Mamica de Mai-Iunie (43)
Raspunsuri - Pagina 12
Eryka spune:
Avem si o pozica ,cand voi mai avea timp voi mai pune.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Eryka
Piatra lunii ai dreptate ,ma simt inca sub soc ca sa zic asa ,prin ceea ce am trecut ,insa sper ca zambetele Ayumitzei mele sa ma ajute sa uit cat mai repede.Lauraa tu cum te simti dupa cezariana? Si tu ai avut contractii pana la operatie? Ai stat la pat ,acum mai simti ceva ?Ti sa vindecat deja?
Eryka & bebelusha Ayumi (nascuta-03.iunie.2004)
Lauraa spune:
Eryka, felicitari pentru Ayumi, e o fetita superba! Bine ai revenit!
Da, si eu am avut contractii,induse, 4 zile. In fiecare zi imi induceau contractiile dupa care o zi intreaga ma chinuiam cu ele si seara ma controlau.Colul..inchis si.. LUNG.Lara statea cocotata pe undeva pe sus. Imi dadeau calmante si somnifere si ma trimiteau in camera. Urmatoarea zi,contractiile dispareau.SI luau povestea de la capat.Inducere,contractii,control,CTG,etc.In a patra zi au spus c anu mai are rost sa ne chinuim (eu si Lara) si au programat cezariana pentru a cincea zi. Si asa a fost. Luni m-au operat si marti m-am ridicat din pat.A durut si mi-a fost rau (am avut tensiunea mica 9/5). Pana la urma am reusit sa ma ridic fara sa aetesc. Miercuri am facut dus si sambata m-am externat.Joi umblam deja pe coridoare fara nici o taina. Dupa 6 zile de laoperatie nu ma mai durea aproape deloc,doar senzatia aia de febra musculara. Cicatricea aproape ca nu se mai vede. In ziua a 10-a m-am simtit ca noua,ca inainte de sarcina. Sper ca te simti bine,as vrea sa citesc povestea ta,nu ne lasa cu ochii in soare. Pentru mine toata nasterea a fost o experienta ff frumoasa si emotionanta,am numai amintiri placute. (in afara de controalele manuale ale colului BUEEERRRCCC)
iuliana c spune:
Buna fetele!
Eryka bine ai venit acasa cu bebelusha Ayumi !!!Refacere rapida.Am vazut poza si este o mica
Getuta nastere usoara!
iuliana & din burtica (37+ sap.)
Irinel spune:
Eryka e o mica bijuterie Ayumi. Sa aiba parte de fericire si sa va aduca bucurii. Lasa ca greul a trecut si acum o ai pe fetita ta pentru o viata. Cum e in rol de mamica? Sa ne povestesti totusi nasterea da sa nu sperii fetele care trebuie sa nasca. Pupici!
Getuta, nastere usoara. S-ar putea sa fie dopul. Eu citisem ca e cu firisoare rosii daca nasterea e extrem de aproape (1-2 zile), daca nu, poate fi fara sange (si mai dureza 2-3 saptamani). Sper sa nu spun prostii. Tine-ne la curent.
Iuliana tu ce mai faci ca la un moment dat credeam ca gata, vine bebe... Laurina ce mai face?
Mihaita ce fel de miros au lohiile? Si ce culoare au? La mine n-au un miros special, cred ca e cam ca la ciclu.
La noi a fost extrem de cald zilele astea sibebe a fost mai agitat. Azi e mai placut, ce bine... Colicile n-au trecut inca :-(
Irinusha voi cum mai stati cu colicile?
Monet cum merge teza aia nesuferita? :-)
Pupicei la toate
Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)
Iulia P. spune:
Eryka, bine ai venit acasa! Refacere rapida! Ayumi este tare dragalasa; sa va traiasca!
Eu tot nu am nascut. Astazi merg din nou la doctor, unde vom discuta probabil despre provocarea nasterii.
tuturor!
Iulia P. si bebe Thomas (40 saptamani)
Irinel spune:
Gabitza, iti tii minunea in brate deja?
