ce fructe preferati?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Uite ca mai aflu lucruri noi de la postarea acestui subiect. Mai povestiti despre fructe mai putin cunoscute, daca stiti. E interesant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Mie imi place ANANASUL!!! SUnt moarta dupa ananasul proaspat si mananc in fiecare saptamana cate unul mare si carnos. Cand merg la supermarket e primul lucru pe care-l pun in vagon. Am crezut ca l-am prins pe DUmnezeu de picior azi vara in Republica Dominicana cand ananasii erau la discretie, cum ar fi merele la noi,poate mai rau. Mancam dimineata,la amiaz si seara. Si scapam si de curatat . Acolo am descoperit maracuja, care a ajuns fructul meu preferat. Are un gust divin. Imi mai plac la nebunie capsunile, strugurii mari si albi si caisele. Sa nu uit de zmeura, mai ales cea salbatica de munte e excelenta. Voai ce pofta mi-i acum de zmeuraaaaa

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

imi plac la nebunie caisele si pepenele galben zemos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Shi mie imi plac foarte multe fructe dar cred ca pe primul loc o sa fie mereu cireshele,apoi pepenele galben,piersicile,perele acelea verzi shi tari,pepenele roshu,nectarinele,mango,ananas shi apoi cite putzin din toate celelalte.Nu maninc deloc banane shi mai am o ciudatzenie:nu ma omor dupa capshuni dar nu ma satur nicicind de rudele lor salbatice:mure,zmeura shi fragi.

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Tot io,ca am uitat ceva:Ciufulici,am vazut aici(la tv),o emisiune cu ciudatzenii din toata Asia shi reprezentantzii Thailandei se intreceau sa sparga cu capul acel fruct mare,tzepos shi urit mirositor,numit durian.Ai vazut vreodata vreun concurs din asta,live?
Shi apropos de fructe mai rare,eu am mincat anul asta pentru prima data,Kiwi auriu.Super dulce shi de mii de ori mai bun ca cel verde.Am mai vazut aici shi fructul de care spunea Madeline,acela care seamana cu o roshie shi se numeshte KAKI in japoneza,dar nu l-am incercat niciodata shi am mai mincat nishte fructe mici,portocalii,de marimea unei prune shi cu un simbure mare,tare,maro shi lucios,dar nu-mi amintesc cum se numeshte.Poate vin fetele din Liban cu denumirea acestui fruct,caci exista shi in Liban,unde eu l-am gustat prima data.
Tot aici am mai vazut dar n-am incercat sa gust,un fruct mic de forma unui ananas in miniatura.Este violet inkis shi shtiu sigur ca se gaseshte shi in Elvetzia sub numele de Licci parca.

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga EDDY, imi pare rau dar nu am vazut inca "lupta cu durianul" despre care povestesti tu. O sa intreb o prietena thailandeza sa imi spuna si mie ce e cu "sportul" respectiv. Daca aflu noutati va dau de veste.

Ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ei uite ca muream si nu aflam cum se cheama fructa aia care arata a portocala si are miezul alcatuit din bobite mici,de rodie era vorba.Asta e unul dintr-e fructele pe care le-am incercat in Egypt.Adi daca gaseti ai grija la decojit,pateaza,te faci mov pe maini.Cumnata-mea le pasa unei matusi batrane sa faca operatiunea.
Am papat si cuava,si un soi de mango dulcee si bun.A ,si dates.E fructul palmierilor,care ca si rodiile sunt ff.bune ptr.organism.Iar fructele acelea mici ,moi si asa mov,vargate sa fie oare licii???
I-mi plac in general toate fructele si as vrea sa incerc din toate soiurile cate una,doua....Am auzit ca si filipinele au fructul acesta durian.Probabil ca e specific tarilor astea caldeeee.
Va pup si pofta mare la noi degustari si noi experiente.
Nicole&Amira

