Concediul cu bebeul?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

in tara lu astia unde stau eu faci cam tot ce ai de facut cu puradeii dupa tine ca nu ai solutii. bunicii nu se baga, vizitele se fac pe baza de programari din timp (na, or fi si exceptii) concediile se fac cu copii, in locatii pentru copii. cand ai copiii mici te duci dupa buzunare si posibilitati la centerparcs, sunparks, landal, alte parcuri campinguri in franta. noi de cand s-a nascut mandra a mare am inchiriat apartamente si am mai mers si pe coclauri, anul asta insa am fost la centerparcs - avem 2 deja
si eu zic la fel: concediul cu copii mici e mai mult pentru parinti caci aia micii nu pricep mare lucru insa si copiii beneficiaza din faptul ca parintii sunt mai destinsi decat de obicei, scosi din rutina, din curatenie, etc. eu daca sunt acasa tot timpul imi gasesc ceva de facut, daca stau jos ma simt vinovata in concediu nu e asa.

eu cumva m-am obisnuit sa ma sprijin pe carutz oriunde merg, e ca o continuare a mainilor - daca nu am carut ma simt aiurea pe strada
si in viata de zi cu zi: sunt locuri unde te poti imparti dar si locuri unde parerea amandoura conteaza si atunci nu ai de ales decat sa te duci cu catel si purcel dupa tine, sa dai un bib cu apa si un biscuite la "catel" sa roada si sa scoti sandalele la "purcel" sa nu agate cu cataramele canapelele de piele pe care se tot cocoatza si se da pe topogan in magazinul de mobila

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Alra daca e sa vorbim de viata de zi cu zi, pai ce crezi ca eu nu stiu cum e , am prelugire de mana-carut de 5 ani jumatate, am 3 copii, niciodata nu sunt singura, deci 24 din 24 am companie...ca eu personal vad notiunea asta de concediu ca pe o relaxare a mea, perosnala, si nu ma refer la copii acum, e cumva gresit, nu, clar nu, asa vad eu lucrul asta.

Dar ce vroiam sa subliniez in posturile anterioare e ca uneori se perpetueaza o imagine gresita poate privind-o doar dintr-un punct de vedere, personal cunosc olandeze care ar prefera sa se mai "elibereze" din cand in cand de meseria de mama, pe care chiar o adora, altfel nu ar avea atatia copii carora li se dedica non-stop...insa chiar si pentru genul asta de oameni vine o perioada in care zici: stop, vreau ceva doar pentru mine, un timp doar pentru mine.

Baby-sitter costa mult, bunicii nu se omoara dupa chestia asta, vorbesc evident statistic ca stiu ca o sara multe din strainatate sa zica ca ele au cei mai buni socri, etc deci vorbesc din ceea ce prezinta societatea, nu cazuri particulare ca nu cunosc toata lumea care scrie la subiectul asta...atunci ce sa faca bietii oameni, vrand-nevrand cara copiii dupa ei nu inseamna automat ca se si omoara dupa treaba asta, cel putin nu toti.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

n-am apucat sa citesc tot subiectul dar m-am gandit sa impartasesc si experienta noastra la mare 4 zile cu bebe de 2.5luni, dat cu crema factor 50 din extras de plante, abs. naturala permisa din ziua 1 de nastere, nu retin firma, dar ma voi uita acasa daca e cineva interesat(acum sunt la birou). si a stat in landou, cu plasa de muste, sub o umbrela peste care am mai pus 2 cearsafuri, sa fim convinsi ca nu trece nimic, bebele era invelit cu un finet fiindca a fost briza mereu si era chiar rece la umbra +capotina caruciorului deci pun pariu ca n-a ajuns stop de soare pe pielicica lui. a dormit non-stop cu pauze de alaptat, tot sub umbrela si noi am stat la plaja de la 9:30 dimineata la 7 seara, eu tot sub umbrela langa el fiindca detest caldura si soarele in exces, insa imi place marea si briza. mai devreme de 9:30, uneori chiar 10 nu reuseam sa ajungem la plaja ca al nostru copil desi dormea toata ziua, dormea si toata noaptea pana la 9 dimineata. am mai fost o data la 4 luni, de data asta am stat 10 zile, aceeasi reteta, insa ne retrageam la pranz fiindca bebe era mai activ si fiindca am fost in tari straine n-am putut cara dupa noi mega umbrela din panza de cort (este f important ce umbrela ai) si nu ne-am riscat. oricum, la varste mici vacanta e sublima. tocmai ne-am intors de la mare acum 2 zile, el are 1 an si 2 luni....si tot sejurul m-am gandit numai ce simplu a fost la 2 luni acum am stat la plaja numai pana la 11, si seara dupa 5:30, 6. el a avut un costum de plaja gen surf din care ii ieseau doar manutele si labele picioarelor cu factor de protectiu 40, plus crema pe tot corpul +sapca in cap si nici chip sa-l tii la umbra. deci muuuult mai complicat si mai consumator de energie, insa cu alte satisfactii proprii varstei. a adorat apa si jocul (inclusiv degustatul) in (de) nisip. eu zic sa nu ratati aceasta vacanta oricum, depinde mult de ce va face sa va simtiti confortabil. cel mai important e confortul psihic. daca mergeti doar ca sa stati stresati, mai bine nu mergeti. in schimb , daca sunteti increzatori ca va fi ok, si nu are de ce sa nu fie, ce faci acasa, poti face oriunde daca te dotezi corespunzator si numai schimbarea de peisaj poate face minuni pt psihicul unei mamici care de 3 luni nu vede decat casa si parcul, (o baie in mare,iesit la terasa, plimbat pe faleza) sigur va fi bine. iar copilul indiferent de varsta, in mod sigur simte schimbarile bune. al meu de cate ori am plecat din bucuresti a dormit f bine si a mancat pe masura, semn ca i-a priit. insa mai ales simte daca parintii sunt relaxati sau sunt tensionati, deci cred ca asta e aspectul cel mai important asupra caruia merita sa meditati

ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra
eu cumva m-am obisnuit sa ma sprijin pe carutz oriunde merg, e ca o continuare a mainilor - daca nu am carut ma simt aiurea pe strada

hahahahahahaha ...ce tare e asta ... . Asa este, ma recunosc !!! De aia eu am optat in primii 3 ani sa stau acasa in concediu. Si va jur ca nu a fost din cauza de bani, dar recunosc ca m-am gandit de ce sa-i pierd totusi, cand pot sa-i salvez pentru mai tarziu.
De fapt mint, in 3 ani am fost o singura data in Vegas, numai eu si barbatul iar copiii au ramas acasa cu bunicii ... Am lipsit 4 zile si a fost MINUNAT. Nu a murit nimeni 4 zile - nici noi ca am stat fara copii si nici bunicii care au stat acasa cu ei. Vacanta aia a contat de 100 de ori mai mult decat 12 zile in concediu cu copiii dupa mine.

Mergi la inceput

mai, eu in concedii fara ele nu am fost ca nu am cum. dar pe cuvant de pionier ca le-am lasat anul asta de 2 ori la babysittare fara cea mai mica urma de remuscare chiar daca mi-au facut sanii poc inainte sa ajung acasa.

ia intrebati-ma pe mine ce concediu VREAU? mexiiiicccc! egiiiiipppttt! ...s-am incalecat pe o sa, am impachetat juma' de casa si am sfarsit la ... centerpaaaaarcs (da' la nemti ca am zis sa auzim si noi limba straina )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Dupa cate vad eu, cate bordeie atitea obiceie...

Alra, ce te opreste sa te duci in Egipt sau, hai sa nu zic Mexic, acum cu gripa, dar in Republica Dominicana? Pe cand am fost eu acolo (inainte de a avea prunce) era plin de bebelusi... Sau te interesa pentru vizite culturale si nu stat la plaja, atunci te inteleg, nu e de mers cu prunci (mici) la asa ceva.(nici noi nu lenevim la soare, cel putin pana acum nu am facut-o dar cine stie ce ne rezerva viitorul?).
Centerparcs eu nu l-am vizitat(inca?) insa e po****r printre colegi si prieteni cu prunci.