Iulia sa nu iti fie teama, o sa mearga rapid daca iti provoca nasterea, la mine dilatatia a mers foarte repede din momentul cand mi-au pus oxitocina. Iti tin pumnii. Sa ne spui ce a zis doctorul.
Pupici
Anculina spune:
Am mai pus si eu niste intrebari dar vad ca nu mi-a raspuns nimeni.Avem si noutati!Ieri amfost la prima noastra plimbarica si am dormit la greu! A doua noutate nue prea placuta.Am sunat-o pe dr. sa ii povestesc de ce patesc eu cu alaptatulsi cu adormitul si apoi cu trezitusi urlatul de foame. Mi-a zis sa fac asa: sa iidau sa suga,apoi sa ii dau ceiuc imediat dupa supt cat vrea easi sa masor cat a baut dupa fiecare supt( pana maine la pranz). Daca bea ceai 30-40 ml dupa supt inseamna ca e flamanda si de maine ii suplimentam cu lapte praf. Si ce ziceti? Cat credeti ca mi-a baut fata mea ceiuc dupa primul supt? 70 ml! Pareri? In rest ne chinuimcu colicii, la buricut punem niste Baneocin praf ca ne curgea ceva,noaptea asta a fostaproape alba si apoi ziua,recompensa,primul somn mai lung a fost la ora 14 si Doamne Ajuta inca mai tine... Ma tot framant cu suplimentul asta...Mai e cineva in situatia asta? Poate primesc si eu data asta vreun raspuns! Felicitari
Lauraa spune:
Anculina, ca sa creasca "productia" de lapte, copilul trebuie pus la san cat mai des.La o ora,o ora-jumate. <si eu ma lupt cu problema asta dar nu cedez la supliment decat cand nu se mai poate. Si eu i-am dat la inceput supliment, 70 ml pana o prietena de pe Net mi-a spus de faza cu asezatul des la san.Mi-.a spus ca introducerea suplimentului e primul pas spre intarcare. Si asa am facut. Am pus-o mereu la san,acum e mai bine cu productia desi ne luptam inca... Chiar aseara i-am dat 30 ml ca nu se saturase... Tre sa plec.
danaA spune:
Eryka, bine ai venit acasa!!! Lasa ca trece si durerea de la operatie, mai ales cand ai asa o frumusete langa tine!!!!La mine abia acum au trecut durerile. Curaj!! Cu lapticul cum stai? Mama ta mai este la tine?
Madutza, multumesc frumos de raspunsuri.
Irinel, ce mai face Danutz?/
Inca nu m-am lamurit cu ochisorii. hai fetelor, nu stiti cum e cu 'scurgerile' de la ochisorii bebeilor?
Dana, mamica de 2 baieti--Andrei si Stefan
Irinel spune:
Fetele, nu va necajiti si voi daca nu primiti repede raspuns, stiti si voiu cum e cu timpul avum. Eu azi fusei ceva mai norocoasa ca dormii 2 ore cu bebe plus vreo 5 azi-noapte...eeeee, merit felicitari. De-asta apuc sa ma mai uit pe aici, alteori...
Anculina, daca bebita e flamanda, trebuie dat supliment, da e bine sa nu ii dai prea mult si sa o pui des la san, cum zice Laura, altfel n-o sa iti vina laptic suficient niciodata. Si se recomanda sa se dea cu seringa sau lingurita nu cu biberonul ca sa nu confunde bebe cu tzatzica. Eu insa i-am dat cu biberonul in final, ca lua o vesnicie hranirea si nu apucam deloc sa dorm. De cateva zile aproape nu-i mai dau formula cel mult o masa sau doua pe zi, si sper sa elimin si asta.
Dana mersic de intrebare, bebe e bine, mancacios si flamand mereu... Secretie la ochisori a avut si al meu in primele zile si uneori si acum, da nu prea multa. La tine cum e? Daca nu e prea abundenta n-as crede sa fie probleme, stergel usor cu apica, dar daca ti se pare ca arata ciudat, suna doctorul.
Eu am infectie, culmea nu la taieturi ci in interior. Am dureri si un pic de febra si m-am dus la medic marti. Mi-a dat doua tippuri de antibiotice sa iau si ma duc sambata din nou la el.
Va pupic acum
Pupicei