Pierderea sarcinii..."missed abortion"

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Tia,nu m-ai ofensat. Eu am pierdut o sarcina pe care nu ma chinuisem foarte tare s-o obtin. Am vazut pe forum fete care au pierdut nu stiu cate si, sincer, sper sa n-ajung in situatia lor. Intr-adevar, dupa ce faci multe tratamente esti dispus sa accepti orice conditii,numai sa pastrezi sarcina, insa tot raman la parerea ca trebuie sa te bucuri si tu de sarcina ta. Pe mine saptamana de mare stres prin care am trecut pana la avort, m-a dat gata. Eram intr-o stare de jale de cand ma trezeam si pana seara cand ma culcam. Poate a fost si vina medicilor care m-au tinut o saptamana fara sa-mi spuna ce am si fara sa-mi dea macar o incurajare,acolo.Sa dea Domnul sa nu mai trec inca o data prin asha ceva.

Liana, eu am facut vaporizare cu laser pt o rana pe col. Mi-a facut anestezie cu o crema iar dupa aia n-am mai simtit decat miros de ars din cauza laserului. Stiu ca singurul discomfort a fost o usturime la urinat vreo 2-3 zile. Mi-am facut cauterizarea acum 7 ani si vreau sa-ti spun ca n-am mai avut nici o problema de atunci. Daca poti, fa-ti cauterizarea cu laser...mie mie se parea cea mai sigura.

Lordra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nique15 spune:

Buna fetelor!
Imi iau inima in dinti sa va spun si povestea mea.
Acum un an de zile in mai am ramas insarcinata. A fost o perioada agitata cu un deces in familie, sters, alergatura... eu n-am mai fost deloc atenta la ce mi se intampla... in schimb am ajuns la medic acuzand arsuri la stomac... medicul ma trimite fara prea multe intrebari si discutii sa fac un tranzit intestinal cu bariu (radiografie), dupa care imi pune diagnosticul "bulbo-duodenita" si-mi da tratament. Plec in concediu si stupoare... incep gretzurile matinale... test pozitiv! Vizita la medic si verdict: renuntare la sarcina din cauza radiografiei !
Dupa chiuretaj organismul si-a revenit foarte greu (sau nu cred ca si-a mai revenit!!!). prima menstruatie la 2 luni de la avort, dureri de sani...menstruatii de culoare inchisa cu 2-3 spotting la inceput... din nou la medic explicat simptomele, concluzie - ma stresez prea mult, nu trebuie sa fac nimic deosebit ci doar sa cu spor!
Prin februarie am descoperit DC, am inceput sa-mi iau temperatura si sa-mi fac grafice pe fertility friend... concluzia mea, ca doctorita nu a prea fost interesata - faza luteala cam scurta. La inceputul lui mai am inceput "o parte" din tratamentul Liviei (doar ceiurile, tincturile si supozitoarele cu Carpicon)... observ o crestere ca la carte de temperatura si mentinerea ei, dar... teste negative, ciclu ioc! (din ziua 23 spotting de culoare maro timp de 5 zile). In ziua 39 mers la doctor: nici urma de sarcina (zice ea), in schimb ovarele marite mult cu aspect polichistic si un chist maricel 4/3,5cm pe ovarl stang. Tratament: fiole de progesteron 3 zile pentru menstruatie, vit. E + Flamexin pentru ovarele inflamate si din prima zi de sangerare Diane35 timp de 3 luni... Dupa 3 zile fac iar un test... negativ! Incep injectiile cu progesteron si ma pun pe asteptat menstruatia... in plus stres mare cu niste examene (stat pana tarziu noaptea...). In sfarsit, in a 6 zi dupa injectii incepe seara "singerarea". Eu imi zic ca este ciclu si iau a doua zi prima pastila de Diane35 (chiar de ziua mea). Dimineata mi se pare ca am o stare de greatza cam ciudata, la prinz pic de somn... iau un test si surpriza mare: CLAR POZITIV! telefoane, mers de urgentza la doctoritza. la eco se vede o sarcina mica (< 5 saptamani)... recomandat: repaus total la pat + Duphaston + No-spa + Diazepam + beta-Hcg, sa vedem daca sarcina este in evolutie.
Facut toate astea, sangerarea se diminueaza, dar nu se opreste deloc, analizele beta-Hcg bune, o noua eco dupa 2 saptamani - lui bebe ii batea inimioara( o vad pe doct ca se cam incrunta ... 60 batai/min, fara sa-mi spuna insa de ce!!!)(ulterior am citit si eu ca daca bataile sunt sub 85/min sansele sunt foarte-foarte mici ca sarcina sa mearga mai departe)... in sfarsit, imi da sperante, mareste doza de Duphaston si ma trimite frumos acasa la alta repriza de 2 saptamani de stat in pat... si pleaca in concediu pentru 1 luna.
Dupa 3 zile incep durerile puternice, sangerare puternica si ajung de urgentza la camera de garda pe mainile unei necunoscute, care s-a purtat cu mine foarte urat desi am avut grija sa contribui de la bun inceput... a urmat o noapte de chin si dureri groaznice de burta, a 2 zi la 6 dimineatza mi-a facut chiuretaj, dupa care timp de 2 zile n-a mai calcat prin salonul meu sa intrebe daca mai traiesc. A venit la externare dupa multe insistente mi-a dat un tratament si LA REVEDERE!!!

Cam asta a fost! Acum nu prea stiu de unde sa incep si ce sa fac, stau pe aici si va citesc, imi notez ce analize cred eu ca ar trebui sa fac si incerc sa-mi gasesc un medic bun profesionist si bun om.
cer oare prea mult?

Ionique C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Ionique, da si tu niste nume de doctori...trebuie sa ii aflam ca sa ne putemn feri de ei cand o fi cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nique15 spune:

Fetelor, in primul rand sa va feriti de dr. Zorzan de la Polizu, iar despre cealalta ma abtin pentru ca asa cum mai spuneau fetele pe aici poate nu am fost mereu pe aceeasi lungime de unda... Oricum un sfat ar fi acela de a fi mereu informate, de a intreba si a cere mereu raspunsuri la toate nelamuririle - cu insistentza, oricat de mici si nesemnificative ar parea... sunt medici care vor sa rezolve rapid problema voastra si sa treaca mai repede la pacientul urmator!

Ionique C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mara2004 spune:

Nique 15,este ingrozitor ce se intampla in spitalele din Romania.Va rog nu mai acceptati sa fiti tratate cu atata nesimtire de catre medici.Sunt revoltata, va rog sa protestati cand sunteti tratate astfel.Numele acestor medici trebuie spuse pentru a fi evitati,poate asa isi schimba atitudinea fata de pacienti.Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

surprize!!!!!!!!!!!!! in ritmul asta va trebui sa deschidem o lista cu doctori agreati si dr. de care trebuie sa ne ferim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

Buna!
si eu am pierdut 2 sarcini si a fost foarte greu dar am reusit sa trec peste.. acum m-am hotarat sa fac FIV..
aveti idee ce preturi sunt in Timisoara ????
cu

Liana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Probabil ca multe din voi cunosc povestea mea deloc placuta...dar am sa o repet si am sa insist sa va feriti cat puteti de doctorita Magdalena Dorobantu de la Medicover si Giulesti:
"August 2003 - Programare Medicover pentru confirmarea unei sarcini de 3, 4 saptamani la Dna Doctor Miloiu Ioana (Medicover Plevnei). In urma controlului mi se confirma sarcina si sunt chemata la urmatorul control si ecografie dupa o saptamana. Intre timp apar probleme (am inceput sa pierd sange) si dau fuga la Medicover sa vedem ce se intampla. Raspuns: "Stai linistita ca e bine trebuie doar sa iei ceva tratament si va fi bine" . Fac tratament si mergem mai departe cu sangerare cam o luna timp in care la ecografii se vedea ca ceva nu este in regula pentru ca ecografistul mi-a spus ca ceva nu este bine. Intr-un final dupa ce trecusera aproape 10 saptamani de sarcina mi se comunica ca sarcina s-a oprit in evolutie la 5 saptamani.
Concluzie: am stat cinci saptamani cu embrionul mort in mine cu toate ca asa cum v-am spus la eco se vazuse ceva dar Dr. Miloiu a spus ca ea este cea care ia deciziile nu ecografistul. In fine am zis "asta e, s-a intamplat mergem mai departe". Dupa pierderea acestei sarcini merg din dou la aceeasi doctorita pentru a cere sa imi recomande ceva analize sa facem ceva investigatii sa depistam cauza pentru a evita pe viitor o alta sarcina pierduta. Raspuns: Esti tanara se mai intampla, nu e cazul sa facem analize, drept pentru care am plecat linistita acasa.

