Mamici din Constanta (3)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

quote:
Originally posted by July
Crixia,cum ce ii dai fierul?Simplu sau in alimente?Alaturi de vit.C?La 4 ore distanta de calciu?

Va pup pe toate.Mai vorbim.
July

Fierul ( Hausmann) il dau seara in biberon sau inainte de el din lingurita. Este mai bine in lapte pentru ca lingurita nu ajunge toata in gurita.
De ce il dau seara!? Pentru ca la celelalte mese ii dau Flourvigantol-ul sau altecva. Am rezervat pentru fiecare masa cate un produs ca sa nu existe riscul de neambsortie.

Roxana, cand am spus riscuri nu m-am referit la sexul copilului, ci la comportamentul lui.Si July a spus " daca nu vrea sa stea?" Vecina mea, care are un bb mai mare cu o luna fata de a mea, a facut toate cumparaturile inainte de nastere, iar dupa s-a trezit ca bb nu-i placea afara in carut ci in ham, scaunul de masina il folosea in casa, nu in masina,iar acum in premergator nici nu vrea sa stea absolut deloc. Poate faza cu statul in carut sa fi fost legata de faptul ca bratul carutului nu se dadea si pe fata, impingeai numai din spate, si poate bb vroia sa-si vada mama. Cred ca ar trebui sa tii seama si de acest aspect la achizitionarea lui.
Despre londou..hm! Daca spatarul carutului are mai multe pozitii, inclusiv cea orizontala, iar carutul are aparatoare formeaza un londou. Unele au si o acoperitoare la picioare.
Al meu are 3 pozitii spatarul, acoperitoare la cap, la picioare, si un sac matlasat. Asta-iarna la -5 grade eu eram cu carutl afara( nu batea vantul, iar bb dormea fara probleme.
Daca are ca accesiriu si scaun de masina nu cred ca are performantele unui scaun pe care-l cumperi separat. Poate are rol de cos mai mult. Scaunele sunt pe grupe de kg ( 0+, 1).
Mai vorbim.
Pupici!

CriXia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

aha, v-am inteles acum la ce va referiti. pai ce sa va spun? scaunul ne va fi absolut necesar, trebuie sa plecam pe afara unde este obligatoriu ca piticul sa stea in scaunel pina la 36 de luni. scaunul acestui model are exact caracteristicile unuia normal, doar ca prin doua clame de pa carucior se poate fixa pe el, ca sa imi fie mai usor. ca si celelalte, cred, poate functiona ca si balansoar.
numarul 2: landoul asta de la chicco este cu fata la mama, pe cind caruciorul sport cu spatele, deci cu fata la drum. si eu stiu ca atunci cind e mic ar cam trebui sa il ai sub ochi, deci e mai bine sa fie cu fata la tine.
numarul 3:....avind in vedere ca ni-l dorim asa de mult pe ghindu si cu atita drag...o sa ne dam in barci, va dati seama!!! os a ii luam toate nebuniile (cred ca o sa trebuiasca sa ne tina cineva in lesa) si daca nu vrea sa le foloseasca o sa ne consolam macar "lasa ca poate le foloseste urmatorul!!".
eu va multumesc din suflet de sfaturi si nu vreau sa va suparati pe mine, le apreciez ff mult si tot le bag la computator!!
July stai ca eu sunt un pic confuza, selgros-ul s-a deschis deja? eu stiam ca se deschide in week-end-ul viitor.
Roxa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Buna la toata lumea.

July, te rog sa nu mai inveti lumea sa dea spaga.
Cornelia, eu mi-am facut analizele de sange gratuit la Rombel Medicover cu trimitere de la medicul de familie. E adevarat ca sunt niste cozi f. mari, dar asta e...
Roxana, spor la cumparaturi ca vad ca ati intrat in priza.
Crixia, multumim pentru link-ul cu Medicover, am intrat si eu pe el, dar ma intreb cat costa un abonament lunar la ei. Doar asa de curiozitate.
Lizuca, sa stii ca al meu a facut rubeola vara trecuta dar nu a avut prurit si nici varsaturi, decat o eruptie de bubite rosii pe corp si am stat vreo saptamana in casa. Pana la urma la voi a fost rubeola sau altceva? Oare chiar nu se poate stabili cu precizie de la inceput un diagnostic nici macar pt. bolile astea ultracunoscute ale copilariei?
Cornelia, sa stii ca si eu am fost duminica in parc cu Paul imi pare rau ca nu am avut ochi mai ageri sa te vad. L-am dat si eu in leagane, erau multi copii, soare intr-adevar. Asta e, alta data.
Eu voi fi plecata din Cta vreo 2 saptamani dar nu stiu exact in ce perioada, serviciul o sa il incep prin iunie-iulie.

Va salut! Bye-bye!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura111 spune:

Crixia, merci pt. site-ul de la Rombel-Medicover !
Am intrat si eu pe el, mi se par f. mari preturile in comparatie cu Provita. Uite, spre exemplu, o prietena de-a mea care a suferit un avort spontan la 2 luni si-a facut testul de Chlamidya la Provita cu 160.000, la Rombel vad ca e 350.000, adica mai mult decat dublu. Ce sa zic, poate si fidelitatea analizelor e mai mare. Ea oricum vrea sa repete analiza dupa ce termina tratam. dat de medic, dar la Rombel. Cred ca o sa-mi fac si eu testul asta acolo, ca cica chlamidya asta nu da nici un fel de simptome si poti s-o ai si sa nu stii.

