Concediul cu bebeul?
Raspunsuri - Pagina 6
corinadana spune:
Pai tocmai schimbarea mediului ii afecteaza, pe bebi.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
lara_c spune:
Deci...daca eu mai fac un copil cand fie-mea va avea 2 ani si 11 luni...6 ani fara concedii......Si ea nu va merge niciodata in concediu pana nu implineste fratele sau sora 3 ani.
Mai fetelor, nu stiu cum e in America ( eu am fost numai in concedii...) da' eu daca nu merg 6 luni nicaieri mi se pare mult prea mult.
Voi , sa inteleg ca nici in RO nu mergeti cu copiii 6 ani daca ii faceti la intervalul descris mai sus???
Mai, copiii beneficiaza nu numai de pe urma unei vacante dar si de pe urma faptului ca parintii se relaxeaza si isi petrec timp de calitate impreuna si nu o ia unul in dreapta si unul in stanga .....
Nu e acelasi lucru acasa...cat te-ai duce tu cu copilul in parc...
Dar sa mai aud si ca sunt afectati bebelusii....e prea de tot.Uite a mea nu e afectata deloc...dimpotriva
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall
buflea spune:
Pai eu tocmai asta spuneam - ca de fapt parintii nu se relaxeaza, din contra, ca nu ai accesoriile de acasa si ca sa petreaca timp impreuna trebuie sa stea la fundul bebelusului ca daca e sa plece pe undeva, trebuie sa o faca pe rand. Iar la fundul bebelusului se poate sta si acasa.
Apoi Corina are dreptate, bebelusul este afectat ... mai ales pana in 2 ani se insista pe rutina, rutina, rutina ...copilul se simte in echilibru si e mai linistit daca se urmeaza o rutina - aceeasi procedura de mancare, de imbracare, aceleasi ore de culcare, aceeasi camera, pat, aceleasi fetze in jurul lui ...etc. Prea multi stimuli, prea multa miscare, agitatie, fete noi in jur il obosesc si risca sa reactioneze negativ.
Dar in fine, eu nu am vrut sa ma bag in amanunte de astea caci e adevarat ca nu moare, dar e oricum e clar ca concediul asta nu este un beneficiu pentru copil ci mai mult un moft al parintilor
Pe de alta parte e adevarat ca daca sunt 2 copii la diferenta mai mare de 2 ani, e cam greu sa-l tii pe unul acasa pt ca e greu cu celalat ... asa ca o data il sacrifici pe unul (bebeul) a doua oara il sacrifici pe celalat (primul copil).
P.S. Eu am fost prima data cu baiatul in Romania cand avea 3 ani fara 2 luni si zborul cu avionul a fost un adevarat efort de imaginatie pentru mine. Am avut de inventat activitati statice timp de 10 ore, ceea ce nu a fost deloc o placere. Fata are 3.5 ani si inca nu a vazut Romania, poate la anul ...
ruxij spune:
Eu zic ca dc nu ai cu cine lasa bb-ul si vrei neaparat sa mergi in concediu, ia-l cu tine.
Dc. ai cu cine il lasa, lasa-l si du-te cu sotul, ca bb nu beneficiaza cu nimic in urma concediului tau la varsta asta. Voi da si va beneficia si el de parinti relaxati la intoarcere.
corinadana spune:
Eu ii vad cu bebi si la Disney land. Ce or pricepe aia mici de acolo nu stiu. Si unii plang saracutii chiar daca s cu mama.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
blackpanterro spune:
La Disney nici eu nu sunt de acord sa duci bebe mic.Noi cand am fost am auzit atatia bebei urland de mi se rupea inima pt ei. Am vazut bebei nou nascuti in brate la mama care umbla in soare de 36 de grade! Mii de oameni umbland pe langa tine, muzica tare, soare si cozi infernale nu sunt pt un copil mai mic de 4 ani, parerea mea!
Ai si tu dreptate Buflea dar la noi de ex, nici nu se pune problema sa il lasam acasa pt ca suntem singuri cuc, plus ca eu m-as simti vinovata sa nu il iau cu mine, m-as gandi mereu ca si el ar fi vrut sa vada frumusetile la care ma uit eu.
Aidan, overall, e super in vacante, mai putin muzeele, nu are rabdare asa ca nu mergem decat daca sunt de istorie naturala sau dedicate specific dinozaurilor, dar si pe alea le vedem in 10 minute LOL
Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."
Chuny spune:
Prevad ca in curand se va ajunge la concluzia ca, de fapt, e chiar un abuz sa pleci in concediu cu copilul.
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
Bebe Beca spune:
Primele vacante, atunci cand fata avea cateva saptamani, au fost super easy, pentru ca nu facea altceva decat sa manance si sa doarma, iar noi ne-am organizat dupa bunul plac. Nu am resimtit nici oboseala, am vazut o multime de locuri noi (am facut un tur al Ardealului, am fost la mare, in Moldova), ne-am intors acasa cu amintiri frumoase.
Anul urmator am mers in Turcia. A fost superb. Nu cred ca o sa uitam incantarea cu care se ducea Rebeca in mare, veselia din ochi atunci cand se spargeau valurile, sau se juca cu animalele in nisip, sau la piscina, in colac... A fost si cel mai usor drum cu masina, a dormit mai tot timpul. Dupa un an am fost in Grecia, mai greu in masina... noi cautam sa-i gasim tot felul de activitati... La 3 si 4 ani am mers iar in Turcia, am ales un club de 5 stele, All inlcusive si a fost si mai bine... Anul asta o sa mergem si cu mezina familiei, care a vazut deja marea de 2 ori si muntele de 2 ori. Si se comporta excelent.
Si, ca o concluzie... cel mai fain concediu al nostru a fost cel de la 1 an al Rebecai, atunci cand incantarea si bucuria ei ne molipseau si pe noi. Nu ne-au deranjat nici pietrele bagate in gura, a testat si nisipul o data, insa s-a lecuit... O frumusete!
M-am intins ca o zi de post..., dar mi-a placut sa imi amintesc.
Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca
ilse spune:
Eu sunt 100% de acord cu buflea...pentru ca eu vad concediul ca pe un "break" in rutina mea de peste an, adica stau non-stop cu ei, ma dedic suta la suta, macar in concediu sa ma relaxez...acuma eu nu vorbes de cazurile ideale, cam ca cele din Ro, unde in timpul anului se ocupa de bebe, ba o bona, ba mama, eu vobesc de cazurile astea in care tot timpul anului ii vad numai pe ei 24 de ore din 24...si nu e vorba ca nu-i iubesc, altfel n-as avea 3, dar zau ca eu nu vad concediul asa, concediu e cand sta sotul cu ei vreo saptamana si eu fug undeva cu prietena mea cea mai buna.
Ca mai venim prin Ro, ca ne mai vizitam bunicii olandezi din Franta, asta e altceva e vorba de "bondingul" necesar dar nu il vad ca pe un "concediu".
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
ilse spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sibylle Prevad ca in curand se va ajunge la concluzia ca, de fapt, e chiar un abuz sa pleci in concediu cu copilul. Sibylle http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ Vladimir ***** ***** Anna www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie" |
Dar de ce Sibylle?
Nu avem voie sa avem pareri diferite despre notiunea de "concediu"?
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor