Concediul cu bebeul?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

ruxij
Daca era un maseour scluptat si cu muschi in forma de tableta de ciocolata pe abdomen sa vezi plictis pe tine sa te tii!

Mie imi place la Spa foarte tare,dar pt. manechiura si pedichiura in aceiasi zi cu spa-ul si eu as muri de plictiseala.

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Pai daca pentru tine reprezinta un chin concediul cu copilul, atunci ai ales spre binele tau. Nu stiu daca si spre binele copilului. Mai ales daca locuiesti la oras, unde aerul cu siguranta e poluat, chiar si in USA.
Eu una nu am auzit de parinti care sa fi plecat cu copii sub 3 ani in concediu si sa se fi plans ca i-a fost rau copilului. Dar bine, sigur i-a fost copilului. Aerosolii de la mare sau aerul curat de munte,sunt lucruri pentru care merita sa faci un "sacrificiu' sa i le oferi copilului.
Dar, daca tie ti s-a parut mare acest efort, e pacat sa dai sfatul "tineti copilul acasa".
Cat despre adaptabilitate, copiii, cu cat sunt mai mici cu atat se adapteaza mai usor si la drum, si la schimbatul locului de dormit si la schimbatului programului.

Sigur ca atunci cand spun CONCEDIU ma gandesc si la binele meu ... sau e rusine sa ma gandesc si la mine ? Mai mult, eu cand spun concediu, mi se pare ca ar trebui sa fie o perioada in care TOTI schimbam ceva din cotidian si ne simtim bine. Un copil pana in 3 ani habar n-are de aceasta schimbare, se adapteaza dar nu stiu cat de bine se simte ca ii schimbi mediul, patul, programul - iar pentru parinti schimbarea aduce numai griji suplimentare pentru ca nu mai sunt utilitatile de acasa ... cat despre aerosoli si poluare ?...sa fim seriosi, vorbesti de parca ai duce copilul la "tratament" in vacanta ...de parca l-ai lua dintr-un mediu nociv si l-ai duce la insanatosit, 10 zile, in concediu.

Inca o data - eu nu judec pe nimeni si nu spun ca nu se poate. Tehnic vorbind, mie mi se pare pierdere de bani ...

Exact asta fac, ii scot din mediul nociv si poluat al capitalei si ii duc sa respire aer curat!
Iar mie, nu numai ca nu mi se pare un chin sa-mi petrec vacantele cu copiii, dar chiar imi place foarte mult s-o fac. Asta nu inseamna, ca odata pe an nu am si o iesire fara copii. Dar celelalte, negresit sunt cu copiii. M-as simti tare rau sa ma stiu in vacanta si pe ei sa-i stiu prin parcurile poluate ale orasului.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aniriela spune:

primul nostru concediu cu bb a fost canbd avea 6 luni. drumul la fel de lung. am oprit din 2 in 2 ore si il puneam in carucior sa i se mai indrepte spatele, sa manance sau sa il schimbam. A stat si in apa , si sub umbrela,dar la 11 eram deja inapoi in camera si mai ieseam seara pe la 6. dat bine bine cu o crema bio cu protectie 50+ pentru bebelusi si nu a fost nicio problema. concediu placut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Primul concediu cu odraslele a fost cind Julia avea 6 luni. Ma pocnise amocul sa fac o cura de thalassoterapie dupa nastere, asa ca am luat bilete la all inclusive incluzind cura cu 4 proceduri/zi. Si ne-am mai dus si la 800 km distanta. Sotul s-a devotat copiilor in timp ce eu eram intoarsa pe toate partile, masata, bibilita. Partea mai putin buna: all inclusive-ul si cura au fost destul de restrictive, in sensul ca n-am prea putut vizita tot ce ne propusesem, ba trebuia sa mergem la masa, ba aveam alternanta de proceduri (o zi dimineata, a doua zi dupa masa si tot asa). Partea buna: ne-am convins ca ne place mai mult de capul nostru, sa mincam pe drum, unde apucam, iar in ceea ce priveste SPA-ul am vazut cam tot ce se face si m-am lamurit cu ce se maninca (relaxarea in apa e super, asta as reface-o oricind!).

Noi i-am carat aproape intotdeauna cu noi pe copii. In principal pt ca n-am gasit pe nimeni dispus sa se sacrifice si sa-i tina o saptamina. Pe de alta parte, mentalitatea de aici este sa mergi cu copiii peste tot. Imi aduc aminte de moasa cu care a facut pregatirea pt nastere - avea 3 copii si dupa ce l-a nascut pe al 4-lea a plecat la munte cu toata trupa cind cel mic avea o saptamina.

Insa sint destinatii la care nu ma "arunc" atita timp cit nu sint mai marisori. Exemplu: cochetam cu ideea sa mergem anul asta in Canada sau USA. Pai, una e sa cumperi 2 bilete de avion si alta 4, chit ca celelalte 2 sint ceva mai ieftine. La hoteluri, una e sa iei o camera pt 2 persoane si alta sa iei o camera pt 4, uneori esti obligat sa platesti 2 camere daca nu au familiale. Apoi, ne-am gindit la scaunele de masina, ce facem, le caram cu noi din Franta?! Asa ca asteptam sa creasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Cred ca depinde mult de cat de apropiati sunt ca varsta copii, cat de linistit e copilul, cat de tare la nervi esti tu/rabdator/ingaduitor si in ce fel privesti tu concediul.

Noi tocmai ne-am intors din concediu. Baiatul de 5 ani si fata de 5 luni. A fst suuuper ok! Nu s-a stresat nimeni, nu am facut activitati separate. Am cautat activitati unde sa putem sa profitam toti.

E drept ca nu am facut SPA, e drept ca nu m-am imbaiat toata in ocean; dar astea nu le-as fi facut nici daca eram single. Oi fi eu mai altfel dar - apa rece nu-mi place in mod deosebit (poate daca eram la Mediterana as fi intrat nitel, Atlanticul insa e prea rece ptr gustul meu), iar SPA... poat sa traiesc si fara.

E drept ca masina a fst super plina (am carat aproape toata casa - noroc ca avem masina gen vagon ), e drept ca am facut 400km cu vreo 5 opriri, dar sincer nu ne-a deranjat pe nici unul. Plecasem in vacanta, nu aveam ora fixa de ajuns, am cantat in masina, am ras.

Am oglinzi puse sa vad inclusiv fata care sta cu spatele la drum, asa ca eram cu ochii pe amandoi copii, desi eram in fata.

Da, e chestiune de organizare. Da, e o problema cand ai copii galagiosi si mai nervosi (cea mica a mea e o scumpica si o dulcica, plange doar daca ii e foame; iar cel mare e suficient de mare sa te poti intelege cu el).
Cred insa ca daca as avea 2 copii de pana in 3 ani, care sa se sacaie unu pe altu, sa urle sa zbiere, sa alerge unul in stanga si altul in dreapta - atunci da - ar fi mai greu.
Depinde insa si de tatic cat se implica...

Noi ne-am simtit excelent, si aproape ca am plans cand am plecat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Spic de grau eu nu as judeca pe nimeni cu epitete d-astea: ingaduitor, copii cuminti, tatic implicat(sac) si altele de acest gen atata vreme cat nu stim fiecare caz si familie in parte.

Traiesc de multi ani in Olanda si merg des in Franta unde socrii olandezi s-au stabilit, nu va imbatati cu apa de ploaie, in Occident se merge cu tot familionul fiindca foarte rar, extrem de rar, bunicii stau cu nepotii, 5% din cazuri sa zic...so...ce sa faca saracii oameni, cara toata casa dupa ei, cu toti puradeii, si cel putin in Olanda astia au de la 2 in sus, uneori 3-4-5, d-asta se duc si multi la camping ca sa-mi spuna mie care hotel te avantajeaza ca familie numeroasa.

Si nu vorbesc din auzite, ci din experienta...cu toate astea suntem oameni, indivizi diferiti cu perceptia diferita...si eu i-am carat dupa mine peste tot, unde sa-i las...dar cand am avut ocazii de lasat nu am avut nici cea mai mica remuscare sa-i las cu bunicii, fie paterni, fie materni.

Plus ca nu ne ridica nimeni statuie si nici nu se da medalia de cea mai buna mama, numai si numai daca nu putem sta fara ei nici 5 minute, si nici nu e vreo regula de aur care sa spuna asta.
Pe scurt, vacante placute la fiecare cum ii plac si cum se simte bine, fara a ne ofusca ca gandim diferit si avem perceptii diferite asupra acestei notiuni.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Ilse - nu am judecat pe nimeni. Din contra - am cautat sa inteleg pe cei care au copii mai zvapaiati, sau care au copii de varste apropiate si pana in 3 ani. Pentru ca am in cercul de prieteni astfel de cazuri, si am vazut cat de greu e.

Eu am vorbit in cazul meu.

Apoi - spuneai de hotel. Nu am fost la hotel. Nu de data asta. De data asta am inchiriat un apartament ptr o saptamana, si am avut ca acasa totul. E greu cu copil mic intr-o camera de hotel, mai ales daca nu esti de acord cu papa la borcan.
Eu i-am mixat papa ca acasa. Si nu m-am simtit in mai putin concediu pentru ca am facut asta.

