Pierderea sarcinii..."missed abortion"

Pierderea sarcinii..."missed abortion" | Autor: Felicity

Link direct la acest mesaj

Buna ziua fetelor, sa va povestesc ce mi s-a intamplat, poate nu sunt singura care a trecut prin asa ceva. Daca mai este cineva, as dori sa-mi dati si mie sfaturi, sau sa schimbam impresii. Stiu ca nu e un subiect prea placut.
Am ramas insarcinata relativ repede, in saptamana a6a la eco s-a vazut totul bine, pana si bataile inimii....insa cu rata de 85, adica foarte mici. Medicilor din USA li s-a parut totul foarte normal, mie insa nu, care am dorit sa aflu cat mai multe din momentul in care am stiut ca-s insarcinata. Analizele de sange au fost bune, eco in conceptia lor "normala", insa...in saptamana a8a, mi s-a parut ciudat, imi monitorizam orice simptom, orice impunsatura, orice stare si parca nu mai eram balonata, nici asa de constipata. Am cerut un nou eco (au zis probabil ca-s nebuna), au fost de acord (te pui cu nebuna?), si am aflat ca bb nu se mai dezvoltase deloc de la ultima eco (trecusera 10 zile de atunci) si ca nu mai avea batai de inima. Nu am avut niciodata nici o scurgere sau durere. Cu doua saptamani in urma am avut un avort (D&E), mi s-a spus ca as putea astepta saptamani bune sa se elimine de la sine, si cum am vrut sa trec cat mai repede peste acest incident, am acceptat. Ma simt bine acum, incidentul e undeva in urma, ma gandesc mult cum sa preintampin pe viitor. Rog cele care au trecut prin asa ceva, sa-mi spuna si mie, cand au reluat incercarile? Ce teste au facut? Ce medicamente sa cer? Am citit pe forum ca majoritatea celor insarcinate iau ceva pastile de hormoni. Nu as mai dori sa trec prin asa ceva. In USA se considera o problema daca ai peste 3 astfel de pierderi de sarcina. Pana atunci nici nu te baga in seama. Daca insa stii ce sa le ceri, ce teste sau pastile, ei ti le dau, altfel nu au nici o initiava.
Va doresc numai bine si astept sfaturile/discutiile voastre

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anca Oltean spune:

Imi pare tare rau pentru tine , si eu ma aflu in aceiasi situatie - dar la a doua sarcina pierduta - 9 saptamani.
Pe prima am pierdut-o cam tot asa 8-9 saptamani iar medicul mi-a spus ca nu-mi face nici o analiza numai daca se repeta, ca pot fi o mie de cauze: stres , frig, etc.
A doua oara a fost acum in 18 mai.Am schimbat medicul fiind nemultumita de celalalt.Acesta mi-a dat `alilestrenol` pt.fixare.
M-a chiuretat si m-a trimis sa-mi fac analiza pt.TOXOPLASMOZA.
Aceasta a iesit absenta si mi-a spus sa ma protejez 6 luni iar apoi sa incerc din nou.Pana atunci nimic altceva.
Fiind dezamagita si de acesta si cu frica de a nu se mai repetaam mers la un al 3-lea care mi-a spus ca din punctul lui devedere sunt sanatoasa , dupa inca doua cicluri(unul a trcut deja) deci mai am de asteptat doua luni sa incerc din nou si daca se intampla sa ma prezint urgent la el pt. a-mi prescrie ceva pentru fixare - altceva decat ALILESTRENOL acesta fiind recomandat numai de la trei luni in colo.
Acum eu ce sa mai cred?
In decursul luni iulie voi merge si la un alt medic sa mai aud o parere.
Parese ca si aici ca si la voi nu te prea baga in seama numai dupa a treia pierdere-deocamdata ei pun totul pe seama defectului cromozomial si atat.
Deocamdata ce sa-ti mai spun? Sa ne rugam la Doamne-Doamne sa ne dea si noua un puisor sanatos.
Te voi tine la curent .
Anca

AOltean

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caitlin spune:

