ce fructe preferati?
Care sunt fructele voastre preferate? Mie imi plac mai mult piersicile, perele, portocalele, mandarinele, smochinele, capsunile...
Si totusi, un fruct nu l-am gustat inca niciodata: rodia, dar ma tenteaza...
Raspunsuri
piatra lunii spune:
Strugurii !!! Mancam cu kilogramele pe zi in RO,toamna, acum le duc dorul,ca astia de import cu coaja tare si mari,parca-s plastic, n-au nici un gust , si altii aici nu-s.
Imi mai plac si piersicile,pe urma, dar tot parca alea din RO is mai bune, si capsuni (de-astea gasesc si aici vara,din productia proprie si nu import), si pepene, dar nici asta n-are gust .
Pana la urma mananc mere,ca acum e sezonul si sunt daneze (asa cum scrie pe eticheta), si pere.
Piatra lunii
ad_risnov spune:
CAPSUNELE
Mi se par un dar de la Dumnezeu! Sunt atat de buuuuuuuuuuuuuune! Vara, cand apar, fac ravagii in buget spre disperarea sotului.
Imi plac si bananele, kiwi, strugurii. Restul doar asa si asa.
Rodie am mancat. Este formata din o gramada de bobite adunate sub coaja fructului. Nu mi s-a parut grozava. Chiar m-am cam chinuit sa mananc pt. ca bobitele acelea au si samburi.
Adriana in 25 de saptamani
Mickyyy spune:
Hmmm...in ultima vreme nu prea mai pot manca orice fel de fructe, ca inainte. Acum prefer strugurii, piersicile si portocalele. In rest, nu prea ma mai tenteaza, desi eram o mare consumatoare de pepeni si capsuni inainte.
Cat despre rodii, anul asta am mancat si eu prima oara una, e interesanta la gust, cred ca seamana cu portocalele rosii (spun "cred" pentru ca portocale rosii nu am mancat, dar am baut la greu santal de portocale rosii). Dar are o gramada de samburi, si-tzi trebuie multa rabdare ca sa o mananci.
mitub spune:
Eu am toane cu fructele.
Am avut perioade cand mancam 1 kg de cirese zilnic. Cand eram insarcinata am mancat mandarine la greu. Si acum imi plac, imi amintesc de copilarie. Anul trecut facusem o pasiune pentru portocale.
Strugurii sunt de asemenea printre preferinte, ca si piersicile, dar numai alea gustoase, zemoase...........
In fine, eu am o teorie ca organismul imi dicteaza ce anume are nevoie. Asa ca.........pofta buna!
Boga
Ubi spune:
Pepene rosu, mere acrisoare (ca la Alba ca Zapada-jumate rosu, jumate verde) si piersici (nu zemoase sa-mi curga in barba, mai necoapte).
Aoleo ce imi e de pepene....
ralucami spune:
Adi iti spun eu ca sunt mai multe fructe pe care nu le-ai gustat Vorbeste Stan Patitu`: fost-am intr-o excursie in Okinawa si ce am vazut acolo in materie de fructe, nu pot descrie. Nici in ziua de azi nu as putea spune cum se numesc fructele alea Unele mici cam cat o nuca si cu tepi(ca ariciul)- sa nu spuneti ca era nuca de cocos in miniatura ca nu era, altele lunguietze si roz, altele rotunde si portocalii iar miezul de culoare maronie si tot asa!! Sa revenim la subiect! Mie imi plac piersicile foarte coapte(dar din nefericire, aceeasi situatie ca la zmeura, capsuni, fragi, mure- sunt alergica si daca maninc o cantitate mai mare simt ca nu mai pot sa respir) Culmea e ca toate enuntzate mai sus imi plac mult! Apoi ar mai fi si strugurii albi si cu boaba mare(cei de masa) si pepenele galben. Citrice nu mai pot manca de cand mi-am albit dintii Daca pap una mi s-au strapezit urgent dintii si ma dor ingrozitor
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Babee spune:
Ralucami, ce-ai vazut tu mic si tepos sunt LICI(specific Asiei).Cel putin asa li se spune aici, dar au un gust dumnezeiesc...
Venim si noi cu:MERE MERE MERE murim dupa ele, le pun inaintea oricaror fructe..., capsune si pepene verde...Am descoperit ca in Ungaria pepenele are acelasi gust ca si acasa, si dam fuga cand e sezon..ca e mai aproape decat Romania.Si acum, mancam madarine cu kilogramele zilnic...
Miam miam..sa mai pap ceva fructe..ce-as manca cirese....
'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Iubi, mamica cu burtica:)
country girl spune:
caise aurii si pepene galben si parfumat. si prune zemoase. mere golden. struguri dulci. aaaa... si pere tamaioase
adi2003 spune:
Cand am zis de rodie, fructul pe care nu l-am gustat inca, ma refeream la categoria de fructe la care am "acces" in Ro, ca in alta parte n-am calatorit prea mult sau pot sa zic aproape deloc.
Stiu ca sunt multe alte fructe pe care nici nu le cunosc...
Hai sa va zic ce fruct nu-mi place: ananasul, nici macar compotul de ananas nu-l suport!
ralucami spune:
Mey Adi de ce te-ai suparat?? Era doar o gluma! Nu stiam cum sa fac introducerea si m-am gandit ca ar fi bine sa o incep cu o glumitza. Sorry!
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!