sindromul de hipercoagulabilitate (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubulina2 spune:

Dragele mele,

Eu sunt aici daca aveti nevoie de orice. Ma deranjeaza ca acest forum nu iti trimite notificare daca ti-a scris cineva la un subiect la care ai scris tu. Mi-e greu sa intru eu in fiecare zi pe forum si sa caut dar o sa fac tot posibilul intre supturi.

Am facut clexane in fiecare zi mai putin in ziua nasterii. Mi-au dat de la spital cu ...scandal 3 zile. acum il fac in continuare acasa.
I-am spus doctorului ce scrie pe prospect si a zis ca sa le fac ca nu exista asa ceva sa sunt interzise la lauze.

Sincera acum ca am trecut prin toate nu cred ca sindromul nostru e asa o mare tragedie si sunt convinsa ca va fi bine petnru fiecare dintre voi. Ganditi-va ca eu am inceput Clexane in luna a 9-a! Si bebe e fantastic!

Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Draga Bubu, Bravos ! Bravos! Bravos! Sa-ti traiasca bebelusicul si sa va bucurati de el! Sa fiti amandoi sanatosi si voiosi si mai alaes sa ramaneti alaturi de " incepatorii" putin speriati!
Te admir pentru puterea cu care ai reusit sa treci peste hopul de sfarsit de sarcina si mai ales pentru faptul ca esti destul de puternica in a " stopa"., mai ales in momentele astea de hipersensibilitate , pozitiile un pic mai dure! Esti tare! Eu sunt foarte "plangacioasa" si ma darama orice "repezire" !
Eu sunt sindromul fara clexane, care desi e descoperit m-am cam aventurat sa-l las cam asa pentru ca am inteles ca sunt variatii la toata populatia si trebuie sa ai niste criterii clinice si de laborator si ma rog e mai complicat! Dar sper sa fie bine! Miercuri merg la control si dupa aceea sper sa pot veni cu informatii proaspete pentru toti!
Pentru Monu - regimul pe care il tin eu include alimente care duc la fluidizarea sangelui , si in special mere care contin o substanta similara aspirinei! La mine doctorul nu urmareste doar LA , ci INR -ul si aPTT care reiese din coagulograma normala! Bebe este bine, si dupa cum spune domnul doctor- care nu m-a facut niciodata sa plang cand am plecat de la spital-de cate ori facem echo "uite inimosul!" Asteptati-ma cu noi vesti ! Cu drag, Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

bravo fetelor pentru curajul vostru. eu sunt cu moralul la pamant. mi s-a spus ca urmatoarea incercare pot sa o fac peste 6 luni. la mine est emai greu pentru ca valorile cresc in timpul sarcinii de la o saptamana la alta si va fi greu sa-mi stabileasca doza. mai ales ca nu imi garanteaza ca voi duce sarcina la termmen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diafera spune:

buna felelor,

Ieri am descoperit si eu acest subiect si am fost nerabdatoare sa citesc absolut tot ce s-a scris despre el. Stiu ca asta nu va aduce o bucurie, insa sunt in aceeasi situatie ca voi. In luna aprilie am pierdut prima mea sarcina, de 8 saptamani. Motivul nu l-am stiut pana saptamana trecuta cand am mers la dr. Badiu (dr. la care eram in evidenta) cu rezultatul de la Hematologie, d-na dr. Uscatescu. Rezultatul nu a fost chiar concludent : APS negativ, insa doua dintre analize au fost Not in normal range iar celelalte foarte apropiate de limitele superioare. Ca atare, d-na Uscatescu mi-a recomandat ThromboASS 3/sapt. si un nou control pe 1 August. Nu mi-a venit sa cred. Nu ma asteptam la un asemenea rezultat. Dr. Badiu , pot spune ca nu i-a convenit situatia. Ca de obicei a incercat sa ma faca optimista. L-am intrebat cat de periculos este daca raman insarcinata . Mi-a zis ca nu e chiar asa de periculos, mi-a zis de acele injectii din timpul sarcinii si dupa, ca pot duce sarcina pana la capat... insa a tinut sa specifice ca el cunoste 2 cazuri care nu au reusit pana la capat. Citind acum tot ce ati scris voi, nu stiu daca nu cumva se referea chiar la acele fete in coma profunda. Cert este ca i-am citit nemultumirea pe fata.
Tin sa va multumesc pentru ca am aflat atatea informatii despre sindrom, nu cunosteam mai nimic despre asta. Am sa citesc si articolele dr. Tutunaru.
Kita, noi doua avem se pare aceeasi doctori (Badiu si Uscatescu).Eu merg tot la Diagnosis la consulatie. La un moment dat, tu ai zis ca ai ramas insarcinata, si ca in urma unei scurgeri maronii dr. ti-a dat sa iei utrogestan. Nu vreau sa te sperii, dar exact asa am patit si eu. In saptamana a 5-a am avut prima scurgere. Am luat utrogestan 4/zi.. eram f ametita de la ele. Apoi la a 2-a am pierdut sarcina. Eu am dat vina pe viata mea foarte agitata si plina de stres din acea perioada. Mai multi, mi-ai spus ca nu e adevarat , ca , de fapt exista motive reale pentru pierderea sarcinii. Tu cum te simti acum? In ce saptamana esti? Ai mai avut scurgeri?
Fetelor, imi doresc f mult un bebe sanatos. Si cu toate ca Dr Uscatescu imi spunea sa fac o pauza timp de 6 luni de la avort, eu tot incerc.Dr. Badiu m-a sfatuit invers. Nu stiu ce sa mai cred.

