Diagnostic - fara diagnostic!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Si mie din ce ai scris imi pare a fi o reactie alergica ...ce ma confuseaza insa este febra. De obicei in alergii nu prea se face febra.

Alex al meu, cand avea 2.5 ani, a patit ceva similar ... adica eruptie infioratoare, initial bubite care ulterior s-au unit in pete mari rozalii, din cap pana in picioare. Avea fatza tumefiata si rosie, arata desfigurat. Nu pofta de mancare DAR al meu nu a facut FEBRA ...
Am fost la doctor care a banuit fie o rectie alergica fie o infectie virala ...mi-a dat niste antihistamine, o combinatie de 3 si cam in 5 zile a trecut. Am fost apoi cu el la alergolog, sa vad la ce poate fi alergic - a stat saracul 4 ore acolo cu tot felul de substante pe el si ce credeti ...a iesit alergic la PRAF si MUCEGAI .
Inapoi la pediatru mi s-a spus ca poate din cauza ca era iarna si copiii stau la gradinizta mai mult in interior, alearga pe acolo si nu stiu, ridica praful ...apoi dorm tot acolo. Ce sa-i fac acum ? Sa-l bag intr-un borcan ?
Realitatea este ca vara nu mi-a facut niciodata, urmatorul an nu l-am mai lasat iarna sa doarma la gradinita ... si a avut doar 1 zi, un inceput de eruptie similara dar i-am dat repede antihistaminele alea si am stopat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

noe

m-a apucat o mancarime de nu mai pot de la atatea bube vazute! ahhh si nu mai trece timpul asta mai repede ca sa iau primele rezultate!

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

si acum am descoperit ca seamana si cu "erythema infectiosum" (boala a 5 a sau boala obrajilor palmuiti, data de parvovirus)...seamana atat la eruptie (pete mici, roz, netede, care conflueaza), la starea limbii si gatului (macule rosii pe palat)...plus sensibilitatea la soare, caldura. acum fac "supozitii" pentru umflarea fetei si a petelor cand am mers la dr., caci era soare si cald...offf.
cel mai tare mi se pare ca seamana "masca" de pe fatza. apare ca si cum ar avea obrajii palmuiti. teo are doua dungi late distincte.
am gasit aici informatii interesante:

http://dermatology.cdlib.org/93/reviews/viral/scott.html

vad ca la herpangina apar vezicule. teo nu are. bb ralukutza, fetita ta a avut vezicule?

buflea, am o prietena a carei fetita are alergie la praf si mucegai. i s-a zis sa arunce toate pernele (ca acolo se instaleaza sporii de mucegai) si plusurile care sunt rezervoare de praf.

"Copilul rade:
Tanarul canta :
Batranul tace :
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

analize de alergii i-ai facut?
pina la urma au descoperit ce are?
multa sanatate!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

vezicule, posibil sa fi avut in gura...nu stiu ca nu m-am putut uita atunci...in definitiv herpangina se refera la ce se intampla in gura, nu? ce a avut pe corp a fost exantem viral. si alea nu au fost vezicule, clar.
bubitele de pe corp au fost distribuite foarte constant pe tot corpul...nu au fost zone ma patte si zone mai libere....avea mici bubite rosii cat punctele lasate de un ac peste tot. ea nu s-a umflat la fata...am senzatia ca a avut o forma mai usoara, ori ea e mai rezistenta. dar am vazut la fetita unei prietene, si era umflata ca si puiul tau.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

a venit sotul cu primul set de analize.
nu este mononucleoza,rubeola, varicela, roseola, rujeola (s-au facut determinarile anticorpilor). nu este alergie (eozinofile bune de data asta), nici parazitoza. nu vad nicio referire la coxsackie...nici la erytema.
leucocitele sunt 5880 (fata de 6000 - 17500 normal), segmentate 16.4% (fata de 20-60 normal), monocitele 15.3 (1-11 normal), segmentate 967 (2000-10000), MCV 75.3 (80-100). astea sunt sigurele modificari.
maine urmeaza sa luam exsudatul si sa vedem daca mai au ceva...
nu ma declar linistita ...inca nu stiu ce are.
vad doar ca leucocitele sunt scazute, poate de la antibiotic...

"Copilul rade:
Tanarul canta :
Batranul tace :
Lucian Blaga

Mergi la inceput

de vreo 2 ore am inceput sa ma simt ciudat: durere la baza cefei, am crezut ca mi-a crescut tensiunea, insa, acum ma doare exact in zona ganglionilor , durere de cap puternica si ameteala, durere de ochi, ameteala, usturime-arsura in gat,o tuse parca m-ar irita ceva, dureri musculare si articulare.
acum am febra 38.5, frisoane, se face pielea de gaina pe mine, mi s-au umflat si ganglionii de dupa urechi si parca m-a batut cineva, asa ma doare carnea. plus dureri de burta...
ma simt ca naiba, cred ca m-a luat si pe mine am luat infludo si septilin, poate imi vor usura simptomele. voi lua si un paracetamol, dar sa mananc ceva sa nu il iau pe stomacul gol.
Doamne ajuta sa treaca repede sau sa fie doar altceva usor. mai nasol e ca s-a uitat sotul in gatul meu si zice ca a vazut 2-3 puncte rosii si parca 2 "umflaturi".

"Copilul rade:
Tanarul canta :
Batranul tace :
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

mai, Arielule, imi pare tare rau:-(
si la mine asta e o grija cand e Bia bolnava, sa nu iau si eu ca sa pot fi in forma sa o ingrijesc:-(
tu ai pe cineva sa te ajute acum?macar 2-3 zile...

inca o data, sanatate maxima!

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia

www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

Mergi la inceput

mda, incep sa cred din ce in ce mai mult ca este erytema infectiosum, caci parvovirusul nu a fost pe nicio lista de analize, plus ca TOATE simptomele sunt prezente, atat la teo cat si la mine...la mine, in faza incipienta. cel mai tare ma supara durerile articulare. sunt cumplite! parca am lava in sange. gatul la fel, ma arde si au aparut 2-3 puncte rosu inchis, ca la teo, arata exact ca sangele strans sub piele.
alt aspect, care se pare ca e specific acestei viroze si vad ca la Teo se aplica. iar i s-au inflamat petele de pe fata, la 5 minute de la iesirea din casa, la caldura.
stiu ca la noi in ro nu se fac determinari pt acest virus. nu stiu in alte tari...
dar poate ca asta e motivul pt care nu apare la nicio analiza

http://kidshealth.org/parent/infections/bacterial_viral/fifth.html#

"Copilul rade:
Tanarul canta :
Batranul tace :
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

herpes simplex 1?

Mergi la inceput