Fumatul in spatiile de joaca
Raspunsuri - Pagina 5
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lisaelisa Oana, Nu am fumat niciodata pe strada sau in parcuri. lisaelisa mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas |
Atunci, bravo tie...inseamna ca nu ai fost intr-adevar dependenta...ci doar atinsa putin de fenomen!
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
lisaelisa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui oanamada
Atunci, bravo tie...inseamna ca nu ai fost intr-adevar dependenta...ci doar atinsa putin de fenomen! |
Nu stiu daca a fost chiar asa... Fumam zilnic cate 15 tigari. Daca ramaneam fara ele, intram in criza de nervi.
Cand am hotarat, am renuntat brusc. Si nici ca mi-a mai trebuit de 5 ani incoace.
Fostii fumatori sunt mai vehementi, fiindca stiu cum se simteau atunci cand fumau, si cum se simt acum dupa ce s-au lasat.
oanamada spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui lisaelisa
Nu stiu daca a fost chiar asa... Fumam zilnic cate 15 tigari. Daca ramaneam fara ele, intram in criza de nervi. Cand am hotarat, am renuntat brusc. Si nici ca mi-a mai trebuit de 5 ani incoace. Fostii fumatori sunt mai vehementi, fiindca stiu cum se simteau atunci cand fumau, si cum se simt acum dupa ce s-au lasat. lisaelisa mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas |
Pana sa o am pe Catinca nu fumam pe strada ...iar in parc ajugeam foarte rar...deci nici acolo! Dupa ce am nascut si dupa ce am terminat cu alaptatul (destul de repede din cauza unei boli nenorocite!) m-am reapucat...ma gandesc si acum ca daca aveam posibilitatea sa o alaptez pe fi-mea cat mai mult...poate nu ma mai apucam... Cum cu fata in zona nu puteam si nu pot si nu vreau sa fumez...a ramas solutia "in aer liber"...asa ca pipez la greu pe o banca sau in picioare si nu mai stau sa ma gandesc ca "nu e frumos" ca in alta parte nu am unde! Repet insa, asa nu ma face sa nu fiu de acord ca nu trebuie sa fortezi pe altii sa-ti inhaleze fumul!
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
popescudora spune:
Io fumez. Mult si de mult. Si pe strada si in parcuri, si in restaurantele unde este permis fumatul si in casa (exact ca Oanamada, in bucatarie, geam deschis, usi inchise). Nu fumez langa copii, iar la semafor tin tigara in mana, jos, si nu trag din ea, ca sa scoata mai putin fum. Chiar n-am nimic impotriva interzicerii fumatului in spatiile de joaca pentru copii, cu conditia sa existe un loc amenajat si pentru fumatori. Ca io 3 ore fara sa fumez nu poci!
Am mai intrat intr-o polemica de acest tip pe acest forum, si am aflat ca molecule de tutun sunt in pereti, imi intra in haine, exista mamici care nu permit fumatorilor prieteni sa se apropie de copil (au urme de fum impregnate in haine, probabil), ca fumatorii put (io cand eram copil si mama fuma nu tin minte sa mi se fi parut ca pute, e un miros specific, dar nu chiar atat de odios). No io cu inversunarile si exagerarile astea am ce am! Si nu stiu cum, dar in viata reala am intalnit nefumatori care imi aduc scrumiera cand intru in casa, in sufragerie, sau ma invita sa fumez in masina (cu geamul deschis),chit ca EU le spun ca n-am nici o problema sa fumez in bucatarie sau pe balcon si ca pot sa fumez cand ma dau jos din masina la vreo oprire la magazin sau altceva.
POZE
anamona spune:
off topic Pentru fumatoarele dintre noi:
de lasat poate nu se pune problema...dar nu ati vrea barem sa rariti numarul lor?
Ca sa dam cartile pe fata si eu trebuie sa spun ca am fost fumatoare si m-am lasat in momentul in care am aflat ca sunt insarcinata. Credeam ca o sa fie greu, dar nu a fost si fumam minim un pachet pe zi...la ocazii chiar si un pachet pe seara.
ma simt mult mai bine acum fara tigari....vorbeati de discriminarea fumatorilor...este reala intr-adevar...am simtit-o din plin pe vremea cand fumam si mai ales am simtit-o in strainatate....ma simteam coborata din copac atunci cand aveam tigara in mana. Culmea tocmai discriminarea a avut efect pozitiv asupra mea - m-a ajutat sa imi doresc sa nu mai fumez (doar dorinta, ca de lasat nu m-am lasat decat mult mai tarziu)....oricum acum sunt fericita ca am reusit si nu m-as mai reapuca niciodata, nu are rost, am dovedit ca pot fara si ca nu am nevoie de ele.
raluk_psk spune:
Oanamada, nu te judeca nimeni pentru ca fumezi..si sotul meu fumeaza si n-am nimic cu el atat timp cat nu fumeaza de fata cu piticul nostru..e un viciu, o bucurie de-a ta si nu trebuie sa te simti blamata prin acest subiect..felicitari ca te-ai lasat pe timpul sarcinii si cat timp ai alaptat...e de laudat..alte mamici nu fac sacrificiul asta pentru fatul si bebelusul lor..poate ca n-au suficienta informatie...ce sa zic? problema lor..
http://tanaramamica.wordpress.com/
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui raluk_psk Oanamada, nu te judeca nimeni pentru ca fumezi..si sotul meu fumeaza si n-am nimic cu el atat timp cat nu fumeaza de fata cu piticul nostru..e un viciu, o bucurie de-a ta si nu trebuie sa te simti blamata prin acest subiect..felicitari ca te-ai lasat pe timpul sarcinii si cat timp ai alaptat...e de laudat..alte mamici nu fac sacrificiul asta pentru fatul si bebelusul lor..poate ca n-au suficienta informatie...ce sa zic? problema lor.. http://tanaramamica.wordpress.com/ |
Raluk...nu merit felicitari...mi se parea absolut normal sa ma las...nu i-as face copilului meu rau pentru nimic in lume...mai ales pentru ca mi-am dorit-o, pentru ca am trecut printr-o perioada groaznica de indoilei si intrebari (din cauza unui medic ginecolog inconstient!)...nu, zana mea, merita tot ceea ce este mai bun pe acest Pamant!
CATI POZE NOI
conchita spune:
despre femeile care fumeaza insarcinate si cand alapteaza ma autocontrolez sa nu raspund, ca-mi iau cartonas pronto.
Sheannamp spune:
Eu mi-s fosta fumatoare (medical, mai am inca vreo 10 ani de abstinenta inainte sa pot sterge total efectele fumatului si sa ii ajung pe cei care nu au fumat in privinta riscului de boli)
ieri eram in parc, la locul de joaca cu baietii.
Unul in leagan cu taica-sau, celalalt cu mine in scripete, o mamica ce isi pazea fetitza, la vreo 3 metri de ea cu tigara aprinsa, se apropie la un moment dat de noi, eu incep sa miros fumul (in consecinta, deja inhalesem si eu si fi-miu destul cat sa simtim mirosul) moment in care eu imi iau plodul in brate si ma indepartez exprimandu-ma tare despre nesimtirea celor care fumeaza in preajma copiilor.
Moment in care tipa respectiva se simte datoare sa ii explice sotului ca ea nu e nesimtita, ca are tot dreptul sa fumeze acolo si ca ea face plangere la gardieni ca am facut-o nesimtita
Evident ca m-am enervat, si eu si sotul si uite asa ne-am stricat bunatate de plimbare in discutii cu individa si gardieni.
Concluzia: fumatul trebuie interzis in locurile de joaca. Iar cei care fumeaza in preajam lor, chiar si in aer liber sunt NESIMTITI si le fac foarte mult rau
Bic spune:
Eu sper ca va dati seama ca discutia asta nici nu ar trebui sa aibe loc.
S-a dovediti stiintific ca fumatul pasiv poate duce la cancer, deci concluzia absolut fireasca este ca fumatul ar trebui interzis in orice loc unde exista copii.
Faptul ca voi sinteti inca la stadiul de dezbatere inseamna ca nu intelegeti drepturile de baza ale copiilor. Sint sigura ca edilii o sa interzica fumatul in parcuri, dar cred ca ar fi bine sa li se aduca aminte sa grabeasca aceasta decizie.
Si asta v-o spune o perosana care a fumat cu patos timp de 18 ani si care, ca si popescudora, s-a indignat extrem de tare cind a ajuns in America si nu avea voie sa fumeze nicaieri. Iar acum ii convine si se oripileaza in Romania.
popescudora, dupa cum scriam mai sus, iti inteleg punctul de vedere pentru ca am fost fumatoare. Dar cred ca cu fumatul nu e cale de mijloc. E daunator si basta. Explicatii de genul tin tigara la stop in partea stinga si trag incet mi se pare niste subterfugii cel putin hilare, daca nu deluzorii de-a dreptul.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC