Concediul cu bebeul?
Raspunsuri - Pagina 3
blackpanterro spune:
Aidan s-a nascut in Italia la mare.Am fost pe plaja, prima data la 6 zile! Dimineata si seara era foarte placut de plimbare si nici vorba sa fi stat in casa.Aveam program fix in fiecare zi.
Nu sunt de acord cu lasatul copiilor acasa in vacanta sau anularea vacantelor cand copiii nu au nici o problema. Si bebele face parte din familie, merge si el peste tot. Ok, poate fi mai greu dar cand sunt atat de mici e mult, mult mai usor sa calatoresti decat cand sunt mai mari, asta o stiu foarte bine pt ca noi calatorim foarte des si pot spune ca atunci cand a fost bebe a fost floare la ureche, acum e deficil ca trebuie sa stam cu ochii pe el ca pe butelie sa nu dispara :), plus ca are 1 milion de mofturi, stiti voi, d-ale copiilor :)
Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Mie concediul cu copilul mai mic de 3 ani mi se pare pierdere de bani. Pentru ca esti la programul copilului ...Dimineata trezit devreme, somn la pranz, seara culcat la 8:00, mancare speciala, scandal in restaurant ... ce concediu este ala ? Doar asa ca sa dormi in alt pat, mai dai si copilul peste cap si mai platesti si bani pentru asta. Noi pana au facut cei mici 3 ani nu am plecat nicaieri - plimbari in aer liber pot sa-i ofer si acasa pe gratis. Anul trecut a fost prima data cand am fost cu ei in concediu si a fost ok - tot a trebuit sa ne culcam la max 9:30-10:00 P.M. dar in rest, marg singuri, manaca singuri si orice, se exprima, se joaca in nisip, nu si-l baga in ochi, in gura ...etc. |
Din contra...daca primaoara il duci in vacanta la 3 ani...atunci va face ca toate visele...si e normal..e teama de necunoscut, de nou.
Daca il iei de la 3 sapt cu tine peste tot, e o a doua natura sa calatoreasca.Pentru un copil normal si sanatos nu vad nici un impediment.
Ma mira sa vad ca esti din US..de obicei in RO exista atitudinea asta....cu frica de iesit cu copilul.Am amice in RO care isi fac cruce cand le spun ca eu am o viata absolut normala chiar daca am copil.Ele nu ies decat in parc..Nu vad nici o problema sa o iau peste tot cu mine.
Tb sa recunosc ca si conditiile de aici ajuta(camere de schimbat bb, produs pt copii mici in orice benzinarie, magazine cu lifturi, etc) dar din cate stiu exista si in US .
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall
mina spune:
Ia copilul si mergi la mare. Discuta cu pediatrul ce precautii trebuie sa iei (legat de soare, creme de plaja, etc) si drum bun! E important sa-l luati cu voi de mic.
Noi de cand avem vizigotul ne-am facut toate concediile cu el. Fie ca au fost la mare (mai putine, ce nu prea ne place), sau la munte, sau pur si simplu la bunici zacut 2 saptamani de lene si oboseala...cu noi! La cateva luni am mers la bunica sotului la tara, fara apa curenta sau cine stie ce conditii, spalat la butoiul cu apa de ploaie dar aerul de acolo era sanatate curata pentru copil.
Pentru ei, cat sunt mici, e perfect egal unde merg, important este ca parintii impart cu ei perioada asta a concediului cand faci ce ai chef cand ai chef, esti relaxat, vezi lucruri noi, etc.
Din punctul meu de vedere concediul isi pierde farmecul fara fi-miu. Pai e vacanta in care ma refac dupa un an de munca, nu? Si sa-mi lipseasca taman sensul vietii?
Si nu e chiar asa de greu, te adaptezi. Adevarat ca pe masura ce creste puiul e mai usor cu bagajele si mancarea, dar si cand e mic se gasesc solutii.
Acuma fiecare cum crede ca e mai bine. Recunosc ca am avut momente (rare) cand invidiam pe cei care lasau copilu cu bunicii si mergeau o saptamana in 2 undeva. Noua pur si simplu nu ne iese, ne distram perfect in 3.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
roli25 spune:
Dupa 3 ani de mers cu copiii in concedii, incepand de la 3 luni ale primului copil, pot sa declar ca e mult mai usor cu bebe mic, pe care-l cari oriunde, doarme in carucior, il alaptezi oriunde...cu cat cresc, devine mai dificil...dar concediile cu copiii sunt cele mai frumoase!
Arareori, cand ne simtim foarte obositi, lasam copiii la bunici si fugim singuri pentru cateva zile. Dar concediile mari sunt cu copiii negresit.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
ang3lt0uch spune:
AM vazut ca spunea cineva aici ca daor dupa 3 ani e de mers c copii in concedii... Nu sunt de acord DELOC, probabil depinde de copil. Dracusorul meu de acasa e asa un ingeras cand plecam undeva de nici nu o recunosti. Si nu imi modific programul dupa ea , caci are un program normal care imi convine f mult. Si manaca cu mine in restaurant...daorme cu mine in pat, merge cu mn la plaja, tot ce as face si fara ea, ca nu imi mai arde de distractii nocturne oricum.
Nu este adevarat ca e o pierdere de bani...Plus ca ii face o mare placere copilului. Eu am fost cu ea si la un an si la 2 ani si se vede schimbare comportamentala imediat, este mult mai linistita mult timp dupa ce revim acasa. Daca nu ar fi sa ma duc cu ea, eu nu m-as duce deloc, ce concediu ar fi ala cu doua treimi de familie cand intregul are trei ? Dar asta e daor parerea mea, nu va suparati...
In legatura cu dusul la mare la 3 luni, eu nu am dus-o pentru ca nu am avut bani sincera sa fiu ... Abia la un an si 2 luni am ajuns prima data. Noi am plecat noaptea, a dormit tot drumul. La fel si anul asta.
Insa nu m-as duce cu ea in mijoc de august si nici in sept, pentru ca incep ploi dese...atunci chiar ar fi pierdere de bani. Plus ca in sept e diferenta mare de temp intre zi si noapte la mare...mie chiar mi-e frica de asta, eu am racit rau la 9 ani cand am fost in sept la mare din cauza asta...cu toate ca ma dusesera ai mei anual de la 2 ani, dar in iulie...
Acum tu faci ce crezi...eu una as mai astepta un an daca copilul nu daorme bine noaptea caci va fi dificil pe drum...tin minte ca la 3 luni fie-mea nu rezista mai mult de 1 ora somn in masina care merge..probabil nu ii era bine asa zguduita atunci.
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
Adriana mica spune:
Sunt de parere ca este chiar indicat sa mearga si copilul in concediu, impreuna cu parintii. De la orice varsta, dar cu toate precautiile necesare. Poate nu este de fiecare data foarte usor, in cazul nostru micile inconveniente (gen rosu in gat, mofturi la masa) au inceput in ultima vreme, nu atunci cand era mic. Chiar si asa, nu as concepe sa plecam fara el; pt noi, sunt singurele perioade din an cand suntem toti 3 impreuna (exceptand weekend-le) si nu le-as rata pt nimic in lume.
Noua pediatra NU ne-a recomandat sa folosim crema cu protectie solara inainte de varsta de 6 luni, dar acum au aparut pe piata o multime de variante Bio, poate unele se pot folosi si la bebelusi mai mici de 6 luni. De asemenea, sunt pe piata (cam scumpe, cei drept), costume de baie cu factor de protectie, corturi cu factori de protectie, etc.
Drumul de 6-7 ore poate fi dificil prin prisma caldurii si a folosirii aerului conditionat. Noi am plecat la drum lung cu Dudu, cand avea 9 luni; foloseam aerul conditionat pe viteza 1, cu orientare doar spre picioare. Ii schimbam destul de des tricoul, in rest nu au fost probleme. Poate ca mersul pe timp de noapte ar fi o optiune in cazul vostru.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
lulu77 spune:
LA MAREA NEGRA CU BEBE-UL, iti spune o constanteaca, o mamica cu copil de 1 an si 10 luni, un copil scos pe plaja zilnic, in orele permise, si la 3 saptamanide viata mers la munte cu el.
Si ce frumos este in CO cu copil mic, mananca si doarme non stop, mai ales la aerul curat de la munte/ mare.
Dupa 3 ani, eu zic ca e mult mai greu ca pana atunci cunoscatorii stiu ce zic .
Hai, concediu plakut, vreme frumoasa( adik fara vijeli, ploi,etc) si lasa prejudecatile acasa ......NU VA AVEA DECAT DE CASTIGAT bebe dupa concediul la mare.
Asa cum au scris si restul mai sus, plimbari in orele permise, hidratat bine copilul, hainute numai de bumbac .
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
monaraus spune:
Eu am o nedumerire. Un bebe de 8 luni poate fi tinut macar putin dimineata direct sub razele soarelui daca este dat cu crema? Sau trebuie tinut mereu sub umbrela pe plaja? NOi plecam poimaine si nu stiu cum voi face...
Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si Stefan (18.11.2008)
lulu77 spune:
monaraus, eu zic ca undeva in intervalul orar 7.30-9.30 si dupa 18.00 ai putea sa il tii la soare, cu protectie pe cap, dat cu crema si hidratat des.
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
witeflower spune:
Eu am alta nedumerire... De acord ca copiii (mai ales bebeiii) trebuie protejati de soare si caldura. Dar... acolo unde locuiti voi nu este soare? Sau nu e cald vara?
Eu stiu ca faceam plimbari cu bebe pe-afara dimineata pana pe la 10 (desigur statea la umbra ...caruciorului (dar care nu cred ca tinea mai bine decat o umbrela de soare. Ocazional, ma prindea si ora 11, caz in care ma traggeam pe cat posibil la umbra. Dar in drum spre casa nu gaseam umbra peste tot, asa ca mai lua cateva minute de soare. Nu tin minte sa fi avut probleme din cauza asta.