Pierderea sarcinii..."missed abortion"

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

ahhh .....Gioni, felicitari pt burtica si ca nu te-ai dat batuta.
sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos.
Am uitat sa precizez un lucru...am 34 de ani, credeti ca varsta are vreo legatura cu oprirea din evolutie a sarcinilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caitlin spune:

eu nu cred ca oprirea din evolutie a sarcinii are vreo legatura cu varsta, nu am auzit niciunde despre asta si in ultimul timp m/am tot documentat in domeniu.
voua dupa cat timp v/au spus doctorii vostri ca puteti sa incercati din nou?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gioni spune:

Eu o sa fac in curand 35 de ani!!! Nu cred ca varsta aceasta este o cauza!!!

Gioni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shini spune:

eu am o sarcina in 9 saptamani, am 33 de ani, si in saptamana 7 am avut o usoara scurgere rozulie, iar in saptamana 8 o singura data oscurgere brusca si consistenta. doctorita mea mi-a recomandat alilestrenol 3 pe zi si foarte strict repaus total, alungita in pat.
mi-am dorit mult sarcina asta si vreau sa spun ca exact asta si fac si decamdata e ok.

Mergi la inceput

doi doctori mi-au spus sa incerc iar dupa prima menstruatie.
voua dupa ce ati pierdut sarcina la cat timp v-au venit rusii?
doctorii zic 4-6 saptamani.
s-ar putea ca varsta sa nu fie un factor.
ce bine ca v-am gasit, ma simt mai usurata.
Multi ani inainte fetelor!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Cam asa la 4 saptamani.
Nu varsta este factorul principal pentru care pierdem sarcinile.
Eu acum 2 ani aveam 28 an si jumatate si tot am pierdut sarcina.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Fetelor, si eu fac parte din clubul vostru.
Imi pare tare rau pentru voi toate care ati trecut prin asa ceva. Stiu ce inseamna si nu doresc nimanui sa afle.
Am pierdut doua sarcini - oprite in evolutie- la 5 si 10 saptamani. Dupa prima sarcina nu mi-au dat sa fac nici o analiza pentru ca: "sunt tanara". Urmarea a fost o a doua sarcina oprita in evolutie la 10 saptamani. De aceasta data la insistentele mele mi-au dat trimetere sa fac analize:

- genetice
- listeria
- anticorpi anticardiolipinici
- ricketi
- papanicolau
- coagulare
- etc.

In final dupa a doua sarcina deoarece chiuretajul a fost facut prost m-am ales cu canalul cervical infundat si sinechie uterina. Pe aceasta cale va rog din suflet fugiti cat puteti de Doctorita Dorobantu de la Giulesti/Medicover.
In concluzie acum am o frumusete de sterilet de care de abia astept sa scap sa ne putem apuca din nou de treaba. Mai avem o luna pana voi scoate steriletul si apoi probabil ca mai trebuie sa asteptam ceva timp pana se va reface uterul si.....intr-un final Dumnezeu stie cand vom avea verde la bebe.

Va pup,
Flory

Speranta moare ultima. Aveti incredere in voi.

Mergi la inceput

Relya....imi pare tare rau de ce ti s-a intamplat si cred ca mult mai neplacut decat sa pierzi o sarcina care se opreste din evolutie e sa ai una extrauterina. Imi dau seama prin ce ai trecut. Eu iti tin pumnii sa reusesti ca stiu cat de mare devine dorinta de a avea un copil, cand treci prin atatea incercari nereusite. Eu ma lupt cu mine sa stau pozitiva si sa nu ma impacientez, si mai ales sa nu devin obsedata de asta. dar cred ca daca mai raman insarcinata am sa fiu tare stresata si nerabdatoare sa vad cum decurg lucrurile. Sper ca ai gasit un medic bun si cu ajutorul lui/ei sa reusesti. Ma gandesc la tine.

Shini, daca ai sangerari, bb poate fi bine merci inauntru si de multe ori se rezolva totul cu repaus la pat si ceva pastile. Eu stiu ca daca sangerarile nu-s rosii, ci maronii, nu sunt pericole mari. Iti tin pumnii stransi sa mearga bine si sa ai o sarcina usoara si un bb sanatos si frumos. Ai grija de tine si protejeaza-te.

Flory, ignoranta medicilor e cea mai greu de indurat. Un avort este o procedura deosebit de simpla, si nu ar trebui sa se lase cu nici o complicatie. Ce pacat ca in Romania medicii nu pot fi trasi la raspundere pt greselile lor, ar fi mai precauti. Imi pare rau de ce s-a intamplat, si cred ca esti suparata si furioasa. Si eu am fost desi nu au fost complicatii, acum sunt nerabdatoare sa re-incep. Si speriata ca se poate reintampla la fel. Sau chiar sa nu mai raman insarcinata, insa vom trai si vom vedea.
Trebuie sa avem incredere in noi.
Eu m-am restabilit complet, zic eu. Am ramas doar obsedata ca vreau copii :-) ca mi se pare ca timpul trece si nu mai apuc. Am inceput cam tarziu dar abia acum ne-am facut si noi viata noastra si avem posibilitati financiare si suntem mai lejeri ca timp.

Fetelor am o intrebare....aceste medicamente, cum este Alinestrenol sau utrogestan...se dau doar pe baza de reteta in Romania? Ma gandesc ca daca cei de aici nu vor sa-mi dea, sa iau asa de capul meu. Nici nu stiu ce sa fac. Oricum...se poate cumpara fara reteta de la farmacie? Si cam cat ar costa?

nu prea stiu eu cum ar fi in engleza anticorpi anticardiolipinici
sau ricketi...e analiza de sange nu? oare la ce se refara, are cineva habar?

Fetelor, imi pare rau pt fiecare dintre voi ca s-a intamplat asa, insa suntem pozitive si in viitor va fi totul bine si o sa uitam ca am trecut prin asa ceva (sper). si va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Eu am cumparat Utrogestan pe baza de reteta si ma luat cum mi-a prescris medicul , pentru ca sunt pastile pe baza de hormoni ( progesteron)si mi-a fost frica sa iau aiurea, sa nu apara reactii adverse.
Am omis sa scriu in mesajele trecute ca dupa ce mi s-a oprit din evolutie ultima sarcina am fost chiuretata si am facut o infectie de toata frumusetea cu care am tras-o vreo 3 luni de zile cu sangerari din cauza ca mi s-a dat ergomet ( sa ma curat- si intr-adevar m-am curat n-am mai avut infectie dar era sa dau coltul de la cat sange am pierdut ). - Asta apropo de cat a tras fiecare cu pierderile de sacina. O experienta trista pe care nu o doresc nici macar dusmanilor mei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Oltean spune:

Parerea mea este ca nu e bine sa iei asa ceva fara prescriptia unui ginecolog.
ALILESTRENOL-ul la noi e in jur de 85.000,-lei.
Medicul meu de familie mi-a recomandat sa nu iau desi eram deja graviduta - decat numai la recomandarea ginecologului.
Ginecologul mi-a recomandat dar pare-se degeaba sau poate prea tarziu - nu stiu ce sa maai spun.
Noul medic mi-a spus ca-mi va da data viitoare aaltceva GRAVI........ , nu aaam retinut exact si nu vreaau sa spun prostii.
Cum ca ALILESTRENOL-ul este recomandat numai de la 3 luni incolo.
Sa speram ca o sa fie bine data viitoare.
Tu cati ani ai si cand te vei reapuca de treaba?
Eu aam 36 ssi probablil datorita varstei dr.mi-a recomandat sa astept sa treaca 3 cicluri si....``la atac..``
Te voi tine laa curent si cu vizita la urmatorul ginecolog.
Anca,

Mergi la inceput