Mergi la inceput

Ciufulici,de fapt nu mi s-a parut a fi o lupta ci mai degraba o incercare de a intra in Guiness Book.Tipul care se dadea rotund ca invinge durian-ul,ashtepta sa prinda in freza fructul ce era lasat sa pice in cadere libera de la 1 metru inaltzime;de fapt nu sint sigura ca era 1 metru dar banuiesc,ca de era mai sus,l-ar fi ucis pe amarat.Ce pot sa-tzi spun sigur,este faptul ca dupa ce i-a aterizat fructul in Numele Tatalui,tipul s-a umplut instantaneu de singe,s-a scurs din picioare shi a fost luat pe bratze de altzi doi spectatori.Io am ramas muta shi am zis ca totushi mai am inca muuulte de vazut in lumea asta.-ici la Ciufulici.
Hannen,da cred ca vorbim de acelashi fruct despre care io am uitat sa precizez ca este moale shi cind a papat sora-mea,am observat ca in interior arata ca o boaba de strugure.
Shi acuma,mi-am mai amintit ca am vazut aici un fruct numit POMELO dar despre care iar nu shtiu ce gust are.Arata ca o portocala uriasha la culoare shi veshmint,are acelashi miros de citrice dar este foarte mare.Are marimea unui pepene verde mijlociu(4-5 kg)shi de aceea n-am cumparat niciodata,caci in familia mea nu prea se omoara lumea cu fructele iar daca nu-mi placea,aruncam ceva banutzi aiurea shi daca imi placea,tot nu cred ca reusheam sa-l consum singura.Shtie cineva despre ce vorbesc?Poate sa-mi spuna cam ce gust are?Daca este bun am sa cumpar odata,caci daca a venit iarna,au inceput sa apara.

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

O noua experienta am trait si eu azi, gustand o rodie...
Am mers in magazin si n-am stiut de care sa aleg, am ales pana la urma una mai rosie, ma gandeam ca e mai coapta...
O data ce am ajuns acasa, am sectionat fructul si am ramas uimita de ce se ascunde sub coaja. Nici nu stiam ce se mananca din fruct...Am vazut semintele alea multe, dar zic...miezul unde-i? Am mai vazut ceva de culoare galbena printre seminte si n-am stiut...pana la urma mi-am dat seama ca trebe sa rontai miezul de pe seminte ca este suculent...impresia...ma asteptam la mai mult...
Are putin gust acrisor miezul dar dupa, nu mai simti nici un gust...Concluzia, nu prea imi place, dar totusi mi-am satisfacut curiozitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by EDDY

[red]
Shi acuma,mi-am mai amintit ca am vazut aici un fruct numit POMELO dar despre care iar nu shtiu ce gust are.Arata ca o portocala uriasha la culoare shi veshmint,are acelashi miros de citrice dar este foarte mare.Are marimea unui pepene verde mijlociu(4-5 kg)shi de aceea n-am cumparat niciodata,caci in familia mea nu prea se omoara lumea cu fructele iar daca nu-mi placea,aruncam ceva banutzi aiurea shi daca imi placea,tot nu cred ca reusheam sa-l consum singura.Shtie cineva despre ce vorbesc?Poate sa-mi spuna cam ce gust are?Daca este bun am sa cumpar odata,caci daca a venit iarna,au inceput sa apara.

Eddy & Antonia Naomi

Pomelo, nu cred ca asta e numele, dar s-ar putea sa fie vorba despre o portocala (mikan) uriasa, unul dintre multele tipuri de portocale existente in Japonia. Se numeste Zabon, si e caracteristica zonei Kyushu.
Si ca sa raspund la intrebarea subiectului, sincera sa fiu duc dorul capsunilor, cele de aici au un gust infect de plastic. Miros extraordinar de apetisant, de-ti muta nasul din loc, dar cand le gusti, parca mananci gelatina. Si din nefericire in ultimii 3 ani nu am prins sezonul capsunilor in Romania !
Iar ca preferinta, fruct sa se numeasca si sa aiba gust. Dintre fructele care aici nu au gust, le prefer si le duc dorul (pentru ca le stiu gustul din tara, si deci aici nu le mananc) pot mentiona merele (poate pentru ca in livezile japoneze merele nu cresc mangaiate de soare ci in pungi de hartie !), perele (au apa 90 % si aroma deloc), capsunile, ciresele (rar de tot gasesti cirese cu gust de cireasa), piersicile (aceleasi caracteristici ca si la mere, pere... apa doar).

Mergi la inceput