"va dati copii"

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

discordia, din titlu se intelege ca intrebi daca ne dam copii, adica ne pretindem copii. e cumva "copiii"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Off topic: AB si Blackpanterro, de ce sa nu auziti de pijama party? A mea e inca micuta, dar chiar ma gandesc cu placere cand mai creste ce o a se distreze cu prietenele asa. Chiar as vrea sa aflu de ce sunteti impotriva, poate e ceva la care nu m-am gandit..

On topic: fiecare mama face asa cum simte in legatura cu lasatul copilului pe la altii. Atata timp cat tine cont de nevoia copilului si nu de nevoia ei de a fi in permanenta cu el.

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

In afara de mama mea nu as avea incredere sa o las cu nimeni. Are 1 an si 3 luni deci nici gand sa o las cu altcineva. Mama stiu ca respecta tot ce ii zic si o iubeste la nebunie. In plus cum a zis si Nana, pe ea pot sa o sun de 10 ori sa fiu sigura ca totul e ok. In concediu vom merge tot cu ea si nici nu concepem altfel. Si eu sunt genul posesiv si daca am facut copilul l-am facut pt noi nu pt bunici sau rude.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monalac

eu cred ca nu exagerezi deloc.nici eu nu suport sa mi las copiii cu altcineva.daca asta simti,nu vad de ce altcineva iti impune asta.explica i soacrei ca nu vrei sa se mai intample asa ceva.

Mami de Cris si Codrin

Poze Cris
Bebe Codrin

Sunt de acord.
O mama nu este niciodata exagerata cand e vorba de propriul copil.
Claudiu nu a fost niciodata lasat la nici un bunic, doar cand a mers in vizita impreuna cu tati (cand erau ei doi) sau cu noi.
In toate concediile l-am luat cu noi, si noi ne-am adaptat de la inceput la viata in 3.
Pe Luana nu am avut curaj sa o las decat cu tati ei sau cu mama mea, este si prea mica, dar nici pe viitor nu cred ca o voi lasa peste noapte, sau mai multe zile la neamuri, nici macar la mama mea, in care spuneam ca am incredere.
Nu as putea sa dorm noaptea fara vreunul din ei, sa ma gandesc ce face copilul meu la ora aceea. Cand l-am dus pe Claudiu la gradinita, si l-am lasat 5 ore, am plans in masina cand am plecat. Mi s-a parut o eternitate fara el. 5 Ore! Cum as putea sta 2 zile? Tati lui este la fel de dependent de el, si probabil mi-a trasmis aceste sentimente inca de la inceput.
Fara Luana nu pot sta o ora daca merg la salon, asa ca trebuie sa o iau cu mine. Ne adaptam, ea dupa mine, eu dupa programul ei.
Cand iesim impreuna cu prietenii, de ex la picnik, unde avem noi un spatiu, si sunt mai multe mamici, nu accept sa se ofere altcineva sa mearga cu Claudiu la baie, cu greu am acceptat ca ingrijitoarea la gradi il va sterge la fundulet (pe vremea aceea, a mers la gradi la 2,5 ani, facea inca in pampers).

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Azi ar fi trebuit sa fie prima noapte pe care Gabriel ar fi petrecut-o fara noi de cand s-a nascut (1 an si doua saptamani). Aveam bilete la concertul Depeche Mode si urma sa-l las la mama (care are grija de el - cu tot ce implica asta - doua zile pe saptamana, cand am eu cursuri). Toata saptamana m-am sucit si m-am foit si m-am gandit si razgandit. Providenta a decis in locul meu: concertul s-a amanat (bietul Dave Gahan n-o sa stie niciodata ca boala lui imi 'cumpara' mie un ragaz).

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai aveti copilasii mici, poate ca e normal sa fiti foarte reticente in a-i lasa sa doarma in alte parti.

Cu timpul, si mai ales dupa ce copilul invata sa comunice (dupa 2-3 ani), puteti discuta treburile astea cu copilul, puteti face incercari si apoi sa hotarati impreuna, o sa vina el sa va spuna ca vrea sa ramana la buni, sau la matusa x etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui theo_2004

Citat:
citat din mesajul lui velenamaria
[...]
In august o sa mergem in concediu fara copil...va sta cu soacra.Sper ca nu o sa intru in panica cand o sa ma vad departe de el. Sunt sigura ca nu imi va fi usor dar sper sa ma pot relaxa si sa realizez ca Edi poate si fara mine...mai ales ca din toamna ne asteapta cresa.

numai bine..o zi buna

off topic: care e rationamentul pentru care foarte multe familii nu isi iau copii in concediu?

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Pai Theo, depinde de concediu.Noi facem concedii cu ea de la cateva saptamani.Am luat-o peste tot.
Peste 2 sapt plecam insa in luna de miere pa care o amanam de cand am aflat ca sunt insarcinata cu ea.Tocmai pt ca nu mi se parea safe.
Numai zborurile insumate sunt peste 50 de ore.
Mi s-ar parea ca o chinui tare sa o tin pe plaja in Hawaii, zboruri intre insule, America pe continent si Mexic.In Mexic sunt oricum probleme si noi s-ar putea sa optam pt. o destinatie alternativa.
Nu pot lua un copil de 8 luni cu mine.Nici nu mi se pare ok sa renuntam total la asta , mai ales ca am achitat cu mult in avans.Plus ca e sunt de parere ca din cand in cand parintii au nevoie sa fie doar ei.Nu mi se pare egoist, din contra, astefel nu ne departam unul de celalat , nu cautam 'distractia' prin alte parti si nu riscam sa divotrtam de atata rutina, etc.Copilul are nevoie de parinti mereu 'tineri' si care se iubesc.Si concedii cu ea facem cel putin o data la 3 luni.
Parerile vor fi mereu impartite.Asta e parerea mea.

In plus fata de asta ,bunicii fiicei mele au vazut-o decat o data.Ii va prinde bine sa petreaca ceva timp cu ei, sa i se vorbeasca in romana etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c
Nu pot lua un copil de 8 luni cu mine.Nici nu mi se pare ok sa renuntam total la asta , mai ales ca am achitat cu mult in avans.

Sigur. Nimeni nu poate combate argumentul asta.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puppa spune:

Fiecare mama este libera sa faca asa cum simte. De exemplu, mama sta la 10 minute de mine...Evident ca o pot lasa, orice problema ar aparea as fi acolo imediat. Pana acum a fost k, prima data am lasat-o cand avea 4 luni, pentru cateva ore peste noapte. Acum ca e mai mare deja vad ca se simte excelent acolo, are locurile ei unde se joaca, stie prin casa unde sunt puse jucariile. Am incredere 200% ca imi respecta toate indicatiile, de mancare aiurea nici nu se pune problema...La soacra mea care nu sta in oras nu as lasa-o. Deci, depinde in cine ai incredere. In concediu vom merge un we cu ea si, apoi, unul singuri. Asa impacam si capra si varza :)

http://picasaweb.google.com/cristina.catana
http://puppa.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

eu sincer le-as "da" din cand in cand, da' nu am unde. asa ca le caram peste tot pe unde avem nevoie sa mergem, dar ne-am invatat cu totii asa si functioneaza.

eu sunt pentru socializare - fata mare se joaca cu toti musafirii iar fata mica o dau in brate la musafiri, chestie care o distreaza foarte mult.

da, mie ce zici mi se pare exagerat. dar nu cred ca trebuie sa te chinui daca nu iti place sa o lasi cu altcineva, va veni cu timpul.
si ce ai zis de mancare mi se pare exagerat. nu e de dorit insa nu e un capat de tara daca un copil de 1 an gusta un pic de suc acidulat, sau cartofi prajiti sau chiar si sarmale. oricum nu mananca mult ca nu e obisnuit cu gusturile.

editez ca am vazut ce ai scris de teama de a nu imprumuta obiceiuri gresite. nu, nu cred. e prea mica sa stie si sa ceara, pe la 2.5-3 ani eventual sa priceapa. fata mea mare vede la alti copii la gradinita chestii pe care noi nu le consumam in mod normal - le mentioneaza dar nu insista caci stie ca noi nu avem asa ceva.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput