la intoarcerea in romania, ce anume v-a socat?(2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Nu spun ca era parfum Coco Chanel inainte de 89...departe de mine gindul asta. Dar geniile care au venit dupa 89 au avut exact gindirea multora dintre voi...industria este proasta si trebuie distrusa. Si au reusit sa distruga tot in loc sa incerce sa o puna pe picioare cu un management corespunzator. Ca parca Ro urma sa se dezvolte cu dansuri erotice in japan, cules de capsune in spania or asistente medicale exportate mai stiu eu unde.
Si vroia cineva alte exemple de combinate ....vezi cazul Aluminiu Slatina, COS Tirgoviste, Ductil Buzau...care merg pe profit fara nici 1 leu investitie. Doar ca au venit la conducere unii care stiu ce trebuie facut. Si au fost date ieftin iar cistigul merge in alte buzunare. Mai logic este sa spui ca sintem incompetenti dar nu ca tot ce a facut ceausescu este o porcarie. Sint curios citi din ro stau in apt facute cap coada dupa 89?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pork spune:

...nu am spus ca tot ce s-a facut inainte de 89 este porcarie, sau ca sau ca nu era de trait in Romania. Exista o diferenta insa...ceea ce s-a facut cat s-a facut a fost facut de oameni...nu de Ceausescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by voljena

quote:
Originally posted by pork
restul erau trimisi sa moara acasa.
...

... si acum unde sunt trimisi?

Sa moara pe strada, in cazul in care nu mai au casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Conchita, bravo, cine are minte sa inteleaga ca a scris ea.

Eu prin tara civilizata inteleg o tara care isi respecta cetateanul de rand, tara care da posibilitatea si ultimului binevoitor sa puna osul la treaba - sa traiasca la limita, dar nu, in Romania nu e asa, daca exista 0,01 din populatie care se descurca foarte bine, asta nu inseamna ca Romania este tara civilizata, nici pe departe.

Romania este o tara haotica, care traieste din banii adusi din strainatate de muncitori, asta e realitatea.

Exista scoli cu taxe, Otilia, si btw, sigur nu mai exista scoala unde sa nu fie ceruti bani de la elevi, iti spun 100 % asta, am lucrat in invatamant. Banii ceruti la scoala sunt ilegali, dar totusi se cer si culmea ! se dau sume mari. Pentru zugravit, pentru covoare, pentru fondul scolii, cel al clasei, concursuri, etc. Toate aceste taxe sunt ilegale, pentru zugravit si reparatii si restul se aloca teoretic fonduri de la ministerul invatamantului, consilile judetene, etc. Sotul meu lucreaza la o scoala de arta unde se plateste, oamenii vor sa aiba copiii educati, dar fac asta cu mari sacrificii. Stiu ca peste tot in lume este asa, dar ce am vrut eu sa subliniez atunci este ca 90 la suta din banii romanilor sunt adusi de afara. Asta e realitatea, fie ca vreti sa credeti sau nu.

Mergi la inceput

Am mai auzit ca unii comenteaza ca erau 20/loc la facultati inainte de 89....poate este mai bine acum cind sistemul de invatamint se dezvolta haotic...cu zeci de univ private unde cu 100 euro lunar faci scoala cu profesori gen Mischie sau Vacaroiu. Stie cineva citi copii de la tara isi pot permite sa continue cu o univ. Stiu ca nici in US nu vezi negri din Bronx la MIT....dar in Suedia, germania ...blabla...Ro inainte de 89... oricine avea acces in urma unui examen. Nu era sistemul perfect de admitere...dar era mai bun decit ce este acum. Bursa aia mica ajungea pt multi sa traiasca la "oras". Erau gramezi de anomalii inainte de 89....dar cu putina logica alea trebuiau eliminate si continuat intr-un fel sa se evite jegul care este acum.
Asa cum am mai zis unii vad doar playboyul de la chiosc sau hirtia de 1000 yen bagata in chiloti dupa un dans erotic. Si pt ei inseamna ca este mai bine dupa 89.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

quote:
Originally posted by Guestus

Asa cum am mai zis unii vad doar playboyul de la chiosc sau hirtia de 1000 yen bagata in chiloti dupa un dans erotic. Si pt ei inseamna ca este mai bine dupa 89.

Ouch, musti! Vezi numai ca musti doar gratiile custii din care latri. Iar latraturile pe care le scoti le datorezi tocmai libertatilor castigate si de mata in '89.
Ai cartonas galben, Guestus!
Julie

Mergi la inceput

In afara de "musti, latri ...pleaca in Korea"...stie prealuminatul Moderator Julie sa zica altceva? Nu iti convine ce scriu sau ai alte idei combati civilizat....dar nu cu ieftinituri de la shopul de 100 yen orice obiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:

Nu spun ca era parfum Coco Chanel inainte de 89...departe de mine gindul asta. Dar geniile care au venit dupa 89 au avut exact gindirea multora dintre voi...industria este proasta si trebuie distrusa. Si au reusit sa distruga tot in loc sa incerce sa o puna pe picioare cu un management corespunzator.

mi-e teama ca n-ai inteles explicatia mea: tu faci diferente in favoarea perioadei dinainte de '89, eu spun ca Romania a fost furata si inainte si dupa. vrei sa-ti povestesc care a fost planul cu intreprinderile astea de le vezi tu mai rentabile acum, dar cu patroni straini? de ce au fost alesi indienii la licitatia pentru Combinatul siderurgic Galati si ce cauta Stanculescu in afacerea aia? ce cauta tot esalonul doi+securitatea in patronajul ramurilor importante?
nivelul industriei e una, nivelul de trai al populatiei e alta, eu asa zic. si nu cred ca e mai importanta lozinca "tarii cat mai mult carbune" decat aia "nici o masa fara peste". ce vedem acum in Romania e modelul oligarhic sud-american, in care se dezvolta o clasa politica si economica extrem de bogata fatza cu restul populatiei extrem de sarace (pastrand proportiile), in sensul ca diferentele intre varful si baza piramidei sunt enorme. avantajul Romaniei fata de columbieni de exemplu este smechereala, aham, smechereala, adica nici macar un Nastase nu poa sa-l faca pe un nea Gheorghe: fura Nastase, fura si nea Gheorghe, isi face Nastase patru case, lasa ca si nea Gheorghe stie sa culeaga portocale prin grecia si isi construieste si el o casuta. cred ca speranta mea in viitorul tarii se bazeaza si pe defectele nationale, pai nu creca e romanu chiar asa prost sa se lase calcat in picioare la nesfarsit. ori isi ia lumea in cap peste granita, ori face revolutie, ori se adapteaza spiritului locului, dar tot supravietuieste.

concluzia mea, Guestus, este ca atunci cand compari perioada de dinainte de '89 cu aia de dupa, compari un mar putred pe partea stanga cu un mar putred pe partea dreapta. care e mai bun? eu zic la fel ca Julie, cel care are gustul libertatii sociale.

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Oh, Guestus, iti rezervi dreptul exclusiv de a vorbi in metafore si a scrie pamflete? Ah, sau probabil primitivismul in gandire, termopanul si mia de yeni in chiloti erau chestii spuse in obraz, pe o romaneasca verde, sa usture, nu figuri de stil carora le trebuia pereche...

Vorbim limbi diferite - na, unii cu meandrele concretului si suspinul adanc, din rarunchi, dupa Epoca de Aur, altii cu umbrelutze de 100 de yeni. Ham, ham!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

quote:

stie prealuminatul Moderator Julie sa zica altceva? Nu iti convine ce scriu sau ai alte idei combati civilizat....dar nu cu ieftinituri de la shopul de 100 yen orice obiect.

chestia cu combatutu' civilizat e pentru tine de fapt. uita-te la ce ai scris si ai sa vezi de ce.

Mergi la inceput