"va dati copii"

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns neliaCris spune:

si referitor la mare...am fost anul trecut ..avea 3 luni juma....a fost prima noapte dormita de mult timp..aerul de mare face fr bine pt organism,pentru respiratie....pentru copiii mai bolnaviciosi,cei care au probleme la gat...amigdale..aerosoli..in fine...il duc si anul acesta....

14 martie 2008 m-am nascut!!!!deja am un anishor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Daaaa:) merge la soacra mea unde este ingrijit si iubit din toata inima si lui ii face mare placere, iar noi avem putin timp, din cand in cand si pentru iesiri/nebunii/odihna.

In primele 6-8 luni nici eu nu l-am lasat dar a venit soacra la noi acasa a stat cu el, l-am vazut/i-am vazut ce mult se iubesc si ce bine se impaca asa ca acuma il las la ei cu inima impacata.

Normal ca depinde mult si daca ai cu cine sa-l lasi, care sa te asculte si care sa se ocupe de copil macar 90% asa cum iti doresti.

Cumnata mea are bona la fetita care sincer va spun a devenit exact ca o bunica pt bebe. O adora, se inteleg bine, se comporta f frumos, ii este draga cumnata mea si se comporta ca o mama buna ( ea nu mai are mama )

poze

inspiratie si putere...pentru cine crede ca nu mai poate...NEVER, NEVER, GIVE UP !
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
citat din mesajul lui neliaCris
de exemplu ..poate il las cu nasul lui care are 30 de ani si e inca neinsurat....e plin de smecherie in el si vorbeste ca unul de pe strada(nu ma intrebati de ce l-am pus...am facut mare greseala),apoi imi vine copilul acasa si imi repeta ce stii ce cuvinte a auzit....

Cuvinte pe care oricum o sa le auda/memorizeze din alte contexte (la gradinita, in parc etc.) .... ca nu il poti izola de lume . Bine, nu zic acum ca persoana descrisa de tine e un exemplu pt. copil, iti dai seama si tu ca e persoana gresita ... insa nici nu e un motiv sa zici ca nu ai lasa copilul cu nimeni.

Si nu inseamna ca judec pe careva, daca imi spun parerea vis-a-vis de ce spun unii, altii.

_

Concurs: o ratusca pe nume Silvia - www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca din viata mea&page=0" target="_blank"> abr1 si abr2
_

Nessuno è perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Pe mine ma oftica in principal reprosul de genul: "Daca ai vrea tu (adica eu mama lui "mister") eu l-as lua la mine ca abia astept. Da' nu vrei tu! Ce crezi ca nu ma descurc?". Acesta il aud de la diverse rubedenii. Dupa mine este periculos pentru cel mic (al meu adica) sa-l las pe la altii. Aceia care imi spun asa ii tai de pe lista din start pentru ca am senzatia ca nu inteleg.

Prima data l-am lasat la tara la ai mei cu: mama mea nr.1, mama mea nr.2, Soacra-mea + o tanti care o ajuta pe mama nr.2 in curte. Am lasat o lista luuunga de instructiuni pe care au studiat-o intens cat au stat cu el ca sa nu ma sune pentru orice chestie. Apoi am prins curaj. Motivul pentru care am strans atat de multe a fost ca sa nu le cedeze nervii, in conditiile in care nu il cunosc f bine sau ma rog asa cum il stim noi ca parinti ai lui.

discordia - Cred ca 1 an si 1 luna - este o varsta cand incearca f mult limitele si nu bag mana in foc despre cum ar reactiona altii la asemenea incercari.

Dar tot nu l-as lasa inca la rude diferite de bunici. Am citit acum ceva vreme aici pe DC despre o fetita (cred ca vreo 9 ani avea fetita)aflata in vizita pentru o saptamana la matusa si deja o exasperase pe doamna respectiva ce incepuse sa regrete ca a invitat-o la ei.

Ma mai intreb cam de pe la ce varsta as putea sa il las si la cumnate dar nu am ajuns la o concluzie. mamagiuliei mi-a dat o solutie dar zau!, sper ca "mister" sa distinga cand este in plus si sa ma sune sa il iau acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Copilul Discordiei are clar o varsta la care mama are tot dreptul sa simta asa si nu exagereaza.
Conteaza f mult varsta...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Nu.
I-am lasat de cateva ori cu mama de nevoie. De placere nu.
Nu-mi plac nici party-urile cu pijamale sau altceva de acest gen. Se pot juca cat vor, dar de dormit se doarme acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

nu esti exagerata!

cand am fost in Ro a mea avea 10-luni (am stat pana a implinit un an), a fost un calvar pt mine sa o las la socrii.
Mi-o cereau zilnic, telefoane peste telefoane erau atat de insistenti.

am asistat la doua faze: una cand socrul meu era sa cada cu a mea in brate ca nu era atent la scari noroc ca eram acolo si l-am prins de brat, si mii de insistente ca el o poate duce, aproape ca mi-o smulgeau din brate.
Si inca la una in care tot cu el cu miile lui de insistente sa o care in brate se arunca la traversarea strazii fara sa se asigure. La fel eram acolo si l-am oprit si i-am zis sa se uite mai atent cand trece o strada.
de atunci nu le-am mai dat-o si nici nu i-am lasat sa mearga undeva cu ea fara mine.

in fine... as fi fost altfel si daca m-ar fi asculatat dar ii dadeau :spumos din comert (prajitura aceea roz inalta plina de coloranti), sarmale, muraturi, ciocolata.. soacra nici nu ma asculta cand ii lasam instructiunile. ce spuneam eu era egal cu zero. ma enervez si cand imi amintesc.
ma bucur ca nu ii am prin preajma.

in schimb mama nu ii dadea nimic de mancare fara sa ma intrebe inainte daca e ok, ce spuneam eu era sfant.. la ea as las-o oricand cu incredere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Aidan are aproape 4 ani si nu l-as lasa nimanui.Nu e vorba de posesivitate ci ca nu ma simt in largul meu sa stiu ca e cu altcineva.
Cand mergem in vacante, sau chiar numai pt un weekend, il luam cu noi, eu m-as simti tare aiurea fara el. M-as gandi ca si el ar vrea sa vada ce vedem noi, mereu mergem in locuri minunate si m-as simti vinovata sa il privez.
Noi asa ne-am obisnuit, suntem un tot si nu ne putem rupe, dar noi am fost singuri mereu, poate si de aia mi s-ar parea ciudat sa nu fim impreuna.
De pajama party nici eu sa nu aud!

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Citat:
citat din mesajul lui discordia

fetita mea are 1 an si o luna. eu stiu ca sunt exagerata, dar ma uit la cele doua nepoate ale mele care mai tot timpul sunt plecate de acasa.
de ex, nepoata cea mare are aproape 10 ani, a fost crescuta de bunica pana la varsta de 6 ani, apoi a fost ba pe la taica-su (parintii sunt despartiti), ba din nou pe la bunica si nu cred ca a stat foarte mult cu mama ei. cealalta nepotica care este cu 3 luni mai mare ca fie-mea sta mai mult cu bona decat cu parintii si probabil vazandu-le pe ele doua ma gandesc ca fata mea nu as vrea sa fie in situatia lor de a nu se bucura de prezenta parintilor. poate cand va mai creste un pic nu voi mai fi la fel de posesiva.
unul din motive pt care sunt atat de reticenta este si faptul ca de ex cand a fost prima data la cumnata mea aceasta i-a dat sa bea suc din comert plus ca era din acela acidulat ca vezi doamne poftea copilul, a doua oara i-a dat cartofi prajiti, la fel ca ei mancau si poftea copilul, eu incerc sa ii dau o alimentatie cat mai sanatoasa si cred ca daca o invat de mica cu astfel de mancaruru otravitoare, mai tarziu nu o voi putea dezvata. mie toata lumea imi zice sa ii dau copilului sa manance zdravan, dar eu cred ca nu tot ceea ce putem manca noi ii face bine si copilului, o matusa imi zicea sa ii dau sarmale care erau cu carne de porc. cred ca aceasta neliniste a mea pleaca mai mult de la obiceiurile cu care o vor invata pe fata mea cand va merge la ei...
sper ca nu v-am plictisit, va pup

Pe ai mei, la 13 luni, precis nu i-as fi lasat
Fa asa cum simti tu, tu esti mama

Oana, mami de
Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008)
si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Discordia...dupa ceea ce ai scris pe parcursul intregului subiect mie mi s epare ca procedezi absolut corect.
Nici eu nu o las pe Catinca la socrii sau la mama...au fost cateva dati cand am lasat-o sa doarma la socri (era mult mai mica) si a adormit la 2 noaptea, agitata, chinuita, nu era in patul ei...m-am suparat foarte tare cand am aflat a doua zi pentru ca ei nu au sunat dupa noi (noi eram la o petrecere si au motivat ca nu au vrut sa ne strice distractia - ce Doamne iarta-ma, distractia era mai importanta decat faptul ca fata mea se chinuia si nu se simtea bine in acel mediu?). Pe de alta parte, imi dau seama ca fata ar trebui sa inceapa sa se obisnuiasca incet, incet cu astfel de "vizite prelungite" pentru ca da, sunt situatii in care trebuie s-o las...gen o nunta, un botez, etc..dar si pentru ca da, nu as vrea sa devina complet dependenta de noi (nu ca pe mine m-ar deranja sa o am non-stop langa mine...)

Un alt motiv al tau la care subscriu este acela cu mancarea...eu una nu ma pot intelege deloc cu soacra mea in privinta asta...nu vrea si pace sa inteleaga ca acest copil are un program alimentar foarte bine definit, ca are un program de somn foarte bine stabilit...ca nu este un robotel, dar are si ea, ca orice copil, o rutina cu care a fost obisnuita!. Nici eu, nici sotul, nu avem pic de incredere in ceea ce priveste modul in care o alimenteaza soacra mea si ca atare, Catinca pleaca cu mancare de acasa (in rest...Dumnezeu cu mila ce se intampla in lipsa noastra...ca oricum le aflu dupa luni de zile). Avem incredere in mama in ceea ce priveste alimentatia dar, din pacate, mama nu are mobilitatea necesara pentru a face fata Catincai (are niste probleme de sanatate) asa ca este foarte greu s-o las pe fata la ea mai mult de cateva ore...
Inca ceva- un copil care nici nu vorbeste bine se face destul de greu inteles de cei din jur, mai ales daca acestia nu-i cunosc reactiile, limbajul, modul de manifestare...noi mamele stim cel mai bine ca acest lucru este adevarat...nici mamele, nici soacrele, nici verisoarele...nimeni nu poate intelege nevoile unui copil mic asa cum le face o mama vis-a-vis de propriul copil.

Tu simti si stii cel mai bine daca poti sau nu sa lasi fata la rude..tu stii exact ce simti tu, daca poti sau nu sa stai fara ea (eu una am vazut ca nu prea pot!!!) si, mai mult de atat, daca ai indoieli in privinta unor "obiceiuri" pe care le-ar putea capata...inseamna ca deja tu stii care este raspunsul la intrebare, dar asteptai ca noi sa-ti intarim acest raspuns. Ca mamica te inteleg perfect...sincer, decide ce-ti dicteaza sufletul, nu te lasa influentata de rugaminti sau exemple exterioare! Fetita ta are o copilarie intreaga in care poate petrece momente frumoase la bunici, verisoare etc...daca tu simti ca nu e momentul s-o lasi..nu o lasa...
Numai bine

Oana siCati mica (1 an si 8 luni)

CATI POZE NOI

Povestea iepurasului Bocanila

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput