Concediul cu bebeul?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui abramburika

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Mie concediul cu copilul mai mic de 3 ani mi se pare pierdere de bani. Pentru ca esti la programul copilului ...Dimineata trezit devreme, somn la pranz, seara culcat la 8:00, mancare speciala, scandal in restaurant ... ce concediu este ala ? Doar asa ca sa dormi in alt pat, mai dai si copilul peste cap si mai platesti si bani pentru asta.
Noi pana au facut cei mici 3 ani nu am plecat nicaieri - plimbari in aer liber pot sa-i ofer si acasa pe gratis.
Anul trecut a fost prima data cand am fost cu ei in concediu si a fost ok - tot a trebuit sa ne culcam la max 9:30-10:00 P.M. dar in rest, marg singuri, manaca singuri si orice, se exprima, se joaca in nisip, nu si-l baga in ochi, in gura ...etc.

Pai exact asa spunea si monique ... tinut in casa, in dulap, cu cheie, fiert si sterilizat e cel mai bine. Zici ca numai pana la 3 ani? Dupa e ok in vacanta cu bb?
aaa ... am inteles gresit ... fiert si sterilizat e pt. binele copilului ... tu zici ca dupa 3 ani pt. binele si comoditatea parintilor. Am inteles gresit, mea culpa!

Da, ai inteles complet gresit ... eu nu am zis ca copilul trebuie tinut in dulap si sterilizat din 3 in 3 ore. Eu am zis ca copilul trebuie tinut ACASA nu IN CASA. E diferenta. Ce rost are sa ma deplasez cu el 300 Km, sa-l tin sa doarma in masina (pe drum), sa ii dau mancare de la borcan, sa-i schimb locul de dormit ...ca sa ce ? Sa-l plimb tot in carucior prin aer liber si sa-l duc in parcurile de la 300 Km distanta ? Sa tin caruciorul pe plaja sau sa ii dau drumul in nisip ca sa-l mananace cu curiozitatea specifica varstei ?
Iar eu, care sunt in concediu, sa am de fapt exact, dar exact acelasi program pe care l-as avea acasa ? Daca nu chiar mai incomod - ca nu ii pot gati, trebuie sa il tin prin restaurante, nu ii pot spala rufele, nu il pot spala pe el in confortul de acasa ... etc, etc, etc.
Dupa parerea mea, pana la 3 ani, copilul nu intelege nimic din "concediu" si luatul lui de acasa si mutatul timp de 10 zile intr-un hotel, nu face decat sa il dea peste cap. Pentru parinti concediul nu e concediu, e mai mult un chin ...si tot disconfortul asta se intampla pe bani .

Tobogane, gradina zoologica, plimbare in aer liber in carucior, gratare si stat sub copac ferit sau nu de soare ... toate astea se pot face in jurul casei - adica plecat dimineatam, venit la pranz la somn, plecat dupa amiaza, venit inapoi seara.

Nu spun ca nu se poate sau ca nu este bine ...sigur ca se poate si sigur ca toata lumea o sa supravietuiasca concediului (si copilul si parintii) si o sa bifeze cu mandrie ca au fost in vacanta . Parerea mea insa este ca nu se merita - vacanta pentru mine este o peerioada de relaxare si pentru mine si pentru copil, ceva special, in care nu mai fac ce fac acasa ...

In fine, nu vreau sa conving pe nimeni ... asta a fost optiunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Pai daca pentru tine reprezinta un chin concediul cu copilul, atunci ai ales spre binele tau. Nu stiu daca si spre binele copilului. Mai ales daca locuiesti la oras, unde aerul cu siguranta e poluat, chiar si in USA.
Eu una nu am auzit de parinti care sa fi plecat cu copii sub 3 ani in concediu si sa se fi plans ca i-a fost rau copilului. Dar bine, sigur i-a fost copilului. Aerosolii de la mare sau aerul curat de munte,sunt lucruri pentru care merita sa faci un "sacrificiu' sa i le oferi copilului.
Dar, daca tie ti s-a parut mare acest efort, e pacat sa dai sfatul "tineti copilul acasa".
Cat despre adaptabilitate, copiii, cu cat sunt mai mici cu atat se adapteaza mai usor si la drum, si la schimbatul locului de dormit si la schimbatului programului.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Pai daca pentru tine reprezinta un chin concediul cu copilul, atunci ai ales spre binele tau. Nu stiu daca si spre binele copilului. Mai ales daca locuiesti la oras, unde aerul cu siguranta e poluat, chiar si in USA.
Eu una nu am auzit de parinti care sa fi plecat cu copii sub 3 ani in concediu si sa se fi plans ca i-a fost rau copilului. Dar bine, sigur i-a fost copilului. Aerosolii de la mare sau aerul curat de munte,sunt lucruri pentru care merita sa faci un "sacrificiu' sa i le oferi copilului.
Dar, daca tie ti s-a parut mare acest efort, e pacat sa dai sfatul "tineti copilul acasa".
Cat despre adaptabilitate, copiii, cu cat sunt mai mici cu atat se adapteaza mai usor si la drum, si la schimbatul locului de dormit si la schimbatului programului.

Sigur ca atunci cand spun CONCEDIU ma gandesc si la binele meu ... sau e rusine sa ma gandesc si la mine ? Mai mult, eu cand spun concediu, mi se pare ca ar trebui sa fie o perioada in care TOTI schimbam ceva din cotidian si ne simtim bine. Un copil pana in 3 ani habar n-are de aceasta schimbare, se adapteaza dar nu stiu cat de bine se simte ca ii schimbi mediul, patul, programul - iar pentru parinti schimbarea aduce numai griji suplimentare pentru ca nu mai sunt utilitatile de acasa ... cat despre aerosoli si poluare ?...sa fim seriosi, vorbesti de parca ai duce copilul la "tratament" in vacanta ...de parca l-ai lua dintr-un mediu nociv si l-ai duce la insanatosit, 10 zile, in concediu.

Inca o data - eu nu judec pe nimeni si nu spun ca nu se poate. Tehnic vorbind, mie mi se pare pierdere de bani ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui abramburika

Citat:

Mie concediul cu copilul mai mic de 3 ani mi se pare pierdere de bani. Pentru ca esti la programul copilului ...Dimineata trezit devreme, somn la pranz, seara culcat la 8:00, mancare speciala, scandal in restaurant ... ce concediu este ala ? Doar asa ca sa dormi in alt pat, mai dai si copilul peste cap si mai platesti si bani pentru asta.
Noi pana au facut cei mici 3 ani nu am plecat nicaieri - plimbari in aer liber pot sa-i ofer si acasa pe gratis.
Anul trecut a fost prima data cand am fost cu ei in concediu si a fost ok - tot a trebuit sa ne culcam la max 9:30-10:00 P.M. dar in rest, marg singuri, manaca singuri si orice, se exprima, se joaca in nisip, nu si-l baga in ochi, in gura ...etc.

Pai exact asa spunea si monique ... tinut in casa, in dulap, cu cheie, fiert si sterilizat e cel mai bine. Zici ca numai pana la 3 ani? Dupa e ok in vacanta cu bb?
aaa ... am inteles gresit ... fiert si sterilizat e pt. binele copilului ... tu zici ca dupa 3 ani pt. binele si comoditatea parintilor. Am inteles gresit, mea culpa!

Da, ai inteles complet gresit ... eu nu am zis ca copilul trebuie tinut in dulap si sterilizat din 3 in 3 ore. Eu am zis ca copilul trebuie tinut ACASA nu IN CASA. E diferenta. Ce rost are sa ma deplasez cu el 300 Km, sa-l tin sa doarma in masina (pe drum), sa ii dau mancare de la borcan, sa-i schimb locul de dormit ...ca sa ce ? Sa-l plimb tot in carucior prin aer liber si sa-l duc in parcurile de la 300 Km distanta ? Sa tin caruciorul pe plaja sau sa ii dau drumul in nisip ca sa-l mananace cu curiozitatea specifica varstei ?
Iar eu, care sunt in concediu, sa am de fapt exact, dar exact acelasi program pe care l-as avea acasa ? Daca nu chiar mai incomod - ca nu ii pot gati, trebuie sa il tin prin restaurante, nu ii pot spala rufele, nu il pot spala pe el in confortul de acasa ... etc, etc, etc.
Dupa parerea mea, pana la 3 ani, copilul nu intelege nimic din "concediu" si luatul lui de acasa si mutatul timp de 10 zile intr-un hotel, nu face decat sa il dea peste cap. Pentru parinti concediul nu e concediu, e mai mult un chin ...si tot disconfortul asta se intampla pe bani .

Tobogane, gradina zoologica, plimbare in aer liber in carucior, gratare si stat sub copac ferit sau nu de soare ... toate astea se pot face in jurul casei - adica plecat dimineatam, venit la pranz la somn, plecat dupa amiaza, venit inapoi seara.

Nu spun ca nu se poate sau ca nu este bine ...sigur ca se poate si sigur ca toata lumea o sa supravietuiasca concediului (si copilul si parintii) si o sa bifeze cu mandrie ca au fost in vacanta . Parerea mea insa este ca nu se merita - vacanta pentru mine este o peerioada de relaxare si pentru mine si pentru copil, ceva special, in care nu mai fac ce fac acasa ...

In fine, nu vreau sa conving pe nimeni ... asta a fost optiunea mea

Prefer sa nu raspund ... da, iti respect parerea, dar nu o condivid.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Deheioana,

Tocmai am revenit din vacanta cu piticele mele ,cea mica are doar 3 luni iar cea mare 2 ani si ceva.
Bufle stie ea despre ce vorbeste, nu te simti in concediu ,desi platesti sa te relaxezi, cu bebe este ok pe plaja dar trebuie sa-l protejezi bine de razele solare care trec chiar si prin umbrela dublata.

Pititca mea de 3 luni s-a inrosit in prima zi pe fata desi aveam umbrela dublata sub o alta umbrela din paie si frunze de palmier,pe deasupra crema 30 SPF dar nu a fost suficienta,data viitoare optez pt. 50spf.

Adevarat,bebele doarme bine la mare,ca-i in carut ,in patut sau tranzat, dar nu ai timp sa faci mai nimic ,esti mereu preocupata de tot.
Noi am calatorit cu avionul si cu masina ,in total 7 ore de drum,mi s-a parut partea cea mai usoara a vacantei,desi strigam mereu dupa Sophia ca disperata sa nu dispara prin aeroport,lucru care s-a si intamplat.

La restaurant seara, trebuie sa mananci repede si nemestecat,in cazul in care ai doar un bebe si un sot saritor ,atunci iti v-a fi mai usor ca veti manca pe rand.

La mine a mai fost si dezavantajul de a merge la casa noastra de vacanta la plaja,acolo trebuie sa fac si menaj ,sa mai bag o masina de spalat rufe si cum mi-am invitat si prietenii cei mai buni seara mai trebuie sa si gatesc, pe langa toate astea pune la numar faptul ca trebuie sa le spal pe amandoua dupa plaja, sa le dau sa manance si sa citesc si povesti de adormit,ma rog, e un fel de a iesi din casa cu copiii,la noi.

Deci la plaja cu copii este minunat doar un weekend sau cu bona dupa voi,eu m-am intors mai obosita din vacanta,bronzata doar pe o jumatate de corp din cauza umbrelei .
Si ca sa fie toata panoplia vacantei, ni s-a spart casa ,ne-au furat masina in perioada vacantei, noroc de politistii nemti ca si-au facut datoria si i-au prins pe hoti,am recuperat toate bunurile cu exceptia masinii care a foste deja vanduta in ukraina.

Intre noi fie vorba, cand plecati in concediu ,nu lasati niciodata cheile masinii in cutia de chei de la intrare

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Mai raspund si aici inainte sa ma culc.

Si noi tocmai ne-am intors din concediu cu un baiat de aproape 3 ani ( uneori dificil) si o nebunateca de 1 an. A fost superb.

Am fost intr-un camping de 4 stele, cu tot confortul. Sigur ca a trebuit sa facem si mancare, curatenia, dar a fost extraordinar.

Noi reuseam sa avem momentele noastre, 2 ore dupa masa ( ah, piscinele balneo - o minune, mergeam, evident, pe rand) si seara dupa ce ii puneam la nani. In rest eram toata ziua la piscina, mare, seara la spectacole si discoteca in aer liber cu toata trupa. Am reusit chiar si sa vizitam 3 orase din zona, iar la intoarcere ne-am lungit drumul ca sa vizitam un viaduct foarte mare.

Eu recunosc ca noua ne-a facut placere sa ne ocupam mai mult de copii. Era ca si cum am fi fost acasa, insa intr-un cadru mult mai placut, la 100 m de casuta aveam o gramada de distractii. Anna s-a distrat mult in piscina si nisip, Vladi a facut o gramada de descoperiri ( locuri de joaca diverse, trambulina, carusel etc). In ultimele zile ne-am imprietenit cu alta familie si am fost cu ei la restaurant. Si pt ca aveau o fetita frumusica Vladi a mancat frumos si a stat in scaun o ora jumate !!!

Nu am venit foarte bronzati desi eram la Mediterana, am evitat soarele si am folosit crema de protectie cu factor ridicat. Niciunul din noi nu a facut insolatie sau altceva. E drept ca cei mici au facut fiecare cate o zi de temperatura, in rest am fost zen si m-as mai duce oricand.

Au fost si cateva momente dificile, dar asa e viata cand ai copii. Drumul cu masina de cam 900 de km a fost rezonabil. Ne opream in locuri speciale unde erau parculete de joaca, ii lasam sa zburde cate o ora si apoi erau gata de drum. Nu mi se pare deloc ca a fost o cheluiala inutila, nu imi pare rau de banii dati ( pt bugetul nostru a fost chiar scump), a meritat tot efortul pt ca am revenit acasa mai bogati.

Edit : poze din concediu aici :

http://s79.photobucket.com/albums/j135/Sorinushka/Serignan%202009/

Sibylle

http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

eu sunt intrutotul de acord cu buflea pt ca:
1.parintii se odihnesc 50% sau deloc, se aleg doar cu schimbarea peisajului
2.copilul se distreaza, dar nu poate povesti mare lucru, deci nu stiu sigur cu ce arams la fel s-ar fi distrat si acasa
3. a facut toxiinfectie alimentara la munte, urmata de internare in spital la Bucuresti

Asta e !

cum spunea o mamica inteleapta, la alt topic, trebuie sa ne reconfiguram perceptia despre activitatie cu copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Citat:
citat din mesajul lui AYSHA 2

eu sunt intrutotul de acord cu buflea pt ca:
1.parintii se odihnesc 50% sau deloc, se aleg doar cu schimbarea peisajului
2.copilul se distreaza, dar nu poate povesti mare lucru, deci nu stiu sigur cu ce arams la fel s-ar fi distrat si acasa
3. a facut toxiinfectie alimentara la munte, urmata de internare in spital la Bucuresti

Asta e !

cum spunea o mamica inteleapta, la alt topic, trebuie sa ne reconfiguram perceptia despre activitatie cu copiii

Dragele mele care sunteti de parere ca bietii copilasi trebuie tinuti acasa doar cu mama si cu tata si bunicii timp de 3 ani.Va anunt cu parere de rau (pentru bietii copii)ca veti avea niste copii introvertiti, fara capacitati extraordinare de comunicare si socializare care evident toata viata probabil ca se vor ascunde dupa fusta mamei.
Ati citit si voi vreodata undeva dragelor articole (de care internetul este plin de altfel)despre faptul ca majoritatea deprinderilor si capacitatilor copiii le asimileaza intre 0-2 ani.Asa ca nu plecati in concediu cu ei pana la 3 ani DOAMNE FERESTE! sa socializeze si ei ceva, sa invete ceva nou, sa se simta bine cu parintii sau sa descopere cu uimire ca exista si altceva in lume in afara de cei 4 pereti de acasa, parcul in care merg de 2 ori pe zi de 3 ani si casa bunicilor unde daca sunt cu adevarat fericiti poate au si vreun caine sa descopere ca totusi exista si animale pe pamant...REALE adica nu din acelea de la televizorul in fata caruia stau toata ziua.
Bietii copii.....si atat....

Ralucutza mami de Andra-Bianca
DN 26.12.2008

Mergi la inceput

Sibylle, inteleg perfect ca ti-a placut in concediu. Depinde de ceea ce intelege fiecare prin concediu ... poate de aici vin parerile diferite. Mie nu imi place sa gospodaresc in concediu ... asta fac acasa, zi de zi. 10 zile pe an vreau sa ma scol si sa fiu servita, sa nu mai bat supermarketul, sa nu mai gatesc, sa nu mai spal vase ... etc, etc, etc. La fel cu drumul ... urasc sa stau ore / zile cu fundul in masina ... sa fac 900 Km cu opriri din 2 in 2 ore la tobogane mi se pare un chin, mai bine stau acasa si ma duc acolo in fiecare zi.
Sa ma duc la spectacole si alte distractii, PE RAND, iar mi se pare ca nu e concediu ... PE RAND ma duc si acasa la film si spectacole. Pana la urma ma duc in concediu ca sa-mi petrec timp separat de sot pentru ca pe rand mancam, pe rand ne distram, pe rand de ducem in piscina, la bar, la discoteca, la plaja ...etc.?

Ca sa nu mai spun ca am uitat complet partea cu IMBOLNAVITUL - asta ma paralizeaza efectiv. Mai ales la un bebe care nu stie sa spuna ce il doare, unde il doare, ii schimbi mancare sau apa cu care ii faci laptele si il dai peste cap ... trebuie gasit pediatru care nu ii cunoaste istoria .

Acum sa va spun cum este dupa 3 ani - copilul merge, vorbeste, te intelegi cu el, stii exact ce activitati ii trebuie ca sa se simta bine si cauti un loc care sa le indeplineasca pe toate. Sigur nu este ca si cum te-ai duce fara copii in vacanta, tot la program esti, dar macar la restaurant se manaca cat de cat normal, seara se mai poate prelungi si pana la 11:00 P.M., se joaca in nisip si parintele poate lenevi la soare, se joaca in apa de la mal ...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ralukutzza
Va anunt cu parere de rau (pentru bietii copii)ca veti avea niste copii introvertiti, fara capacitati extraordinare de comunicare si socializare care evident toata viata probabil ca se vor ascunde dupa fusta mamei.
Ati citit si voi vreodata undeva dragelor articole (de care internetul este plin de altfel)despre faptul ca majoritatea deprinderilor si capacitatilor copiii le asimileaza intre 0-2 ani.Asa ca nu plecati in concediu cu ei pana la 3 ani DOAMNE FERESTE! sa socializeze si ei ceva, sa invete ceva nou, sa se simta bine cu parintii sau sa descopere cu uimire ca exista si altceva in lume in afara de cei 4 pereti de acasa, parcul in care merg de 2 ori pe zi de 3 ani si casa bunicilor unde daca sunt cu adevarat fericiti poate au si vreun caine sa descopere ca totusi exista si animale pe pamant...REALE adica nu din acelea de la televizorul in fata caruia stau toata ziua.
Bietii copii.....si atat....

Cred ca exagerezi ... sunt oameni care nu au posibilitati sa mearga in concediu o viata intreaga si nu sunt cazuti din pom, introvertiti si lipiti de pereti. Cate concedii crezi ca au avut bunicii nostri si chiar generatia parintilor nostri ?
Despre ce socializare vorbesti exact ? Exista o gramada de locuri unde te poti deplasa cu copilul si te intoarce in aceeasi zi acasa - nu trebuie sa fie strict parcul din colt. Pe o arie de 100 km in jurul casei, este imposibil sa nu fie elemente de distractie.
Cat despre animalele REALE ... tu ai vazut toate animalele REALE de pe lumea asta ? Eu nu am vazut niciodata o balena de ex, decat la TV si sunt foarte ok.

Mergi la inceput