Pierderea sarcinii..."missed abortion"

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Felicity, "histero" se numeste de fapt "histerosalingografie" sau prescurtat "HSG" este o radiografie la trompe. Se injecteaza o substanta de contrast care ar trebui sa se scurga prin trompe ca sa se vada daca sunt bune(permeabile) si forma lor.Daca se sucurge substanat atunci e OK daca nu atunci se fac instilatii pentru desfundarea lor sau se mai poate actiona si laparoscopic.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

quote:
Originally posted by Felicity
Marutza, imi pare foarte rau ca s-a intamplat asa. De ce ti-a dat sa iei diane? n-am auzit niciodata de histero, aia ce mai e? Maruta sper din tot sufletul sa se lase cu burtica cat mai repede, si sa fii sanatoasa. si la toate fetele care au trecut prin asa ceva

Felicity - tot ce stiu de la doctora mea este ca aceste anticonceptionale ma vor ajuta sa-mi refac uterul cat mai repede, sa-l pregatim pentru o noua sarcina. Eu sunt novice in astfel de probleme - dar va voi tine la curent cu tot ceea ce voi face. Am incredere in doctora mea - atat doar ca sunt cam fricoasa cand vine vorba de necunoscut(histero) - vineri o sa va povestesc cum a fost la histero ... sper sa spun "floare la ureche".
Numai bine ... Maruta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onetzica spune:

Dragele mele,

Acum 2 ani (28 ani) am pierdut o sracina in 9 saptamani. Nu am avut nimic pana la primul consult ginecologic. Dupa 2 zile am inceput sa sangerez. Putin, maroniu ..dar nu se oprea. Mers la medic, recomandata Utrogestan. In loc sa se opreasca devenea mai abundent. La ultima eco mi s-a spus ca nu vede nici o urma de viatza. Am crezut ca mor. Medicul mi-a dat verdictul: iminenta de avort. Vroia sa ma opreasca in aceeasi zi sa-mi faca, chiuretajul. Am zis NU, in ideea ca poate mai exista o sansa. Cine sunt eu sa-i iau sansa de a supravietui?Mi s-a spus sa iau niste pastile in caz ca apar dureri mari (acum nu-mi vine in minte numele) si supozitoare Indometacin.In 2 zile s-a spulberat visul meu de a avea bb. A inceput o hemoragie puternica de nu ma puteam misca si niste dureri ingrozitoare. De abia am ajuns la spital. Nu puteam sta in picioare. M-a tinut cam o ora pana s-a apucat de treaba pt ca aveam tensiune mica si febra. Cand s-a apucat de treaba m-am linistit putin in ideea ca scap de dureri. Da de unde? Nu mi-a facut nici macar o anestezie locala. Dar nu mai conteaza. Ideea e ca mi-a revenit foarte greu, din punct de vedere psihic. Fizic m-am refacut dupa vreo 2 saptamani. Mi s-a spus sa stau cuminte 6 luni si pe ruma sa incerc iar. Numai ca eu am stat cuminte 2 ani din diferite motive. probleme la serviciu, schimbarea locului de munca, etc. Acum m-am mai linistit si vreau sa incerc iar. Mi-e tare frica dar trebuie incercat nu?
Asa ca bafta tuturor aspirantelor!!!! Trebuie sa devenim si noi mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

curaj!!!eu am la activ doua sarcini pierdute in 7 luni. dar nu-i bai! peste vreo doua luni mai incercam. ca doar o viata avem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

Lordra, inseamna ca e bine cu tine si ai eliminat tot. Am citit pe web ca uneori dureaza cateva saptamani sa elmini, si-s dureri mari. probabil ca asta a fost cazul tau. Eu una de exemplu nu am avut nici o sangerare si nici o durere niciodata. Pur si simplu se oprise din evolutie si ramasese acolo. Doctora mi-a zis ca poate dura si pana la 6-8 saptamani sa ajung sa se elimine de la sine. La tine bine ca s-a rezolvat si nu ai avut nevoie de avort.
Poate ar fi bine sa-ti iei in cateva zile la rand temperatura sa nu faci vreo infectie. Mie asa mi-au recomandat, 7 zile la rand dimineata pana mananci. si sa nu fie peste 38C. iti urez sanatare maxima.

Maruta, nici eu nu ma pricep la chestiile astea, insa mi se pare ciudat. eu intelesesem ca daca ai capacitatea sa ramai insarcinata, trompele is bune. dar daca doctora ta asa zice, sigur stie ea mai bine. eu cred ca ai emotii, dar o sa fie totul bine, tinem pumnii!!

