Mamica de Mai-Iunie (43)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

buna dragii mei
am intrat si eu putin ca am luat o pauza din plans-leganat-alintat stiti reteta deja nu va mai povestesc
am citit ce-ati mai scris si vreau sa zic si eu ca azi am baut de dimineata si la pranz ceai de musetel si parca a fost mai linistit bb-linul sau poate asa a vrut el azi sa fie mai cumintel dupa ziua de ieri... cine stie..
in schimb am o alta belea: ma doare un umar de imi vine sa urlu nu stiu ce sa-i fac abia imi misc mana

Irinusha: pe noi pe toti ne-au tinut parinti la soare si ne facea bine, da' stratul de ozon nu mai e ce-a fost si poluarea nu mai zic asa ca imbraca bb-lul cand il scoti la soare (mai bine sa-l protejezi prea mult decat sa-ti para rau dupa aia)
Va pup

Maria si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaA spune:

Nici noi nu am mai scris de cateva zile ca eu sunt cam obosita. Al meu Stefanel are program de noapte--ziua. Adica ziua se trezeste la 4 ore, iar noaptea la 2 sau chiar una.

Maria, inceraca sa iei ceva calmante pt durerea de umar. Stiu ca e groaznic ca si pe mine ma doare spatele.

Ioana, sper sa vina bebe cat mai repede.

Irinusha, al meu are un obicei cu facutul cacutei. Dupa ce mananca bine merci, doarme 5 minute si dupa aceea incepe sa se screme si pana nu face caca nu mai adoarme.

Acuma am si eu 3 intrebari. Poate ma ajutati si pe mine.

-- bebeii vostri au ceva scurgeri (nu stiu cum sa-i zic) la ochisori?In special dupa ce doarme mult? Stefan are si mi-au dat ceva solutie salina. Cat ar trebui sa-i pun aceasta solutie?

-- Stefan viseaza cu ochii deschisi. nu radeti.in timp ce doarme deschide ochii si iarasi ii inchide. Asta pt cateva secunde bineinteles. Si la voi e la fel?

--Fetele cu cezariaza, dupa cat timp putem conduce?

V-am innebunit cu intrebarile.

Dana, mamica de 2 baieti--Andrei si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Dana iti raspund repede la ultimele 2 intrebari: si a mea viseaza cu ochii deschisi, e ceva normal.

Eu m-am simtit bine cu cezariana cam dupa 2 saptamani. Cred ca poti conduce imediat ce te simti tu bine si nu te mai doare.

Madutza si Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaiuta spune:

Buna,

Va mai scriu si eu de Horia, ca am un pic de timp (doarme!!!). Saptamana trecuta l-a prins d-na doctor ca a luat f. putin in greutate (150g in o saptamana jumatate) si m-a pus sa mananc (eu mancam doar de 2 ori pe zi si f. putin, ca nu-mi era foame deloc. A propos, eu am pierdut toate kg pe care le luasem in sarcina). In concluzie am mai introdus si eu la mine o masa si am inceput sa-l las sa manance pana nu mai poate. Saptamana asta a luat f. bine. Dupa 2 zile luase 60g iar in ultimele 2 zile a luat 100g (m-am speriat ca e prea mult si am sunat-o pe doctorita, dar ea a zis ca e bine, ca recupereaza). Problema e ca e foarte lenes la supt si mesele dureaza f. f. mult. Spre final adoarme ... il tin la ragait ... il pun in patut si in 10 minute se scoala ca vrea iar. M-a disperat!!! Am zis ca-l las sa se puna un pic pe picioare (in sfarsit, a facut si el obrajori mai bucalati) si dupa il trec la program, ca nu se mai poate.
Colici cica n-ar trebui sa aiba inca, pana nu mananca si el ca lumea. Stiu eu? Ceai nu i-am dat inca deloc. Doar san si de doua zile o masa de lapte praf ca sa mai prinda un pic de forte.

Ieri am iesit prima zi afara. Am stat 15 minute si i-a placut f. tare. Sau cel putin asa cred, avand in vedere ca a dormit tot timpul. Acum astept sa se scoale sa-i dau sa manance si iesim iarasi. Abia astept. Bine ca e iar soare afara.

Despre lohii acum: la mine s-au redus mult dar tot mai curg. Insa au un pic miros. La voi cum e? Ca nu stiu daca sa il sun pe doctor sau sa astept pana sambata cand ma duc la control.

Vas pup si ma duc si eu la baie pana nu se trezeste bebe.
Felicitari noilor mamici, imi pare sincer rau ca le-am pierdut sirul, dar bebe nu ma slabeste deloc. Nastere usoara pentru cine e deja la maternitate si asteptare usoara pentru burtici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

