comportamentul unui baietel de 3 ani

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

hai ca m-am mai linistii
am citi articole pe DC se pare 10 minute se pot concentra la o poveste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Aysha, nu stiu cat dureaza o activitate la gradi. Dar stiu cu siguranta ca nu ii pot tine pe cei mici pe scaunele perioade prea lungi de timp, pt ca nu stau. Oricum, lui Dudu nu ii prea plac activitatile statice (gen colorat), iar singura activitate de la gradi despre care a povestit acasa din proprie initiativa a fost "ora de sport".

Oricum, cred ca o educatoare / un profesor ar trebui sa stie sa le capteze atentia celor mici, fara sa ii tina neaparat pe scaune (depinde de activitate). De exemplu, la "ora de muzica" de la gradi ii incurajeaza sa arate prin gesturi ceea ce canta, sa faca "glume" muzicale, sa continue ei prezentarea sau cantecul (fara sa stie pe cine va nominaliza Virgil sa faca asta). Si chiar ii tine "in priza" fara sa se plictiseasca (am vazut la serbarea de sfarsit de an).

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dominochio spune:

BUna, sunt o mamica noua si nu stiu exact cum functioneaza, sper sa nu dau cu bata in balta.

M-a ingrijorat mult povestea ta, eu speram ca chestia asta cu supravegiatul constant se termina dupa 2 ani.

Daca insa esti foarte preocupata daca conportamentul lui este normal pentru varsta lui exista phihologi specializati pe copilaria mica care pot sa te ajute sa te linistesti.

Daca te intereseaza pot sa iti recomand eu

Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Citat:
citat din mesajul lui AYSHA 2

ca sa va spun drept, singuta metoda pe care o cred viabila in rezilvarea problemei cu tavalitul pe jos si urletele in public este ignorarea lui

cind face asa trebuie sa il iei in brate, strins lipit de tine, si sa ii vorbesti calm. in felul asta el intelege ca tu vrei sa fie linistit chiar daca nu ii satisfaci cererea pentru care se tavaleste pe jos.

Nu stiu daca vorbitul asta tine la toti ...cand intra in criza de tavaleala as putea jura ca nici nu aud.
Aysha, eu asa fac ...il las sa faca circ ca si cum nu il vad. Si ce daca se uita lumea din jur. Si ce daca ma privesc cu mila ? Ah ! Si daca un strain incearca sa vorbeasc cu el cu atat mai bine, pentru ca se sperie de straini ...
Sa va spun ce am patit eu anul trecut cand am fost cu amanoi copiii mei (Alex 3.5 ani si Flavia 2.5 ani) intr-un parc de distractii ... dupa ce s-au dat prin toate masinutele posibile si erau destul de obositi, au spus ca mai vor la un tobogan foarte inalt pe care se dadeau cu un sac de carpa. Ei bine, nu aveau voie sa se dea singuri si trebuia sa ma duc eu cu ei. Alex initial zice ca nu vrea, ma asez la coada cu Flavia ...cand mai sa ajungem Alex se razgandeste ca vrea si el dar vrea el primul. Flavia incepe si ea sa protesteze ca NU, ea e prima ...deci orice decizie as fi luat, unul se punea pe urlete . Asa ca am decis sa fiu corecta si sa o dau prima pe Flavia ca ea a vrut de la inceput pe tobogan. Alex plansete, tzipete, criza, isterie ...eu nervii cat casa, tot parcul se uita a noi. I-am spus de 3 ori : daca nu incetezi ies din rand si mergem acasa. Nimic ... fetelor, am iestit cu Flavia din rand, care s-a pus pe plans saraca ca ea de fapt nu avea nici o vina ... Alex cand a vazut ca plec din parc, nu am cuvinte sa exprim ce criza a facut. S-a atarnat de piciorul meu si efectiv nu se intelegea ce spune de urlete. Deci aratam pe strada cam asa - Eu cu Flavia plangand in brate si cu Alex atarnat de piciorul meu, uraland de parca il taia cineva ... Tot ce imi aduc aminte este ca imi spuneam in gand : daca ACUM cedez si ma intorc inapoi la toboganul ala, inseamna ca n-o sa scot niciodata om din Alex ...asa ca, fara sa tzip, si fara sa mai spun o vorba, in scena asta de cosmar, am ajuns acasa unde, de efort, amandoi copiii mei au adormit instantaneu . Va spun sincer ca si eu m-am culcat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Ah ! Si ai mei nici acum la 4.5 ani si 3.5 ani nu pot sta la masa cand manaca. Adica stau dar numai daca le amintesti constant.
Eu prefer sa le dau de mancare pe terasa, ca sa nu mai strang firmituri dupa ei si cea mai rapida si eficienta metoda de hranire este "o gura, o tura" . Adica LE dau o gura de mancare, dupa care ei dau o tura de terasa, alergand desigur ...apoi vin cu gurile cascate la mine ca sa alimenteze ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

La grupa mica o activitate dureaza 15 minute.
Aysha, din 2 ore copilul sta o jum de ora la masa la terasa??? Esti o fericita! Al meu, cel mic (face 3 ani in sept) nu sta decta max 10 min. Fiul meu cel mare a fost asa agitat cum zici tu, leorca mereu, cum se trezea dimineata, parca i-as fi pus bateriile. Efectiv deschidea ochii si in secunda 2 o lua la fuga. Nu a fost niciodata interesat de puzzle uri, se juca cu orice mai putin cu jucarii (cabluri, oale, capace etc.)Acum (face 6 ani luna viitoare) e muult mai linistit.