Ianuarie 2004- Raman din nou insarcinata si merg de data asta la Dna Doctor Magdalena Dorobantu (Medicover Grozovici). Imi confirma sarcina de 5, 6 saptamani fara probleme si ma cheama la control peste o luna jumatate. Pentru aceasta perioada pana voi merge la urmatorul control imi recomanda tratament pe care il urmez cu strictete de teama de a nu se repeta intamplarea. Inainte cu o saptamana de data programarii incepe sa ma doara burta si ma infiintez la Medicover la Dr. Dorobantu care imi spune: Stai linistita sarcina e bine esti doar constipata. Moment in care avand in vedere precedentul ma programez la eco si aflu binenteles ca sarcina este oprita in evolutie la 10 saptamani (cu o saptamana mai mica decat normal). Si de data asta am zis "asta e. mergem mai departe" dar de aici incolo apar complicatii. Dupa a doua sarcina trec circa 7 saptamani si dureri abdominale crunte. Intr-o dimineata ajung la Urgenta la spitalul Giulesti unde este medic Dr. Dorobantu. Vine ma consulta si apoi concluzia: cred ca e sarcina. Incerc sa o conving ca de aceasta data nu are cum sa fie sarcina (eram sigura) dar nu reusesc. Accept sa facem teste de sarcina atat din sange cat si din urina si ecografic: rezultat negativ la toate si totusi Dr. spune: esti insarcinata si cred ca este sarcina extrauterina si deci urma scoaterea trompei. Cand am vazut ca nu reusim sa comunicam am plecat din spital si am fost la un alt medic care mi-a spus ca din cauza chiuretajului prost facut au aparut complicatii si este necesara o interventie chirurgicala si in plus uitandu-se pe ecografii ma anunta ca daca as fi facut control mai devreme si eco, cu un tratament corespunzator si cu repaus as fi putut tine cea de-a doua sarcina.

As vrea ca aceste lucruri sa fie cunoscute si in acest fel sa prevenim aceste situatii. Ma gandesc in primul la colege care vor mai avea de a face cu acesti medici care nu asteapta decat bani si care isi fac treaba in bataie de joc.

Ce reclam de fapt:
- Pentru Doctorita Miloiu: sa nu asteptam ca o femeie sa piarda mai multe sarcini pentru a face ceva investigatii ca nu le plateste de la ea din buzunar.
- Pentru Doctorita Dorobantu: Atunci cand situatia o depaseste mai bine spune decat sa isi bat joc de cineva. In momentul in care eu m-am prezentat la ea acuzand dureri abdominale consider ca ar fi trebuit sa imi recomande macar o ecografie nu sa ma trimita acasa ca sunt constipata mai ales ca stia precedentul. Deasemenea nu mi se pare normal ca in momentul in care stia ca am pierdut o sarcina sa ma cheme la control abia dupa o luna jumate. Cred ca trebuia monitorizata mult mai strict, dar lucrurile astea eu le-am aflat mult prea tarziu, la momentul acela am avut incredere in ea ca doar ea era medicul...
Si apoi daca nu e in stare sa faca un chiuretaj in urma unei sarcini oprite in evolutie sa spuna ca sunt si alti medici care pot face lucrul asta....dar probabil ca pentru ea au contat atunci numai banii...
A si inca ceva: nu cred ca e posibil ca un medic sa vina sa iti spuna dupa o interventie ia si tu medicamentele.....ca eu nu am formular de reteta sa iti scriu. Daca nu avea timp pentru mine putea decat sa spuna.

Imi pare tare rau ca trebuie sa fac asta dar o fac in speranta ca macar altii vor avea ceva de castigat."

Cu speranta ca nu v-am plictisit,
Flory

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

Flory nu ne-ai plictisit din contra ma bucur ca ai curajul sa o spui pt ca sunt multe care trec prin asa ceva si nu spun..
sa stii ca te admir foarte mult si sper din suflet sa gasesti un doctor bun si competent ...si sa reusesti...

Liana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Doctori buni am gasit: prof Ancar si Dr. Badea (exceptionali).

Acum ma aflu in faza in care am depus reclamatiile la adresa Dr. Dorobantu (la Medicover si la colegiul medicilor) si probabil urmeaza sa ne intalnim la tribunal pentru ca nu sunt dispusa sa las lucrurile asa, mai ales acum ca mi-am recapatat puterile...:)

Va pup,
FLory

Mergi la inceput