Am mai reusit si eu sa intru! Bubulina mea face azi 2 saptamani si daca n-ar fi colicii astia nenorociti,ne-am intelege de minune! Mie mi-au trecut problemele cu nodulii si cu ranile la sfarcuri,mi-au trecut si crizele ca poate nu am destul lapte, tontorica mea doarme bine, mananca bine( ne ia cam o ora si mai mult sedinta de alaptat cu adormitul de rigoare si cu mofturicii cand ii scot tatica din gurita)dar se trezeste cateodata in niste crize de colici, plange, se chirceste, se inroseste de m-apuca toate alea...Am citit ca trebuie sa-ti pastrezi calmul si sa le vorbesti calm, sa-i alinti in timpul crizelor( bine, pe langa ceiucurile si Sab-ul de rigoare).Dar cand trec crizele iarasi e bine.Ne-am obisnuit una cu alta, i-am invatat programul, daca am grija sa-i fac baita cat mai tarziu, spre 11 seara, doarme dela 12 pana la 4 si apoi de la 5 pana la 8.Si in timpul zilei doarme bine, daca sare peste vreun somn, aproape s-l dubleaza pe urmatorul! Stiti care e partea cea mai ironica? Mi-o trage cateodata original! O adorm si cred ca am timp si de mine sa mananc, sa fac un dus, etc si se trezeste, iar altadata o adorm si stau in alarma sa o pazesc, o controlez din 5 in 5 minute si nu plec sa vad de mine si cand ma uit la ceas, realizez ca doarme fata mea de 3 ore si eu am pazit-o ca proasta si n-am facut dus, etc. In rest, binisor... Astazi dupa cetrezeste si-i dau sapape vreau sa iesim afara la prima plimbarica. Sambata a venit si preotul ne-a citit de 8 zile, acum putem si eu si ea sa iesim afara si sa ii spunem si noi si toata lumea pe nume!Sper sa o imbrac corespunzator! Cred ca o sa ies eu un minut afara intai sa vad exact cum e si apoi o imbrac.La sfarsitul saptamanii trebuie sa ma duc la control la doctorul meu. Ma duc la Unirea. Acolo e cu programare la ora exacta, stiti. Cum sa fac cu fata? Ca trebuie sa sun sa imi fac programare inainte cel putin cu o zi, de unde stiu eu ca la ora cutare a doua zi fata mea o sa fie linistita sa o pot lasa acasa, sau cum sa fac? Voi cum faceti sau cum ati facut? Cine da la copil vestitul ceai de anason si chimen? De unde se ia? E natural sau la pliculete? Cum se prepara( cantitatile)? Daca e natural, cum faceti cu frunzulitele? Chiar se opresc toate in strecuratoare? Hai ca mai vorbim, mi se trezeste printesa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Fetele, ma bag si eu ca musca...ca am vazut ca aveti probleme cu colicile...
La majoritatea bebeilor de martie-aprilie colicile au trecut cu Debridat. 1mg/kgcorp/zi (adica 4 ml pe zi daca bebe are 4 kg, etc,). Efectul apare dupe vreo 3-4 zile de administrare (nu va asteptati ca din prima sa treaca), dar dupa aceste 3-4 zile nu mai aveti nici o problema. Si nici daca intrerupeti nu aveti cum sa vedeti efectul. Incercati asa cum v-am zis!
Mult succes in lupta cu coliceii! Sa va traiasca puiutii si celor ce n-au nascut inca, curaj!

Adina+ bebe Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irrinuca spune:

Dragi mamici de mai & iunie,

Eu nu astept sa nasc decat luna viitoare, dar am intrat si v-am citit povestile. Traiesc alaturi de voi toate momentele astea minunate.

Sa va traiasca bebeii, sa creasca mari si voinici/voinicutze, iar celor care asteapta sa nasca: va tzin pumnii.

Pupici

32+ saptamani (desi DPN ar putea fi in iunie, bebe e inghesuit in jumatate de uter si nu stim daca mai are loc sa mai creasca si sa tzopaie)

Irinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Dragele mele ce dor mi-a fost de voi

Ieri am ajuns si noi acasica ,am stat internate 7 zile ,ma gandeam la voi zilnic,Doamne fetelor as vrea sa va povestesc prin ce am trecut insa mi-e frica sa nu le sperii pe cele care urmeaza sa nasca .Pot sa va spun ca in timpul contractiilor eram cu gandul la voi si faptul ca stiam ca va ve-ti bucura ptr. mine imi dadea puteri .Ma gandeam sa treaca mai repede si sa pot sa vin si eu cu vestea cea mare.
Credeti-ma ca si acum cand imi aduc aminte prin ce am trecut imi vin lacrimile in oki .
Oare sa va povestesc?
In rest ce sa va spun?Ayumi este un ingeras ,bineanteles ca mi se pare cel mai frumos copil ca doar este a mea ,probabil ca si voi la andul vostru va vede-ti puiutii la fel.
Am si eu multe sa va intreb ....ufff tot cu papica asta.se pare ca si mie imi da bataie de cap.

Eryka & bebelusha Ayumi (nascuta-03.iunie.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Getuta spune:

Buna mamicutelor

Am mai intrat sa vedem ce faceti. Eu mai am 6 zile pana nasc. Merg maine la nenea dr sa vedem ce spune. In principiu, dupa mine totul este ok. Bebelul se agita in continuare, deci mai are loc, nu! La voi a miscat pana la nastere sau a avut o perioada de liniste asa cum scrie prin carti. Apropo, in ultimul timp am niste scurgeri gelatinoase care ar semna dupa descriere cu dopul magic. Problema este ca nu are striuri de sange. Voi ati avut asa ceva?
V-am pupat fetele cu tot cu bebei.
Geta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Eryka deaga, bine ai revenit acasa cu minunea ta mica! Cat despre prin ce ai trecut, te cred, ca si eu la fel simt ca si tine, daca ma crezi, cand eram in spital, intr-o noapte cand ma plimbam cu Ingrid pe culoare,ca n-avea somn, m-am intalnit cu moasa de la nastere- numai vazand-o de la distanta si am inceput sa plang,sau in fine,mi.-au dat lacrimile, amintindu-.mi toata povestea. Da' iti spun eu ca se mai estompeaza in timp, desi si eu credeam ca n-am sa uit in veci.
revin

Mergi la inceput