Mamici de Sept.-Oct. 2004 (14)
Raspunsuri - Pagina 4
Corina G spune:
Roandre, vai ce dulce!!!! Sa se miste bluzita, auzi!!
Vai, fetelor, ce singe rau imi faceti... am numai ginduri negre. Daca ceva nu e ok cu bebe al meu!!???? DE CE NU MISCA CHIAR DELOC????
- DPN Sep. 28
marimar spune:
Corina G stai linistita, nici eu nu-l simt pe al meu bebe, moasa mi-a zis ca daca placenta e in fata atenueaza miscarile bebeului, asa ca , asta trebuie sa fie.
Cind o sa mergi la ecograf o sa vezi ca bebe e acolo, se misca, e OK doar ca inca nu-l simti, mai e vreme destula. Moasa ma intreba daca nu am auzit de femei care nu isi simt copilul deloc si nici nu stiu ca sint gravide, ci pur si simplu intra deodata in travaliu si ..surpriza: nasc.....sint cazuri rare dar exista !
Si eu am fost la eco, (ultimult din pacate) dar in fiecare luna merg la moasa sa asculte bataile inimii, asa ca ma linistesc.
Mel G: da Doamne sa fie fetita, asa cum doresti!
19 sapt si
Corina G spune:
Marimar, esti o draguta, dar acum ma sperii si mai tare.Placenta mea este exact invers de cum spui tu, este spre spate (spre coloana vertebrala). Mi-a spus dr. la ultima eco (morfologica).
Of... o sa mor de griji pina luni!!
- DPN Sep. 28
marimar spune:
Corinanu te speria, nu ai de ce ! Cind ai facut eco ai vazut ca bebe e acolo si se misca. Daca esti insa nelinistita suna-l pe doctor si fa-ti un "appointment" sa-ti asculte inimioara, nu sa-ti faca eco. Ce as vrea sa am si eu un aparat din asta acasa sa ascult zilnic inimioara lui bebe.....
Stai linistita, uneori bebe se simte mai tirziu, uite, nici eu nu l-am simtit si stau foarte atenta si concentrata doar doar simt ceva....
19 sapt si
Corina G spune:
Esti o dulce, Marimar. Am sunat deja la dr. (ieri), si mi-a spus ce stim cu toatele de fapt, ca e ok sa nu miste chiar si pina in sapt. a 22-a. Sa am rabdare! Dar eu innebunesc!! Realizez ca sint caraghioasa si ca e f. probabil sa fie totul perfect normal, dar asa sint eu, tare panicoasa. Of...
Merg luni la eco din nou, oricum, asa ca ar trebui sa stau cuminte pina luni, nu? Miercuri plecam in vacanta (in Ro) si dr. a spus ca vrea sa ma mai vada si sa imi faca un eco (daca vreau eu) inainte de plecare. Dr. mea e tare draguta, imi face eco de cite ori vreau, ma intelege f. tare ca sint tot timpul stressata (fara motive reale, bineinteles) si intelege ca doar eco ma linisteste. Mare lucru sa ai o dr. asa intelegatoare si rabdatoare, fetelor!!! Sa-i dea Dumnezeu sanatate, ca e tare draguta.
Marimar, nu stiu cum e in New Zealand, dar aici se pot cumpara, sau chiar inchiria lunar, aparate Doppler (cu care poti asculta inima lui bebe acasa, cit vrei tu). E vreo $30 pe luna parca. Uita-te pe web, s-ar putea sa fie si la voi.
Merci inca o data pt. incurajari si vorbele bune...
Nu stiu ce m-as face fara voi, fetelor!!
- DPN Sep. 28
cristia spune:
Neata burtici!
@Corina bebele tau misca inc din saptamana 10 (asa misca toti) numai ca nu-l simti tu! Cauza mai poate fi un cordon ombilical ceva mai scurt, care nu-l deranjeaza deloc pe bebe, dar nu-l lasa sa izbeasca cu putere in peretele uterin.Am o prietena (are baietel de 1 an, suberb!) care a simtit bebele pe la 24 de saptamani! Si chiar si mai tarziu nu era sigura ca-l simtea sau nu asa de delicat misca!
Deci lasa grijile deoparte si bucura-te de sarcina. Esi printre norocoasele care au un medic minunat alaturi!
@Pufymic: cum ai pus tu pozele pe Yahoo? Nu prea am timp de investigatii si in incercarile mele precedente stiu ca pozele se vedeau tare puchinoasa. Ale tale se vad super si as vrea sa stiu cum.Multumesc! PS si eu tot 60kg am implinit! Folositoare info despre calciu. Multam!
@Roandre ma bucur tare ca ai vazut puterea bebelushului O sa ma uit si eu mai atent la burtica mea, ca poate, poate...
Fete ce bine ca suntem impreuna (virtual!). Imi face tare bine!
Va pup pe toate,
Cristiana si bebe din burtica 19 saptamani si 5 zile
roxana_oana spune:
neata fetelor
merci mult pt raspunsuri
draga mel, eu am vazut o eco la o gravidutza in luna a 6-a si era baietel fara dubiu, adica i se vedea clar intre picioruse ceva mic de tot, ca un betisor de chibrit, dar era clar ceva acolo
asa ca, daca e baietel se vede clar
spune-mi te rog daca ecografia asta e intravaginala si daca trebuie sa te duci cu caseta ta , sau cum? i eu tot la dr herghelegiu am vrut sa ma duc dr mai am un pic de asteptat si am deja niste emotii !!!! am inteles ca di dr meclea e f bun; tite cum ti s-a parut dr herghelegiu, expeditiv sau iti arata dupa pofta inimii ce-i pe acolo :)
merci
va pup, de-acum am trecut si de 21 saptamini
pufymic spune:
'Neata burticute!
Corina, nu te mai stresa atat ca nu-l simti pe bb......are dreptate Cristia, poate avea un cordon mai scurt(mai ales ca ziceai ca placenta ta e situata posterior), si poate nu ajunge chiar asa bine sa te loveasca in peretele uterin....sau poate l-ai simtit si nu ti-ai dat seama ca e el....la inceput misca asa finut, parca ai avea gaze in burtica....oricum ar fi, nu te ingrijora, si mai ales ca la voi se pot inchiria aparatele doppler cu care poti sa-i asculti inimioara la bb, de ce nu-ti inchiriezi unul, pana te duci la eco?
Mihaela, ce fain ca se vede deja cum misca bb tau....macar sa-l vada tati daca nu poate sa-l simta....si al meu e bandit mare, cand pune Ovi mana se opreste brusc din miscare...
Mel, tu cand te duci iar la eco sa vezi sigur ce e bb? Iti tin pumnii sa fie fetita, asa cum iti doresti....
Cristia, nu stiu ce sa-ti zic despre cum am pus pozele pe Yahoo....nu stii deloc cum sa faci? Da-mi un PM si-ti explic daca vrei.....Ma gandesc ca se vad fain fiindca sunt facute cu aparat foto digital....
Roxana_Oana, tu cand mergi la eco?
Mada, Cali, Vrabiuta, restul fetelor........pe unde sunteti?Cum va simtiti azi?
Eu am avut vreo 2 ture de contractii de dimineata(din alea dureroase....), dar acum ma simt bine.....bb e tare lenes dimineata(asa ca taica-sau), in schimb seara nu ma lasa sa ma culc, fiindca exact atunci il apuca zbenguiala....Doamne, ce mult il iubesc pe sufletelul din burtica...si nici nu stiu ce e...fetita?baietel?
Pupic, Ioana si bb mic(19 sapt. si 2 zile)
http://photos.yahoo.com/pufymic
roandre spune:
Corina, nu te stresa ca nu-l simti pe bebe. Stiu ca iti doresti foarte mult sa-l simti, dar incearca sa nu te stresezi. Bebe e bine acolo unde e si ...are si program de joaca...dar nu o deranjeaza pe mami a lui!
Eu de abia astept sa ajung acasa, sa ma intind iar in canapea si sa stau la panda sa vad daca mai sare bluzita !
Azi-noapte am visat ca am fost la eco si imi spunea doctorul ca aveam baietel....si dupa putin timp, se uita mai atent si imi spune ca ii pare rau dar e fetita... Se pare ca m-a marcat povestea lu' Mel!...sau poate chiar am fetita!!!!
Acum stau picior peste picior si bebe se agita asa tare...nu-i place deloc. Cred ca nu mai are destul loc de zbenguiala!
Mihaela, 23 ani si puiul mic de 19 saptamani si 6 zile
Dr Branescu, Polizu
pufymic spune:
Ce fain de voi ca aveti de unde sa va luati hainute frumoase si ieftine pentru gravidute.....In Cluj nu se gasesc numai niste uratenii de haine ca niste saci, si scumpe foc!
Mihaela, si eu de-abia astept sa vad cum se misca bb ....:) Al tau e mai rapid...:)
Adela, arsurile la stomac sunt o alta chestie normala in sarcina...de fapt stii si tu asta...lasa ca trec si ele....eu le am din cauza progesteronului....beax!
Pupic, Ioana si bb mic(19 sapt. si 2 zile)
http://photos.yahoo.com/pufymic