Onetzica, nasoala experienta, imi pare rau, dar vom deveni mamici cu siguranta. E o chestie diferite aici in USA, fata de Ro (de ar fi doar una ) in sensul ca aici nu se recomanda medicamentele pt sustinerea sarcinii, cica s-a dovedit ca daca e iminenta de avort, sau daca sarcina se opreste din evolutie...medicamentele oricum nu ar ajuta. Aici nu-s asa darnici cu ceva ce se da cu larghetze in Romania: no-spa, duphaston sau altele. Nu se stie care-i adevarul. Ai dreptate...o sa fim mamici in curand, e doar chestie de asteptare si rabdare.

monu, dupa a2a intrerupere ti-au dat mai multa atentie? ai aflat vreun motiv? de multe ori nu e nici un motiv (poate) si trebuie incercat pana iese. naiba stie, acum dupa ceva timp mie nu-mi mai pare asa o tragedie. uitam durerea la gandul ca in curand vom fi mamici.
eu poate-s inconstienta, dar ma simt foarte increzatoare. trebuie sa reusim fetelor, nu se poate altfel.

dana, multzam de lamuriri. mai am multe de invatat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

monu, scuza-ma te rog, acum am citit in partea cealalta ca mi-ai raspuns care a fost la tine cauza. si eu am incercat sa imi fac analiza asta si mi s-a spus sa stau linistita ca doar dupa a 2a pierdere ti-o fac. pana atunci nu. deci ma rog la al de sus sa nu fie asta la mine, ca n-am cum afla pana nu se intampla inca o data.
monu si daca e asa, ce e de facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

quote:
Originally posted by Felicity
Onetzica, nasoala experienta, imi pare rau, dar vom deveni mamici cu siguranta. E o chestie diferite aici in USA, fata de Ro (de ar fi doar una ) in sensul ca aici nu se recomanda medicamentele pt sustinerea sarcinii, cica s-a dovedit ca daca e iminenta de avort, sau daca sarcina se opreste din evolutie...medicamentele oricum nu ar ajuta. Aici nu-s asa darnici cu ceva ce se da cu larghetze in Romania: no-spa, duphaston sau altele. Nu se stie care-i adevarul. Ai dreptate...o sa fim mamici in curand, e doar chestie de asteptare si rabdare.

Felicity, ete ca ma arunc eu la raspuns inaitea Onetzicai.Poate ca americanii nu incearca sa fortzeze natura ca la noi. Nici eu nu sunt sigura ca niste medicamente pe baza de hormoni pot salva o sarcina cu probleme....cel putin in cazul meu, n-a functionat sub nici o forma. Oricum, eu personal n-am incredere intr-o sarcina care debuteaza cu stangul. Poate ca e mai bine ca natura sa faca selectia din timp.
Ideal e sa fii sanatoasa si puternica in timpul sarcinii...astfel sansele copilului la o imunitate buna cresc. Cred ca nu as putea suporta sa tin o sarcina de 9 luni cu pastile la greu, stat non stop la pat (sau si mai rau, prin spitale)+ stresul continuu ca ceva e in neregula.
Parerea mea!

Lordra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

teoretic asa este! dar dupa ce te chinui ani de zile sa ai un bb al tau si singura ta sansa este prezentata sub spectrul acestui tratament de sustinere, s-ar putea sa-ti schimbi pozitia..
no ofense pliiz! parere personala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

Buna!
Si eu am pierdut 2 sarcini una la 3 luni iar a doua la 6 luni a fost groaznic nici nu vreau sa imi amintesc prin ce-am trecut.
Am facut o gramada de tratamente dar nu am reusit sa raman insarcinata.
Am avut o perioada foarte grea dar am trecut peste toate .
Acum am fost la Timisoara pentru a fertilizare in vitro dar mi-au gasit o rana pe uter si trebuie sa ma acuterizeze.
M-as bucura tare mult daca stiti cum se face aceasta cauterizare sa-mi spuneti si mie.
va multumesc !
ssi nu uitati MERGETI INAINTE!!!

Liana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

Maruta eu am facut "histerosalpingografia" si nu a fost chiar asa de rau..
nu este nici usoara dar tinind cont de faptul ca imi doresc cu disperare un copil a fost chiar ceva banal..
este singura analiza prin care se vede daca ai trompele infundate sau nu..
daca medicul tau iti spune ca trebuie facuta nu ezita si fa-o pentru ca poti ramane si foarte repede gravida dupa aceasta analiza..hmmmmm in fine depinde de organismul fiecaruia .....

Liana

Mergi la inceput