Cum vopsim si incondeiem ouale? Sfaturi.
Raspunsuri - Pagina 4
Vivi spune:
Cred ca pt ceara se poate folosi bine ceara din lumanaricile acelea in cutiuta de aluminiu (in Ro sunt la 3000-4000 lei). Nici nu mai este nevoie de alta cutie de conserve pt a topi ceara. Ceara este alba si frumoasa. Eu asa voi incerca anul acesta si va multumesc ca m-ati inspirat.
Cu ceara am rezolvat, sper sa-mi iasa si culoarea :-)
Va doresc sa obtineti cele mai frumoase oua si Sarbatori fericite!
Vivi
odaiana spune:
Andrada,intr-adevar se pot folosi si creioane cerate(cerapastel sau ceracolor), le poti gasi la orice librarie , singura problema e ca nu poti trage linii prea subtiri cu ele, dar efectul e f.frumos si ouale vor iesi bine si asa.Ca sa nu mai dai banii pe creioane speciale poti desena direct cu lumanarea pe ou dar iti spun ca desenul e mult mai fin cu condeiul.De asemenea se mai pot folosi in acelasi mod si creioane dermatograf grase ca sa alunece apa pe ele.(Ada sunt ieftine si destul de bune)
Ideea lui VIVI e f. simpla si buna.(cea cu lumanarelele care au cutiuta de aluminiu)
Bafta multa fetelor la incondeiat!!!Sarbatori fericite!
Daiana
simonaM spune:
quote:marianar...sunt foarte frumoase ouale.mona78
Originally posted by Marianar
Asa ies sigur , marmorate si/sau cu diverse frunze:Succes!Mariana & Vladutz
furni spune:
Ce vopsea de oua vi se pare cea mai buna? Din experienta voastra, ce producator? Nu stiu de care sa-mi iau.
petra spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Mona cineva spunea la subiectul cu birfa americana ca exista niste creioane speciale de ceara si se gasesc in magazinele de art & craft.
O sa ma uit si eu,
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Si eu cautat creioanele alea speciale pe la magazine dar nu am gasit. In schimb am gasit seturi de colorat oua care au si un "Wax crayon"
Vopselele sunt ca niste pastile ce se dizolvain apa calduta si otet.
O sa vad ce o sa iasa cu acel creion minune. Totusi o sa topesc si ceara de la lumanare si o sa incerc sa desenez cu ea.
petra spune:
Fetelor, vorba Antoioanei, cu ouale aste incondeiata si cu fel de fel de chestii acum de pAste m-i s-a facut un dooooor de Ro., de mama mea, de ziua de Vinerea Mare cand de obicei incondeiam ouale cu mama si sora mea. Eu eram capel maestru la desene si la culori,mama cu sora la pus frunze si la legat ciorapii! Si ne grabeam sa mergem si la biserica si aveam niste maini colorate, de-mi venea sa le tin in buzunar. Of, of ce dor m-a apucat!
melinav spune:
Pentru cele din bucuresti, daca sunteti in cautare de ceara de albine, am vazut ca se vand astfel de luminari din ceara naturala la Biserica Rusa (la Universitatea, la "coada calului"), parca 12000 bucata.
Puteti sa-mi spuneti si mie ce marca de vopsea de oua ati luat? Intr-adevar, cu unele vopseluri, te patezi pe maini dupa oua, si culoarea intra pana la galbenus.
Melina
Candy spune:
Fetelor, cred ca la incondeiat se pot folosi foarte bine scobitorile acelea cu varful ascutit, ce rost are sa va chinuiti cu ascutitul betigaselor?
Eu am pus anul trecut ouale intr-un cuib de iarba artificiala, pe care am facut-o dintr-o punga verde, pe care am taiat-o fasii subtiri. Arata foarte bine (mai ales daca taiati o punga de culoare verde intens) si are marele avantaj ca este refolosibila in anii urmatori. Dupa ce taiati fisiile trebuie sa le rasfirati cu mana.
Acum doi ani am facut iarba din hartie verde vopsita, dar e mult mai simplu asa.
adita spune:
Mie niciodata nu-mi ies ouale asa cum mi-as dori. Cu vopselele din comert imi ies de obicei sterse, patate, se mai pateaza si cand le pun la scurs, cum spunea cineva mai sus. Asa ca m-ar interesa si pe mine o marca serioasa de vopsea de oua.
As incerca si cu plante, dar sunt cam grea de cap si nu sunt sigura c-am inteles exact ce am de facut. Cum adica foi de ceapa? Adica coaja aia uscata de pe ceapa? Si sfecla sau urzcile, trebuiesc fierte si pe urma bagi ouale in apa care ramane?
http://community.webshots.com/user/adrianacalin
http://www.babiesonline.com/babies/e/ena/
http://www.babiesonline.com/babies/a/antim