Cum vopsim si incondeiem ouale? Sfaturi.

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

quote:
Originally posted by adita

Mie niciodata nu-mi ies ouale asa cum mi-as dori. Cu vopselele din comert imi ies de obicei sterse, patate, se mai pateaza si cand le pun la scurs, cum spunea cineva mai sus. Asa ca m-ar interesa si pe mine o marca serioasa de vopsea de oua.

Mie mi-au iesit intotdeauna, chiar si cu vopsea obisnuita. Ai grija sa speli ouale cu detergent, ca sa nu aiba suprafata acoperita cu grasime. Vopseaua nu prinde peste grasime. Prepara solutia asa cum scrie pe pachetel, nu o face prea diluata. Si tine ouale in vopsea pana cand iti iese culoarea cat de intensa vrei. Unele persoane chiar fierb ouale direct in vopsea. Dupa ce se usuca bine pe toate partile, ungi ouale colorate cu un servetel muiat in putin ulei sau cu o felie de slaninuta, ca sa le dai luciu. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Am auzit pe cineva care punea ouale da se usuce intr-o sita pentru cernut faina. Nu am incercat aceasta metoda, dar pare a fii buna!

Pentru a iesi ouale frumoase, asa cum spunea Milia, trebuie bine spalate inainte de a le pune la fiert cu apa si detergent de bucutarie, clatite bine si apoi fierte. In apa in care se fierb, ouale eu adaug, o lingura de sare si otet. Acetea ajuta si la decojirea mai usoara si intaresc coaja oului, ii inchid porii, astfel vopseaua nu mai ajunge la ou.
La fel pun si in vopsea otet si un pic de sare(nu multa, atat cat sa-i dea gust!!![:D- !!])

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Fetelor ce idei bune aveti! Multumesc de raspunsurile la intrebarea mea!Pana la urma am cumparat tot de la polonezi, o vopsea nemtzeasca! Hehe...ce mai interculturalism...
Milia, voi face solutia mai concentrata..deci sa le spal cu detergent...hmmm....dupa care le fierb bine si dupa aia hushtiuluc in vopsea...Voi le puneti pe toate odata? Sau pe rand si aveti grija ca solutia sa fie caldutza? Si mi-a placut ideea cu iarba! Sau alte frunze...
Mai am o intrebare: cum decorati voi masa? Sa punem ceva deosebit pe masa...ceva care sa arate bine, dar care sa aduca aminte de semnificatia Sarbatorii, ca doar nu se reduce totul la halit !Un mic ceva...dar CE?
Astept idei gospodine dragi!
Va pup.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Anto,
Eu anul trecut am semanat un pic de grau intr-un bol, care a crescut, si in el am asezat ouale colorate, pe masa. A avut un efect deosebit, si parca verdele ala crud al firului de grau avea puteti magice, de a ne simti bine si a ne bucura de prospetimea primaverii.

Masa am decorat-o, relativ simplu, am folosit o fata de masa alba, am un set de farfurii care au un model cu vernil pal, am cumparat servetele care erau in carouri verde cu roz si galben(toate in culori pale!) si am gasit niste lumanarele in forma de oua de aceleasi culori. iar in mijlocul mesei am pus un buchet de lalele roz, iar ouale in graul incoltit completau masa de sarbatoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enik spune:

quote:
Originally posted by Otilia

Stie cineva cum se pot vopsi ouale fara vopsea? Ca eu aici nu gasesc.
Cu ceva natural si accesibil (foi de ceapa de exemplu)? Are careva vreo idee??? Merci.

~Otilia&LaAdelita~

Buna Otilia, pot sa-ti dau cateva idei:
pt. albastu- creion chimic( nu stiu daca aveti acolo)
pt. rosu-foi de ceapa rosie( fierte chat mai concentrat)
pt. verde- frunze de urzici sau muscate(fierte bine inteles)
pt galben-tot ceapa conc. mai mica
ouale se pun in infuziile fierbinti si se tin pana cand se obtine nuanta dorita.
PASTE FERICIT!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Petra, ideea ta cu graul este minunata. Cat timp ii trebuie sa creasca si cum sa-l pun sa creasca pana la pasti, in pamant sau in vata?
Pe aici se gasesc niste fasii de plasic verde, taiate ca fideaua si care imita bine iarba, iar eu le puneam pe fundul platoului, sub oua.
Dar naturala ar fi mai bine.

Paste fericit!
C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Eu pun graul la incoltit pe un strat de vata si il ud in fiecare zi. Intr-o saptamana o sa creasca, nu foarte mare :).
Cand uit sa pun grau din timp folosesc iarba naturala.
Referitor la decoratul mesei: fata de masa specifica sarbatorii(albastra, imprimata cu: cu iepurasi, oua, verdeata, puisori), servetele decorative cu oua si iepurasi pe fond galben sau albastru, lumanare ou si suport iepuras asortate, flori galbene(vaza albastra) sau albastre(vaza galbena), farfurii galbene.
Paste fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enik spune:

quote:
Originally posted by enik

quote:
Originally posted by Otilia

Stie cineva cum se pot vopsi ouale fara vopsea? Ca eu aici nu gasesc.
Cu ceva natural si accesibil (foi de ceapa de exemplu)? Are careva vreo idee??? Merci.

~Otilia&LaAdelita~

Apropo de vopsit ouale prin metode naturale!Stiti sa vopsiti oua rosii cu urzici??? Ha, ha!!

Buna Otilia, pot sa-ti dau cateva idei:
pt. albastu- creion chimic( nu stiu daca aveti acolo)
pt. rosu-foi de ceapa rosie( fierte chat mai concentrat)
pt. verde- frunze de urzici sau muscate(fierte bine inteles)
pt galben-tot ceapa conc. mai mica
ouale se pun in infuziile fierbinti si se tin pana cand se obtine nuanta dorita.
PASTE FERICIT!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Stiam eu ca sunteti o sursa de comori!
Mersi mult.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

eu am cumparat de la storul de 1$...iarba artificiala(verde)......e tare faina!!!!...ieri am cumparat un cosulet din nuiele...tot de la 1$....sunt tare dragute!!!..desi nu am copii, cine sa se bucure de ele?...ma bucur eu si sotul meu de venirea acestei frumoase sarbatoriva doresc paste fericit!!!!!!don't worry....be happy.mona78

Mergi la inceput