ce fructe preferati?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

multe....kiwi, pepene rosu fara seminte(sunt lenesa),capsuni,zmeura,ananas, pere...orice se mesteca usor si are textura fina si zemoasa....pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreuta spune:

hmm...grea intrebare. Nu ma prea omor dupa fructe, insa cand am ocazia mananc struguri, piersici si mere.
Rodiile sunt miam-miam...insa foarte greu de mancat. Ca va recomand (ca sa le puteti simti gustul) este sa faceti un suc de fructe: rodii si portocale. Bineinteles, puteti pune ce va trece prin cap. Eu asa am facut...ca imi era mult prea lene sa curat rodia...Si a iesit bun bun:)).
Sper sa va placa.

Andreuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Nu m-am saturat niciodata de fragi...se gasesc numai in zonele de munte si nu ajung niciodata pe la munte cand e vremea lor...si murele sant bune dar cam samburoase..,apoi banane,pere zemoase si dulci,pepene rosu si galben,caise ,nectarine,sa nu uit de capsuni...
O prietena de-a mea a stat doi ani in Tailanda si a mancat o multime de fructe ciudate si bune...si mi-as dori sa am si eu ocazia sa mananc fructe exotice...
A mai zis prietena mea de un fruct pe care nu a indraznit sa-l manance,dar dupa care erau innebuniti tailandezii,unul care cica mirosea asa de urat incat in hoteluri si magazine erau interzise..

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madelaine spune:

Eu mor dupa fragi, si afine, dar aici nu le gasesc. Imi plac si ciresele mult, si bineinteles ca imi plac si fructele din Liban care nu se gasesc la noi. Unul arata ca rosia noastra dar nu e rosie se numeste Harma, va spun e un deliciu. Ce am mai mincat se numeste Gauefa ( ati mincat din el ? ) si fruct de cactus, iar rodiile se gasesc aici din belsug, ei fac suc din rodii si il pun la salate , si la sarmalute in foi de vita .

Madelaine si cei trei muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ani35 spune:

grapefruit roz,mere verzi(nu crude,e pe aici o specie,dulci acrisoare),de fapt tot ce-i acrisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Inca n-am reusit sa gust o rodie, dar in curand, ca-s curioasa, macar sa vad cum e. Semintele trebuie ocolite? Habar n-am cum arata pe dinauntru...dar o sa aflu in cateva zile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Eu nu pot sa decid ce fruct sa-l pun pe locul intai. Imi plac ciresele,visinile,lamiile,pepene rou,capsuni,portocale,banane,caise,piersici,etc.
Apropo de rodii,sunt foarte bune,insa trebuie sa ai noroc sa gasesti(mai ales in ro)rodii proaspete si bune.

Dana&bb Andy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Am fost ieri la 2 supermarket-uri din oras si n-am gasit rodii. Dar mai caut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Am constatat ca la foarte multe dintre noi nu prea le place ANANASUL! Nici mie,da deloc!
In rest maninc de toate fructele,mai ales,piersici & nectarine,gutui,prune,struguri,pepeni,cirese,visine,portocale si litschi!Si merisoare,zilnic!
Pacat ca in Germania,fructele sunt mai mult aratoase decit gustoase...si nu numai fructele...

***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=499&cid=78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

quote:
Originally posted by adi69

O prietena de-a mea a stat doi ani in Tailanda si a mancat o multime de fructe ciudate si bune...si mi-as dori sa am si eu ocazia sa mananc fructe exotice... A mai zis prietena mea de un fruct pe care nu a indraznit sa-l manance,dar dupa care erau innebuniti tailandezii,unul care cica mirosea asa de urat incat in hoteluri si magazine erau interzise..

Dia si bebe Rucsi



Fructul mirositor de care iti povestea prietena ta se numeste "durian". "Fructul" e un pic impropriu spus, deoarece este vorba de un bostan verde/galben, foarte mare si foarte tzepos. Trebuie manuit cu niste manusi speciale din panza de prelata ori din piele, altfel este foarte neplacut sa il tii in mana. Coaja foarte dura se taie cu un cutit mare si se scoate miezul galben, cu o consistentza cremoasa, care are intr-adevar un miros "nesuferit", a gaz metan, daca este tinut cateva ore. Cel foarte proaspat nu miroase. Dintr-un fruct de cateva kilograme se obtine cam un kilogram de miez, care se ambaleaza ermetic si se vinde in toate magazinele mari. Daca reusesti sa treci peste mirosul oarecum respingator si sa il bagi in gura vei descoperi ca este extraordinar de gustos, are un gust a alune sau mai exact a nuci verzi. Fiecare fruct in parte are un gust diferit, dupa solul in care a crescut ori dupa cat soare a avut. In plus este si foarte hranitor, contine foarte multe vitamine si aproape toate mineralele fundamentale necesare organismului. Daca mananci o bucata de durian de o suta de grame dimineata, te simti satul toata ziua, totusi nu este indicat sa mananci dimineata daca pleci pe undeva, s-ar putea sa le mirosi celor din jur a gaz metan . De asemenea nu este indicat sa mananci durian in cantitate mare, deoarece, datorita multor minerale si grasimi pe care le contine, poate ridica temperatura organismului. Tailandezii il mananca cu gheatza ori combinat cu un fel de mere tailandeze, un fruct local care se aseamana cu perele (!?) de la noi, dar de consistentza mai buretoasa, si despre care se zice ca scad temperatura. Durianul este interzis in unele hoteluri, in aeroporturi (n-ai nici o sansa sa te urci cu asa ceva in avion), in gari, in unele magazine mari, precum si la teatru, cinematograf, etc., dar nu prin faptul ca ar fi foarte respingator la miros, in realitate nu este, ci din cauza ca miroase a gaz metan, au existat in trecut cazuri cand s-a creat panica, oamenii carora le-a ajuns la nas miros de durian au crezut ca sunt scurgeri de gaze si au iesit afara de prin hoteluri ori cinematografe. E ca si cu guma de mestecat in Singapore.

Dar cine a fost in Thailanda si nu a mancat durian a pierdut o mare ocazie in viata. Noua ne-a placut de la inceput si cumparam deseori ca desert. Stiu insa destui "spalaciti" carora nu le-a placut de la inceput dar dupa ce au mancat prima data...... Iar acum se dau in vant dupa el

Ciufulici


Mergi la inceput