Vacantele noastre de cand avem puiute au fost in Romania, superfain, adica iesiri cu sotiorul in doi, intalniri cu prietenele, si dormit pana la ora 8-9 dimineata(ca o lua mama pe gaza cea mare, cu cea mica inca nu am fost). A fost superminunat, atit ca o data am avut ideea brilianta (not!) de a merge cu masina si a fost obositor.(opriri la 2 ore, fetita a vomitat in fiecare zi o data).

Insa vacanta cea mai grozava a fost o minivacanta, de patru zile, in Disneyland...toata lumea ne sfatuia sa nu mergem cu fetita de doar un an si noua luni, si eu cu a doua in burtica, pentru ca nu e pentru un copil asa de mic, blablabla.... Ei bine, ne-am distrat peste masura, toti trei(sau sa zic patru), fetita mea a fost superincantata, nu a fost obosita, iritata, etc.... Am tinut cont de anumite lucruri: am ajuns duminica si deci urmatoarele zile au fost in timpul saptaminii, era in toamna cand incepuse scoala, deci nu a fost aglomeratie; am locuit intr-un hotel din parc, asa ca la 7.15 eram la micul dejun si la 8 eram in parc, erau atit de putini oameni incat aveam senzatia ca era al nostrul parcul!!! De la 8 la 11 mergeam in orice atractie, fara timpi de asteptare.... la 11 luam prinzul, la 12 la culcare si la ora 3 reincepea distractia... Nu am asteptat niciodata mai mult de 10-15 minute la o atractie, insa am avut 4 zile intregi la dispozitie sa vizitam ce doream(aici mentionez ca multe dintre atractiile foarte po****re erau vizitate doar de sotul meu, eu eram prea...burticoasa pentru ele, iar Francesca prea micuta.)Insa am trecut de 7 ori prin it`s a small world, si pentru mine nu a fost o pedeapsa! Mai trebuie sa spun ca fetitei mele mari ii plac copiii, multi, multi, multi, aglomeratia, galagia!!!

Si sa nu uit am mai avut o iesire de patru zile in Oslo, fara prunca, care a fost superba, vizite de muzee, plimbari pe mare, stat la resto pana tarziu, hoinarit ca doi adolescenti pe strazile norvegiene, cand bunicii din Ro au fost aici....si una de doua zile (o noapte) in Germania cand bunicul a stat cu fetita. Insa asemenea ocazii nu mai vedem noi, in Ro mai avem doar o bunica si bunicul de aici are 75 ani si nu intinereste nici el, din pacate.

Prima vacanta cu doua gaze e peste cateva saptamini, in Ro, si de-abia asteptam, desi probabil ca e mai putin relax cu doua fetite decit a fost cu una.

Sotul meu incearca sa ma convinga sa mergem intr-o vacanta de America la anul(noi eram mari calatori inainte de pruncute) daca ma inham la o asemenea aventura cu doua fetite la bord.... mai vedem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iris2002

Dupa cate vad eu, cate bordeie atitea obiceie...

Alra, ce te opreste sa te duci in Egipt sau, hai sa nu zic Mexic, acum cu gripa, dar in Republica Dominicana? Pe cand am fost eu acolo (inainte de a avea prunce) era plin de bebelusi... Sau te interesa pentru vizite istorice si nu stat la plaja, atunci te inteleg, nu e de mers cu prunci (mici) la asa ceva.(nici noi nu lenevim la soare, cel putin pana acum nu am facut-o dar cine stie ce ne rezerva viitorul?).
Centerparcs eu nu l-am vizitat(inca?) insa e po****r printre colegi si prieteni cu prunci.

Vacantele noastre de cand avem puiute au fost in Romania, superfain, adica iesiri cu sotiorul in doi, intalniri cu prietenele, si dormit pana la ora 8-9 dimineata(ca o lua mama pe gaza cea mare, cu cea mica inca nu am fost). A fost superminunat, atit ca o data am avut ideea brilianta (not!) de a merge cu masina si a fost obositor.(opriri la 2 ore, fetita a vomitat in fiecare zi o data).

Insa vacanta cea mai grozava a fost o minivacanta, de patru zile, in Disneyland...toata lumea ne sfatuia sa nu mergem cu fetita de doar un an si noua luni, si eu cu a doua in burtica, pentru ca nu e pentru un copil asa de mic, blablabla.... Ei bine, ne-am distrat peste masura, toti trei(sau sa zic patru), fetita mea a fost superincantata, nu a fost obosita, iritata, etc.... Am tinut cont de anumite lucruri: am ajuns duminica si deci urmatoarele zile au fost in timpul saptaminii, era in toamna cand incepuse scoala, deci nu a fost aglomeratie; am locuit intr-un hotel din parc, asa ca la 7.15 eram la micul dejun si la 8 eram in parc, erau atit de putini oameni incat aveam senzatia ca era al nostrul parcul!!! De la 8 la 11 mergeam in orice atractie, fara timpi de asteptare.... la 11 luam prinzul, la 12 la culcare si la ora 3 reincepea distractia... Nu am asteptat niciodata mai mult de 10-15 minute la o atractie, insa am avut 4 zile intregi la dispozitie sa vizitam ce doream(aici mentionez ca multe dintre atractiile foarte po****re erau vizitate doar de sotul meu, eu eram prea...burticoasa pentru ele, iar Francesca prea micuta.)Insa am trecut de 7 ori prin it`s a small world, si pentru mine nu a fost o pedeapsa! Mai trebuie sa spun ca fetitei mele mari ii plac copiii, multi, multi, multi, aglomeratia, galagia!!!

Si sa nu uit am mai avut o iesire de patru zile in Oslo, fara prunca, care a fost superba, cand bunicii din Ro au fost aici....si o doua zile (o noapte) in Germania cand bunicul a stat cu fetita. Insa asemenea ocazii nu mai vedem noi, in Ro mai avem doar o bunica si bunicul de aici are 75 ani si nu intinereste nici el, din pacate.

Prima vacanta cu doua gaze e peste cateva saptamini, in Ro, si de-abia asteptam, desi ma astept ca e mai putin relax cu doua gaze decit a fost cu una.

Sotul meu incearca sa ma convinga la o vacanta de America la anul, dar nu stiu daca ma inham la o asemenea aventura.... mai vedem.

Hai mai, cum nu te inhami ca Mexicul e mai departe decat US....daca Alra poate sa se duca in Mexic poti sa te inhami si tu la US.Si nu mai speria oamenii cu gripa ca nu e nici o gripa...nimic...
Hai . ....nu te supara
Si eu am aceeasi parere despre vacante ...doar ca nu prea se potrivea inceputul postarii cu sfarsitul...

Erinn's mummy

Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Lara, ce vroiam eu sa spun e ca poti sa mergi cu pruncii in Caraibe, Egipt, etc, daca mergi pentru soare si mare si nisip... La un all inclusive nu mai conteaza daca esti in Europa sau altundeva, poti sa te mulezi pe programul copiilor.
Daca mergi pentru cultura e alta poveste, adica poti sa mergi, dar nu va fi usor....

La faza cu zisul altora si nefacut-ul m-ai prins.... Cunosc(am in jur) oameni care merg cu bebei si in Thailanda si in Caraibe, dar eu nu ma duc ca mi-i groaza de drum, de bagaje, si nici nu sunt genul de stat la soare langa mare (poate voi deveni, nu stiu). Si nu cred ca e minunat sa vizitezi templele budhiste la 35 grade si cu doi bebei in doua carucioare care au ore fixe de masa, dormit, etc.

Insa poate voi incerca si eu mai mult decit Romania si Disneyland si o vizita ocazionala la prieteni prin Europa, sa imi fac curaj....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

In concluzie, cele mai relaxante concedii cu copiii sunt acelea in care parintii petrec timp impreuna si copiii petrec timp cu bunicii / bonele ...
Asta spuneam si eu cand am postat prima data al subiectul asta

Mergi la inceput

buflea, daca insisti noi nu te mai contrazicem

Mergi la inceput