Bubite rosii pe spate

Bubite rosii pe spate | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Vladut a facut niste bubite mici rosii pe spate. De dimineata avea citeva la git - m-a pus sa il scarpin, seara m-a anuntat fericit ca il maninca si mai jos pe spate Acum zice ca nu il mai maninca. Sint micute dar de aproape parca au si putin lichid in ele.

A mai avut cineva asa ceva?

Multumim frumos pentru raspunsuri!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katyuscha21 spune:

cred ca are varsat de vant ca asa apar mai intai si dupa un timp o sa ii apara mai multe dar pt orice eventualitate mergi la doktor cu el sa nu fi facut si vreo alergie la ceva dar daca zici ca au apa in ele cu siguranta e varsat de vant trebie sa stea in casa cel puti o saptamana sau chiar pana ii dispar.multa sanatate

Mami de baietel dulce ANDREI 2 ANI SI 7 LUNI (26.09.2006)
(GRAVI) 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela alina spune:

Matei asa face intotdeauna de la caldura, cand transpira.II apar mai intai pe la " cutele" gatului iar apoi pe spate si il manaca de fiecare data.
Pentru linistea ta consulta un medic.
Sanatate piticului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Tocmai ce voiam sa deschid si eu un asemenea subiect. Sirimie, sper ca nu te superi ca scriu si eu problema mea, asemanatoare cu a ta, la subiectul tau.Ca si la noi bubitzele sunt pe spate.
Deci, eu am 2 baietzi, 5.9 repsectiv 2.8 ani, blonzi amnadoi. Cel mare are bubite putine, in zona gatului si un pic pe spate, in partea superioara. La cel mic insa, acum sunt ff multe. Au aparut initial pe gat, i s-au extins pe spate, apoi pe brate, picioare, nesemnificativ pe burta. In scurt timp i s-au retras de pe membre (au ramas doar cateva, nesemnificativ) dar tot are ff multe pe spate si gat. In timpul zilei nu se vad tare decat daca e ff cald afara, se simt insa la mana, ca niste asperitati, pielea e uscata, insa seara, mai ales la baie, ies in evidenta rau rau, se inrosesc si pe spate parca e ars tot, apoi dupa un sfert de ora de la baie se calmeaza si iar nu se vad asa rau. In timpul zilei se inrosesc de la caldura. Dar, nu au lichid bubitele, cum a zis Sirimie si nici nu il deranjeaza, nu se scarpina.
Am fost in urma cu o luna la dr cu el pentru o bronsiolita si pe langa tratamentul pentru bronsiolita doctorul ne-a prescris pentru iritatie Atoderm si Aerius 14 zile. Intr-o prima etapa i s-au retras, dar acum au aparut iar.Eu il dau in fiecare seara cu Atoderm..nimic.
Am facut si analize imunologice (era la al treilea episod de bronsiolita si era suspect de astm), au iesit insa bune toate.
Are cineva vreo idee?

PS. La noi cel putin, cu certitudine nu e varsat de vant. Ai mei au avut varsat amandoi. Plus ca la noi varsatul a debutat cu febra, rinoree, etc. Acum sunt doar bubitze si atat.Fara vreo jena aparenta.

Baietzii mei

Mergi la inceput

Sirimie, cum mai stati cu bubitele?
La noi nu parca nu mai dispar..se estompeaza, dar nu dispar..si nimeni nu zice nimic

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ankussa spune:

Eunice incerc eu sa-mi dau cu parerea, asa pe fuga. Cred ca puiul tau are DA (dermatita atopica). Noua GPul ne-a tot dat sa-I dam lui Vladut creme cu cortizon sau antibiotic care nu au facut decat sa estompeze sau sa ascunda petele pt cateva zile. Sfatul meu e sa incerci sa hidratezi pielea foarte bine. Incearca unul din produsele astea: Avene Trixera, Mustela, Aderma Exomega. La noi merge binisor Hydromol (e pe baza de parafina) nu stiu daca se gaseste in tara. Si apropos si Vladut are aceleasi pete care devin rosiatice dupa baitza. Am inteles de la un pediatru din tara (si aici mi s-a confirmat neoficial) ca trece odata cu varsta. Sanatate multa!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ankussa

Eunice incerc eu sa-mi dau cu parerea, asa pe fuga. Cred ca puiul tau are DA (dermatita atopica). Noua GPul ne-a tot dat sa-I dam lui Vladut creme cu cortizon sau antibiotic care nu au facut decat sa estompeze sau sa ascunda petele pt cateva zile. Sfatul meu e sa incerci sa hidratezi pielea foarte bine. Incearca unul din produsele astea: Avene Trixera, Mustela, Aderma Exomega. La noi merge binisor Hydromol (e pe baza de parafina) nu stiu daca se gaseste in tara. Si apropos si Vladut are aceleasi pete care devin rosiatice dupa baitza. Am inteles de la un pediatru din tara (si aici mi s-a confirmat neoficial) ca trece odata cu varsta. Sanatate multa!

Ankussa

Multumesc frumos. Nu stiu ce sa zic dar din cate am citit eu DA este chinuitoare pentru copil, se scarpina, e irascibil, etc. Ori la noi nu exista nimic din aceste simptome, nu se scarpina, e bine dispus, doar ca are bubite care pe el nu il deranjeaza.
Acum ii dau de cate zile ceai Trei frati patati si dupa baie il dau cu Atoderm de la Bioderma. In dimineata asta nu mai avea pe gat si pe umeri asa mukte, maiare multe inspre talie. Adica pare sa se curete de sus in jos. Sa vedem..
Plus ca doctorii care l-au vazut nu au spus nimic de DA..sper sa nu fie asta.

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Eu va pot da o alta varianta, care apare mai ales de la caldura.
Si Adi facea cand era mic mai ales daca era cald afara sau dimpotriva, dar transpira el.
Exista o mixtura care noua ne-a facut tare bine (bubitele se estompeaza cu varsta si cu spalat des cu apa simpla cand afara e f cald) dar nu mai gasesc reteta prin casa si voi avea nevoie si acum la Calin.
De precizat ca bubitele apar mai ales la copiii cu tendinta alergica sau care au o forma usoara de DA.
Sfatul meu (la noi asa a mers): spalat des cu apa in loc de sters cu servetele umede, mai ales in zona gatalui sau la pliuri pt bbei si folosit doar haine de bumbac.
Va dorsc sa scapati de ele, ca tare sunt pacatoase si cu cat e mai mic copilul se agraveaza ca e pielea imatura.
Succes!

Annablue & Adrian & Calin
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

da si noi facem bubite la fel. am remarcat ca apar odata cu aparitia caldurii, el transpira, mai ales in timpul somnului. de cand il spal si pe corp numai cu sampon, au disparut...(folosesc Jhonson cu musetel)...precizez ca nu folosesc si nici nu am folosit produse cosmetice pt copii.
a si sa mai spun ca facem in 99% din cazuri numai dush (deci nu baie in cada) si nu mereu ii dau si cu sampon pe corp. adica alternez, odata numai cu apa, odata pun si sampon...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Da, sint de la caldura, au disparut intre timp. Intre timp am fost internati in spital pentru viroza respiratorie (degeaba, as zice eu).

Multumim frumos pentru raspunsuri!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Maria face si ea de la caldura dar forme usoare, la gat, pe spate...la subtioara .....Cel mai rau a fost anul trecut. Atunci am scris si eu pe forum si mi s-a recomandat apa termala Avene si in cateva zile au disparut treptat. Pe urma o dadeam zilnic preventiv, chiar de mai multe ori pe zi, cum vedeam putina roseatza.
Anul asta a facut f putin, doar pe la gat si putin pe spate si am cumparat iar apa termala. E f buna.

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele

www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput