Cum vopsim si incondeiem ouale? Sfaturi.
Raspunsuri - Pagina 3
Andrada spune:
Eu tot n-am priceput ( cum se face modelul cu ceara? Imi explica si mie cineva tehnica va rog?,
multumesc,
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
simonaM spune:
Andrada...si eu caut ceara si nu stiu cum ii spune (cred eu ca wax)dar fetelor este expre pt oua.....sau e buna aia de depilat.sa nu radeti de mine dar ma intereseaza .....pe paste...si eu vreau sa decorez ouale.Andrada sti cumva unde gasesc ceara(si la ce magazine gasesti) si la ce raion e pusa?toata ziua am cautat azi si nu am dat de ceara pt ooooooooomona78
simonaM spune:
quote:Andrada...uitate aici.....lili,ne-a dat si poze cum sunt facute cu ceara.lili...sa iti traiasca bunicuta de la lapus.mona78
Originally posted by liliprejbeanu
Salutare,Daca vreti sa vedeti cum mi-au iesit in anii trecuti ouale incondeiate cu ceara:http://lprejbeanu.free.fr/Image_0379_jpg_view.htmhttp://toussaints.free.fr/Paste2003/21.jpgSa traiasca bunica mea de la Lapus care m-a invatat "tehnica".Numai bine,Liliana
Andrada spune:
quote:
Originally posted by simonaMquote:
Originally posted by liliprejbeanu
Salutare,
Daca vreti sa vedeti cum mi-au iesit in anii trecuti ouale incondeiate cu ceara:
http://lprejbeanu.free.fr/Image_0379_jpg_view.htm
http://toussaints.free.fr/Paste2003/21.jpg
Sa traiasca bunica mea de la Lapus care m-a invatat "tehnica".
Numai bine,
Liliana
Andrada...uitate aici.....lili,ne-a dat si poze cum sunt facute cu ceara.
lili...sa iti traiasca bunicuta de la lapus.
mona78
Eu o sa folosesc din aia de luminari. Si o sa le tin mai putin in apa fiarta. Alt tip de ceara nu mai stiu.....aici,
Andrada
odaiana spune:
Fetelor, Ptincondeiat puteti
cumpara de la biserica 1-2lumanari de ceara naturala pe care le topiti intr=o cutiuta de conserva.Nu puneti cutiuta cu ceara direct pe flacara de la aragaz ca sa nu ia foc.Daca aveti o plita sau o tabla pe care sa o puneti intre flacara si cutiuta e perfect."condei" puteti sa va faceti dintr-un betisor pe care il ascutiti la capat cu un cutter sau un cutit bine ascitit asemeni unei penite.Ceara trebuie sa o mentineti calda mereu ca sa fie subtire.Dupa ce ati fiert ouale , le lasati sa se raceasca si apoi desenati pe ele cu ceara calda. Aceasta se va raci creind o pelicula subtire. Apoi scufundati ouale in vopseaua fierbinte. Unde ati desenat cu ceara, vopseaua nu prinde. Bafta multa si Paste fericit!Daiana si gemenutele
antoioana spune:
Fetele din Canada sau SUA, ce vopsea folositi voi?
Eu anul trecut am cumparat de la un magazin polonez si mi-au iesit niste oua......parca erau cartofi. Acasa foloseam ciorapul. Umezeam putin ouale, puneam diferite frunzulitze pe ele, le strangeam in ciorap si...f. frumos. Lili, ouale tale m-au umplut de-un dor de casa si de biserica si de slujba de Paste....!
Nu am curajul sa ma bag la sfecla. Parca vad ca nu iese nimic.
Ceara mai puteti gasi pe la magazinele astea de naturale, gen Kardish.
anto
Laura B spune:
quote:
Originally posted by antoioana
Fetele din Canada sau SUA, ce vopsea folositi voi?
Mie cel mai bine mi-au iesit cu "Food Colour Preparation", cred ca firma se numeste "Club House". Pe spatele cutiei scrie ca se pot vopsi si oua. Am folosit insa o concentratie mai mare decat ce recomanda ei si au iesit culori frumoase.
Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro
Andrada spune:
Mona cineva spunea la subiectul cu birfa americana ca exista niste creioane speciale de ceara si se gasesc in magazinele de art & craft.
O sa ma uit si eu,
A
simonaM spune:
quote:stiu andrada ,dar eu nu am gasit......cineva m-ia spus sa fac desene pe oua cu ,culorea alba...am sa incerc sa mai caut..daca nu...cu ele in ciorap .o sa vad eu cum o sa le fac.eu am musafiri ,si vin la mine si copii...si musai sa le fac oua frumoase.pa te pup.mona78
Originally posted by Andrada
Mona cineva spunea la subiectul cu birfa americana ca exista niste creioane speciale de ceara si se gasesc in magazinele de art & craft.O sa ma uit si eu,AL’amore che move il sole e l’altre stelle. DanteIubirea misca soarele si celelate stele
simonaM spune:
quote:eu anul trecut le-am vopsit cu vopsea....din canada...vezi ca trebuie sa fie la zhers.....mie de acolo imi trimite cineva.....sunt pastile(de 5 culori)intr-o cutie(intreaba prin magazin pe careva ca o sa iti spuna).sunt mai multe feluri(cred ca vreo 5 feluri de pachete cu diferite culori)eu am de toate felurile,dar vroiam sa le fac si cu ceara sa fie frumoase ca si a lui Lili.mona78
Originally posted by antoioana
Fetele din Canada sau SUA, ce vopsea folositi voi? Eu anul trecut am cumparat de la un magazin polonez si mi-au iesit niste oua......parca erau cartofi. Acasa foloseam ciorapul. Umezeam putin ouale, puneam diferite frunzulitze pe ele, le strangeam in ciorap si...f. frumos. Lili, ouale tale m-au umplut de-un dor de casa si de biserica si de slujba de Paste....! Nu am curajul sa ma bag la sfecla. Parca vad ca nu iese nimic. Ceara mai puteti gasi pe la magazinele astea de naturale, gen Kardish.anto