sindromul de hipercoagulabilitate (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

M-ai cam speriat! La inceputul sarcinii, dar fara sa stiu ca sunt insarcinata am ajuns la spital speriata de ce se intampla cu tahicardia! Pe urma am facut si LA si era in limite normale! Acum nu stiu ce sa zic! Totusi cred ca e de la caldura ! Zic! Nu stiu! Are momente cand se potoleste si totul e bine si are momente cand o cam ia la goana si intr-adevar e arimie combinata cu tahicardie! Eu am pus tot pe seama faptului ca nu am baut apa ( eu sunt un fel de camila- nu beau apa de sete ci doar cand imi aduc aminte), ca nu mi-am luat lingurita de miere ca am alergat foarte mult! Adevarul ca eu merg la piata vin cu caruciorul - nu foarte plin, dar oricum,- nu prea vad diferenta intre perioada de acum si cea cand nu eram insarcinata! Cam toate lucrurile le fac pe fuga! Si pe urma ma intreb! Stau ma odihnesc, imi trece si ma apuca iar! Dar daca continua o sa-l sun pe medic si sa vedem ce zice sa fac! Cu drag, Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

nu vreau sa te sperii. departe acest gand de mine. pt. mine este de mare ajutor sa pun aceste intrebari deoarece pot afla de la voi multe lucruri noi despre acest sindrom. mai ales ca nu stiu cum se manifesta in sarcina avansata.

Mergi la inceput

ati fugit la mare? unde sunteti? cum va mai simtiti? e o liniste!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

M-am culcat un pic la pranz pentru ca m-am gandit ca nu e asa bine sa ma " fortez"!! Este destul de cald si sper ca doamna inima sa strea potolita! Oricum de mancat nu am mai mancat decat mancare de vara : rosii cu branza, zmeura si niste ananas din conseva! Stiu ca nu prea e bine din conserva, dar era recisor si bun!,Sa vedem cum reactionam maine cand va fi varful caniculei!!Maine dimineata ma duc la coagulograma! Sper sa fie buna ! Ca altfel, o sa trebuiasca sigur sa iau Aspenter! Ultima coagulograma a adus o imbunatatire fata de penultima , INR a fost crescut, semn ca sangele e mai putin coagulat si deci trebuie sa ma tin de fructe in continuare ca sa evitam pe cat posibil aspirine si clexane!
Si asa ultima oara asa m-a usturat injectia, ca dupa ce m-a laudat doamna Puica, cea care imi face injectiile, ca le suport asa bine acum s-au gasit sa ma usture! Urmatoarea e duminica asa ca suport! Mi-a zis ca daca totul merge bine mi le schimba la o saptamana! Poate pe 14 cand ma duc imi spune si mie cate saptamani sunt ca tare sunt incuracata! El arata de sapte saptamani acum 2 saptamani, eu zic ca in jur de 19 face 8 saptamni, ma rog, chestii incurcate! Cu drag, Andreea!

Mergi la inceput

multa bafta. si eu am avut dificultati in a intelege cum calculeaza doctorii sau dna. de la echo varsta fatului mai ales ca eu am stiut exact data cand s-a prins, cu o marja de eroare de 1-2 zile. aveti voie sa fumati. eu ma chinui sa ma las. partea proasta este ca stiu care sunt consecintele dar imi place sa fumez - pe riscul meu.

Mergi la inceput

week-end placut tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina2 spune:

Dragele mele,

Am nascut! Miercuri la 7,30 m-a chemat doctorul la monitorizare fetala si la 8,50 s-a nascut David Andrei. Totul a fost cu viteza luminii si eu am avut o stare de un optimism molipsitor. Am glumit cu echipa din sala de operatie si nu imi amintesc decat ca s-a facut ceata iar urmatorul lucru ca cineva tipa la mine sa ma trezesc, apoi ca sunt luata pe sus si mi se spune sa nu ma incordez. A poi o ceata continua si prin ceata mi-am vazut sotul, mama si copilul venit prima data la san. Mi s-a parut cel mai perfect si frumos lucru!
Tot intrebam in jurul meu dac si ei il vad la fel de frumos ca mine.
Apoi perfuzii, incercari de alaptare, dureri de burta, sticle cu gheata, o a doua zi cumplita cu incercari de dat jos din pat, doctor care tipa la mine sa ma dau jos, crize de hipoglicemie Intr-un final am reusit si mi s-a parut cumplit sa ajung la baie!
Asistente dragute si mai putin dragute.Problemele clasice cu vizitele in spital!
Apoi a urmat mutarea in salonul de lauze (a doua zi), rezerva cu 2 locuri si cu o caldura cumplita. O prima noapte de cosmar cu o asisttenta de la copii care habar nu avea de nimic, copilul putea sa faca orice ca ea nu stia. Nu am dormit nici un minut petnru ca s-a plans mult la noi in salon (colega de salon avea o fetita foarte agitata) A doua zi a fost mai suportabila Doctorul m-a uitat si nu a venit sa ma vada iar in ziua urmatoare era foarte contrariat ce mai caut in spital sambata daca am nascut miercuri!
Sambata am venit acasa, lume multa, rude curioase si mandre. Norocul meu sunt mama si sotul care sunt langa mine petnru ca altfel ma intreb ce as fi facut!
Ieri ne-a vizitat d-na doctor si suntem fosrte sanatosi dar avem colici. Am plans mult si ne-am agitat si am disperat familia!
David e cuminte si doarme si mananca cam la 2-3 ore. Mai baga spre dimineata si reprize de somn mai lungi de 3-4 ore.
Am uitat sa specific ca a avut 3,150 kg si 49 cm. In spital a pierdut cam 200 gr. Si scorul Apgar 10!! De care suntem mandri pentru ca la cezariana e mai rar!
Avem lapte suficient si asta imi da forta sa stiu ca nu din cauza ca e flamand plange!
Suntem inca nestiurori cu totii si neinvartim in jurul lui dornici sa-i facem viata cat m ai confortabila.
Il iubim mult, este perfect, e blond si tare curatel la fata (zilele astea a facut o iritatie pe piele din cauza caldurii)

In concluzie, e greu! Mult mai greu decat am crezut, e foarte solicitant.
Am uitat sa va spun ca se pare ca nu am avut o operatie usoara, ca sangele a trecut prin placenta si a fost ceva hemoragie. Mai mult nu stiu petnru ca nu s-a sinchisit nimeni sa imi spuna.

Cam atat deocamdata, va pup si vorbim cand mai am timp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Felicitari!Felicitari!Felicitari!Felicitari!Felicitari! de o mie de ori, si inca odata pe atata.
Sunt atat de emotionata ca nu stiu ce sa iti spun. Ma bucur mult pentru tine ca ai nascut usor, ca ai un bebe mare si vioi, ca ai lapte si nu in ultimul rand ca ai in preajama ta pe cei apropiati pe care sa te sprijini.
Chiar ma gandeam ca de cand ai scris ca in prospectul de clexane spune ca lauzele au contraindicate injectiile, nu am avut puterea nici sa citesc si eu, si nici sa iti raspund. Parca m-am bagat intr-un cocon, si imi impun sa am incredere in dr. obstretician si dr. hematolg, si continui injectiile.
In spital ai continuat cu clexane? Dar acum cand esti acasa te-au lasat in pace?
Alina (Kita)

Mergi la inceput

draga bestutza,
cum adica "sa me tin de fructe"? exista un anume regim alimentar care s ane ajute in lupta cu sindromul?

Mergi la inceput

draga bubulina2,
felicitari!
Esti o raza de speranta. inseamna ca mai exista o sansa. desi sunt nou venita si nu am scris de multe ori, ma bucur mult pentru tine. Acum daca ai bebe poate nu ne parasesti si mai putem beneificia de suportul tau. atunci cand ai putin timp liber.

Mergi la inceput