ceau fetelor
din pacate si eu am trecut acum o saptamana prin aceeasi experienta, dupa ce am asteptat aproape un an sa raman insarcinata si am fost f incantata cand in sfarsit s/a intamplat.
si medicii(2) la care am fost eu au avut aceeasi opinie in sensul ca la prima sarcina nimeni nu isi pune vreo problema care ar fi cauza sau ce sa facem sa nu se mai repete.
eu am trecut oarecum peste momentul critic, incerc sa mananc cat mai sanatos si sa nu ma mai stresez si astept sa treaca cele trei luni ca sa fiu din nou "graviduta"(mi-a placut f mult sa ma nuumeasca lumea asa si sa-mi dea toti atentie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Buna Felicity!
Imi pare rau pentru tine ca ai trecut prin exeprienta aceasta trista !
Iti povestesc ce am patit eu din experienta mea care este lunga si dureroasa.
Acum 4 ani am avut o sarcina extrauterina dupa care un an nu am avut voie sa raman insarcinata. In anul 2002 am ramas si am piedut sarcina la 6 saptamani, dr mi-a dat atunci sa fac analiza de toxoplasma care mi-a iesit cu Ig M negativ si Ig G pozitiv,am urmat tratament pt toxoplasma . In 2003 in ianuarie dupa ce facusem tratament si analizele pt toxoplasma au iesit mai bine am ramas din nou si in februarie am pierdut iar sarcina. Atunci am cerut doctorului sa-mi dea sa fac analize genetice, ca asa auzisem eu ca daca se pierde sarcina la varste mici este din cauze genetice , si le-am facut si mi-a iesit cariotipul normal si mie si sotului.
In iunie am ramas din nou insarcinata si in august am pierdut sarcina iar.
Acum eu am schimbat doctorul pentru ca nu mi sa parut competent in cazul meu si merg la o doctorita care mi-a dat mai multe analize sa fac.
Analizele pe care le-am de facut eu sunt : analize hormonale (ziua 3,14,21),analize pt boli infectioase(toxoplasma,chlamidya,citomegalovirus, rubella, listeria, brucella,etc), analize hematologice, analiza papanicolau,secretie vaginala.
O parte le-am facut si mai am cateva in momentul de fata de facut. Din pacate aici trebuie sa platesti toate aceste analize pentru ca nu sunt compensate de Casa de Asigurari de Sanatate si ajung s acoste foarte mult.
Mie mi-a spus dr. un an de zile sa stau pana sa raman din nou insarcinata si intre timp eu imi fac analizele.
Eu cred ca cel mai bine este sa-ti faci niste analize si dupa aceea sa incerci din nou sa ramai.

Daca vrei da-mi un PM si iti scriu acolo tot ce am facut eu ca sa sti ce sa ceri( acum sunt la servici si nu imi amintesc toate analizele, dar daca sunt acasa ma uit in dosar si ti-le scriu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corail spune:

Buna Felicity,

imi pare rau sa aud ca ai piedut o sarcina. Este dureros, stiu ca si eu am pierdut 2 sarcini( una in Octombrie anul trecut, iar a doua in mai anul acesta). Problema mea este nepasarea medicilor;si eu am primit acelasi raspuns, ca nu mai dupa 3 sarcini piedute se considera ca ai o problema( cred ca aici cauza sunt asigurarile medicale care platesc toate analizele de aceea medicii te trimit la analize numai dupa ce ai pierdut 3 sarcini).

Anca, imi scrii , te rog, un PM cu analizele pe care le-ai facuttu.
Vreau sa merg in Romania si intentionez sa imi fac acolo analizele! Nu vreau sa astept dupa doctorii din Germania, sa mai pierd o sarcina si de abia apoi sa ma trimita la analize! Mai bine platesc in Romania analizele!

Fruntea sus si se va intampla si la noi minunea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corail spune:

scuze... chestia cu PM cu analizele, era pt danap.

Dana, imi scrii te rog un PM cu analizele pa care le-ai facut tu in urma pierderii sarcinii!
Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mali spune:

Si eu am pierdut 4 sarcini, ultima de 8 saptamani (neembrionara) in martie; diferenta intre primele 3 sarcini pierdute su cea de anul asta fiind de mai mult de 10 ani. Explicatia faptului ca atatia ani nu am mai ramas gravida a fost faptul ca am avut probleme destul de serioase cu colul uterin (testul PAP a fost CIN 3 - displasie moderata, infectie cu virusul papiloma uman). La 5 luni dupa ce am tratat problema asta am ramas insarcinata. In fine, eu merg la un medic privat in paralel cu cel de la asigurarile sociale. Aici, insa, daca ai peste 35 de ani si cel putin 2 avorturi spontane te trimit rapid la sectia de infertilitate unde ti se fac toate investigatiile posibile (gratuit), tratamentul este deasemenea gratuit, precum si FIV (daca ai pana in 40 de ani). Explicatia avorturilor spontane pana in luna a 3-a sunt considerate accidente genetice si nu le prea baga nimeni in seama aici. Si eu am avut toate analizele foarte bune in timpul ultimei sarcini,m-am alimentat cat mai natural posibil dar...n-a fost sa fie. Oricum nu exista regula ca dupa un numar de avorturi sa urmeze tot un avort,poate sa existe o sarcina normala - spun medicii, dar eu aproape ca nu mai cred, la palmaresul meu de avorturi.
Fa-ti analizele,cel putin sa stai linistita din punctul asta de vedere, in rest...e vointa divina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gioni spune:

Buna!

Eu am pierdut doua sarcini oprite in evolutie, la interval de un an.
Doctora la care eram nu mi-a dat sa fac analize si alte investigatii decat dupa a doua sarcina, si atunci ne-a trimis sa facem analize genetice si eu si sotul...au zis ei ca nu pot fi decat cauze genetice....
Am schimbat medicul care mi-a dat sa fac si alte analize (toxoplama, clamydia, listria, zoonoze), le-am facut si pe cele genetice, si progesteronul...toate au fost in regula.
La intrebarea de ce s-a intamplat mi-a spus (din datele pe care le are) cauza ar fi o insuficienta de corp galben.
Cand am banuit ca sunt insarcinata am mers la el si mi-a dat tratament cu utrogestan (am luat si 6/zi). Acum avem 21 de saptamani si sarcina fara probleme. Chiar astazi am fost la control si este totul OK!
Sfatul meu este sa va documentati foarte mult si sa gasiti un medic in care aveti incredere.

Sa auzim numai de bine,
Gioni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

Si eu am am pierdut o sarcina oprita in evolutie in 14 saptamani. Fiind la un an dupa o sarcina dusa la termen , doctorii nu si-am mai batut capul cu mine. Se mai intampla, au zis ei ! Spre ghinionul meu, dupa asta , am avut o sarcina extrauterina. De atunci au trecut 3 ani jumatate.
De cand incerc din nou sa raman insarcinata, nu am facut decat dozarile hormonale si ceva investigatii (eco si HSG. ) Pe aici se uita ciudat medicii la tine cand spui ca mai vrei un copil desi mai ai unul acasa. Cel putin asa mi s-a parut mie.

Documenteazate, dar nu intra in panica.
Multa sanatate si …capul sus !

Gandeste pozitiv si va fi bine, ai sa vezi…
Rely

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

Fetelor dragi, va multumesc la toate care ati raspuns, si imi pare rau pt ca a trebuit sa treceti prin asa ceva, si de mai multe ori. Cred ca indiferenta doctorilor e aceeasi peste tot, nu conteaza tara. Parerea mea asupra doctorilor din USA este ca-s foarte high tech, spitalele arata foarte impresionant, insa doctorii nu-s capabili sa interpreteze niste analize. Sau daca o situatie sare din tipare, se eschiveaza. Unei prietena care a nascut in Romania acum 11 ani (acum locuieste in USA), si care a ramas foarte greu insarcinata, doctorul din Ro i-a dat ALILESTRENOL pe tot parcursul sarcinii (are o mandrete de baiat acum). Cand am intrebat aici despre asa ceva, mi s-a spus ca ei nu cred ca in Ro (lumea a3a) acum 11 ani se dadea asa tratament.
Eu am facut test de toxoplosmoza si mi-a iesit negativ. la fel toate testele de SIDA, hepatita B, anemie, alte boli sexuale. Peste tot...normal.
Eu sunt tare nerabdatoare sa reincep. O sa astept un ciclu si apoi ma pun pe treaba, am inteles ca suntem mai fertile imediat dupa... 3 cicluri. Intre timp ma odihnesc, iau vitamine si fac sport.
Stiu ca este mai greu in Romania, unde trebuie sa platesti pt fiecare analiza, si nici macar nu stii daca sa ai incredere sau nu. Si te lovesti si de trufia si agresivitatea oamenilor. Aici platesti o asigurare medicala pe familie, care e foarte scumpa ($4000/an), si in schimb ei incearca sa te convinga ca esti sanatos si ca nu ai nevoie de nici un test...pt ca ei vor sa iti ia banii, fara sa cheltuiasca nimic pt tine. Doar daca te enervezi si pui presiune, atunci cedeaza, altfel nu.
Eu nu prea stiu ce e aia corp galben, insa mie mi-a aparut un chist de 4 cm pe ovarul care a ovulat. Am inteles ca e relativ normal, si ca asta suplineste ceva insuficiente hormonale, oare asa sa fie? Voi ati avut fetelor chist pe ovarul care a ovulat? Am facut eco si inainte de a ramane insarcinat si nu aveam nici un chist.
Pe 1 iulie ma duc la genetic counseling, o sa fie probabil doar o discutie, dar macar am sentimentul ca o sa fac un pas inainte.
Fetelor, va tin pumnii si ma gandesc la voi sa fie bine pt toate si sa nu mai trecem prin asa ceva si sa ne vedem cu burtici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gioni spune:

Felicity,

Si mie mi-a aparut un chist pe ovarul stang (l-am descoperit la prima ecografie mare mi-a confirmat ca sunt insarcinata). La o saptamana chistul crescuse destul de mult, dupa inca 2 saptamani la fel, crescuse foarte mult, avea 7/4 cm. Medicul mi-a zis ca la un moment dat o sa incepa sa se resoarba, mai ales ca eu luam si utrogestan...si asa s-a intamplat. La 12 saptamani avea dimensiunile de 3/2 cm. Nu mi-a afectat deloc sarcina.
Numai bine,
Gioni

Mergi la inceput