai repede si dumneaei si ce zice sa fie ultimul motiv de stress.
Aura, eu am inceput sa ma duc la Badiu din martie anul acesta si cred ca am fost in fiecare luna pana in mai. Prima data m-am dus cu istoricul analizelor si mi-a dat de facut un alt set de analize de preconceptie(incluzand HIV1+2, VDRL, antirubella etc.)si un tratament pentru anexita (si fara raporturi sexuale neprotejate). Cand m-am dus cu rezultatele de la cele de preconceptie s-a uitat peste ele, mi-a dat sa continui tratamentul pentru anexita si mi-a zis sa-mi fac o ecografie. La ecografie mi s-a secoprit lichi mult in fundul de sac Douglas, iar Badiu mi-a dat un alt tratament, si intr-adevar dupa aceasta a treia intrevedere mi-a spus ca "sa te vad insarcinata data viitoare", cu alte cuvinte daca nu ramai insarcinata nu are rost sa te mai vad ca nu am ce sa-ti mai spun.
Visul meu era sa am un bebita in zodia berbec sau taur, dar cum am auzit ca nu poti sa ramai insarcinata asa din prima am vorbit cu sotul meu si i-am spus ca in MAI incercam si noi pentru un varsator, in IUNIE facem pauza pentru pesti, iar IULIE SI AUGUST "go to work", ca doar plecam in concediu. Asa ca poti sa iti inchipui in primul rand nedumerirea mea cand am vazut la testul de sarcina o a doua liniuta slab rozalie (eram in a 30a zi de la UM).
Miercurea trecuta cand am fost la Badiu mi-a spus DPN intre 15.02 si 22.02.2005, asa ca s-ar putea sa am parte de un pestisor, motiv pentru care mi-a cam venit sa-l strang de gat pe Badiu, cand mi-a spus: "La tratamnetul pe care l-ai facut era imposibil sa nu ramai repede insarcinata". Imi venea sa-i spun ca daca era asa de sigur ca o sa raman insarcinata "din prima' de ce nu mi-a spus ca mai asteptam pana in iulie sau august.
Asa ca parerea mea ar fi sa faci o pauza de numai doua luni si apoi la treaba, mai ales ca avand uterul retrovers se prinde si mai greu, si nu are rost sa pierzi timpul.
Kita (Alina)
kita spune:
Monu sa stii ca nu ma supara ipoteza ta, insa sa stii ca la mine in gasca de fete, doua fete au avut greturi mari, una din ele chiar pana aproape de nastere si au fiecare cate un baiat. O a treia fata, acum este in luna a saptea,nici nu a avut stari de rau, decat o singura noapte, dar fara sa vomite, i s-a spus la ecografie ca este baiat (iar noi ca prietene concluzionasem ca este fata daca nu a a vut stari de rau), asa ca nici eu nu stiu ce o sa mai cred. Uneori simt ca o sa fie fata, pentru ca ma gandesc numai la nume de fete, insa de baiat nu am gasit absolut nimic care sa imi placa si sa se potriveasca.
Si sa stii ca dr. ecograf Iosup intr-adevar mi-a spus la 6s si 4 zile ca dupa cum arata sarcina (era de 5s si 3 zile, deci diferenta de 8 zile intre UM si conceptie dupa dumnelui)pare a fi fetita.
Mama mea nu a avut stari de rau, habar nu a avut ca era insarcinata; sotul meu rade de mine ca samburas invata sa joace tenis cu imbucaturile mele si din cauza asta el le arunca afara, ca zice ca eu ma joc cu el -HI Hi Hi!!!
Kita (ALINA)
monu spune:
draga kita,
iti doresc din inima sa ai parte de un bebe sanatos si sa fie ce iti doresti
multumesc pentru sfaturi.
apropo, un spital numai pentru noi!!!!!!!! hihihihi!!!!!!
mai bine pas.
mi-ar face o deosebita placere daca ne-am intalni. astfel nu mai suntem doar un grup "virtual"
Hermis spune:
Buna ,
Mai intai as vrea sa-I doresc Bubulinei si puiului ei toate cele bune, sa fie sanatosi si sa aiba in suflet increderea ca de acum mai departe lucrurile o sa mearga din bine in mai bine. Bubu, stiu ca toata lumea iti zice sa te menajezi si sa te odihnesti, si crede-ma, mai ales avand problema sindromului fosfolipidic este chiar important sa ai grija si de tine in lunile urmatoare: sa maninci regulat si echilibrat si sa dormi cind doarme bebe. La un moment dat intrebai daca exista o dieta pe care sa o urmezi - ideea e sa maninci fructe ¡V pt vitamina C (care e un bun imunostimulator), miere ( vezi daca bebe se supara ca ii faci laptele prea dulce¡K ƒº) si spirulina ¡V care e chiar indicata in sarcina si lauzie. As vrea sa te intreb, daca nu te superi, la cite saptamini s-a nascut David (stiu ca aveai 35 saptamini la prima ta aparitie pe forum), si daca cezariana a fost necesara ca urmare a sindromului sau a fost optiunea ta ( asta pentru ca medicul meu mi-a zis ca mai ales in cadrul acestuia e indicata nasterea naturala).
Mai departe, am ajuns zilele astea la Fundeni si mi-am refacut analiza: daca in 11 iunie LA1 era 70.70 sec, dupa o luna LA1 a ajuns la 33.40 (rezultat normal), SAFL iunie a fost pozitiv, SAFL iulie ¡V negativ. Daca imi poate spune cineva ce semnificatie au Pc si Ps mi-ar fi de mare ajutor. Mai departe urmeaza sa scad doza de Aspenter, treptat-treptat, sper eu pina la eliminare completa, in paralel urmandu-mi ¡§tratamentul de stimulare a imunitatii¡¨. Pina in toamna, sper eu sa ma fac Hercule¡Kƒº)
Acum cind am fost la Fundeni, am intrebat o asistenta daca exista posibilitatea sa scap de sindrom prin stimularea imunitatii, si nu a zis nu, ci doar ca la spital vin doar mamicile care aleg calea tratamentului si ca sigur exista si persoane care aleg calea tratamentelor naturiste, dar despre ele nu stie nimic nefiind monitorizate acolo.
Kita, ma bucur ca te-am gasit ¡V credeam ca numai eu sint singura ¡§nebuna¡¨ care vrea un copil, dar nu oricum, ci numai in anumite zodii¡KAcum ca bebe a vrut sa vina mai repede decit il asteptai tu, nu ramine decit sa-ti doresc sa fie totul bine, pina la capat¡Kpina la urma mai exista si in ascendent care si el e important ¡V urmeaza deci sa te concentrezi asupra orei la care are loc nasterea (22 ¡V 24 ¡V berbec sau 24 - 02 taur).
Toate cele bune, H.
BESTUTZA spune:
Pai acum depinde ! Pentru acest sindrom nu am gasit nicaieri nimic! Nu se stie mai nimic nici de catre medici!
Nu se stie exact cum functioneaza si de aia! Normal daca sngele se coaguleaza mai repede trebuie mancate alimente care il fluidizeaza! Azi am fost sa-mi fac iar coagulograma ( si am nimerit o macelaroaica ...- niciodata nu m-a usturat asa tare, mai ales ca eu am vene destule si vizibile!) pentru ca dupa masa merg la doctor! Nu stiu am asa un sentiment aiurea...IAr cred ca am picat pe partea proasta, dar sper sa ma intorc imbarbatata!Cu drag , Andreea