Mama ma bate la cap de cand a luat baiatul vacanta sa i-l trimit. Si nu o fac desi mi-ar fi mai usor cu fata, fara el. Il vreau langa mine, ne jucam frumos impreuna, il pupacesc toata ziua. Sunt sigura ca s-ar simti minunat cu ai mei. Dar nu vreau. Poate sunt eu mai egoista.

Pentru mine concediu, vacanta inseamna sa fiu cu copii mei, sa profitam impreuna. Daca copilul meu se simte bine, ma simt si eu bine. Chiar daca nu fac Spa sau alte alea, si merg intr-un parc cu dinozauri prost facuti dar care il dau pe spate pe al meu voinic.

Unii sunt nefericiti ca nu au Ferari, rochite Versace etc. Pe mine ma lasa rece.

Depinde de scara de valori a fiecaruia.
Asta nu inseamna ca vreunul din noi ar merita nu stiu ce medalie. Ca nu suntem in competitie..

Mergi la inceput

Ilse - iti recomand cu caldura CenterParcs:

http://www.centerparcs.fr/FR/FR/domaines

Am fst intr-unul din domenii cnd fata avea 3 luni. O splendoare.
Arunca-ti un ochi si te vei convinge. Eu zic ca e ideal atunci cand ai copii mici. Ai totul langa tine, si activitati ptr fiecare.
Inclusiv garderie daca vrei sa lasi pe vreunul din ei cateva ore sa faci de ex o cura de frumusete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Spiculetz, eu am avut piscinele balneo "sub nas", nu plateam intrare pt ca totul intra in pretul chiriei, nu aveam de ce sa-mi refuz asa o placere.

PS : e a doua vara pe care o petrec pe malul oceanului, dar inca nu am facut baie in el. Peisajul insa e f frumos, dar asa, sa ma uit ... In rest, Mediterana e de baza!

Ilse, tu ai dreptate. Eu pot sa zic ca am noroc totusi: socrii mei mi-ar lua copiii de tot daca ar putea, sunt innebuniti dupa ei. Cat am lucrat nu am avut nevoie de bona ca au stat ei cu Vladi. Puteam sa-l las pe V la ei si sa mergem doar cu anna pe care inca o alaptez, dar nici nu mi-am pus problema asa. Timpul trece atat de repede si in curand copiii ne vor inchide usa in nas si nu vor mai dori sa vina cu noi in vacanta. Trebuie sa profitam acum si sa pretuim timpul petrecut impreuna. Cand vor fi mai mari poate o sa-i mai lasam si la bunici pt ceva escapade in 2, dar pana atunci mai e.

Eu sper ca nu ai prejudecati despre campinguri, ca daca ai, te trimit degraba in campingul in care am fost. Din punctul meu de vedere nici nu se compara statul in hotel cu statul intr-o casuta in care ai terasa mare si o bucata de curte unde se pot juca copiii. Dar oricum, cred ca cel mai tare ar fi un sat de vacanta familial ... asta tre sa fie beton, dar e alt buget, totusi !

Sibylle

http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui spic de grau

Ilse - iti recomand cu caldura CenterParcs:

http://www.centerparcs.fr/FR/FR/domaines

Am fst intr-unul din domenii cnd fata avea 3 luni. O splendoare.
Arunca-ti un ochi si te vei convinge. Eu zic ca e ideal atunci cand ai copii mici. Ai totul langa tine, si activitati ptr fiecare.
Inclusiv garderie daca vrei sa lasi pe vreunul din ei cateva ore sa faci de ex o cura de frumusete.

Aoleu merci dar cum sa nu stiu centerparcs, e mama lor aici in Olanda.

Si nu vorbeam cu nu stiu ce fite, ca nu sunt genul, ci din punct de vedere logistic, in sensul ca atata nebunie de impachetat, carat si eu am van, ca am 3 si altfel nu incap pentru mine ma repet nu e ceea ce consider eu ca merit dupa un an de stat cu picii si dedicandu-ma lor cu dragoste si implicare.

Adica normal daca nu am alta solutie asta e, ma duc de dragul lor, dar asta nu reprezinta si de dragul meu, ma repet, eu sunt o fire mai comoda, imi place sa ma plimb degajata, adica neatarnata de un buggy, de un copil care vrea inghetata, apa, etc...in rucsac sa fie un aparat foto, o ceva pentru mine, nu pampersi, nu biscuiti, uneori faramitati, nu servetele umede...asa vad eu, dar ma uit cu uimire la restul, uimire pozitiva, ca se descurca in situatii care pe mine una ma "ambaleaza" la maxim(nu vad nimic din jurul meu, am ochii in patru si cu parere de rau, am 3, chiar daca doi sunt la el=tatal, celalalt " surplus" e la mine) si unii chiar savureaza vacante de genul asta, chiar cu vizitat prin muzee si altele...eu nu, atata tot, nu suntem toti facuti dupa acelasi calapod.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput