Diagnostic - fara diagnostic!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

am ajuns iar la Babes, caci se umpluse tot de bubite, ganglionii laterocervicali i s-au umflat si mai tare, fatza i se umflase rau...si asta in decurs de 1 ora!
am avut noroc ca am dat de aceeasi dr de data trecuta, care ne tinea minte, l-a intors pe toate partile, l-a palpat, l-a gadilat, a zis clar ca nu este scarlatina, ca pare a fi viral. am intrebat-o de mononucleoza, a zis ca asa pare...a mai chemat 2 medici, la fel au zis, dar cel mai bine, ne asteapta maine dimineata sa facem un set nou de analize, sa le refacem pe cele de la bals, caci sunt "suspecte" (toata virusologia e negativa), ca facem si o coprocultura si sa vedem si pt alergie ...
i-a dat zyrtec, calciu gluconic, antitermice...
acum e plin de bube, din cap pana in picioare, nu are febra, e vesel, acum 10 minute tzopaia si canta pe aici...

Dorsilia, puiul e bine acum? uffff, tare greu e cu puii de om!
eu cu Alex nu am avut probleme...cativa colicei si 2 stranuturi...a facut rubeola la 5 luni, in cateva zile era ca noua, varicela la 1 an, la fel...cum mergea la vaccin, cum aducea ceva acasa .
dar Teo o tine numai in bolesnite! m-am saturat! adevarul e ca o are si pe sor'sa la gradinita si ii aduce toate ghionoaiele...

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Sanatate la puiul tau! Imi pare rau, citesc si imi imaginez prin ce am trecut noi.

Bubite i-au aparut si la al meu, intre timp disparuse si febra. De fapt, nu erau chiar bubite obisnuite, parea batut cu urzica, parca era oparit, asa am avut si eu, dispareau si apareau timp de 2 saptamani.

L primul set de analize , cat si la al doilea, mononucleoza ii iesise in dubiu si lui Alex, de asta e mai bine sa repetati, avea proteina c reactiva negativa, iar vsh-ul 19, transaminazele mari.

Tine-ne la curent de evolutia copilului. Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

ariel, da Doamnea sa o scoateti la capat !
la copro nu cred ca os a iasa ceva pt xca a luat multe antibiotice...
ceva pe fond alergenic ai intrebat ? stiu ca pare exasperant, dar intreba si un aletgolog de copii... ei ti-o recomand pe dr. Bumbacea, are toata sectia de copii de la Malaxa

Sanatate !

Mergi la inceput

acum ne-am intors de la noile analize. nu a mai facut febra deloc, insa bubitele au inceput sa conflueze in unele locuri si s-au transformat in pete mari, roz. dimineata avea fatza de parca era frecat cu o urzica, insa petele erau delimitate. cat am asteptat la dr sa ne vina randul se transformase intr-o masca roz-rosie, umflata. s-a speriat si dr si l-a bagat inaintea celorlalti copilasi. pe burta si pe spate la fel, bubitele erau pete acum. au mai venit alti 2 dr si inca 2 asistenti, nici nu mai stiu, ca erau vreo 10 pers acolo si toti au zis ca e clar, exanthem viral...dar la analize vom afla din cauza carui "animal" e asa...dr. a anulat prima foaie de trimitere si a scris alta, in care sa-i faca tot...tot ce se poate face ca sa depisteze. i-au facut si un antihsitaminic si parca si-a mai revenit fatza lui, nu mai era asa umflata.
se banuie si o alergie sau o reactie a ficatului la toxine, dar peste viroza asta...deci un cocktail de bolesnite...
diseara am primele rezultate, peste 2 zile exsudatul si peste 1 saptamana o alta analiza(vbr sau ceva de genul, nu am inteles ca plangea teo foarte tare).
am pus in album niste poze cu eruptia, facute dimineata si acum, la venire.
dr a mai zis ca i s-a inflamat si gatul rau fatza de aseara si ochii, care sunt "plansi" si are conjunctivele foarte rosii.
iar nu mai mananca nimic. abia a lins 120 ml de lapte, cred ca mai mult de sete...
aici sunt pozele:
http://community.webshots.com/album/573519768wHeYeY

"Copilul rade:
Tanarul canta :
Batranul tace :
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

offf, am urmarit cu sufletul la gura povestea ta.
din prima clipa mi-a zburat gandul la "exantem viral"...apoi mi s-a parut ca e mult prea violent. si ce a fost inainte cred ca a fost herpangina. a avut si fetita mea anul trecut exact in aceeasi perioada. si luna asta am auzit cel putin 6 cazuri. probabil ca bantuie acest virus prin oras. imi amintesc si eu ca a fost infiorator. o luna intreaga a bolit. imunitatea scade groaznic in aceasta boala, si apoi agata orice virusel cat de mic...
saptamana trecuta a fost un subiect aici, care se numea "ciuperca in gat"...sau cam asa ceva...in linii mari sunt cam aceleasi simptome care erau descrise si acolo, so pe care le-a avut si fetita mea...si copiii unei prietene. febra mare, f mare, care nu scade cu nimic, totul in gurita rosu si inflamat si dureros...apoi pe masura ce scapam de febra, apar bubite, peste tot...fii-mea si pe scalp avea, si pe palme, pe talpi...absolut pe fiecare milimetru de piele. fetita unei prietene s-a umflat exact ca si baietelul tau...avea pleoapele asa de umflate ca abia deschidea ochii...
ceea ce pot sa-ti spun, e ca, daca este intr-adevar vorba de exantem, sunteti pe calea cea buna...acum ca au aparut bubitele, raul a trecut, ca sa zic asa...e faza de sfarsit a bolii.

ufff, ar fi multe de spus...dar, ma opresc aici.
va urez multa-multa sanatate!

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

uite subiectul de care iti spuneam:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=139405

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deam spune:

Draga Ariel,
Nu stiu daca o sa te ajute cu ceva, dar eu am trecut prin ceva asemanator. Unul din baietii mei a avut febra citeva zile si dupa o eruptie exact ca si a lui Teodor (tot Teodor(o) de numeste si el). La spital m-au intrebat daca am schimbat detergentul sau daca am introdus ceva differit in alimentatie.
A fost prima zi cind a mincat gelatina (rosie) si mi-au zis ca este o reactie de la colorantii din gelatina ( la analizele de singe nu avea nimic suspect, viral ou bacterian), este o reactie (alergie) destul de frecventa.

A doua oara, a mincat la gradinita, un chupa (bomboana pe bat), tot rosie la culoare si i s-a intimplat acelasi lucru.
Vreau sa specific ca ele are o usoara forma de alergie asmatica, ceea ce-i declanseaza astfel de reactii.
Multa sanatate.

Mergi la inceput

bb ralukutza, acum 10 minute citeam pe net de carcaiasul asta...si seamana mult!!! am renuntat sa mai citesc despre el ca m-am speriat cand am citit de complicatie - meningita. am mai trecut prin suspiciunea asta anul trecut cu alex, care a avut tot o viroza si am imbatranit cu 10 ani atunci!!! mai ales ca nu am putut fi cu ea in spital, ca alaptam...atunci am pierdut si laptele de suparare.
acum, cand am citit ca ai zis tu ca a avut si pe talpi, m-am uitat imediat la piciorusele lui teo si da! are si pe talpi si-n palme, si-n cap...tot! in gura nu ma lasa sa ma uit, dar stiu ca acum 2 saptamani avea niste puncte hemoragice pe cerul gurii (spre lueta).
am mai auzit si vorbind doua doamne pe strada ca e epidemie de herpangina, am citit si subiectul denisei, apoi cel pe care mi l-ai indicat tu si da, seamana tare!
tu ziceai sa evitam "rosu", acum vad ca a scris si deam de asta...plus ca acum realizez ca teo, mare amator de visine, cirese, a refuzat categoric sa se atinga de ele, cu toate ca alte fructe a papat cu placere. plus ca prima eruptie a coincis cu faptul ca i-am dat zmeura.... ce are voie sa manance? i-am dat piure de legume cu branza de vaci,dar piureul avea si morcov in el. o fi rau?
ce ma deruteaza este faptul ca lui i-a iesit negativ virusul coxsackie, care e responsabil de "minunea" asta...sa fi fost eronata analiza de la Bals...se prea poate...
mor de ciuda ca i-am dat klacid . dupa ce ca era slabit, i-am mai dat si porcaria aia cu gust oribil. si lui si alexutei
am vazut boli "copilaresti" si la alex...am trecut prin rubeoloa, varicela, oreion, dar asa ceva nu am vazut de cand mama m-a facut! e oribil!
am inceput de azi sa-i dau infludo, un preparat german care ajuta la marirea imunitatii la viroze. sper sa ii amelioreze starea si sa se termine tot cosmarul asta!
toata noaptea am stat cu mana pe el sa vad daca ii creste febra, daca respira, ca mi-a zis dr sa am grija sa nu faca o obstructie laringiana .
adultii fac si ei boala? ca mai am si teama cu tata acum si cu , cumnata mea, care e graviduta. si mai sunt si eu care prind toate virozele. iau septilin poate am noroc sa scap.pt sotul meu nu ma tem, ca el nu a fost racit macar 1 sg data de cand il cunosc eu...offf, de ce nu seamana copiii mei cu el??
cum aflam daca sunt sau nu complicatii? ca am vazut ca pot fi o gramada...

"Copilul rade:
Tanarul canta :
Batranul tace :
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Ariel, sanatate multa puiului frumos! sper sa ii treaca repede de tot

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia

www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

Mergi la inceput

ariel...dupa cum scriam si la subiectul celalalt...nu trb regim (cu exceptia evitarii alimentelor rosii) sau alt tratament. tratate strict simptomele (febra, desi acum nu cred ca mai e cazul - antitermice, aftele din gurita cu glicerina boraxata sau apa de gura, igiena mai stricta, bubitele - mustela stelatopia, care la noi a facut fff bine...ii faceam de 3 ori pe zi dus si apoi o dadeam cu mustela pe tot corpul). cel putin noua asa ne-a zis pediatrul ei, dr stanciu adrian.
ce e f important de stiut, este ca trb f bine ferit cel putin 2 saptamani de acum incolo...pt ca sistemul lui imunitar e VARZA! noua medicul ne-a zis sa evitam s-o mai scoatem la plimabre in locuri aglomerate...dar fiindca era fff cald afara, o scoteam prin locuri pustii, fara oameni...
noi nu am luat nimic atunci...si nici cunostintele mele care au mai avut copiii bolnavi. nu stiu daca e o regula.

sanatate multa. sa speram ca asta a fost ce-a fost mai greu...de-acum o sa fie mai bine.

Mergi la inceput