va doresc tot binele din lume, Aura

Mergi la inceput

draga diafera,
bun venit
eu una nu mai am rabdare inca 6 luni pentru urmatoarea incercare! dupa doua ratari ..... ciudat este ca si mie mi s-a spus ca nu garanteaza reusita.

Mergi la inceput

Capul sus monu si tot inainte. nu ne lasam noi cu una cu doua. Eu am speranta. nimeni in famila mea nua avut probleme (mari) cu perioada de graviditate... asa ca nu ma las induplecata cu una cu doua. Mai nou aud ca doctorii nu se aprind deloc decat dupa a treia sarcina pierduta... e adevarat.. si mi-e mi s-a spus ca 2 din 3 sarcini se pierd. Totusi inca am incredere in doctorul meu ... cred ca mai mult decat a facut pana acum, nu putea face. Timpul le va rezolva pe toate. Si cu incedere in Cel de sus vom avea ce ne dorm mai mult
Aura

Mergi la inceput

ce parere aveti stimate gravidutze
sa asteptam 6 luni de chiuretaj pentru urmatoarea sarcina? - la recomandarea dnei. dr. uscatescu? la mine problema este de rabdare si incredere in propria persoana. imi pierd optimismul

Mergi la inceput

am uitat sa mai pun o ??????????
in paralel cu trmboass si clexane mai luati utrogestan?

Mergi la inceput

Mi-e nu stiu ce dr. mi-a spus ca deobicei se recomanda 6 luni dupa avort pentru refacere... dar nu e obligatoriu. Precum am spus, dr badiu mi-a recomandat sa mergem in concediu, sa ne bucuram si sa facem copii. Deci nici o piedica. mai mult, verisoara mea din Canada, spunea ca inainte de a avea cei 2 baietei, de fiecare data pierduse cate o sarcina cu 2 luni inainte. Deci la 2 luni dupa avort.. a ramas insarcinata.. si asta i s-a intamplat de 2 ori. M-am mirat ca a reusit sa ramana atat de repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Draga Aura.
Imi pare rau de ce ai patit, dar si mai mult imi pare rau ca te alaturi si tu celor cu acest sindrom. Initial cand am deschis acest topic nu stiam ca vor aparea atatea burtici, sau mamici care au pierdut sarcina, sau mamici in ultimile saptamania de sarcina.
Ajung sa ma simt atat de stresata, uneori ajung sa-mi reprosez ca am deschis subiectul, insa incerc sa-mi spun ca trebuie sa ne consultam intre noi, si asta era singura solutie.
Eu sunt in 10 saptamani (chiar astazi ), adica am 9saptamani si 1 Zi. Scurgerea maronie nu o mai am; am facut ecografia la 6s si 4 zile si aveam sarcina unica in evolutie, si era bine fixata, dupa spusele lui Iosub. Eu am si uter retrovers, si mi s-a spus ca greu este sa raman insarcinata, dar odata prinsa se elimina mult mai greu.
Starile de rau au inceput progresiv, insa de a doua zi de cand mi s-a prescris utrogestan 4/zi. Acum sunt in stadiul in care nu mai pot sa mananc nimic (ceai daca il beau il elimin, painea prajita simpla la fel), iar sa miros mancarea e crima si pedeapsa... Bietul sot al meu sta cate o ora prin bucatarie sa-mi gateasca ceva si dupa ce o mananc fug repede la baie... stiti pentru ce.. si tot el se supara ca manac prea repede...
Si, Aura gandeste-te ca era o celula, care inca nu trecuse la stadiul de fat (cel putin asa m-a consolat pe mine dr. mea de famile cand m-am dus cu reteta de Utorgestan)si ca inca nu incepusem sa ma chinui si sa-i simt miscarile in burtica.
De slabit am slabit aproape 3 kg (de la 51.5 kg la 4S la 48,6 la 10S)si daca o sa o tin tot asa nu stiu unde o sa ajung.
In ceea ce priveste strsul, sa stii ca pe mine nu m-a ocolit; eu de felul meu sunt o fire calma, care ma enervez destul de greu, insa de cand cu sarcina sunt o nervoasa si o agitata. Chiar zilele astea m-am mutat cu biroul de la un etaj la altul si iti poti inchipui ca neanuntand la servici a trebuit sa particip si eu Activ, carand bibliorafuri, imprimante etc...
Sper sa nu patesc nimic si Doamne Doamne sa aiba grija de toti puiutii care or sa se nasca.
Va pup pe toate si numai bine!
Alina (Kita)

Mergi la inceput