Rombel-ul ofera conditii de recoltare la standarde occidentale,insa f.greu iti poti face analize decontate de C.J.A.S.De cele mai multe ori le-am facut din buzunarul propriu,cei care vin ptr. programare stau la coada de la 4 dimineata.Sau ce poti face la Rombel,du-te mai pe dupa-amiaza,ofera-i celei de la receptie ceva(daca ai analize multe)si poate te rezolva.Ele isi pastreaza in fiecare luna cateva locuri ptr.diverse cunostinte sau poate chiar ptr.ceva in plus!
July, dar daca platesti din buzunarul propriu, tot tre sa stai la cozi ? Cum e in cazul acesta , tot cu programare ?
Merci anticipat pt. raspuns !

Laura - mama lui Vlad

http://community.webshots.com/user/vladut111

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Multumesc mult pt. recomandari. La Rombel mi-am facut si eu analizele in timpul sarcinii. Am intrat in fata ("cu pile"), dar m-am simtit f. prost. Era un batranel caruia i s-a spus ca ii pot face programare abia peste vreo doua luni, dar analizele pe care tb. sa le faca erau urgente si el tot incerca sa explice. M-a impresionat. Acum o sa mi le fac cu plata, asa ca e mai simplu.

July, multumim pt. detaliile din oferta Selgros. Pana la urma a deschis? Aseara parcarea era plina, cred ca a fost "vanzare de proba".

Oana, acum imi pare rau ca nu te-am sunat duminica. Daca are tati timp azi si mi-o aduce pe Maria iesim pe la pranz (eu am program scurt). Sa vedem.

Va pup!
Cornelia

http://community.webshots.com/user/cornelianis

Mergi la inceput

buna dimineatzaaaaaa....uite ce vreme super e afara!!!!!
deci parcarea plina la selgros ziceti voi? eee, ma supar si ma duc si eu miine, si asa am nevoie sa fac cumparaturi masive!!
va pupic si va doresc o zi la fel de senina ca afara,
Roxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Buna,
Din cate stiu eu ,Selgros-ul se deschide pe 25.
Laura,bine-nteles ca nu trebuie sa stai la coada daca platesti.Analizele ti se fac pe loc.Dupa cum am mai zis,au fost nenumarate dati in care am scos bani din buzunar,in cazul urgentelor,insa cand am dat "spaga" aveam de facut un sir intreg de analize,iar eu nu-mi permit sa stau la cozile alea imense care se fac pana la semafor si de ce sa nu zic,nu sunt de acord sa platesc analize cand virez de-atata timp bani la sanatate.Ptr.100.000(spaga) am economisit mai mult de 1.500.000(costul analizelor)pe care i-am folosit in alta directie.Testul ptr.Chlamidya facut la Provita a fost recoltat probabil din secretia vaginal,cel facut la Rombel este sangvin.Ti-l recomand pe cel sangvin.
Oana,ai dreptate.O sa fiu mult mai atenta de-acum inainte.Petrecere frumoasa!
trebuie sa plecam pe afara unde este obligatoriu ca piticul sa stea in scaunel pina la 36 de luni.
Roxana,vara asta vrem si noi s-o taiem din tara cu fetita.Din cate stiu de la sotul ne trebuie scaun de masina aprobat de tarile respective pe unde vom circula.Nu stiu sigur,uite c-o sa mai intreb.
Si noi ne consolam ca le va folosi altcineva,Roxana.
Crixia,am citit de curand pe Google ca laptele imbogatit cu fier ar avea nu stiu ce reactii"explozive"la nivel intestinal.Eu stau in suspans ptr.ca folosim lapte Similac Gain care este imbogatit cu fier.
Stiam de la pediatra ca nu trebuie dat in combinatie cu,Calciu.
Fierul se fixeaza ca si calciul in prezenta vit.C.
Va pup,July.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Pe 23 se deschide oficial Selgros-ul, dar intelesesem ca urma sa aiba loc o vanzare de proba, si mi-am imaginat ca a fost ieri.

Eu o sa fiu cu Maria in parc dupa ora 1, pana pe la 3, cand luam masa de pranz. Dupa masa nu stiu daca mai iesim. Daca sunteti prin zona, nr. meu de tel este 0724513434.

Cornelia

http://community.webshots.com/user/cornelianis

Mergi la inceput

azi am vazut anunt ca se deschide pe 23, dar si barbatu-meu zice ca se pot face cumparaturi, in fine, am sa incerc simbata sau duminica si daca se poate va anunt.
July, reglementarile la car-seat in europa sunt toate identice, EC91 (parca asta e numarul), doar in state e alta, dar se pare ca e cam la fel, doar numele e diferit, adica "codificarea"
pupici,
Roxa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Buna,
Roxana,multumesc ptr.informatie.Noi nu stim cum o sa facem ptr.ca fii-mea nu sta deloc in scaun si chiar nu stiu cum pot obliga un copil sa stea intr-un loc daca nu vrea.
Pup,July.

Mergi la inceput