Sanatate va doresc!

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

asa e si karo, si am invatat s-o accept asa cum e. bona are niste muschi la picioare...am lasat-o cu varumeu in parc juma de ora si a zis ca si-a scuipat plamanii!
si tot asa, stie 3 cantece lungi, si cateva strofe
vorbeste aproape perfect
eu i-am spus "Karolina draga, ce-ar fi sa nu mai dormi tu deloc?":))
etc

lasa copilu in pace si adapteaza-te tu
in masina da-i uscaturi si apa, in vacanta mergeti la masa tu si sotzul pe rand si lui duceti-i in camera
sa fie mereu jucariile imprastiate prin casa
si cel mai important: sa vorbesti tot timpul cu el: pune-l sa curete zarzavat, sa clateasca cada, sa creasca o fasole, tot ce faci spune-i, tot ce simti spune-i. daca esti obosita sau nervoasa, explica-i asta si retrage-te
si cel mai important-zi mersi ca-i intreg si sanatos.

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Mie mi-a fost recomandata o carte de catre un psiholog de copii.
Inca nu am terminat-o dar mi-a oferit o perspectiva putin altfel despre cum sa ne crestem copilasii.
Se numeste "Copiii sunt din Rai".
Aysha, poate te ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gnm spune:

eu din fericire am avut noroc. baietelul meu care are acum 18 ANI,a fost aproape mereu foarte rusinos.pana pe la 5 ani a fost un uragan,dar dupa ce a inceput gradinita ia intrat in cap ca el e baiat mare, si baietii mari imita adultii. de atunci a inceput schimbarea, iar azi , va spun sincer, ii e rusine sa atraga atentia cuiva asupra lui.
dar ceea ce vreau eu sa povestesc e o intamplare tare caraghioasa:
pe cand el avea vreo 3,5-4ani, am mers la o taraba de legume-fructe cum erau pe atunci,nu stiu daca acum mai sunt, si cum pe vremea aceea nu state-am prea bine cu banii,cumparam doar strictul necesar. baietelului meu i-a venit pofta de banane,eu i-am explicat ca nu-mi ajung banii dar el,nu si nu,ca el vrea ,,babane" si da-i si urla si tranteste jucaria si,ce mai,circ in toata regula.in acel moment imi venea sa intru in pamant de rusine,numai ca spre norocul meu mi-a venit o idee,daca el ma face pe mine de rusine,eu de ce sa nu-l fac pe el de rusine?am trantit sacosile de pamant si am inceput sa ma maimutaresc la fel ca el si printre bazaieli si batai din picioare cere-am ceapa si cartofi si rosii si tot ce-mi trecea prin cap.vanzatoarea radea cu lacrimi iar baietelul meu a ramas mut de uimire. va jur ca din acel moment,niciodata, dar NICIODATA,nu mi-a mai facut vre-o scena in public.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

AYSHA , de ce crezi ca am facut pe bb 2 la o diferenta de 5 ani de primul? eram atat de epuizata fizic si pisihic, incat numai ideea de a o lua de la capat ma termina de oboseala

alexutza a fost copilul teribil. ala care din fasha a facut numai si numai ce a vrut. care statea la masa cu mancare in fatza si cate 2-3 ore. daca o baga in gura, o tinea la falca. copilul care in prima iesire la mare, la 2 ani, urla la 2 noaptea ca vrea la mare . copilul cu care nu puteam merge niciunde...
ehhhh, cred ca de fapt a fost antrenament pentru taifunul ce urma sa vina si anume TEO. .
pai acum alex, paleste clar in fatza lui. Alex a fost cel mai cuminte copil din lumea asta . TEO e si tzunami si taifun in acelasi timp. oare sa fie de vina zodia? , faptul ca sunt nascuti in aceeasi zi? pai radeau fetele de la randunele de mine si ma intrebau daca nu ma bag la "inca un 10 aprilie"
cel mai bine e cand ii apuca pe rand, iar cand ii apuca in acelasi timp, vorba mamei:"rabdare, mama, rabdare..." (eu cred ca se incurajeaza singura, ca o vad cum fumega:))
normal ca mi s-a sugerat ca alex ar avea ADHD...so what! eu nu cred in aceasta boala, am afirmat-o si cu alte ocazii. cred doar in copii sanatosi,plini de energie, care trebuie sa si-o consume. copii inteligenti, pe care unele lucruri pur si simplu ii plictisesc.
ce a functionat cu succes a fost sportul. am dat-o la inot si e super incantata. apoi incerc sa-i ocup timpul cu pictura, modelaj, desen. am vazut ce aptitudini are si i le-am incurajat. pur si simplu, e fascinata de pictura si desen si e in stare sa stea ore in sir la masa de lucru...numai ca vine taifunul si gata distractia

cu tavalelile pe jos. ce daca se uita lumea? n-are decat! alex a avut vreo 2 tentative, soldat e cu esec. teo in schimb, persista. dar eu raman indiferenta, il las sa se tavaleasca, rostogoleasca, pana ii trec bazdacii. chiar il apuca rasul uneori la fel si cu urletele nejustificate...

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput